Štipendija
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
- Sexy Kitty
- Komunikatorka
- Na forumu od: 7. 4. 2008
- Kraj: Šentpeter pri Otočcu
A če sem sedaj prejemnik zoisove štipendije,in končam 4.letnik gimnazije s povprečno oceno nad 4,1,potem jo imam tudi še naprej med študijem??!!Je treba izpolnjevat še kakšne druge kriterije:priznanja,zlata matura;ali velja to samo za tiste,ki do sedaj še niso prejemali zoisove(tako imenovane nove štipendiste)?
-
tani24 - Kofetarica
- Na forumu od: 23. 1. 2007
Midve s tamalo sva obe včeri dobile oddločbe in nism dobila štipendije..čeprav je oče lani ostal brez službe in smo imeli samo od mami plačo..presegamo za par evrov na osebo aja js sm absolventka, tamala pa dijakinja pa sva na isti dan dobile.
-
red_rose - Cosmofrik
- Na forumu od: 12. 4. 2008
Sexy Kitty napisal/-a:A če sem sedaj prejemnik zoisove štipendije,in končam 4.letnik gimnazije s povprečno oceno nad 4,1,potem jo imam tudi še naprej med študijem??!!Je treba izpolnjevat še kakšne druge kriterije:priznanja,zlata matura;ali velja to samo za tiste,ki do sedaj še niso prejemali zoisove(tako imenovane nove štipendiste)?
glede na to da je to bil edini kriterij in je dovolj da tega izpolnjujes, je mozno sam da bodo naredli selekcijo v okviru tega...ko so tam ble tri skupine za obkrozit...a) 4.09 - xx b) neki c) nad 4.5 -> jst sem tut mela stipendijo celo srednjo solo, pa povprecje sem mela 4.5, tako da jo skor sigurno dobim, ker ne verjamem da jih je tolk dost z visjim povprecjem...ce pa mas ti 4.1 pa ni nujno da dobis...lahka recimo da jih bo prevec, pa bodo dobli vsi, ki so meli povprecje nad 4.2 =)
-
Tigi - Cosmopsiho
- Na forumu od: 29. 1. 2005
- Kraj: kjer diši po bencinu in zažganih gumah...
Kako je blo pa treba izražunat to?
Jaz sem tko naredila, da sem vse ocene seštea pa delila s številom predmetov...
Upam, da nisem kej zaje***
Upam, da dobim...ker vidm, da je letos vse neki čudn...
...poraunej vooolan!!! Bencin, bel dim, črna črta po sredin, okn dol, vroč krom, prletim čez ovink, rada mam k zacvil, rada mam k drsi, rada imam vonj po gumah, naj se kadi...
-
red_rose - Cosmofrik
- Na forumu od: 12. 4. 2008
Tigi napisal/-a:Kako je blo pa treba izražunat to?
to pa ne vem ker sem bla na soli kjer ni ocen, in se nam je stelo samo povprecje 6 ocen predmetov iz mature
verjetno ste pa mogli upostevat vse zaklucne ocene predmetov a..
ma ja cist so zafrknili dosti ljudi ki majo recimo povprecje 4 pa niso vedli da bodo take zahteve, ko je prisel pravilnik ven pa ni blo vec casa za popravlat in kako bojo pol na faksu, ce so pa mogoce racunali na teh 200 evrou zoisove...beda.
- kravzlbavc
- Komunikatorka
- Na forumu od: 16. 10. 2006
- Kraj: kingdom far far away
prijavlate se za zoisovo,pa nevete kk se povprečje zračuna sem misla pa da je zoisova za nadarjene...
eh sej ne mislim kaj slabega, sam mal se mi hecno zdi,vem pa da nemorte bit 100%kk je prav
ja štip.je okt bla mislim da za lani,js sm jo dobla,odločbe pa še ne...premora brz štipendije pa ni pol,edin iz zadnjega l.sš v 1.faksa,ko je od sept-nov ni..
novembra smo dobili sam z 15dnevnim zamikom...
upam da se mi nebo preveč zmanšala..kr jih bi tak postrelila vse kmete...hja očitno naši nočejo več izobraženga folka upam da bo z novo vlado kaj bolš...
eh sej ne mislim kaj slabega, sam mal se mi hecno zdi,vem pa da nemorte bit 100%kk je prav
ja štip.je okt bla mislim da za lani,js sm jo dobla,odločbe pa še ne...premora brz štipendije pa ni pol,edin iz zadnjega l.sš v 1.faksa,ko je od sept-nov ni..
upam da se mi nebo preveč zmanšala..kr jih bi tak postrelila vse kmete...hja očitno naši nočejo več izobraženga folka upam da bo z novo vlado kaj bolš...
-
*mala* - Cosmopsiho
- Na forumu od: 3. 8. 2004
red_rose napisal/-a:ma ja cist so zafrknili dosti ljudi ki majo recimo povprecje 4 pa niso vedli da bodo take zahteve, ko je prisel pravilnik ven pa ni blo vec casa za popravlat in kako bojo pol na faksu, ce so pa mogoce racunali na teh 200 evrou zoisove...beda.
Sej so že lani tak čas povedal, da bo nov zakon in kako bo povprečje za obdržat štipendijo.
kravzlbavc- a si bruc/-ka? A to o Zoisovi? Ker če nisi, bo štipendija prej višja, kot nižja.
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
- kravzlbavc
- Komunikatorka
ah nisem brucka, pa o republiški govrim, tam mamo mi stari štipendisti tud po novem zakonu zaj...
oboje sux nova republiška pa nova zoisiva(itak še bol)...
oboje sux nova republiška pa nova zoisiva(itak še bol)...
- Sexy Kitty
- Komunikatorka
- Na forumu od: 7. 4. 2008
- Kraj: Šentpeter pri Otočcu
Jaz vseeno mislim,da je povprečje 8,5 na faksu preveč,kajti dijaki višjim povprečjem ocen se vpisujejo na ornk težke fakse kot so medicina,kemija,farmacija,gradbeništvo in mislim,da je ful težko naredit letnik z 8,5 oz.več.To je moje mnenje.
-
Tigi - Cosmopsiho
- Na forumu od: 29. 1. 2005
- Kraj: kjer diši po bencinu in zažganih gumah...
kravzlbavc napisal/-a:prijavlate se za zoisovo,pa nevete kk se povprečje zračuna sem misla pa da je zoisova za nadarjene...
No lubica, da ti nebod učke padle ven...jaz sem se prijavila za republiško štipendijo...nisem tok huda k ti za zoisovo...
...poraunej vooolan!!! Bencin, bel dim, črna črta po sredin, okn dol, vroč krom, prletim čez ovink, rada mam k zacvil, rada mam k drsi, rada imam vonj po gumah, naj se kadi...
-
Josephina - Cosmofrik
- Na forumu od: 20. 8. 2006
Državno oz republiško štipendijo ne moreš dobit, če nisi imel v prejšnem letu povprečja najmanj 4 (za dijake) in 8.4 (za študente), al kako?
- kravzlbavc
- Komunikatorka
) kmeti so, nemorm druga rečt...pri obeh...Tigi napisal/-a:kravzlbavc napisal/-a:prijavlate se za zoisovo,pa nevete kk se povprečje zračuna sem misla pa da je zoisova za nadarjene...
No lubica, da ti nebod učke padle ven...jaz sem se prijavila za republiško štipendijo...nisem tok huda k ti za zoisovo...
pa ja,koda tud tisti ki si zalužijo zoisovo kr so mogoč res pametni, nimajo kaj druga za delat ko pa da bojo sedeli za knigami cele dneve sam zato da bojo meli povp.nad 8,5,čeprav bi kamot lah uživali pa 7ke dobivali
no očitno sma obe narobe prebrali, nimam js zoisove!!
drgač mislim da vsak povprečno pametn človk mora znat povprečje izračunat..ampak še 1x kot sm rekla NISM MISLA NČ SLABEGA,sam pač si nism mogla pomagat da nebi komentirala(še posebi kr sm misla da za zoisovo sprašuješ ) nism misla koga užalit
za republiško povprečje ni važno, še vseen pa dobiš dodatek če maš povprečje nad 8,5(prej si dobo že od 7,7, pa fuuul več kot zaj, zato sm tk jezna res je previsoko ja,se mi smilite...ampak vsaj neki dobrega da vam starim štipendistom enako ostane...
lp
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov