Štipendija
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
- dasia
- Sramežljivka
- Na forumu od: 27. 2. 2007
Jst grem letos v tretji letnik prava in po mojem spadam med 5% najboljših v letniku (morm it še v referat po potrdilo); pa me zanima, če kera ve kako je s to štipendijo - je to dovolj že za pridobitev štipendije, al bom mogla spet it pisat une neumne teste?? K sm jih šla pisat že 2 let nazaj, pa nism dobila štipendije in sploh ne vem, a naj dam vlogo za štipendijo, ker mi te testi očitno ne grejo najbolš
A se ti testi ne pišejo le ob koncu osnovne šole? Sicer pa je po novem pravilniku za pridobitev štiendije dovolj, da spadaš v top 5% svoje generacije.
-
Ashley*** - Komunikatorka
- Na forumu od: 25. 11. 2007
- Kraj: Ljubljana
^^Si zihr?? K teh testov me je res strah, sploh glede na to, da že 2 let počnem čist druge stvari, kot pa logiko in matematiko in bi bla najbolj srečna če bi dobila štipendijo brez teh testov - ampak me kolegica vstrajno prepričuje, da so te testi najbolj pomembni od vsega...
- dasia
- Sramežljivka
- Na forumu od: 27. 2. 2007
Spremenili so se tudi pogoji za pridobitev in ohranitev Zoisove štipendije. Po novem lahko Zoisovo štipendijo pridobi:
dijak, ki je v šolskem letu 2007/2008 zaključil osnovno šolo in ki ima v zaključnem razredu osnovne šole povprečno oceno najmanj 4,5 ali več ter je bil identificiran kot nadarjen učenec,
dijak, ki ima v srednji šoli povprečno oceno najmanj 4,1, ali je maturant z izjemnim splošnim uspehom - zlati maturant,
študent, ki ima v višješolskem ali visokošolskem izobraževanju povprečno oceno najmanj 8,5 ali več ali glede na povprečno oceno uvrščen med najboljših 5 % študentov v svoji generaciji, ali
kandidat, ki je dosegel izjemni dosežek na posameznem področju družbenega življenja.
Prejete vloge kandidatov bodo razvrščene in točkovane, Zoisovo štipendijo pa bodo pridobili kandidati z največ točkami.
http://www.ad-futura.si/
Prej sem sicer spregledala tadnjo točko, v kateri piše, da bodo vloge točkovane. Testov pa se za študente tukaj nobenih ne omenja.
-
rammsteingirl - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 28. 5. 2005
- Kraj: Gorenjska
hvala vsem za odgvore. me pa še zanima, če recimo ne presegaš tega procenta min. plače, že avtomatično dobiš štipendijo? ali so državne tudi omejene in jih pač potem določeno št. razdelijo med "najrevnejše"? kako je s tem?
-
Slatkica - Sramežljivka
- Na forumu od: 10. 11. 2006
Ok ... meni pa ni najbolj jasno koliko družinskih članov naj vpišem. Brat se je letos zaposlili, lani pa še je hodil v šolo. Dohodnina se piše za nazaj. Zdaj pa nisem prepričana, če lahko vpišem tudi njega, ker v bistvu sta lani starša morala oba financirat (no, sicer zdaj ni nekaj drugače:)).
No, če bi pisala njega zraven, bi menda lih dobila štipendijo ... drugače pa ni šanse ...
No, če bi pisala njega zraven, bi menda lih dobila štipendijo ... drugače pa ni šanse ...
-
gaby_ - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 22. 8. 2006
skinny napisal/-a:Mene zanima kdaj se dobi prva Zoisova štipendija za tole šolsko leto?
Nisem nikjer zasledila.
nekje konec novembra začetek decembra, se mi zdi. in dobiš za nazaj (se pravi, če si dijak dobiš za nazaj od septembra dalje, če si študent, pa od oktobra dalje).
-
Slatkica - Sramežljivka
- Na forumu od: 10. 11. 2006
Mravlca* napisal/-a:No vidiš pri meni je podobno, da je sestra lani hodila v šolo letos je pa prenehala, samo obravnavajo se pa podatki od lani. Moram se jaz z mami pogovorit, meni še zmer ona vse izpolnjuje
Joj ... pol pa te prosim, da mi sporočiš, ko boš kaj zvedela.
-
skinny - Kofetarica
- Na forumu od: 2. 1. 2006
- Kraj: Prlekija
gaby_ napisal/-a:skinny napisal/-a:Mene zanima kdaj se dobi prva Zoisova štipendija za tole šolsko leto?
Nisem nikjer zasledila.
nekje konec novembra začetek decembra, se mi zdi. in dobiš za nazaj (se pravi, če si dijak dobiš za nazaj od septembra dalje, če si študent, pa od oktobra dalje).
Uau, to pa je dolgo obdobje za čakanje. Jaz sem dijakinja in kar ne morem verjeti, da se komaj konec novembra dobi. Do novembra pa bom čisto suha, I guess
"Don't part with your illusions. When they are gone you may still exist, but you have ceased to live.”
~ Mark Twain
~ Mark Twain
-
natašika - Komunikatorka
- Na forumu od: 14. 1. 2007
skinny napisal/-a:gaby_ napisal/-a:skinny napisal/-a:Mene zanima kdaj se dobi prva Zoisova štipendija za tole šolsko leto?
Nisem nikjer zasledila.
Uau, to pa je dolgo obdobje za čakanje. Jaz sem dijakinja in kar ne morem verjeti, da se komaj konec novembra dobi. Do novembra pa bom čisto suha, I guess
dijaki zoisovo štipendijo ziher dobijo prej kot novembra.. konec septembra je prva kolko sem jaz seznanjena.. če pa že ne septembra pa oktobra ziher
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov