Štipendija
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
OrangeLady - Komunikatorka
- Na forumu od: 25. 5. 2008
Jaz imam pa eno vprašanje glede Republiške štipendije kakšen uspeh moraš imeti da ti dajo dodatek za uspeh?
hvalaa
hvalaa
-
Maychy - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 30. 6. 2004
- Kraj: Se selim...
In kaj bi naredili, če bi vedeli za kaj se gre pri tistih testih? Meniš, da bi ti šlo kaj bolje, če bi vedela, da se odloča o tem ali boš naslednjih 8 let prejemala 150€ na mesec? Samo pod večjim pritiskom bi bila in jih kvečjemu opravila slabše.
--- Evil Is Just A Point Of View ---
--- Don't tell me the sky is the limit, there are footprints on the moon! ---
--- Don't tell me the sky is the limit, there are footprints on the moon! ---
-
bambina x - Debatorica
- Na forumu od: 16. 1. 2007
- Kraj: mb
OrangeLady napisal/-a:Jaz imam pa eno vprašanje glede Republiške štipendije kakšen uspeh moraš imeti da ti dajo dodatek za uspeh?
hvalaa
mislim, da ti kljub vsemu dajo neki dodatek za uspeh .. samo zelo nizkega, če si npr dobra, zadostna .. najbolj se ti splača, če si prav dobra ali pa odlična... takrat so fajni dodatki ..
"so tell me, do you have someone special in your life?"
"yes, I do. . . me"
"yes, I do. . . me"
- sončnica
- Komunikatorka
- Na forumu od: 28. 2. 2007
Pri nas smo zoisovo dobile 3. So nas pozvali v pisarno vsako posebej in nam povedali, da spadamo med 3% najboljših, naj prinesemo še kako priznanje in da bo štipendija naša. No moja sošolka je bila tako pametna in je govorila,da ona ziher ne bo dobila ker so bogati-to je resnica, pa jo je vseeno dobila. Torej ena bogata in dve, katerih družine so komaj vlekle kraj s krajem-torej vse tiste, ki govorite o premoženju se motite. Kot drugo, je republiška štipendija v srednji šoli lahko tudi večja od zoisove-odvisno kako hude so razmere pri ljudeh-torej dohodki, enostarševske družine..in js sm v srednji šoli vedno poleg pole za zoisovo izpolnila še polo ze republiško-rečen omi je bilo, da v srednji se splača izpolnit obe poli, ko pa greš enkrat študirat je zoisova večja..pa spet ni take grozne razlike.
Pa še to js mam svojih revnih 210 evrov za golo preživetje v ljubljani..hrana, prevoz, stanovanje..ostane mi mogoče 20 evrov, če res pazim na vsak evro,ti+udi kar se hrane tiče. Tako da prosim ne bit pametni, da štipendijo dobijo samo tisti, ki je sploh ne rabijo. Pa še nekaj, sama se tudi ne spomnem, da bi nam kdo izrecno povedau da pišemo te teste in za kaj točno,ampak se otrok, ki živi v težkih razmerah, že pri 13 letih sam pozanima,kako in kaj in vpraša tud starejše generacije, ki so to že šle skozi. Napaka vsake osnovne šole,če ni povedala, sam tisti ki razmišlja,kako se bo preživljal v gimnaziji in naprej se pozanima.
Pa še to js mam svojih revnih 210 evrov za golo preživetje v ljubljani..hrana, prevoz, stanovanje..ostane mi mogoče 20 evrov, če res pazim na vsak evro,ti+udi kar se hrane tiče. Tako da prosim ne bit pametni, da štipendijo dobijo samo tisti, ki je sploh ne rabijo. Pa še nekaj, sama se tudi ne spomnem, da bi nam kdo izrecno povedau da pišemo te teste in za kaj točno,ampak se otrok, ki živi v težkih razmerah, že pri 13 letih sam pozanima,kako in kaj in vpraša tud starejše generacije, ki so to že šle skozi. Napaka vsake osnovne šole,če ni povedala, sam tisti ki razmišlja,kako se bo preživljal v gimnaziji in naprej se pozanima.
- kravzlbavc
- Komunikatorka
- Na forumu od: 16. 10. 2006
- Kraj: kingdom far far away
bambina x napisal/-a:OrangeLady napisal/-a:Jaz imam pa eno vprašanje glede Republiške štipendije kakšen uspeh moraš imeti da ti dajo dodatek za uspeh?
hvalaa
mislim, da ti kljub vsemu dajo neki dodatek za uspeh .. samo zelo nizkega, če si npr dobra, zadostna .. najbolj se ti splača, če si prav dobra ali pa odlična... takrat so fajni dodatki ..
dodatki so se letos ful zmanšali, prej si dobo 4jurje za pdb uspeh, 7pa za odličnega v sš, zaj pa je mal manj-piše v zakonu o štipendiranju..
pri študentih pa si prej dobo v razponih od 7,7(4jurje),pol za 8,pa za 8,3,pa 8,6..za 9,0dalje si dobo pa skor 10 jurjov..
zaj pa dobiš sam če maš 8,5 20e, če pa nad 9 pa 30...prasci eni, še najbolšo motivacijo za delat faks so nam vzeli še zej sm jezna...jao...
-
p!ka - Cosmofrik
- Na forumu od: 25. 4. 2008
- Kraj: Šaurini
Shimmie_ napisal/-a:Mogoče kdo ve KDAJ naj bi bli obrazci za republiško štipendijo na voljo? Sm gledala na internetu pa ne najdem nič.
Hvala
Men so rekli, da začetek septembra.
...Voli me iz inata
voli me bez ostatka
voli me bilo gde sam
bas takvu kakva jesam
Voli me kad me nema
voli me pored svega
voli me kad ni jedan
bas razlog za to nemas...
voli me bez ostatka
voli me bilo gde sam
bas takvu kakva jesam
Voli me kad me nema
voli me pored svega
voli me kad ni jedan
bas razlog za to nemas...
-
bambina x - Debatorica
- Na forumu od: 16. 1. 2007
- Kraj: mb
na začetku septembra pridejo .. in letos bojo baje ful strogi kriteriji ... :S tak so moji mamci rekli, ko je šla vprašat za obrazce ...
pa letos baje ne bo treba poslat v lj vsega, ampak ti bojo na zavodu povedli, če jo boš dobil al ne ...
pa letos baje ne bo treba poslat v lj vsega, ampak ti bojo na zavodu povedli, če jo boš dobil al ne ...
"so tell me, do you have someone special in your life?"
"yes, I do. . . me"
"yes, I do. . . me"
-
študentka20 - Kofetarica
- Na forumu od: 10. 9. 2007
republiške štipendije:
-oddajajo se od 1 do 15 septembra na pristojnem centru za socialno delo
-oddajo vsi-tako dijaki kot študentje
-za kriterije nimam pojma,sam kolk mi je znano se bo štel neto dohodek in ne bruto
-kar se pa tiče dodatkov, v sš si dobil višji dodatek samo za pravdober in odličen uspeh, za dober in zadosten uspeh si pa dobim samo za napredovanje,mislim da nekje 1000 SIT
- na faksu pa je pet razredov,glede na povprečje
-oddajajo se od 1 do 15 septembra na pristojnem centru za socialno delo
-oddajo vsi-tako dijaki kot študentje
-za kriterije nimam pojma,sam kolk mi je znano se bo štel neto dohodek in ne bruto
-kar se pa tiče dodatkov, v sš si dobil višji dodatek samo za pravdober in odličen uspeh, za dober in zadosten uspeh si pa dobim samo za napredovanje,mislim da nekje 1000 SIT
- na faksu pa je pet razredov,glede na povprečje
življenje je igra,igraj jo,
življenje je izziv,sprejmi ga,
življenje je iskanje,razišči ga,
življenje so sanje,uresniči jih. (sai baba)
življenje je izziv,sprejmi ga,
življenje je iskanje,razišči ga,
življenje so sanje,uresniči jih. (sai baba)
-
Tigi - Cosmopsiho
- Na forumu od: 29. 1. 2005
- Kraj: kjer diši po bencinu in zažganih gumah...
Letos, če naredim maturo bo kar veliko štipendija
...poraunej vooolan!!! Bencin, bel dim, črna črta po sredin, okn dol, vroč krom, prletim čez ovink, rada mam k zacvil, rada mam k drsi, rada imam vonj po gumah, naj se kadi...
- sončk
- Cosmofrik
- Na forumu od: 27. 12. 2005
Men so po osnovni šoli hoteli dat Zoisovo, ker sm mela par srebrnih priznanj in tut teste nadarjenosti sm zelo dobro rešila. Ampak hkrati bi lahko dobila tut republiško, pa sem se raj za slednjo odločila, ker je višja pa ni odvisna od uspeha.
-
no angel - Cosmofrik
- Na forumu od: 2. 11. 2004
- Kraj: vzhodno od LJ
Jealousy is a damn mothafucka
Pri zoisovi nima nobene veze, kolk prihodka majo starši. 100%.
Vsi se na vlko pritožujejo (tisti seveda, ki niso dobli štipendije), da je to podeljevanje zoisove ful nefer bla bla bla, zdej sicer ne vem, kak je drugje, ampak pri nas je blo tak, da smo najprej pisal tiste teste, in tisti, ki smo jih najbolš pisali, smo bli predlagani. Ti ni čist nč koristlo, če si bil skoz odličn in mel priznanja - smo se kr čudli, ker je takrat kr ene par piflarjev odpadlo. No potem, ko si že 1x bil predlagan, so se pa štela tud priznanja (več kot si jih mel, več možnosti si mel, da dobiš štipendijo). Pa ne sam to - 1x čist na koncu 8. razreda smo pisali še ene zlo podobne teste z vsemi šolami naše regije (ene 8 šol se mi zdi) - pač vsi tisti, ki smo na teh šolah bli predlagani - in od teh so spet zbrali najbolše, tisti smo pa potem dobli štipendijo. Tak da js mislim da js nism kr tak na lepe oči dobla zoisove. Pa sta bli pri nas tud eni dve kteri starši so bli učitli (na naši šoli celo), pa nista bli niti predlagani. Medtem ko je bil predlagan en ki je bil komi pravdober - ker je tak fajn teste rešu. Tak da ... ni povsod nepravično. Verjamem pa, da marsikje je, ampak kaj mormo - to je pa tk pri vseh stvareh.
srčica* napisal/-a:Foter je nazadnje poslušal po dnevniku in so rekli, da je zoisova za nadarjene, katerih starši nimajo velikega prihodka.... In razlika med republiško pa zoisovo pa je ravno v denarju. Zoisove dobiš več.
Pri zoisovi nima nobene veze, kolk prihodka majo starši. 100%.
Vsi se na vlko pritožujejo (tisti seveda, ki niso dobli štipendije), da je to podeljevanje zoisove ful nefer bla bla bla, zdej sicer ne vem, kak je drugje, ampak pri nas je blo tak, da smo najprej pisal tiste teste, in tisti, ki smo jih najbolš pisali, smo bli predlagani. Ti ni čist nč koristlo, če si bil skoz odličn in mel priznanja - smo se kr čudli, ker je takrat kr ene par piflarjev odpadlo. No potem, ko si že 1x bil predlagan, so se pa štela tud priznanja (več kot si jih mel, več možnosti si mel, da dobiš štipendijo). Pa ne sam to - 1x čist na koncu 8. razreda smo pisali še ene zlo podobne teste z vsemi šolami naše regije (ene 8 šol se mi zdi) - pač vsi tisti, ki smo na teh šolah bli predlagani - in od teh so spet zbrali najbolše, tisti smo pa potem dobli štipendijo. Tak da js mislim da js nism kr tak na lepe oči dobla zoisove. Pa sta bli pri nas tud eni dve kteri starši so bli učitli (na naši šoli celo), pa nista bli niti predlagani. Medtem ko je bil predlagan en ki je bil komi pravdober - ker je tak fajn teste rešu. Tak da ... ni povsod nepravično. Verjamem pa, da marsikje je, ampak kaj mormo - to je pa tk pri vseh stvareh.
little dandelion
let your heart keep time
now the clouds are gone
all of your tomorrows shine
let your heart keep time
now the clouds are gone
all of your tomorrows shine
-
freaky - Kofetarica
- Na forumu od: 27. 4. 2006
Jaz res ne razumem, kaj se nekateri tolk sekirajo, ker niso dobil Zoisove štipendije. Pač jebat ga, vsi jo ne mormo met, brezveze se zaradi tega sekirat in zgubljat živce, ker je to blazn ne fer. Js bi se tud lahko, pa nimam ne ene ne druge. Starši majo "preveč" denarja, js pa pač nisem tiste teste fajn rešla in nobenih priznanj. Poznam tud primer, ko se naj bi pri teh testih plonkal (sicer se ne spomnem, kakšna so bila vprašanja, ampak mi še vseeno ni jasno, kako lahko pri tem plonkaš). Lahko sam rečem, da se znajdejo, seveda ni fer, ampak zaradi tega js nisem nič oškodovana. Če bi se jaz trudila, bi jo dobila, ne glede na druge. Vsem, ki jo imajo, pa iz srca privoščim.
How many years can some people exist before they're allowed to be free?
The answer, my friend, is blowin' in the wind.
The answer, my friend, is blowin' in the wind.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov