Štipendija
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
linkica - Kofetarica
- Na forumu od: 5. 3. 2006
linkica napisal/-a:za stipendijo me zanima, ce katera ve...
naj razlozim situacijo. naredila sem srednjo solo (dobila republisko stipendijo, nikoli ponavljala). sedaj sem na visji soli (situacija ista, to solsko leto bom zakljucila). zanima pa me, ce se vpisem na visoko solo, solsko leto 2008/09 se dobim enkrat stipendijo ali sem pravico izrabila za visjo, ki so sedaj delam?
ve kdo?
-
tammyka - Komunikatorka
- Na forumu od: 10. 9. 2006
kokr češ. men se še zmer zdi, da te štipendije niso podeljene pravično, vsaj kar se študentov tiče. psihologinja, pri kateri sem pisala teste, mi je po vedala, da od prepisanih 3 % v oš dobi štipendijo vedno več - 4 do 5 %; medtem ko pri študentih sploh ni več mogoče govoriti o procenturi, ker jih je tok mal, da lahk pove kr v številkah. če bi imeli namen razvijat potencial, bi dali mal več možnosti študentom, med njimi je dost takih, ki so jih preprosto zajebali v oš, ko so imeli največ možnosti (i'm one of them - ker je socialna delavka rekla, da ne bi dala več kot 2 iz vsakega razreda pisat teste , pa to sploh ni mel nobene veze), al pa so šele v srednji šoli ugotovili, da so sposobni več.
- Okrogla:)
- Sramežljivka
- Na forumu od: 25. 6. 2006
tammyka: sistem je malce res zgrešen, ker se tut oni sami ne morejo čisto odločit, komu podeljujejo te štipendije... to se strinjam. Ne strinjam se pa s folkom, k trdi, da so jih zajebal, da ma to štipendijo nekdo, ki si je ne zasluži..Bla bla bla...Denarja država ne podarja kr tako.
Kot študentka lahko dobiš super kadrovske štipendije. Sploh glede na tvoj uspeh in to.
Kot študentka lahko dobiš super kadrovske štipendije. Sploh glede na tvoj uspeh in to.
-
*SweetGirl* - Kofetarica
- Na forumu od: 24. 1. 2006
...
Zadnjič spremenil *SweetGirl*, dne 19. Mar. 2009 10:05, skupaj popravljeno 1 krat.
Letting him prove
how much he
loves you
is SO today
how much he
loves you
is SO today
-
tammyka - Komunikatorka
- Na forumu od: 10. 9. 2006
^ še zadn post na to temo:
kadrovske - oddane že vnaprej. večina podjetij, ki razpiše kadrovske štipendije, to nardi s tem namenom, da podpre nekoga, ki ima z njim neposredne "veze" (familija, kolegi ...).
primer: letos sem klicala in pisala na več naslovov, pa so ble štipendije že julija podeljene, čeprav naj bi se o tem odločalo do oktobra (sploh ni dvoma, da so izbranci že dost prej določeni). notr v razpisu so pa sam zato, ker more tak bit po zakonu.
kadrovske - oddane že vnaprej. večina podjetij, ki razpiše kadrovske štipendije, to nardi s tem namenom, da podpre nekoga, ki ima z njim neposredne "veze" (familija, kolegi ...).
primer: letos sem klicala in pisala na več naslovov, pa so ble štipendije že julija podeljene, čeprav naj bi se o tem odločalo do oktobra (sploh ni dvoma, da so izbranci že dost prej določeni). notr v razpisu so pa sam zato, ker more tak bit po zakonu.
-
Tigi - Cosmopsiho
- Na forumu od: 29. 1. 2005
- Kraj: kjer diši po bencinu in zažganih gumah...
No moji sošolci so že dobili prve odločbe...
Jau kdaj bom jaz?
Je možno, da bom jaz kasneje dobila ker sem mogla šeene podatke dopolnit?
Jau kdaj bom jaz?
Je možno, da bom jaz kasneje dobila ker sem mogla šeene podatke dopolnit?
...poraunej vooolan!!! Bencin, bel dim, črna črta po sredin, okn dol, vroč krom, prletim čez ovink, rada mam k zacvil, rada mam k drsi, rada imam vonj po gumah, naj se kadi...
-
Mayflower* - Kofetarica
- Na forumu od: 10. 6. 2007
Je možno, da odločba ne pride name ampak na mojega očeta?
-
ushergirl - Kofetarica
- Na forumu od: 4. 10. 2004
- Kraj: ljubljana
spelci napisal/-a:evo punce, da ne bote več v dvomih,to je s strani zavoda
Prve odločbe vlagateljem za štipendijo v naslednjih tednih
Vlagatelje za štipendijo obveščamo, da bo Zavod naslednji teden pričel izdajati odločbe dijakom, za katere so pridobljeni vsi potrebni podatki za odločitev o pravici. Prva izplačila štipendije bodo dijaki prejeli 24. oktobra, naslednja izplačila pa tudi ostali dijaki lahko pričakujejo 9. novembra. 23. novembra bodo prve štipendije za novo študijsko leto prejeli tudi študenti.
Štipendije se v skladu s Pravilnikom o štipendiranju izplačujejo mesečno za pretekli mesec, nadaljnja izplačila bodo štipendisti prejemali praviloma 10. v mesecu za pretekli mesec.
A če ne dobiš štipendije, ti useen pošljejo odločbo pa povejo, da nisi dobil?
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov