Štipendija
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
Zvoncnica - Sramežljivka
- Na forumu od: 30. 4. 2006
- Kraj: med zvezami
Ampak pozor, Zoisovo štipendijo si zdaj dobivala tudi med počitnicami, v prehodu iz SŠ na fax pa nimaš julijske, avgustovske in septemberske (kar pomeni, da je ne dobiš avgusta, septembra in oktobra...plačuje se jo za en mesec nazaj).. To me je zelo presenetilo, tako da ne biti še ti ...Naslednja leta pa jo dobiš ravno tako med počitnicami...Dokler pač imaš status
Colour me in love with you...
-
Maychy - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 30. 6. 2004
- Kraj: Se selim...
To je pa tudi res. Meni ni bilo nič jasno, tako da sem bila celo poletje v minusu. Ampak dobro... Smo preživeli. Hehe
--- Evil Is Just A Point Of View ---
--- Don't tell me the sky is the limit, there are footprints on the moon! ---
--- Don't tell me the sky is the limit, there are footprints on the moon! ---
-
somebody - Cosmofrik
- Na forumu od: 18. 6. 2005
Zvoncnica napisal/-a:Ampak pozor, Zoisovo štipendijo si zdaj dobivala tudi med počitnicami, v prehodu iz SŠ na fax pa nimaš julijske, avgustovske in septemberske (kar pomeni, da je ne dobiš avgusta, septembra in oktobra...plačuje se jo za en mesec nazaj).. To me je zelo presenetilo, tako da ne biti še ti ...Naslednja leta pa jo dobiš ravno tako med počitnicami...Dokler pač imaš status
sej na ta izpad te itak vsak let opozorijo, tko d se morš mal prej prpravt
-
melodious - Sramežljivka
- Na forumu od: 14. 3. 2006
- Kraj: Maribor
Jaz sem lani oddala vlogo za štipendijo, pa je nisem dobila. Prvo je bila utemeljitev, da sem prepozno oddala vlogo in sem se pritožla in dodala potrditev o pošiljki. Potem pa sem dobila drugo utemeljitev, da ne dobim štipendije, ker presegamo dohodek. Čeprav tega ne štekam ravno, al pa sem res tak tup tup. Mama je samohranilka in po poklicu trgovka, preživnino pa ne dobivam, čeprav je v obrazložitvi pisalo, da jo. Potem pa sem šla osebno tja in so mi rekli, da potrebujem potrdilo, da ne dobivam preživnine, ampak, da ta potek traja več kot leto in da oni ničesar ne morejo nardit. Halo? Kakšno potrdilo, se to sploh da dobit, razen ,da vložiš izvržbo za preživnino. Kaj mi lahko katera prosim kaj napiše o tem, če se bolj spozna na te stvari? Ker bi res rabla štipendijo, da sploh lahko študiram.
(Prej sem še živela pri mami, ampak sem se zaradi določenih razlogov preselila in živiva s fantom v najemniškem stanovanju in je glede financ ful kriza, pa kljub temu ne dobim štipendije kljub pritožbi, češ, da je dohodek prevelik. Halo?)
(Prej sem še živela pri mami, ampak sem se zaradi določenih razlogov preselila in živiva s fantom v najemniškem stanovanju in je glede financ ful kriza, pa kljub temu ne dobim štipendije kljub pritožbi, češ, da je dohodek prevelik. Halo?)
- tinatina
- Sramežljivka
- Na forumu od: 6. 4. 2005
Melodius, lej, ne bo ti nic pomagalo, ce si bos razbijala glavo s tem, kako da mislijo, da imate prevelik dohodek, ce pa je mami samohranilka in svojo jezo stresala na njih!
Pojdi tja, pa naj ti povejo, kje se to potdilo dobi!! Pa glede na to, da traja dolgo casa, si to ustimaj cimprej. Jaz vem, da ce bi bila na tvojem mestu, bi malo bolje poskrbela za svojo rit! Verjetno bi res dobila stipendijo, ja, ampak se moras pa potruditi vsaj za tisto potdilo.
Pojdi tja, pa naj ti povejo, kje se to potdilo dobi!! Pa glede na to, da traja dolgo casa, si to ustimaj cimprej. Jaz vem, da ce bi bila na tvojem mestu, bi malo bolje poskrbela za svojo rit! Verjetno bi res dobila stipendijo, ja, ampak se moras pa potruditi vsaj za tisto potdilo.
-
melodious - Sramežljivka
- Na forumu od: 14. 3. 2006
- Kraj: Maribor
Kak to misliš, da če bi bla na mojem mestu, da bi prej poskrbela za svojo rit? Sem se šla vse pozanimat, pa bi se naj to dobilo na sodišču, na sodišču pa pravijo, da to sploh ni možno dobit in da moram vložit izvržbo za preživnino, kar sem tudi storila. Pa še na zavod za socialno delo sem se šla pozanimat, pa so rekli isto kot na sodišču. Zanima me samo, če katera kaj ve kaj o tem, in če je imala katera podobno situacijo, če bi mi znala svetovat kako je s tem, ko ne dobivam preživnine in ne rabiš tak nesramno in freh odgovarjat!
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov