Štipendija
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
Maychy - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 30. 6. 2004
- Kraj: Se selim...
Vprašanje za absolventke... Do sedaj sem imela stanovanje v Lj in dobivala pri štipendiji dodatek za bivanje. Z naslednjim študijskim letom pa bom postala absolventka in ne bo več potrebe, da bi bila vsak dan v Lj in bom stanovanje odpovedala.
Kaj naj naredim s štipendijo? Naj napišem, da se vozim? Sicer se bom, ampak ne ravno vsak dan... Ali to kdaj preverjajo? Je sploh važno koliko se voziš ali si do dodatka upravičen v vsakem primeru?
najlepša hvala za odgovore, če ima katera izkušnje s tem...
Kaj naj naredim s štipendijo? Naj napišem, da se vozim? Sicer se bom, ampak ne ravno vsak dan... Ali to kdaj preverjajo? Je sploh važno koliko se voziš ali si do dodatka upravičen v vsakem primeru?
najlepša hvala za odgovore, če ima katera izkušnje s tem...
--- Evil Is Just A Point Of View ---
--- Don't tell me the sky is the limit, there are footprints on the moon! ---
--- Don't tell me the sky is the limit, there are footprints on the moon! ---
- kravzlbavc
- Komunikatorka
- Na forumu od: 16. 10. 2006
- Kraj: kingdom far far away
ah saj ne preverjajo..kak bi le lahk lah si prijavlen npr.v študentu pa nekdo na tvoje ime živi not,ti pa si doma,pa dobivaš vseen dodatek..itak da nemorjo preverit...
drugač pa dobiš tud dodaek al za prevoz al pa za bivanje drugje, tk da prej je blo če si biv (menda) 45km oddaljen,al pa si ostajal v kraju študija,si dobil isto dodatka,zaj so pa nov zakon sprejeli,in je mal drugač glede tega kolk dobiš-poglej si zakon o štipendiranju...
pr vlogi pa, če neboš prijavlena v stanovanju,napiš da se voziš pa kolk km maš do tja, to pa lah preverijo če si npr.iz mb pa v lj študiraš točn vejo kolk si oddaljen...,nima pa veze a se pelješ 1x na tedn al pa 4x v cevmu letu....
sam pomoje boš kr isto dodatka dobla ko zaj,glede na to da si prej bla v stanovanju verjetno nisi glih blizu doma...
pa ni treba da sm absolventka da bi znala na to odgovorit
lp
drugač pa dobiš tud dodaek al za prevoz al pa za bivanje drugje, tk da prej je blo če si biv (menda) 45km oddaljen,al pa si ostajal v kraju študija,si dobil isto dodatka,zaj so pa nov zakon sprejeli,in je mal drugač glede tega kolk dobiš-poglej si zakon o štipendiranju...
pr vlogi pa, če neboš prijavlena v stanovanju,napiš da se voziš pa kolk km maš do tja, to pa lah preverijo če si npr.iz mb pa v lj študiraš točn vejo kolk si oddaljen...,nima pa veze a se pelješ 1x na tedn al pa 4x v cevmu letu....
sam pomoje boš kr isto dodatka dobla ko zaj,glede na to da si prej bla v stanovanju verjetno nisi glih blizu doma...
pa ni treba da sm absolventka da bi znala na to odgovorit
lp
- Gost
Mogoče katera ve, kakšno povprečje je treba imeti na faksu za Zoisovo? Lani je bilo menda 7, letos pa sem v dveh različnih virih prebrala, da 8 oz. 8,5 in ne vem, koliko je res?
-
gemini - Cosmofrik
- Na forumu od: 8. 9. 2004
- Kraj: notranjska
Če boš letos prvi letnik faksa in boš septembra podpisala pogodbo, potem moreš imeti povprečje 8,5 (ali 8, nisem ziher).
Če pa že imaš podpisano pogodbo za faks, kjer piše, da rabiš 7, potem imaš tako do konca faksa.
Če pa že imaš podpisano pogodbo za faks, kjer piše, da rabiš 7, potem imaš tako do konca faksa.
Ko odvržeš vso strast
in me prideš nežno krast
tvoji poljubi z dlanmi kot bi mi
ustavil čas in že se dani (Neisha)
in me prideš nežno krast
-
Tigi - Cosmopsiho
- Na forumu od: 29. 1. 2005
- Kraj: kjer diši po bencinu in zažganih gumah...
Kdaj dobiš zadnjo štipendijo nazakazano za to šolsko leto?
...poraunej vooolan!!! Bencin, bel dim, črna črta po sredin, okn dol, vroč krom, prletim čez ovink, rada mam k zacvil, rada mam k drsi, rada imam vonj po gumah, naj se kadi...
-
MilkyWay - Cosmopsiho
- Na forumu od: 1. 3. 2007
- Kraj: ...en tu corazón..
Ma teži mi dej, ker lani sem res veliko zaslužla preko napotnice in se po moje tudi to ful šteje. Pa spet ne bom dobila štipendije...
Vsako leto nam manjka res malo, da bi jo dobila, in če bi še letos ne rata, pole pa res ne vem no...
Vsako leto nam manjka res malo, da bi jo dobila, in če bi še letos ne rata, pole pa res ne vem no...
-
gemini - Cosmofrik
- Na forumu od: 8. 9. 2004
- Kraj: notranjska
Vem, da je bedno, ker je tudi jaz ne bi dobila. Za enkrat lepo pridno delaj pa se ne preveč sekirat, ker ne bo nič boljše
Ko odvržeš vso strast
in me prideš nežno krast
in me prideš nežno krast
-
MilkyWay - Cosmopsiho
- Na forumu od: 1. 3. 2007
- Kraj: ...en tu corazón..
Ja sej zato pa bom delala cel julij in cel avgust (pa še neki dni v juniju), septembra grem na morje, pa upam, da bo še kej dnarja ostalo...
Glede dela v LJ pa...Bom še vidla kšn urnik bom mela, ampak po moje bo kr nabasano, ker sm vpisala dvopredmetno...Čez vikend pa (vsaj to 1. leto) ne mislim ostajt tam in delat
Glede dela v LJ pa...Bom še vidla kšn urnik bom mela, ampak po moje bo kr nabasano, ker sm vpisala dvopredmetno...Čez vikend pa (vsaj to 1. leto) ne mislim ostajt tam in delat
- kravzlbavc
- Komunikatorka
- Na forumu od: 16. 10. 2006
- Kraj: kingdom far far away
Kika napisal/-a:to kar delaš prek napotnic, se ti nikjer ne upošteva- i think...
mislim da se bi naj upoštevalo do istega zneska kot se dohodnina...mate nov zakon o štipendiranju,ki bo začel veljat letos, in so fuul spremenjeni pogoji,sam mislim da se pri štipendiji prej ni upoštevalo nič glede štud.dela, zaj pa se bo...
roki-za dijake je v zač.septembra rok za oddajo, za študente pa zač.oktobra..
milky way, zaj so znižali kriterije glede cenzusa,tak da bo več folka lah doblo štip.(posledično so pač nam posegli v že pridobljene pravice in so zmanjšali dodatke za uspeh itd.. no čeprav se mi zdi bolš da bojo zaj vsaj več štipendij podelili)..tk da možno da boš dobla...če maš sestro ki študira,pa je še večja možnost...
pa če je le možno probite čimveč dohodkov zatajit znajdi se je reko tito...pa tud nič slabga ni,glede na to kolk bomo mi državi še mogli izplačat, naj zaj oni nam dajo kaj
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov