Štipendija
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
Jagodkaa - Komunikatorka
- Na forumu od: 28. 6. 2007
gaby_ napisal/-a:
za zoisovo pa ni treba nič.
kaj ni treba nič za zoisovo? verjetno če hočeš da ti nekaj denarja dajo, če ima tvoja družina 65/60% minimalne plače potem moraš nekam napisat koliko prihodkov imajo starši, ali na vlogo ali pa priložit potrdilo.
-
gaby_ - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 22. 8. 2006
Jagodkaa napisal/-a:gaby_ napisal/-a:
za zoisovo pa ni treba nič.
kaj ni treba nič za zoisovo? verjetno če hočeš da ti nekaj denarja dajo, če ima tvoja družina 65/60% minimalne plače potem moraš nekam napisat koliko prihodkov imajo starši, ali na vlogo ali pa priložit potrdilo.
se opravičujem. za to sploh nisem vedela. ja potem pa verjetno je tak, da v primeru, da te pripada republiška štipendija, ti dajo še nekaj zraven. saj potem logično, da priložiš še te dokumetne, ja.
ampak jaz jih nikoli nisem,ker o republiški itak lahko samo sanjam. tak da niti za to nisem vedela (in se v te pole niti ne poglabljam toliko ).
-
Shimmie_ - Kofetarica
- Na forumu od: 29. 4. 2008
sokolja napisal/-a:
sem danes poklicala na tisti 080 številko pa uprašala pa je ženska rekla, da zračunaš povprečje zaključenih ocen sm prou jezna k tko dvoumno napišejo in pol folk ne ve...sam da nek komplicirajo
A ni logično, da računaš povprečje zaključenih ocen? Mislm men je. Nevem zakaj bi šla računat povprečje vseh ocen k si jih dolbila pr enmu predmetu, če je pa pol ta povprečje enak zalkjučni oceni. mal čudn napisan
Kaj vi napišete pri prevozu? Recmo d greste na avtobus do vlaka, pol na vlak, pol pa od vlaka na fax s trolo? Primestni in medkrajevni, al sam medkrajevi?
A ni bla ponavad še šansa vlak?
-
gaby_ - Cosmopolitanka
Shimmie_ napisal/-a:sokolja napisal/-a:
sem danes poklicala na tisti 080 številko pa uprašala pa je ženska rekla, da zračunaš povprečje zaključenih ocen sm prou jezna k tko dvoumno napišejo in pol folk ne ve...sam da nek komplicirajo
A ni logično, da računaš povprečje zaključenih ocen? Mislm men je. Nevem zakaj bi šla računat povprečje vseh ocen k si jih dolbila pr enmu predmetu, če je pa pol ta povprečje enak zalkjučni oceni. mal čudn napisan
to pa žal ni vedno res. ker pri nas pri zaključevanju nikoli niso gledali povprečja ocen, ampak katere ocene so prevladovale. torej če je bila mezmes ena dvojka, cvek ali kaj podobnega, potem pa večina petic, je to še vedno pomenilo petko (čeprav bi povprečje morda pokazalo na štirko). ponekod so zaokroževali navzdol.
-
Jagodkaa - Komunikatorka
- Na forumu od: 28. 6. 2007
Shimmie_ napisal/-a:Kaj vi napišete pri prevozu? Recmo d greste na avtobus do vlaka, pol na vlak, pol pa od vlaka na fax s trolo? Primestni in medkrajevni, al sam medkrajevi?
dobro vprašanje. mislim da bom poklicala na tisto brezplačno številko in vprašala kaj napišeš.
-
sokolja - Debatorica
- Na forumu od: 10. 11. 2007
- Kraj: notranjska
že res ampak zakaj potem preprosto ne napišejo povprečje zaključenih ocen namesto povprečje vseh številčno izraženih ocen vseh predmetov v preteklem šolskem/študijskem letu
-
mirella - Kofetarica
- Na forumu od: 25. 12. 2006
Life is not the amount of breaths you take,
it's the moments that take your breath away.
it's the moments that take your breath away.
-
gaby_ - Cosmopolitanka
Jagodkaa napisal/-a:Shimmie_ napisal/-a:Kaj vi napišete pri prevozu? Recmo d greste na avtobus do vlaka, pol na vlak, pol pa od vlaka na fax s trolo? Primestni in medkrajevni, al sam medkrajevi?
dobro vprašanje. mislim da bom poklicala na tisto brezplačno številko in vprašala kaj napišeš.
ko sem gledala pri polah za republiško štipendijo in za zoisovo: pač moraš obkrožiti ali stanuješ drugje ali se voziš v drug kraj. in potem sem opazila, da za prevoz nad 40km dobiš prib 10€ na mesec več, kot če obkrožiš, da stanuješ v drugem kraju. torej se v mojen (in verjetno v marsikaterem primeru študija) bolj splača obkrožiti, da se voziš, čeprav tam stanuješ. ker tega potem itak ne morejo preveriti. (toliko za info)
- LanaMaxim
- Kofetarica
- Na forumu od: 23. 3. 2008
Jaz sem danes klicala na Center za socialno delo in mi je rekla, da bi oni raje vidli, da študentje oddamo vloge za državno štipendijo šele oktobra. Ker do takrat imajo dijaki prednost in bodo študentje na čakanju. Sam, js bom pomoje kr oddala, da bom imela mir.
Glede prevoza pa, men je rekla, da je medkrajevni npr. Kranj - Lj., primestni pa Domžale - Lj.
Glede prevoza pa, men je rekla, da je medkrajevni npr. Kranj - Lj., primestni pa Domžale - Lj.
-
g00fy_qa - Cosmofrik
gaby_ napisal/-a:ko sem gledala pri polah za republiško štipendijo in za zoisovo: pač moraš obkrožiti ali stanuješ drugje ali se voziš v drug kraj. in potem sem opazila, da za prevoz nad 40km dobiš prib 10€ na mesec več, kot če obkrožiš, da stanuješ v drugem kraju. torej se v mojen (in verjetno v marsikaterem primeru študija) bolj splača obkrožiti, da se voziš, čeprav tam stanuješ. ker tega potem itak ne morejo preveriti. (toliko za info)
Jaz sem isto gledala. Samo se mi zdi malo tak, da itak ne morejo preveriti? No mogoče v tvojem primeru niti ne bi bilo toliko sumljivo kot v mojem, ker imam jaz precej dlje do LJ kot ti do MB. Ma ne vem, po moje ni za lagati o tem...
Sicer pa... halo ...?? Za vožnjo dobiš več kot če tam stanuješ?? Naj mi kdo pojasni to logiko?!
As the shadow follows the body,
As we think, so we become.
As we think, so we become.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov