Štipendija

Od šolanja do uresničitve karierne poti.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
Chica Guapa
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 17. 1. 2005
Kraj: skoraj Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Chica Guapa » 21. Okt. 2005 16:54

classy napisal/-a:a ste vi že dobil?? k sošolke so dobile js pa ne :o

Jst sm dobila včeraj, se pravi v četrtek. Mogoče mate bolj počasno pošto :D Nč panike zganjat, enkrat že more pridt ta odločba :wink:
HASTA LUEGO
Uporabniški avatar
Mojca82
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 2. 9. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Mojca82 » 21. Okt. 2005 19:10

Glede Zoisove...ena moja sosolka ni mela povprecja...so ji zamrznli. Pol je naslednje leto ponavljala in povprecja tudi ni dvignla, pa tudi letnika ni nardila, se pravi je pavzirala, stipendija je bila se kar zamrznjena. Po enem letu pavziranja se je izredno ponovno upisala, se vedno brez povprecja, stipendija jo je se kar cakala. Pol pa ne vem kako je slo naprej ker sva izgubile stike. Je pa res da je njena mama soc. delavka...
Uporabniški avatar
lakeesha
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 10. 11. 2004
Kraj: domžale

Neprebrana objavaNapisal/-a lakeesha » 29. Nov. 2005 20:39

lakeesha napisal/-a:hvala! jez že peto leto upam na štipendijo in upam d letos bo kej dinarčkov ker je fotr brez službe... :roll:

v petk sem dobila odločbo... NIMAM ŠTIPENDIJE!
fotr je brez službe mami ma 100.000sit plače. preživlja celo familijo (fotr, tašča, pa mi2 s tamalo)!
res nism mogla verjet kako d nimam štipendije! cel dan sem jokala... :cry: res mi je bad! :cry: a mislte d mi bo kej pomagal če napišem pritožbo? a je kdo od vas že pisal kej tazga?
hvala :(
She can't even call up her friends and say "help me save my life"... She's so ashamed of herself that she's come full circle, nobody understands what it's like to be this girl... so she disappeared,
and she didn't say where she was going
Uporabniški avatar
lakeesha
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 10. 11. 2004
Kraj: domžale

Neprebrana objavaNapisal/-a lakeesha » 29. Nov. 2005 22:23

ja sem pozabla napisat d ne najdm nobenga joba ker morm bit 70% na faksu! tko d jez nimam nobenga dohodka :cry: ! in pol itaq d je bad!
ja no še kej za pritožbo pa to...? :?:
She can't even call up her friends and say "help me save my life"... She's so ashamed of herself that she's come full circle, nobody understands what it's like to be this girl... so she disappeared,
and she didn't say where she was going
fishi
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 22. 4. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a fishi » 29. Nov. 2005 22:27

lakeesha pritozbe ponavadi ne uspejo, ampak probat ni greh!
pa ceprav si ful casa na faksu si lahko najdes kaksno delo. recimo kaksna degustatorka, promocije.....se da ponavadi tako zmenit da delas sozmetikamo sobto 12 ur in to je 12000 kar ni malo za en teden, al pa ksna prodaja kozmetike (te ki se s katalogi prodajajo recimo, ni blazen zasluzek nekaj pa vendar je) pa za kaksno strezbo se tud dostkrat najde kaj kar rabijo npr. 2krat na teden.....malo se potrudi in verjamem da ti bo uspel
keep on smiling:)
Lumpyka
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 29. 7. 2004
Kraj: LJ city

Neprebrana objavaNapisal/-a Lumpyka » 01. Dec. 2005 16:11

lakeesha napisal/-a:
lakeesha napisal/-a:hvala! jez že peto leto upam na štipendijo in upam d letos bo kej dinarčkov ker je fotr brez službe... :roll:

fotr je brez službe mami ma 100.000sit plače. preživlja celo familijo (fotr, tašča, pa mi2 s tamalo)!
res nism mogla verjet kako d nimam štipendije! cel dan sem jokala... :cry: res mi je bad! :cry: a mislte d mi bo kej pomagal če napišem pritožbo? a je kdo od vas že pisal kej tazga?

Pr men je isto... pa tut nimam štipendije!!! Ma nč očitno bo treba začet delat... :?
Znorela sm pa tolk da najprej nism vedla kva nj nardim!!!!
Svet se ne vrti zaradi ljubezni, se je pa zaradi nje vredno vrteti z njim...
el bou
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 4. 7. 2005
Kraj: ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a el bou » 01. Dec. 2005 16:28

kr.ena napisal/-a:Kolikor jaz vem, je Zoisova vezana izključno na sposobnosti, inteligenco, talente... in ne na premoženjsko stanje. A se motim?

bla sem odlicna, mela sem 2 bronasti priznanji, in te teste sem baje pisala ful ndpovprecno... pa mi je rekla da brez veze da zaprosim za stipendijo, ker smo prevec premozni...
did i dissapoint u - or leave a bad taste in ur mouth...
Uporabniški avatar
pupica20
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 13. 5. 2005
Kraj: maribor,postojna,tržič

Neprebrana objavaNapisal/-a pupica20 » 01. Dec. 2005 16:39

lakeesha napisal/-a:

oj! ja provi napisat pritožbo! sj zgubt nimaš kej! od parih kolegic sem slišala,da so pol doble! tk da provi :gut:
Ne moremi storiti velikih dejanj. Le mala z veliko ljubezni.
Uporabniški avatar
Maychy
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 30. 6. 2004
Kraj: Se selim...

Neprebrana objavaNapisal/-a Maychy » 01. Dec. 2005 16:45

lally... kdorkoli ti je tole reku, je zelo mimo usekal (vsaj kolikor jaz vem), ker Zoisova ni vezana na premoženjsko stanje.

Sam vseeno bi jo z 2ma bronastima težko dobila. Razen, če bi padla v tista 2 al 3 procente.
--- Evil Is Just A Point Of View ---

--- Don't tell me the sky is the limit, there are footprints on the moon! ---
el bou
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 4. 7. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a el bou » 01. Dec. 2005 16:48

jah no... mogoc bi pa padla, pa nisem mela sanse nit probat... :?

ah... je blo to ze 4 leta nazaj... ce sm 4 leta prezivela bom pa se zdj vrjetno... :?
did i dissapoint u - or leave a bad taste in ur mouth...
Ka
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 31. 7. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a Ka » 01. Dec. 2005 17:56

premoženje nima vloge pri dodelitvi, je pa res, da samo z bronastimi priznanji folk ponavadi ne dobi, ker to pač niso rezultati na neki regijski alpa državni ravni, temveč zgolj na šolski. vsaj pri nas je blo tako.
sicer pa za zoisovo ne zaprosiš, ampak te predlaga šola.
fishi
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 22. 4. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a fishi » 01. Dec. 2005 19:28

tud pri zoisovi ti lahko premozenje starsev prinese 5 tock. pejte pogledat v pravilnik. no vsaj 4leta nazaj je bil pravilnik 100procentno tak, ce so zdj spremenil ap ne vem!
keep on smiling:)
ledena čajka
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 26. 9. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a ledena čajka » 02. Dec. 2005 15:11

kolkr jst vem za zoisovo definitivno ni pomembno premoženje staršev, jst mam zoisovo že celo gimnazijo, sem mela zlato pa dve srebrn in me je potem šola predlagala, pol pa sm pisala neke teste in potem so na podlagi tega izberali 5% najbolših.
glede premožeja pa je tko, da tisti, ki spadajo v višji premoženjski razred oz majo starši višje prihodke dobijo minimalno zoisovo štipendijo, dobivajo pa jo vseen. jst mam npr. minimalno, vendar je vseen boljš kot pa če je nebi mela, ker dnarja ni nikol preveč.. hec hec hec :D
Uporabniški avatar
MySelf
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 3. 3. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a MySelf » 03. Dec. 2005 15:01

na zoisovo ne vplivajo starsi...

npr vsi studentje imamo isto osnovo za stip, potem je pa odvisno kolk si bil lani pridn, pa kej si doma in kje studiras...
lahko pa poleg ZŠ izpolniš vlogo za RŠ in oni to vse preračunajo in ti zvišajo ZŠ..

mene so predlagali v OŠ in sem jo v srednji v 1letniku dobila.. full je fajn, ker jo imas lahko tako dolgo dokler pridno studiras :D
¤¤ Boy what we do, And where we do, The things we do, Are just between me and you ¤¤
Uporabniški avatar
Anchi
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 19. 7. 2004
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Anchi » 03. Dec. 2005 15:24

Zoisova štipendija nima veze s premoženjem, ne danes, ne 6 let nazaj je ni imela, ko sm jo jz dobila. Osnovna štipendija je za vse enaka (najbrž določena posebej za študente, posebej za dijake,...), potem pa dobiš dodatek glede na "pridnost" in če si "vozač".
V vsej družib študentov, ki jih poznam, in imajo štipendijo, imamo vsi enako osnovo.
Sama po moje spadam v relativno visok premoženjski razred zaradi staršev, pa imam enako štipendijo kot marsikdo, ki je v nižjem p. razredu.

Tko da...Zoisova štipendija NI povezana s premoženjem.
Zapisuj rane v pesek in srečo v kamen. (anonimo)

Vrni se na Kariera

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov