Štipendija

Od šolanja do uresničitve karierne poti.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
[vanessa]
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 14. 3. 2008
Kraj: In your worst nightmare near hell :)

Neprebrana objavaNapisal/-a [vanessa] » 21. Avg. 2008 11:32

^^ se nbi strinjala..
pred 4 leti, sm js kao fuuul dobro nrdila tiste teste, sam sm pač mela take ocene ku sm mela ( :D ) in nobenega priznanja.. sm bla ful jezna na ceu svet k so isto govorili učitelji - važno da nrdiš dobro teste in ti 100% dajo štipendijo.. itak :roll: js, budalo, sm še verjela da podelijo tolkim ljudem štipendijo (testi sos e mi zdeli ful easy in sm misnla da je šlo vsim dobro)
sestra pa (6 let nazaj) je mela srebrno in bronasto priznanje, odličen uspeh, tistega testa niso izpostavli, kr očitno ga ni pisala tko grozno dobro in je vseeno dobila.
sošolka v osnovni pa je mela vsega boga od priznanj, bla odlična, opravla dobro test in ni dobila..

štipendijo privoščim vsim, čeprou sm tudi js takega mnenja da tisti k majo velike dohodke (ku recimo ta moja bivša sošolka k jo zdej grize al bo dobila štipendijo al ne) bi mogli bit na seznamu za tistimi pridnimi k majo malo nižje dohodke.
tej sošolki kupijo vse, v denarnici ma denar samo za lepo videt, nikoli nism slišala od nje da bi rekla kko je brez denarja, tko da ne vem kaj se tolko trudi za to štipendijo.
sestri pa privoščim kr ona si vse sama kupi (razn hrane), sama si plačuje vse v lj (razn stanovanja) in tisti k ste v lj, veste da ni lih vse poceni..
Everything is okay in the end.. If it's not okay then it's not the end.
Uporabniški avatar
gaby_
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 22. 8. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a gaby_ » 21. Avg. 2008 11:42

[vanessa] napisal/-a:^^ se nbi strinjala..
pred 4 leti, sm js kao fuuul dobro nrdila tiste teste, sam sm pač mela take ocene ku sm mela ( :D ) in nobenega priznanja.. sm bla ful jezna na ceu svet k so isto govorili učitelji - važno da nrdiš dobro teste in ti 100% dajo štipendijo.. itak :roll: js, budalo, sm še verjela da podelijo tolkim ljudem štipendijo (testi sos e mi zdeli ful easy in sm misnla da je šlo vsim dobro)
sestra pa (6 let nazaj) je mela srebrno in bronasto priznanje, odličen uspeh, tistega testa niso izpostavli, kr očitno ga ni pisala tko grozno dobro in je vseeno dobila.
sošolka v osnovni pa je mela vsega boga od priznanj, bla odlična, opravla dobro test in ni dobila..

ne bom se prepirala, ker to ni v mojih interesih. ker res je tudi, da ne delam na tem področju. imam pa zoisovo štipendijo (no, sem jo imela,ker jo bom zamenjala s kadrovsko). ampak ko sem jo jaz zaprostila v OŠ so bili taki pogoji. zaradi tega je nisem dobila. dobila sem jo potem na začetku 3.letnika ko sem predložila najprej zlato priznanje in opravila še test nadarjenosti in inteligentnosti. mogoče je na katerih šolah drugače, mogoče imajo privilegije. v OŠ je štipendijo res dobila samo ena sošolka, ki je imela zlato priznanje iz kemije in spadala v zgornje tri procente. nikogar drugega niso predlagali. tako da res ne bi vedela, kako delajo to na OŠ. jaz sem samo navedla 'pravila', ki bi naj veljala oz. kriterije, kdo dobi štipendijo (po starem zakonu).

glede pravičnosti razdeljevanja zoisovih štipendij: to je tako. na svetu nikoli ni bilo vse pravično in nikoli ne bo in s tem se je potrebno na žalost sprijazniti. zdaj če ni pravice pri dodeljvanju štipendije (da izberejo nekoga drugega, tistega, ki resnično dosega vse kriterije pa ne) je to krivica. ni pa krivica, če dobi štipendijo nekdo, ki dosega kriterije in so doma bogati. to je njegov dohodek, sam ni 'kriv' za dohodke staršev. zato zame ni krivično, če zoisovo štipendijo (po pravilih) dobivata sin ali hčerka poslancev ali sodnikov ali zdravnikov, ker le ta ni pogojena z dohodki. bolj se mi zdi nepošteno, ko prejemajo republiško štipendijo otroci privatnikov (o tem pa je bilo tako ali tako že ogromno povedanega). :)

p.s. : izražam samo svoje mnenje z 'znanjem', ki ga o štipendijah imam. priznam, da še zdaleč ne vem vsega, morda se o čem motim.
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 3. 8. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a *mala* » 21. Avg. 2008 11:49

[vanessa], pa si prišla v 3% najboljših? Očitno ne.
Glede tvoje sestre- kak pa veš da ni nadpovprečno pisala testov? Oz. kak veš, da tega niso izpostavili? Če si predlagan- torej med najboljših 10% je že samoumevno, da si dobro rešil teste.

Tud mene grozno nervira, ko republiško dobijo eni, ki majo doma podjetja.
Se mi pa ne zdi, da je tak ogromna razlika med Zoisovo in republiško. Sama sem imela v gimnaziji okoli bivših 39 tisočakov (zaradi oddaljenosti od šole in prav dobrega uspeha), moj sosed je imel pa pri isti razdalji in dobrem uspehu isto štipendijo (razlika je bla 500 sit), pa so daleč od tega da bi bli revni, pač se znajdejo in prikrijejo dohodke.
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
Uporabniški avatar
Shimmie_
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 29. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a Shimmie_ » 21. Avg. 2008 14:02

In razlika med republiško pa zoisovo pa je ravno v denarju. Zoisove dobiš več.

Poznam veliko punc, ki dobivajo zoisovo štipendijo v velikosti republiške štipendije. Tko d ni nujno da je zoisova višja kot republiška. :)
Uporabniški avatar
*sanja*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 2. 1. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a *sanja* » 21. Avg. 2008 14:12

somebody napisal/-a:
srčica* napisal/-a:
*sanja* napisal/-a:Meni gre najbolj na živce, če mi kdo naprej meče to, da imam štipendijo. Ravno te dni mi je kolegica, ki prav tako ima štipendijo, govorila, kako ji sošolke zavidajo štipendijo, medtem ko dobijo na mesec od staršev več denarja, kot ona štipendije. :roll:

To mi gre res na živce. Imela sem sošolko, ki je bila ves čas brez denarja in mi je govorila, da kako je meni lahko, ko imam Zoisovo štipendijo, ona pa nima nič. Prevoz v šolo so ji plačevali doma, račun za mobitel, malico in vse kar spada zraven pa tudi (tudi razne kavice pred poukom vsak dan). Jaz sem si vse to financirala iz štipendije (prevoz, cunje, tudi pripomočke za šolo, ki sem jih kupovala med šolskim letom-knjige na začetku leta so mi kupili starši). Toliko časa mi je to očitala, da me je postalo že sram, ker imam štipendijo. Če me je kdo vprašal, ali imam štipendijo, sem povedala, da jo imam, sicer pa tega nisem nikomur (več) omenjala. Potem pa sem začela premišljevati, zakaj se s tem obremenjujem. Medtem ko je ta sošolka v osnovni šoli ležala na kavču in gledala TV, sem jaz hodila na raznorazne dodatne ure, priprave na tekmovanja, na sama tekmovanja vsako leto (pa sem se na njih tudi kar nekaj časa pripravljala)... Štipendija mi ni padla z neba, ampak sem se morala zanjo pošteno potruditi. Tudi odličen uspeh vseh 8 let osnovne šole ni prišel tako zlahka...

Me zanima kako si ti dobila štipendijo zgolj z odličnim uspehom... a na tekmovanjih si dosegla kakšno zlato priznanje?

Kje pa piše, da nisem imela priznanj??? Saj sem napisala, da sem hodila na tekmovanja... Imela sem 1 srebrno priznanje in več bronastih (ne vem točno, koliko) + to, da sem pri testih rešila 3 naloge nadpovprečno dobro (meni so rekli, da sem v zgornjih 2%).
Starša sta delavca v tovarni, ampak ati še "na fouš" kaj naredi zraven, tako da nismo ne revni, še zdaleč pa ne bogati; imamo dovolj denarja za normalno življenje. Čeprav bi mi lahko starša plačevala avtobus, malico, knjige... jima pač ni bilo treba, ker sem imela štipendijo. Republiške ne bi dobila, na srečo sem bila v šoli pridna in tudi teste sem dobro opravila (torej naj bi bila nadarjena :wink: ).
Neumno se mi zdi razmišljanje, da če imaš dovolj denarja, da ne bi smel dobivati Zoisove štipendije. Zakaj že? Če je nekdo nadarjen, potem mu ne moreš odreči štipendije, ker pač starši za npr. 10€ presegajo neko mejo. Tudi se mi ne zdi prav, ko je (mislim, da je bila ona) MilkyWay napisala, da ni dobila Zoisove štipendije, ker jo ima že sestra. :eek: A zdaj pa ona ne more biti nadarjena, ker je že njena sestra nadarjena???

Sicer pa gaby_; na naši OŠ je prvi pogoj za Zoisovo, da si odličen vseh 8 let. Če tega ne izpolnjuješ, te sploh ne predlagajo, ne glede na to, kako rešiš teste, lahko imaš vsa možna priznanja, pa če ti eno leto "sfali", ne bo štipendije.
Uporabniški avatar
[vanessa]
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 14. 3. 2008
Kraj: In your worst nightmare near hell :)

Neprebrana objavaNapisal/-a [vanessa] » 21. Avg. 2008 18:24

*mala* napisal/-a:[vanessa], pa si prišla v 3% najboljših? Očitno ne.
Glede tvoje sestre- kak pa veš da ni nadpovprečno pisala testov? Oz. kak veš, da tega niso izpostavili? Če si predlagan- torej med najboljših 10% je že samoumevno, da si dobro rešil teste.

Tud mene grozno nervira, ko republiško dobijo eni, ki majo doma podjetja.
Se mi pa ne zdi, da je tak ogromna razlika med Zoisovo in republiško. Sama sem imela v gimnaziji okoli bivših 39 tisočakov (zaradi oddaljenosti od šole in prav dobrega uspeha), moj sosed je imel pa pri isti razdalji in dobrem uspehu isto štipendijo (razlika je bla 500 sit), pa so daleč od tega da bi bli revni, pač se znajdejo in prikrijejo dohodke.

Na naši OŠ so vedno to izpostavili.. če si dobro psiu test so ti povedli, moje sestre pa glede testou niso hvalili.. orpavila je dobro, samo ne oh in sploh kot naj bi js (mogoče so pa pr meni pretiravali, tega ne mroem vedet)

Zgleda da je od svake OŠ odvisno koga predlagajo.. moja sestra je bla recimo samo zadnje dve leti odlična in so jo predlagali..

In verjetno je neki tudi v tem, da js nism dobila kr je dobila že ona in kr naše finančno stanje ni slabo..
Sicer pa nism na nobenga jezna, vsakemu privoščim in mi gre v življenju tudi brez tistih 300€ (al kolko že dobiva moja sestra).. itak vem, da je ne bi bla sposobna obdržat, sploh pa na faksu ne kr zahtevajo kr visoko pouprečje za obdržat štipendijo..
Everything is okay in the end.. If it's not okay then it's not the end.
kikiriki
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 28. 4. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a kikiriki » 21. Avg. 2008 18:27

Štipendije naj se ukinejo, ker nimajo nobenega pametnega namena in so paraziti proračuna.
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a *mala* » 21. Avg. 2008 18:28

^^ To ponavad pravjo ljudje ki so ljubosumni, ker je oni nimajo!
Kolk drugih stvari je še bolj nesmiselnih v naši državi, kot pa štipendije!
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
Uporabniški avatar
srčica*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 20. 6. 2005
Kraj: v njegovem srčku

Neprebrana objavaNapisal/-a srčica* » 21. Avg. 2008 18:36

Zosiove šripendije se dajejo potratnim človekom...

V srednji šoli sem imela sošolca s Zoisovo štipendijo, pa ni bil preveč nadarjen. Jaz sem imela boljše povprečje od njega. Plus tega pa mu je foter kupil novega avdija za 60 000 € ... vsaka dva meseca je dobil novi telefon za 1000 €, včasih je imel 50 e v denarnici pa je rekel kdor iz te razdalje vrže papirček v koš, dobi vsebino moje denarnice... vglavnem denarja ima preko glave in pol še taki dobi Zoisovo. Pa potem druga sošolka, ki je v OŠ dobila Zoisovo, v srednji pa je delala z dobrim uspehom, ves denar pa pognala za cote...

Meni se to ne zdi fer... medtem ko imam jaz republiško, ki je manj, pa plačujem z njo račune za šolo, vsaki mesec pa še pomagam mami pokrit račune. Nazadnje sem si kupla majico za božičeka. In res se mi ne zdi fer, da otroci tako bogatih staršev dobivajo še štipendije kao za nadarjenost, ki se že v prvem letu nadaljnjega šolanja pokaže da to niso, jaz pa sem se od male šole trudila, vseskozi bila med najboljšimi, potem pa so me jebali v glavo, pa ko sem bla s sosedami na morju, sem dobla sporočilo, da se moram med POČITNICAMI javit in še enkrat teste pisatg, ker ne vejo če bi mi dali Zaoisovo ali ne... in seveda med počitnicami možgani na off, pol pa jim naj jaz tam eksplozivno množim in delim. Mi je pa prvo rudno ko sem teste pisala socialna rekla, da sem se zelo dobro odrezala na poročju tehnike, da sem dosegla več točk kot še keri fant...

Aja pa še glede teh testov... pri nas v šoli nam sploh niso povedali za kaj se gre... samo rekli so, jutri pišete ene pole... ravno tako so povedli kot če pač treba neko anketo izpolnit... in pol smo mi tisto kar reševali v tri dni za brezveze... kasneje pa so nas k socialni klicali, pa nam povedli kdo je rpedlagan za štipendije... šel potem smo zvedli, kakšne pole smo mi to pisali.
"moški znajo odlično povedati svoje zadnje besede in oditi z odra"
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a *mala* » 21. Avg. 2008 18:42

^^ Tud če je folk v šoli dober, še ne pomen da niso nadarjeni!
Eni so pač samo leni za učenje. Mislm da ni tak problem bit odličen v srednji, če se le mal potrudš. To pa še ne pomen da si nadpovprečno inteligenten.

Ne zapravljamo vsi svojo štipendijo tako brezskrbno kot primeri ki jih ti poznaš. Jaz, če nebi dobila Zoisove, tud republiške neb mela (zarad letnega presežka dohodka za le par evrov).

Se mi pa zdi, da bi morali mal bolj prevert komu dajejo republiške.
Uporabniški avatar
*sanja*
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a *sanja* » 21. Avg. 2008 19:42

srčica* napisal/-a:Zosiove šripendije se dajejo potratnim človekom...

Ja itak. :roll:
Na podlagi dveh oseb ti sklepaš za vse. Jaz sem si s Zoisovo štipendijo v srednji šoli plačevala avtobus, z ostalimi 13.000 SIT(toliko je bila osnovna štipendija v 1. letniku srednje šole + prevoz, pozneje pa je bil še dodatek na letnik in na uspeh in sem s prav dobrim uspehom dobila nekje do 5.000 več) pa sem si kupovala potrebščine za v šolo (knjige na začetku leta mi je kupila mami), malico, račun za mobitel, večino oblačil... Zraven pa sem v štirih letih (pa še od prej sem imela nekaj, od raznih rojstnih dni in od tega, ko sem pomagala pri babici na kmetiji) še privarčevala toliko denarja, da sem si kupila prenosni računalnik in star avto (vsako poletje sem tudi najmanj en mesec delala, lani sem delala 3 mesece). Doma mi nikoli niso dajali žepnine.
Tako da prosim ne posplošuj. Sploh pa, če imaš sedaj Republiško štipendijo, potem tako ali tako ni problema.

Me prav zanima, koliko se dobi Republiške štipendije?

EDIT:
Našla sem pogodbe za Zoisovo štipendijo in bom pretipkala, da vidite, kako grozno veliko denarja je to in koliko je razlike med Republiško štipendijo:

Šolsko leto 2003/04 (1. letnik):
Osnovna štipendija: 13.566,02 SIT
Dodatek za prevoz: 16.220,00 SIT
----->skupaj: 29.786,02 SIT
Opomba: dodatek za prevoz sem imela vsako leto do centa točno kot je bila moja karta za avtobus

Šolsko leto 2004/05 (2. letnik):
Osnovna štipendija: 14.140,10 SIT
Dodatek za uspeh: 3.806,95 SIT
Zvišanje za letnik: 543,85 SIT
Dodatek za prevoz: 19.034,75 SIT
----->skupaj: 37.525,65 SIT

Šolsko leto 2005/06 (3. letnik):
Osnova štipendija: 14.521,78 SIT
Dodatek na uspeh: 3.909,71 SIT
Zvišanje za letnik: 1.117,06 SIT
Dodatek za prevoz: 19.097,55 SIT
------>skupaj: 39.097,10 SIT

Šolsko leto 2006/07 (4. letnik):
Osnovna štipendija: 14.521,78 SIT
Dodatek za uspeh: 3.909,71 SIT
Zvišanje za letnik: 1.675,59 SIT
Dodatek za prevoz: 19.548,55 SIT
------>skupaj: 39.655,63 SIT
Opomba: vsa leta srednje šole sem bila prav dobra

Šolsko leto 2007/08 (1. letnik faksa):
Osnovna štipendija: 98,14€
Dodatek za prevoz: 85,87€
------>skupaj: 184,01€
Opomba: osnovna štipendija za študente in dijake se razlikuje

No, srčica*, zdaj pa še ti napiši, koliko si dobivala Republiške štipendije v srednji šoli, ker me pa res zanima, če si dobila tako veliko manj.
Sicer dodatek za prevoz ni pomemben, ker ga vsak dobi toliko, kot res plača za avtobus v šolo, tudi dodatki za uspeh niso tako pomembni, zanima me osnovna štipendija za (vsaj) eno od let, ki sem jih naštela, da vidim, koliko se to res razlikuje.

Tole sem spisala zato, ker me res razp****, ko vsi govorijo, kako višja je Zoisova štipendija od republiške, pa sploh ni res (mogoče je za študente večja razlika, za dijake pa vem, da ni velike razlike).
Uporabniški avatar
keya
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 23. 12. 2005
Kraj: wajt krajna

Neprebrana objavaNapisal/-a keya » 21. Avg. 2008 20:16

oh dej *sanja* lepo te prosim no.. :roll: glede na to, da imaš zoisovo in da naj bi bila nadpovprečno nadarjena, inteligentna or whatever.. bi si lahko te podatke tudi sama poiskala! :roll:

OSNOVNA REPUBLIŠKA ŠTIPENDIJA:
- DIJAKI 14% - 36,14 EUR
- ŠTUDENTI 21% - 54,20 EUR

OSNOVNA ZOISOVA ŠTIPENDIJA:
- DIJAKI 26% - 67,11 EUR
- ŠTUDENTI 40% - 103,24 EUR

in to s temi zoisovimi štipendijami (ne rečem, tudi z republiškimi ni dosti boljše.. pa jo imam sama) je eno veliko sranje! pr nas v OŠ so ble take mučkalice, da glava peče...

da bomo pisali test, smo izvedeli ko smo šli v razred + to, da nam nobeden ni povedal za kaj se gre.. odnos je bil glih tak, kot da bi reševali ankete za en razred, za njihovo raziskovalno recimo - zajebancija...
da so te testi merilo pri štipendiji nam sploh niso povedali.. sama sem izvedela to čisto slučajno v gimnaziji, takrat sem mislila da me bo direkt kap (bivše sošolce ko sem jim povedala pa tudi) :evil:

eno leto ali dve res nisem bila odlična, priznam da zaradi čiste lenobe ker nisem naredila popolnoma nič (samo pri nas si bil recimo tudi dosti težje odličen kot pri oš s katerih so prihajali nekateri naši sošolci kasneje v gimnazijah).. imela sem priznanj ogromno, razen zlata mi je res manjkala - vedno za kako malenkost, samo ok.. bi se pritoževala če bi se dejansko trudila za to :)

točnih rezultatov nismo izvedeli nikoli.. socialna delovka je meni recimo samo povedla "tu, tu, tu in tu si nadpovprečna, tu pa povprečna.. //niti besedice več o testih, pomenu le teh itd// in, na katero gimnazijo si rekla da boš šla?" halo? :roll:

žal bi pa lahko skoraj polovico ljudi, ki jih poznam in imajo zoisovo označila skorajda za tupe :?
Uporabniški avatar
*sanja*
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a *sanja* » 21. Avg. 2008 20:44

keya napisal/-a:oh dej *sanja* lepo te prosim no.. :roll: glede na to, da imaš zoisovo in da naj bi bila nadpovprečno nadarjena, inteligentna or whatever.. bi si lahko te podatke tudi sama poiskala! :roll:

Sem iskala, pa nisem našla, zato sem prepisala. Za katero leto pa naj bi bili te podatki? Že za 2008/09?

Saj tudi jaz ne pravim, da je vse skupaj pravično, ampak da se pa nekoga obsoja zato, ker ima Zoisovo štipendijo... Obsojajte sistem, ne pa tiste, ki imamo štipendijo.

Tudi mi nismo izvedeli rezultatov testa, tudi nam niso prej razložili, zakaj ta test sploh je... Povedali so nam samo to, da se bo iz tega videlo, na katerem področju smo boljši in nam bojo lahko s pomočjo testa svetovali, kam naj se vpišemo. Je pa res, da ko smo to pisali, so morali vsi ostali učenci ven iz šole, da je bila tišina in učitelji, pri katerih smo pisali, so nam govorili, da se moramo res potruditi. Nihče pa ni nikoli omenil povezave teh testov z Zoisovo štipendijo.
Teh rezultatov sploh ne bi izvedeli (psihologinja nam rezultatov ni hotela povedati, s svetovanjem o tem, kam naj se vpišemo, tudi ni bilo nič), če ne bi slučajno videli, ko smo morali nekje vpisovati ocene iz 6. in 7. razreda (sploh ne vem, kaj točno je tisto bilo, ampak baje so morali to nekam poslati-to naj bi vpisala razredničarka, ampak ker se ji ni dalo, smo morali sami in tako viseli rezultate).
Uporabniški avatar
keya
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 23. 12. 2005
Kraj: wajt krajna

Neprebrana objavaNapisal/-a keya » 21. Avg. 2008 21:17

^^ 07/08, za 08/09 nism našla (ok, nism niti trudila se) - dvomim da bodo kakšna večja odstopanja. :)

No vidiš, pri nas ni bilo niti tega o čemer ti govoriš.. sej pravim, ravno tako kot bi reševali kr eno anketo za neko seminarsko/raziskovalno... nič od nič... če smo se še hecali med reševanjem pa nam ni noben nič reku :roll:

no, edino en razred je vedu (kr so samo njim povedali) da bodo neke teste pisali - le kakšno presenečanje, da so potem dejansko tudi dobili štipendijo samo iz tisteg razreda, od treh.. pa mi nebo noben reku, da so bli tulk bolj brihtni ostalih dveh, da se ni niti eden našu..

samo še zdej dobim ošpice, če se samo spomnim :x
na teh si nadpovprečna, tu pa povprečna (če ni bilo celo, da sem sm malo nad - ne toliko očitno kot pri ostalih, sj nevem..) - predlagali me pa seveda niso, kljub toni priznanj in vsemu temu :roll:
sej nebi rekla, da bi me predlagali pa je pač pol nebi dobila, ok.. greš dalje, ni panike... samo ker je veliko takih ki ne dobi niti priložnosti, da bi jo imeli...
bivši sošolci, ki so šli na gim v bližnje mesto, so se samo čudili.. ker jih je toliko imelo zoisovo - predlagano jih je bilo namreč (v primerjavi z našo) ogromno,.. predlagali so pač vse tiste, ki so imeli potencialno možnost da bi jo dobili - kar se mi zdi ql, ne pa da po nekih svojih kriterijih/simpatijah ipd to sami na oš delajo

ok, mam pač republiško in na ta račun tudi dosti manj € kot če bi mela zoisovo, ampak vsaj imam eno..

eh, bv govort.. :)
Uporabniški avatar
g00fy_qa
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 22. 8. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a g00fy_qa » 21. Avg. 2008 21:21

Nam tudi niso nič razložitli glede testov, še manj glede Zoisove. Mene in mislim da še enega so poklicali v kabinet in rekli, da naju bodo predlagali za Zoisovo. In jaz tisto: "Aja? :eek: Zakon. :D ". Pa sva jo oba dobila.
Z zlatimi priznanji, dobro rešenimi testi, da ne omenjam ogromno drugih tekmovanj (ki menda niti ne štejejo) in odličnim uspehom.

Popolnega sistema ni nikjer. Pač ko se nekaj zahteva od tebe, moraš pokazati. In če pri testih ne pokažeš dovolj inteligence ali pri tekmovanjih nisi dovolj dober za zlato; jah, pač ne dobiš štipendije. Eni smo to pokazali in jo imamo. Pa se lahko kakorkli izgovarjate na srečo ali špekulirate, kako si je (nekateri) nismo/niso zaslužili.
As the shadow follows the body,
As we think, so we become.

Vrni se na Kariera

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov