Štipendija
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
Prvi neprebran prispevek • 2974 prispevkov
• Stran 2 od 199
•
Prejšnja
1, 2, 3, 4, 5 ... 199
Naslednja
-
-=beiba=- - Komunikatorka
- Na forumu od: 31. 5. 2005
Hely_3 napisal/-a:Bageera napisal/-a:ja jzt tut ne vem kuko je to. Pa kuko preverjajo kdo je nadarjen pa kdo ni??? To mene bl zanima! Ker sm mela sošolko k je dobivala štipendijo, mela je sicer dobre ocene, samo to, da maš dobre ocene zame še ni nadarjenost... Pa tut ukvarjala se ni z ničemer drugim kot z učenjem, tko da... jzt ne vem, kuko oni misljo to nadarjenost... Mela pa sm tut sošolca k je od 4.leta naprej igral klavir nooooooooooooooroooooooo dobro pa ni mel nobene štipendije, čeprov je bil fuuuuuuuuuuuuul nadarjen..
To so take uvale ej. Sam veze pomoje.
to je zoisova štipendija. jz jo mam, brez vez. nadarjenost oziroma IQ preverijo ko se piše konec 7. razreda MFBT (multi faktorska baterija testov). tam se vidijo rezultati... ampak zoisove SIGURNO ne dobiš samo s tem. dodatno moraš imet še priznanja, srebrna ali pa zlata. vsaj enega, dva. pol pa seveda da jo bodržiš v srednji šoli, če maš odličen uspeh, ti še nekaj dodajo.
-
gemini - Cosmofrik
- Na forumu od: 8. 9. 2004
- Kraj: notranjska
lahko jo dobiš tud samo s tem. poznam dva primera: moj tamau pa bratranc sta bla u osnovni pravdobra, brez priznanj ampak očitn precej talentirana ker sta fenomenalno rešla teste
Ko odvržeš vso strast
in me prideš nežno krast
tvoji poljubi z dlanmi kot bi mi
ustavil čas in že se dani (Neisha)
in me prideš nežno krast
-
gemini - Cosmofrik
-=beiba=- napisal/-a:moja sošolkaje bla skoz odlična, MFBT je tud rešila ful dobr, samo ni imela priznanj pa ji niso dal štipendije
odviso od regije mogoče?? kaj pa vem jst sam vem da sta bla med najbolšmi 3% u slo.. hm.. jst sm mela pa precej priznanj pa tud kar fajn rešla teste tok da zame nit ni blo tok da ne bi dobila..
Ko odvržeš vso strast
in me prideš nežno krast
in me prideš nežno krast
- jancy
- Debatorica
- Na forumu od: 17. 12. 2004
zoisovo štipendijo težje dobiš, če si npr. iz mb, kot pa če si iz kakšne manjše občine. občina pač razpiše določeno št. štipendij in ker se jih pol v mb dosti več poteguje za njih težje dobiš. vsi ki jih jaz poznam in imajo zoisovo so iz katere manjše občine. tak da verjetno to že drži...
I don''t have to worry.
My mother does it for me.
Loesje
My mother does it for me.
Loesje
-
gemini - Cosmofrik
jst tud nism mela vez. drgač sm pa ful vesela da jo mam zanima pa me kašni so pogoji da jo obdržiš pol tud naprej ko študiraš?
Ko odvržeš vso strast
in me prideš nežno krast
in me prideš nežno krast
-
-=beiba=- - Komunikatorka
- Na forumu od: 31. 5. 2005
hmmm a ne piše na 'pogodbi'? a si že dobila za naslednje leto?
jah, pomoje ni nekih velikih pogojev, pomoje kakšna normalno opravljena matura al pa še mal boljš,... pomoje da če si jo imela do zdaj, ne bo za naprej problema
ja jz sm tud ful vesela da jo mam prej sploh nisem razmišljala kej dost o njej, ampak MFBT sem si pa le želela pisat tko k treba. pol sem šla pa po rezultate in mi je ženska rekla da sm tok dobr pisala da me bojo predlagal, priznanja sem pa itak skoz nabirala k sm bla pomoje na vseh tekmovanjih. no, pa so mi le pol pršla prou:) čeprou so mi doma moril, kao, najprej se uč za šolo, pol pa tekmovanja jah, če je pa tud to (bil) filing
jah, pomoje ni nekih velikih pogojev, pomoje kakšna normalno opravljena matura al pa še mal boljš,... pomoje da če si jo imela do zdaj, ne bo za naprej problema
ja jz sm tud ful vesela da jo mam prej sploh nisem razmišljala kej dost o njej, ampak MFBT sem si pa le želela pisat tko k treba. pol sem šla pa po rezultate in mi je ženska rekla da sm tok dobr pisala da me bojo predlagal, priznanja sem pa itak skoz nabirala k sm bla pomoje na vseh tekmovanjih. no, pa so mi le pol pršla prou:) čeprou so mi doma moril, kao, najprej se uč za šolo, pol pa tekmovanja jah, če je pa tud to (bil) filing
-
gemini - Cosmofrik
ja pogodbo sem že dobila sam sem bla ta tedn na morju in komaj učeraj pršla nazaj in sm preutrujena za ta resna branja se bom čez vikend posvetla tistmu
Ko odvržeš vso strast
in me prideš nežno krast
in me prideš nežno krast
- Guess who
- Sramežljivka
- Na forumu od: 2. 6. 2005
gemini napisal/-a:ja pogodbo sem že dobila sam sem bla ta tedn na morju in komaj učeraj pršla nazaj in sm preutrujena za ta resna branja se bom čez vikend posvetla tistmu
Jaz nisem dobila letos nobene pogodbe domov, samo obrazec za izpolnit. Ne vem če matura kaj zraven šteje (seveda jo moraš narediti uspešno, samo ni nobenega dodatka na uspešno maturo in nikjer ni vprašanja s koliko si jo naredil), potem moraš pa imeti 7.0 povprečje na faxu.
Glede dodeljevanja štipendij sem pa jaz vedno mislila, da je test sposobnosti najpomembnejši, ampak ne edini faktor. Pomambna naj bi bila tudi priznanja, ker testi niso 100% pokazatelj nadarjenosti. Seveda tudi priznanja niso, samo use skupaj združeno pa je boljš pokazatelj. To, da pa se v vsaki občini podeljujejo štipendije posebej, pa sploh nisem vedela. Pri meni je bilo še tako čudno, da je bila vloga oddana v Ljubljani (kjer sem prej živela), potem smo se pa preselili, samo so mi jo vseeno odobrili v Lj, potem pa v Kamnik prestavili.
Pri republiških štipendijah je pa vse malo bolj drugače in bolj ne fer. Se ne spoznam na finance, samo nekateri s štipendijami niti slučajno niso iz socijalno ogroženih družin, pa jo dobivajo, nekateri ki so pa te štipendije ne dobivajo. Kot kaže se da te podatke res prikrojiti, če znaš.
-
.:sonchika:. - Komunikatorka
- Na forumu od: 11. 3. 2005
- Kraj: Malo tu, malo tam
bejbika napisal/-a:krfjolca napisal/-a:Lahko se pa pozanimaš tudi za kadrovsko štipendijo - to je pa odvisno od študija. Lahko ti jo da firma, s tem da se obvežeš, da boš delal zanje, ko zaključiš študij - ni pa nujno, odvisno od pogodbe. Lahko dobiš tudi od ministrstva - jaz imam naprimer štip. od min. za šolstvo - za pedagoške predmete. S tem se obvežeš, da boš po končanem študiju vsaj 4 - 5 let (kolikor prejemaš denar) delal v šolstvu, catch je pa v tem, da ti morajo oni najti službo, če ti jo ne, si jo lahko sam - kjerkoli, ni nujno v šolstvu. Jaz imam itak že od nekdaj ambicije da bi bila učiteljica, tako da mi je kul. Je pa panika, če pavziraš - 1 leto ti lahko zamrznejo štipendijo, če pa še enkrat zabluziš, ti jo pa ne le vzamejo, ampak jo moraš v celoti vrniti.
sam kadrovsko se mi zdi da dobiš v srednji(predvsem za gimnazijo vem in ne za strokovne šole) po vezah, pol ti ta ostane čez fax oziroma jo dobiš na faxu, ko te firma iz tvoje stroke "sponzorira" ...
zoisovo dobiš na podlagi testou, ki jih je anchi opisala, vem, ker sm jo mela, sam mi počiva trenutno
za republiško morš pa zaprost in je važna od prihodkov ...
aja, včas se sam zoisova ni vračala, če nisi dosegu cilja ... zdej pa ne vem
Kadrovsko štipendijo se dobi tudi na faxu. Pravzaprav delodajalci radi dajejo štipendije šele na faxu, ker tako vidijo, da si zainteresiran za poklic in da te usmeritev veseli. Ne pa da v srednji vzameš štipendijo in potem na faxu ugotoviš, da to ni to.
Prvi neprebran prispevek • 2974 prispevkov
• Stran 2 od 199
•
Prejšnja
1, 2, 3, 4, 5 ... 199
Naslednja
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Bing [Bot]