Štipendija

Od šolanja do uresničitve karierne poti.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
Jagodkaa
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 28. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Jagodkaa » 03. Sep. 2008 17:23

gaby_ napisal/-a:

za zoisovo pa ni treba nič.

kaj ni treba nič za zoisovo? verjetno če hočeš da ti nekaj denarja dajo, če ima tvoja družina 65/60% minimalne plače potem moraš nekam napisat koliko prihodkov imajo starši, ali na vlogo ali pa priložit potrdilo.
Uporabniški avatar
gaby_
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 22. 8. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a gaby_ » 03. Sep. 2008 17:32

Jagodkaa napisal/-a:
gaby_ napisal/-a:

za zoisovo pa ni treba nič.

kaj ni treba nič za zoisovo? verjetno če hočeš da ti nekaj denarja dajo, če ima tvoja družina 65/60% minimalne plače potem moraš nekam napisat koliko prihodkov imajo starši, ali na vlogo ali pa priložit potrdilo.

se opravičujem. :oops: za to sploh nisem vedela. ja potem pa verjetno je tak, da v primeru, da te pripada republiška štipendija, ti dajo še nekaj zraven. saj potem logično, da priložiš še te dokumetne, ja.
ampak jaz jih nikoli nisem,ker o republiški itak lahko samo sanjam. tak da niti za to nisem vedela (in se v te pole niti ne poglabljam toliko :oops: ).
Uporabniški avatar
Shimmie_
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 29. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a Shimmie_ » 03. Sep. 2008 18:16

sokolja napisal/-a:

sem danes poklicala na tisti 080 številko pa uprašala pa je ženska rekla, da zračunaš povprečje zaključenih ocen :? sm prou jezna k tko dvoumno napišejo in pol folk ne ve...sam da nek komplicirajo :evil:

A ni logično, da računaš povprečje zaključenih ocen? Mislm men je. Nevem zakaj bi šla računat povprečje vseh ocen k si jih dolbila pr enmu predmetu, če je pa pol ta povprečje enak zalkjučni oceni. mal čudn napisan :lol:

Kaj vi napišete pri prevozu? Recmo d greste na avtobus do vlaka, pol na vlak, pol pa od vlaka na fax s trolo? Primestni in medkrajevni, al sam medkrajevi?
A ni bla ponavad še šansa vlak?
Uporabniški avatar
gaby_
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a gaby_ » 03. Sep. 2008 18:27

Shimmie_ napisal/-a:
sokolja napisal/-a:

sem danes poklicala na tisti 080 številko pa uprašala pa je ženska rekla, da zračunaš povprečje zaključenih ocen :? sm prou jezna k tko dvoumno napišejo in pol folk ne ve...sam da nek komplicirajo :evil:

A ni logično, da računaš povprečje zaključenih ocen? Mislm men je. Nevem zakaj bi šla računat povprečje vseh ocen k si jih dolbila pr enmu predmetu, če je pa pol ta povprečje enak zalkjučni oceni. mal čudn napisan :lol:

to pa žal ni vedno res. ker pri nas pri zaključevanju nikoli niso gledali povprečja ocen, ampak katere ocene so prevladovale. torej če je bila mezmes ena dvojka, cvek ali kaj podobnega, potem pa večina petic, je to še vedno pomenilo petko (čeprav bi povprečje morda pokazalo na štirko). ponekod so zaokroževali navzdol.
Uporabniški avatar
Jagodkaa
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 28. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Jagodkaa » 04. Sep. 2008 10:01

Shimmie_ napisal/-a:Kaj vi napišete pri prevozu? Recmo d greste na avtobus do vlaka, pol na vlak, pol pa od vlaka na fax s trolo? Primestni in medkrajevni, al sam medkrajevi?

dobro vprašanje. mislim da bom poklicala na tisto brezplačno številko in vprašala kaj napišeš.
Uporabniški avatar
sokolja
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 10. 11. 2007
Kraj: notranjska

Neprebrana objavaNapisal/-a sokolja » 04. Sep. 2008 13:00

A ni logično, da računaš povprečje zaključenih ocen? Mislm men je. Nevem zakaj bi šla računat povprečje vseh ocen k si jih dolbila pr enmu predmetu, če je pa pol ta povprečje enak zalkjučni oceni. mal čudn napisan

že res :cool: ampak zakaj potem preprosto ne napišejo povprečje zaključenih ocen namesto povprečje vseh številčno izraženih ocen vseh predmetov v preteklem šolskem/študijskem letu
:evil:
Uporabniški avatar
lesnik
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 27. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a lesnik » 04. Sep. 2008 16:17

Kako pa zračunate km?A ste že oddale?
Uporabniški avatar
mirella
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 25. 12. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a mirella » 04. Sep. 2008 16:58

lesnik napisal/-a:Kako pa zračunate km?A ste že oddale?

lahko izracunas km preko via michelin
Life is not the amount of breaths you take,
it's the moments that take your breath away.
Uporabniški avatar
bambina x
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 16. 1. 2007
Kraj: mb

Neprebrana objavaNapisal/-a bambina x » 04. Sep. 2008 17:13

a je res jutri zadnji rok za oddajo prošenj? :S
"so tell me, do you have someone special in your life?"
"yes, I do. . . me"
Uporabniški avatar
gaby_
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a gaby_ » 04. Sep. 2008 17:13

Jagodkaa napisal/-a:
Shimmie_ napisal/-a:Kaj vi napišete pri prevozu? Recmo d greste na avtobus do vlaka, pol na vlak, pol pa od vlaka na fax s trolo? Primestni in medkrajevni, al sam medkrajevi?

dobro vprašanje. mislim da bom poklicala na tisto brezplačno številko in vprašala kaj napišeš.

ko sem gledala pri polah za republiško štipendijo in za zoisovo: pač moraš obkrožiti ali stanuješ drugje ali se voziš v drug kraj. in potem sem opazila, da za prevoz nad 40km dobiš prib 10€ na mesec več, kot če obkrožiš, da stanuješ v drugem kraju. torej se v mojen (in verjetno v marsikaterem primeru študija) bolj splača obkrožiti, da se voziš, čeprav tam stanuješ. ker tega potem itak ne morejo preveriti. (toliko za info)
LanaMaxim
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 23. 3. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a LanaMaxim » 05. Sep. 2008 8:51

Jaz sem danes klicala na Center za socialno delo in mi je rekla, da bi oni raje vidli, da študentje oddamo vloge za državno štipendijo šele oktobra. Ker do takrat imajo dijaki prednost in bodo študentje na čakanju. Sam, js bom pomoje kr oddala, da bom imela mir.

Glede prevoza pa, men je rekla, da je medkrajevni npr. Kranj - Lj., primestni pa Domžale - Lj.
Uporabniški avatar
g00fy_qa
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a g00fy_qa » 05. Sep. 2008 9:32

gaby_ napisal/-a:ko sem gledala pri polah za republiško štipendijo in za zoisovo: pač moraš obkrožiti ali stanuješ drugje ali se voziš v drug kraj. in potem sem opazila, da za prevoz nad 40km dobiš prib 10€ na mesec več, kot če obkrožiš, da stanuješ v drugem kraju. torej se v mojen (in verjetno v marsikaterem primeru študija) bolj splača obkrožiti, da se voziš, čeprav tam stanuješ. ker tega potem itak ne morejo preveriti. (toliko za info)

Jaz sem isto gledala. Samo se mi zdi malo tak, da itak ne morejo preveriti? No mogoče v tvojem primeru niti ne bi bilo toliko sumljivo kot v mojem, ker imam jaz precej dlje do LJ kot ti do MB. Ma ne vem, po moje ni za lagati o tem... :?
Sicer pa... halo ...?? Za vožnjo dobiš več kot če tam stanuješ?? Naj mi kdo pojasni to logiko?! :evil:
As the shadow follows the body,
As we think, so we become.
Uporabniški avatar
gemini
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 8. 9. 2004
Kraj: notranjska

Neprebrana objavaNapisal/-a gemini » 05. Sep. 2008 10:40

Ni res. Za razdalje večje od 42 km je enako denarja kot če tam živiš- :)
Ko odvržeš vso strast
in me prideš nežno krast
tvoji poljubi z dlanmi kot bi mi
ustavil čas in že se dani (Neisha)
Uporabniški avatar
g00fy_qa
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a g00fy_qa » 05. Sep. 2008 11:13

gemini napisal/-a:Ni res. Za razdalje večje od 42 km je enako denarja kot če tam živiš- :)

Pri Zoisovi štipendiji:
- za bivanje: 82,23 €
- nad 40 km: 96,81 €
As the shadow follows the body,
As we think, so we become.
Vessy
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 17. 6. 2007
Kraj: Maribor

Neprebrana objavaNapisal/-a Vessy » 05. Sep. 2008 15:06

Eno vprašanje za republiško, kaj študentje, ko mormo dat povprečje ocen, to se gleda vse do zdaj narete izpite al sam za zadnji leto?

Vrni se na Kariera

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov