Štipendija

Od šolanja do uresničitve karierne poti.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 3. 8. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a *mala* » 31. Avg. 2008 15:15

Pri republiških štipendijah vsako leto pogledajo za vse, če dosegajo kriterije. Imaš isto šans da jo obdržiš, če jo že maš, in tisti ki prvič odda obrazec.
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
Uporabniški avatar
*Lilli*
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 21. 3. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a *Lilli* » 31. Avg. 2008 16:19

crnolaska napisal/-a:js sm pa slišala da se letos pri republiški štipendiji upošteva tudi otroški dodatek....kr neki spreminjajo....a mi jo lahko tudi ukinejo ali je tako, da če jo enkrat dobiš, jo imaš potem skoz?

seveda ti jo lahko ukinejo..pa saj to letos ni prvič..če tiste kriterije presegaš to leto, je več nimaš, ne glede na to, če si jo prej imela 4 leta ali samo eno leto...poznam eno, ki je imela celo gimnazijo štipendijo v četrtem letniku pa več ne..ker je pač dohodek na družino bil večji..
Uporabniški avatar
C_r_N_a
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 8. 6. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a C_r_N_a » 31. Avg. 2008 18:31

Mene pa zanima če lahko prejemaš republiško in zoisovo štipendijo skupaj?Ali lahko samo eno od teh?pola za Zoisovo štipendijo se kupi posebej a ne? Jaz imam povprečje 9,5 in bom probala kar obe, ampak ne vem če se da..Hvala LP
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 3. 8. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a *mala* » 31. Avg. 2008 18:33

^^ Ne, ne moreš met obeh. Mislm pa da lahko v obrazcu za Zoisovo označiš, da če je pač ne dobiš, da ti to prošnjo dajo naprej za Republiško. Vsaj včasih je tak blo.
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
LanaMaxim
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 23. 3. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a LanaMaxim » 01. Sep. 2008 8:57

Danes je v Dnevniku javni poziv za državne in zoisove štidpendije.

Državne štipendije:
danes se začne oddajati vloge, rok za oddajo vloge ni omejen.
vloga je na voljo: www.mddsz.gov.si
pristojni je center za socialno delo

zoisove štidpendije:
danes se začne oddajati vloge, rok za dijake je 15.9., za študente pa 6.10.
www.sklad-kadri.si
pristojen Javni sklad za razvoj kadrov in štipendije
Uporabniški avatar
sokolja
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 10. 11. 2007
Kraj: notranjska

Neprebrana objavaNapisal/-a sokolja » 01. Sep. 2008 9:53

:gruebel: a še komu ne dela? men je zmerej sam danes ne.
Uporabniški avatar
Tigi
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 1. 2005
Kraj: kjer diši po bencinu in zažganih gumah...

Neprebrana objavaNapisal/-a Tigi » 01. Sep. 2008 10:33

Kaj je fora, da rok ni omejen :eek:
...poraunej vooolan!!! Bencin, bel dim, črna črta po sredin, okn dol, vroč krom, prletim čez ovink, rada mam k zacvil, rada mam k drsi, rada imam vonj po gumah, naj se kadi...
LanaMaxim
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 23. 3. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a LanaMaxim » 01. Sep. 2008 10:37

Da loh tud sredi leta zaprosiš za štipendijo. Zgleda, da so to omogočili. Ampak zakaj bi, je bolje prej, da dlje časa dobivaš štipendijo. :)
Ampak js ne vem, če bom dobila odobreno. Sem računala in mal presegamo. :(
Uporabniški avatar
Jagodkaa
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 28. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Jagodkaa » 01. Sep. 2008 10:39

meni tudi ne dela.
c_r_n_a, jz bom tudi letos prvič zaprosla za zoisovo, imam povprečje 4,7. do sedaj sem prejemala republiško. sem poklicala na sklad, ki bo letos dajal zoisove in vprašala, če lahko zaprosim za obe (republiško in zoisovo) in če ne dobim zoisove, če imam lahko naprej republiško. in mi je gospa odgovorila, da bom imela tisto štipendijo, kjer bodo prej "obdelali" mojo vlogo. če bo to na centru za socialno vlogo, potem bo ona ko bo pogledala moje podatke videla da že imam štipendijo in bo mojo vlogo zavrnila ker ne moreš imeti dveh štipendij hkrati. rekla je še, da lahko vlogo za republiško štipendijo oddaš čez celo leto, tako da bom jaz verjetno najprej oddala vlogo za zoisovo, če pa je ne dobim, bom pa takoj ko dobim njihov odgovor zaprosla za republiško.
Uporabniški avatar
OrangeLady
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 25. 5. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a OrangeLady » 01. Sep. 2008 11:17

Uporabniški avatar
sokolja
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 10. 11. 2007
Kraj: notranjska

Neprebrana objavaNapisal/-a sokolja » 01. Sep. 2008 15:19

dve uprašanji:

-kaj pomeni overjena kopija?

-a morem zračunat povprečje čisto vseh ocen, ki sem jih dobila v prejšnjem šolskem letu ali povprečje zaključenih ocen?
Uporabniški avatar
Vermilion
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 16. 3. 2005
Kraj: Kranj

Neprebrana objavaNapisal/-a Vermilion » 01. Sep. 2008 16:51

Tigi napisal/-a:Kaj je fora, da rok ni omejen :eek:

med drugim je fora tud to, da dobiš štipendijo od takrat naprej, ko je vloga rešena in ne več za nazaj tako kot si to včasih... sux, ker bo moja vloga verjetno (po izkušnjah iz prejšnjih let) rešena šele nekje konec decembra začetek januarja... kar pomenijo 3-4 štipendije manj :evil:

a študentje že lahko oddamo al šele oktobra?!? ...no sj itaq še nimam potrdila o vpisu pa potrdila o opravljenih izpitih itd...
Uporabniški avatar
[vanessa]
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 14. 3. 2008
Kraj: In your worst nightmare near hell :)

Neprebrana objavaNapisal/-a [vanessa] » 01. Sep. 2008 17:15

Neki mi ni jasno k mi vsak neki druzga reče.. pr republiški štipendiji gledajo samo dohodek staršev al tudi (če si študent) kolko km si oddaljen od LJ? Pomaga kej če je v družini še ena oseba k študira?
Uporabniški avatar
LoveLy*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 14. 7. 2007
Kraj: purple claud

Neprebrana objavaNapisal/-a LoveLy* » 01. Sep. 2008 17:31

Vermilion napisal/-a:
Tigi napisal/-a:Kaj je fora, da rok ni omejen :eek:

med drugim je fora tud to, da dobiš štipendijo od takrat naprej, ko je vloga rešena in ne več za nazaj tako kot si to včasih... sux, ker bo moja vloga verjetno (po izkušnjah iz prejšnjih let) rešena šele nekje konec decembra začetek januarja... kar pomenijo 3-4 štipendije manj :evil:

a študentje že lahko oddamo al šele oktobra?!? ...no sj itaq še nimam potrdila o vpisu pa potrdila o opravljenih izpitih itd...

no torej po tem take...če jaz oddam septembra prošnjo za štipendijo...in mi jo odobrijo...bom začela dobivati štipendijo kdaj??...oktobra že?...
sicer grem v prvi letnik faxa..in imam potrdila o šolanju pa vse,..tak da lahko komot pošlem..
petera
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 17. 7. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a petera » 01. Sep. 2008 18:30

Pa kaj je treba oddati zraven vloge?Kaj je treba priložiti?

Vrni se na Kariera

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov