Štipendija

Od šolanja do uresničitve karierne poti.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Applebitecc
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 12. 4. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Applebitecc » 11. Okt. 2005 12:55

Men je pa pri štipendijah neumno ravno to, kot ste že eni rekli... Da so eni 10 sit čez tisto mejo, pa ne dobijo štipendije. In pol so eni 10 sit nad in eni 10 sit pod in majo oboji po 3 otroke, torej pri enih dobijo vsi trije štipendijo, pri drugih pa noben. Ful žalostno in neumno... :roll:
Uporabniški avatar
Andrejcka
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 2. 10. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Andrejcka » 13. Okt. 2005 21:12

Seveda lahko dobiš štipendijo vse dokler hodiš v šolo moraš pač izpolniti eno tak obrazec za štipendijo in oddati se mi zdi, da pred začetkom septembra. Logično je, da predverjajo po tem koliko imate dohodkov in pa seveda, glede na to ti določijo mesečni dohodeh tvoje štipendije. Vsako leto, če se ti uspeh izboljšuje pa dobiš več...nižate se ti pa bistveno ne... Malo drugače pa je seveda pri štipendiji za talentirane npr. Zoisova.
Upanje je kot plutovina na vodi lahko jo potisneš do dna ampak vedno bo priplavala nazaj na površje.
Uporabniški avatar
Heilie
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 28. 8. 2004
Kraj: Za gorami

Neprebrana objavaNapisal/-a Heilie » 14. Okt. 2005 16:08

Jst mam pa en velik problem okoli štipendij...

Obiskujem Fakulteto za socialno ndelo in sicer 3. letnik. Za Zoisovo štipendijo nisem bila izbrana, republiško ne morem dobiti (finance), kadrovskih pa za moj poklic ni razpisanih (vsaj za mojo regijo ne).

In me zanima če kdo kaj ve za določen študij, če je sploh razpisana kakšna štipendija? Ima kdo s te smeri štipendijo in kako je do nje prišel?

Zelo dolgo že iščem informacije in do njih ne pridem. Hvala za vse odgovore in pomoč!! :)
Uporabniški avatar
gemini
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 8. 9. 2004
Kraj: notranjska

Neprebrana objavaNapisal/-a gemini » 20. Okt. 2005 12:54

no dns sm dobila odločbo o štipendiji :clowm: končno
me pa zanima kašni so pogoji da jo obdržim pol tud za naprej za študij(zdej sm u 4 letniku)??
Ko odvržeš vso strast
in me prideš nežno krast
tvoji poljubi z dlanmi kot bi mi
ustavil čas in že se dani (Neisha)
Uporabniški avatar
kr.ena
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 13. 9. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a kr.ena » 20. Okt. 2005 14:54

...
Zadnjič spremenil kr.ena, dne 03. Jan. 2009 16:10, skupaj popravljeno 1 krat.
el bou
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 4. 7. 2005
Kraj: ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a el bou » 20. Okt. 2005 16:13

jaz zoisove nisem mogla dobit, oz. mi je svetovalka na osnovni šoli, ko sem šla v gimnazijo rekla, da kljub uspehom itd., je brez pomena ker mi niti pod razno ne bo dodeljena ker sem kao iz prevec premožne dužine...

hmmm... nevem zakaj to potem niso rekli prjatlu ki jo ima, pa smo kr na istem... :?
did i dissapoint u - or leave a bad taste in ur mouth...
Uporabniški avatar
kr.ena
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a kr.ena » 20. Okt. 2005 16:47

...
Zadnjič spremenil kr.ena, dne 03. Jan. 2009 16:09, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
tiasha
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 29. 6. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a tiasha » 20. Okt. 2005 16:56

Huuhhh men se tut ne zdi da bi bla Zoisova štipendija dodeljena glede na finančno stanje v familiji oz. glede na premeoženje. Ubistvu sploh nima veze s tem ... Zoisova štipendija je štipendija za nadarjene otroke, dijake, študente ... dobijo jo pa večinoma tisti, ki so poleg tega da so bli osem let odlični, dosegali še bronasta, srebrna in zalata priznanja na različnih področjih. V večini primerov štejejo samo zlata priznanja ... ali pa kakršni koli pač taki mal bol vidni in pomembni dosežki.
Dobi se jo lahko pa tudi na podlagi testov, ki jih vsi osnovnošolci pišejo v 7 razredu. Dobijo pa jo tisti, ki so med 2% otrok v Sloveniji, ki imajo najvišje rezultate oz. so te teste tko konc hudo dobr pisal po domač povedan ... :D Ja iz tega razloga mam tut jst doma enga zloooo bogatga mulca ... lih dans je dubu odločbo, da njegova boga štipendija znaša celih 35.000 in še neki ... :eek: prase malo :twisted:
Nosso amor é como o vento.
Năo posso vę-lo ...
... mas, posso senti-lo.
Uporabniški avatar
_Lydia_
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 10. 7. 2005
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a _Lydia_ » 20. Okt. 2005 18:38

Sofia83 napisal/-a:A ve katera, kje na netu bi se dal prebrat pogoje za Zoisovo? Povsod sem iskala, pa nič ne najdem ...

Tukaj maš čist vse o Zoisovi štipendiji in pogojih:
klik
The biggest risk in life is not taking one.
Uporabniški avatar
Chica Guapa
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 17. 1. 2005
Kraj: skoraj Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Chica Guapa » 20. Okt. 2005 18:47

tiasha napisal/-a:dobijo jo pa večinoma tisti, ki so poleg tega da so bli osem let odlični, dosegali še bronasta, srebrna in zalata priznanja na različnih področjih. V večini primerov štejejo samo zlata priznanja ... ali pa kakršni koli pač taki mal bol vidni in pomembni dosežki.
Dobi se jo lahko pa tudi na podlagi testov, ki jih vsi osnovnošolci pišejo v 7 razredu. Dobijo pa jo tisti, ki so med 2% otrok v Sloveniji, ki imajo najvišje rezultate oz. so te teste tko konc hudo dobr pisal po domač povedan ...

Nism bla 8 let odlična, nism mela nobenga zlatga priznanja, samo enga bronastga in enga srebrnga...pa mam Zoisovo štipendijo :D Ravno danes so mi poslali odločbo, da jo mam letos še zmer...JUPI!!!

Pri meni je največ štel tisti test iz 7. razreda, ker sm ga baje res ful dobr pisala, pa exterce sm tud skor 100% pisala.

Glede finančnega stanja v družini in Zoisove štipendije...to nima nič skupnega!!!
HASTA LUEGO
Uporabniški avatar
miikena
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 13. 11. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a miikena » 20. Okt. 2005 20:57

Applebitecc napisal/-a:Men je pa pri štipendijah neumno ravno to, kot ste že eni rekli... Da so eni 10 sit čez tisto mejo, pa ne dobijo štipendije. In pol so eni 10 sit nad in eni 10 sit pod in majo oboji po 3 otroke, torej pri enih dobijo vsi trije štipendijo, pri drugih pa noben. Ful žalostno in neumno... :roll:

Moja sošolka ma neki tazga - so 1sit (en bogi tolar!!!) nad mejo, pa nima štipendije.. Krneki vseskp.. :?
Listen to the energy within. Go confidently in the direction of your dreams. Live the life you've imagined!
Uporabniški avatar
*Sparks*
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a *Sparks* » 20. Okt. 2005 22:08

tiasha napisal/-a:Huuhhh men se tut ne zdi da bi bla Zoisova štipendija dodeljena glede na finančno stanje v familiji oz. glede na premeoženje. Ubistvu sploh nima veze s tem ... Zoisova štipendija je štipendija za nadarjene otroke, dijake, študente ... dobijo jo pa večinoma tisti, ki so poleg tega da so bli osem let odlični, dosegali še bronasta, srebrna in zalata priznanja na različnih področjih. V večini primerov štejejo samo zlata priznanja ... ali pa kakršni koli pač taki mal bol vidni in pomembni dosežki.
Dobi se jo lahko pa tudi na podlagi testov, ki jih vsi osnovnošolci pišejo v 7 razredu. Dobijo pa jo tisti, ki so med 2% otrok v Sloveniji, ki imajo najvišje rezultate oz. so te teste tko konc hudo dobr pisal po domač povedan ... :D Ja iz tega razloga mam tut jst doma enga zloooo bogatga mulca ... lih dans je dubu odločbo, da njegova boga štipendija znaša celih 35.000 in še neki ... :eek: prase malo :twisted:

Jst tud nisem bla vseh 8 let odlična (ok, eno leto sem bla prav dobra :wink: ), mela sem pa eno bronasto in eno srebrno prizanje. Sem pa baje une teste dobr pisala. Pol so me iz zavoda poklical, če jih lahko pridem še enkrat pisat - so mi razložl, da želijo prevert, da prvi test ni bil samo naključje.
In pr Zoisovi štipendiji res ne igra nobene vloge kakšno je premoženjsko stanje staršev, če se prav spomnim že pr izpolnjevanju obrazcev za štipendijo ta okenca kr prazna pustiš.
Uporabniški avatar
*Sparks*
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a *Sparks* » 20. Okt. 2005 22:17

Aja še to, jst sem po prvem letniku faksa štipendijo zgubila, ker nisem mela več zadost povprečja (6,9 namest 7). Zato so mi jo zamrznl, pol pa naslednje leto spet nisem mela dost povprečja (hudiča pa ta pravni fax :oops: ), pa so mi samo poslal sklep, da štipendije ne prejemam več. O kšnem vračanju denarja ni hvalabogu nič pisal.
Uporabniški avatar
Maychy
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 30. 6. 2004
Kraj: Se selim...

Neprebrana objavaNapisal/-a Maychy » 21. Okt. 2005 12:14

Pri Zoisovi je tako, da če ne nardiš, ali pa nimaš povprečja ti jo za 1 leto zamrznejo, potem pa če ne popraviš dokončno vzamejo. Je pa to edina štipendija, katere ti ni treba vračat.

Js sm jo drugač (baje) dobila ravno zarad tistih 2%. Ker sem mela samo 1 srebrnega (pa nekaj bronastih), sošolka z zlatim je pa ni dobila.
--- Evil Is Just A Point Of View ---

--- Don't tell me the sky is the limit, there are footprints on the moon! ---
Uporabniški avatar
classy
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 12. 3. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a classy » 21. Okt. 2005 16:19

a ste vi že dobil?? k sošolke so dobile js pa ne :o

Vrni se na Kariera

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Google [Bot]