Štipendija
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
gemini - Cosmofrik
- Na forumu od: 8. 9. 2004
- Kraj: notranjska
ajej ženske, vse te stvari so točno določene in zapisane na netu, sam mal je treba pogledat
Se pravi da sešteješ vse družinske prihodke (plača staršev) pa deliš s številom družinskih članov in ti je prec jasno.
Pa pe link do svetovalnice, kjer je vse lepo razloženo
http://www.svetovalnica.com/index.php?I ... &task=view
Državne štipendije se dodelijo upravičencem pri katerih povprečni mesečni dohodek na družinskega člana v preteklem koledarskem letu pred vložitvijo vloge ne presega 60% minimalne plače (približno 3816€) v istem obdobju za tiste upravičence, ki se šolajo ali študirajo v kraju svojega stalnega prebivališča in od 60 do 65% minimalne plače za tiste upravičence, ki se šolajo ali študirajo izven kraja svojega stalnega prebivališča.
Se pravi da sešteješ vse družinske prihodke (plača staršev) pa deliš s številom družinskih članov in ti je prec jasno.
Pa pe link do svetovalnice, kjer je vse lepo razloženo
http://www.svetovalnica.com/index.php?I ... &task=view
Zadnjič spremenil gemini, dne 21. Jun. 2008 15:43, skupaj popravljeno 2 krat.
Ko odvržeš vso strast
in me prideš nežno krast
tvoji poljubi z dlanmi kot bi mi
ustavil čas in že se dani (Neisha)
in me prideš nežno krast
tvoji poljubi z dlanmi kot bi mi
ustavil čas in že se dani (Neisha)
-
no angel - Cosmofrik
- Na forumu od: 2. 11. 2004
- Kraj: vzhodno od LJ
Vem, da je blo že neki govora o tem na prejšnjih straneh ... ampak v glavnem, a je res da bomo po novem tud "stari" zoisovi štipendisti (tisti ki smo mogli met do zdej povprečje 7) mogli met povprečje 8,5??? Men to ni logično ker to naj bi zdej velalo za tiste nove (pa mi pač mamo pogodbo podpisano in tam je določeno min. povprečje 7), je pa dans en sošolc reku da so zdej spremenili zakon in da bomo tud mi mogli met tako povprečje. Js sm bla zihr da to ni res, ampak on je reku da so mu domov poslali neko odločbo in je to pisalo, pa da je tud v enem časopisu neki bral al kaj js vem. Ve kdo kej o tem?? Upam da ni res!!
little dandelion
let your heart keep time
now the clouds are gone
all of your tomorrows shine
let your heart keep time
now the clouds are gone
all of your tomorrows shine
-
*sanja* - Kofetarica
- Na forumu od: 2. 1. 2008
*sanja* napisal/-a:Ja, imaš prav.
Če si vpisana na faks, potem si, ko si dobila štipendijo v prvem letniku faksa, podpisala pogodbo, po kateri moraš imeti povprečje 7. Ta pogodba velja, dokler se ti ne prepišeš na drugi faks in na novo podpišeš pogodbo.
Če pa še nisi na faksu in se boš letos prvič vpisala, potem pa boš podpisala pogodbo, po kateri boš morala imeti povprečje 8,5.
Takole je in mislim, da se tvoj sošolec moti. Ker če si ti podpisala pogodbo pod enimi pogoji, ne morejo oni tega kar tako vmes spreminjati.
-
gaby_ - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 22. 8. 2006
goofa, definitvno bo zanimivo, ja!
vsaj enim. sicer se jaz glede te zoisove ne bom preveč obremenjevala, ker se mi zdi, da država namerno sprejema nove zakone bolj ko ne v škodo študentov. oz. z nemnom zmanjšati št. štipendij. in s tem zakonom jim bo definitivno uspelo. že v letošnji generaciji jih bo obdržal malokdo. mislim, halo, kdaj pa so se spomnili nam zoisovim štipendistom povedati, da je zahtevano povprečje 4,1 oz en visok dosežek (do sedaj pa je bil dober uspeh). pisma smo dobili nazaj, ko je bilo spričevalo že v žepu, v šoli pa o tej temi ne duha ne sluha.
vsaj enim. sicer se jaz glede te zoisove ne bom preveč obremenjevala, ker se mi zdi, da država namerno sprejema nove zakone bolj ko ne v škodo študentov. oz. z nemnom zmanjšati št. štipendij. in s tem zakonom jim bo definitivno uspelo. že v letošnji generaciji jih bo obdržal malokdo. mislim, halo, kdaj pa so se spomnili nam zoisovim štipendistom povedati, da je zahtevano povprečje 4,1 oz en visok dosežek (do sedaj pa je bil dober uspeh). pisma smo dobili nazaj, ko je bilo spričevalo že v žepu, v šoli pa o tej temi ne duha ne sluha.
-
cebelcca - Komunikatorka
- Na forumu od: 17. 6. 2005
lesnik napisal/-a:Pa kdaj pridejo poli ven za štipendijo?Kaj moraš to dati na centru za soialno delo?
Odvisno če si star al nov štipendist, pa če se gre za republiško al Zoisovo štipendijo. Za Zoisovo štipendijo (podaljšanje) so poslali pole približno 2 tedna nazaj, oddati jih je pa treba do konca septembra za študente oz. do konca avgusta za dijake.
Sure I can accept that we're going nowhere, but one last time let's go there...
-
sixty - Debatorica
- Na forumu od: 15. 11. 2006
- Kraj: Bled
a če si bil letos odličen, ter dosegel dobro uvrstitev na enem izmed drzavnih tekmovanj, je mogoce dobiti stipendijo? al so zdaj ful omejili? vsaj tako berem tukaj, da ful neradi dajejo stipendije..
Touch me, take me to that other place. Reach me, I know I'm not a hopeless case. It's a beautiful day.
-
gaby_ - Cosmopolitanka
^če imaš zlato priznanje.
kriterij za pridobitev štipendije se še ni spremenil (se mi zdi).
jaz sem zanjo zaprosila v drugem letniku, dovolj je bilo zlato priznanje in pravdober uspeh.
razlika je bila, da je mene morala predlagati šola, ti se moraš sama.
no potem sem pisala še tisti test (kot smo ga v 7. razredu, ne vem če je bil isti). in potem, ker sem bila ravno na meji, sem morala opraviti še test inteligentnosti.
no štipendijo sem potem dobila. če si nad 18 let boš pisala drugačen test, vendar je menda dosti težji.
zdaj pa ne vem, kaj ti misliš kot dobra uvrstitev. namreč srebrno ni dovolj (kolko vem). če pa ni bilo priznanj pa zadostujejo prva mesta na državnem. tako je bilo vedno.
pa ni to, da ne želijo dati štipendij. štipendije so in bodo. omejitve pa so nenormalno visoke, ker jih želijo zmanjšati ja. in baje zaradi tega, ker večina zoisovih štipendistov itak odide delat v tujino in potem država nima ničesar od njih. torej nja bi se delal poudarek na kadrovskih štipendijah.
kriterij za pridobitev štipendije se še ni spremenil (se mi zdi).
jaz sem zanjo zaprosila v drugem letniku, dovolj je bilo zlato priznanje in pravdober uspeh.
razlika je bila, da je mene morala predlagati šola, ti se moraš sama.
no potem sem pisala še tisti test (kot smo ga v 7. razredu, ne vem če je bil isti). in potem, ker sem bila ravno na meji, sem morala opraviti še test inteligentnosti.
no štipendijo sem potem dobila. če si nad 18 let boš pisala drugačen test, vendar je menda dosti težji.
zdaj pa ne vem, kaj ti misliš kot dobra uvrstitev. namreč srebrno ni dovolj (kolko vem). če pa ni bilo priznanj pa zadostujejo prva mesta na državnem. tako je bilo vedno.
pa ni to, da ne želijo dati štipendij. štipendije so in bodo. omejitve pa so nenormalno visoke, ker jih želijo zmanjšati ja. in baje zaradi tega, ker večina zoisovih štipendistov itak odide delat v tujino in potem država nima ničesar od njih. torej nja bi se delal poudarek na kadrovskih štipendijah.
-
g00fy_qa - Cosmofrik
gaby_ napisal/-a:omejitve pa so nenormalno visoke, ker jih želijo zmanjšati ja. in baje zaradi tega, ker večina zoisovih štipendistov itak odide delat v tujino in potem država nima ničesar od njih.
Heheh, sem se nasmejala.
Raje naj se pobrigajo za višje plače, tako se preprečuje pobeg možganov iz države in ne z zmanjšanjem števila štipendij.
As the shadow follows the body,
As we think, so we become.
As we think, so we become.
-
gaby_ - Cosmopolitanka
je lažje zmanjšat število zoisovih štipendij, povečat število kadrovskih (kjer prispeva država le nek delež) kot pa zvišati plače.
vse za dobro države.
ali je država že kdaj delala sebi škodo??
sicer pa pametno, da grejo v tujino. ko sem zadnjič zvedela, kakšne so plače v nemčiji in avstriji, me je skoraj kap. sem že hotela pakirati.
vse za dobro države.
ali je država že kdaj delala sebi škodo??
sicer pa pametno, da grejo v tujino. ko sem zadnjič zvedela, kakšne so plače v nemčiji in avstriji, me je skoraj kap. sem že hotela pakirati.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov