Štipendija

Od šolanja do uresničitve karierne poti.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
jemina
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 14. 6. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a jemina » 21. Okt. 2007 12:23

Pomoje tko kot smo jih imeli v 7-em razredu.
Dame mas quiero mas
De esa bendita forma en que me miras
Solo tu, solo yo
Caricias que me roben la razon
Uporabniški avatar
*SweetGirl*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 24. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *SweetGirl* » 21. Okt. 2007 13:29

Ja pišeš tiste črtice v kvadratke, pa se pol pogleda koliko kvadratkov ti je uspelo zapolnit v 1 minuti... Ali pa tisto: katera slika je negativ prvotne.... Skratka čist splošna, lahka vprašanja :D
Letting him prove
how much he
loves you
is SO today
Uporabniški avatar
*pikiča*
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 5. 9. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a *pikiča* » 21. Okt. 2007 13:41

tammyka : ne ne, ne zgledajo tko kokr u 7.razredu, jst sm bla letos in sem reševala te teste. To, da si bila zlata maturantka (ali pa da si dobil/a zlato priznanje) je samo vstopnica za pisanje testa, pogoj da pa dobiš štipendijo pa je, da tvoji rezultati pridejo v 3% v državi, kar je zelo težko. V moji skupini (bilo ns je 6, ko smo pisali) je ni dobil nobeden.

Dobila sem obrazložitev, kjer je pisalo: inteligentna, vendar ne umetniško nadarjena. :roll:

vso srečo ti želim, pa upam da te nism preveč ustrašla :)
Uporabniški avatar
tammyka
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 10. 9. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a tammyka » 21. Okt. 2007 14:18

uf ...
vem, da so ti testi pogoj, nikol nisem misla, da bom zard odličnega uspeha, priznanj in več kot 30 točk na maturi, kr takoj dobla štipendijo. sam vseen - od 6 ni dobil nobeden??? na prehodu iz oš v sš pa dobi štipendijo folk, ki pol komi prileze skoz gimnazijo?!

*pikiča* => kdaj se izvedo rezultati testov? kr takoj po pisanju al dobiš obvestilo po pošti?
Uporabniški avatar
jemina
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a jemina » 21. Okt. 2007 14:51

^^^Jz ne poznam nikogar, ki bi dobil Zoisovo in potem komaj naredil gimnazijo.
Dame mas quiero mas
Solo tu, solo yo
*kristyna*
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 7. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *kristyna* » 21. Okt. 2007 15:00

jemina napisal/-a:^^^Jz ne poznam nikogar, ki bi dobil Zoisovo in potem komaj naredil gimnazijo.

en moj sošolc je meu lani zoisovo pa je bil komaj dober... tako da ja no tudi taki obstajajo... :roll:
Love me or leave me. Hey! Where''s everybody going??
Uporabniški avatar
jemina
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a jemina » 21. Okt. 2007 15:06

Jah potem e mu pa že ni dalo delati. Jz sem tudi imela Zoisovo in sm jo izgubila zaradi zamenjave faksa pa se mi še ne zdi, da sem neka zguba.
Dame mas quiero mas
Solo tu, solo yo
Uporabniški avatar
tammyka
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a tammyka » 21. Okt. 2007 15:16

jemina napisal/-a:^^^Jz ne poznam nikogar, ki bi dobil Zoisovo in potem komaj naredil gimnazijo.

nočem bit nesramna, ampak verjemi, da sem se letos sploh pozanimala za zoisovo in spoznala nekaj ljudi, nad kateremi sem bila presenečena (bodisi zato, da jo imajo ali pa, da je kljub sposobnostim nimajo). ena kolegica, ki jo ima, je maturo nardila pogojno pa pravi, da se ji itak ne sanja, zakaj je sploh dobla zoisovo.
Uporabniški avatar
linkica
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 5. 3. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a linkica » 21. Okt. 2007 15:55

za stipendijo me zanima, ce katera ve...

naj razlozim situacijo. naredila sem srednjo solo (dobila republisko stipendijo, nikoli ponavljala). sedaj sem na visji soli (situacija ista, to solsko leto bom zakljucila). zanima pa me, ce se vpisem na visoko solo, solsko leto 2008/09 se dobim enkrat stipendijo ali sem pravico izrabila za visjo, ki so sedaj delam?
Uporabniški avatar
tammyka
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a tammyka » 22. Okt. 2007 11:11

*pikiča* napisal/-a:tammyka : ne ne, ne zgledajo tko kokr u 7.razredu, jst sm bla letos in sem reševala te teste. To, da si bila zlata maturantka (ali pa da si dobil/a zlato priznanje) je samo vstopnica za pisanje testa, pogoj da pa dobiš štipendijo pa je, da tvoji rezultati pridejo v 3% v državi, kar je zelo težko. V moji skupini (bilo ns je 6, ko smo pisali) je ni dobil nobeden.

Dobila sem obrazložitev, kjer je pisalo: inteligentna, vendar ne umetniško nadarjena. :roll:

vso srečo ti želim, pa upam da te nism preveč ustrašla :)

evo ... pa sm jih odpisala. splošni vtis: sem razočarana :(. najbolj sem zafurala taprvi pa tazadn test; pr prvem še itak nisem notr padla, pr zadnjem me je pa cajt zjebal ...
oh, well ... bojda jih v naši regiji (celjski) letno dobi zoisovo, če so študentje, sam cca. 10. ne morm verjet; jst sem celo srednjo šolo delala za to štipednijo :cry:
Uporabniški avatar
jemina
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a jemina » 22. Okt. 2007 17:49

Pač štipendija je odvisna od psiho testov, nihče ne gleda tvojih ocen. Tko, da če jih dobro pišeš in jo dobiš ravno butas nisi ampak bolj len, če potem šolo zajebeš
Dame mas quiero mas
Solo tu, solo yo
Okrogla:)
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 25. 6. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Okrogla:) » 22. Okt. 2007 17:52

Za vse tiste, ki se zgražate nad nekaterimi, ki imajo Zoisovo: Če komi prileze čez gimnazijo( je dober, ima povprečje 7,0) to ne pomeni, da ni inteligenten. Nekateri imajo drugačne prioritete. Ocene niso vse. Zoisova ni za pridne, ampak za tiste, ki imajo potencial.
Uporabniški avatar
tammyka
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a tammyka » 22. Okt. 2007 18:09

^ tud v potencialu ni fore. odv je kak dan maš, kak ti določene naloge ležijo, itd.
folk, ki ma te štipendije je svašta - od genijev, do umetniških dušic, ... - verjemi, velik je pa folka, ki se smejejo zakonodaji, ki jim je dala štipendije (mirne duše priznajo, da si je niso zaslužli). tako, da ne mislit, da se sam za brez veze pritožujemo čez njih. so meli pač srečo.
Uporabniški avatar
tammyka
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a tammyka » 22. Okt. 2007 18:13

jemina napisal/-a:Pač štipendija je odvisna od psiho testov, nihče ne gleda tvojih ocen. Tko, da če jih dobro pišeš in jo dobiš ravno butas nisi ampak bolj len, če potem šolo zajebeš

da ti obrazložim: nisem pričakovala, da bo zard ocen štipendija kr padla pred mene, je bil pa odličen oz. prav dober uspeh + zlato prizanje, oz. nad 30 točk na maturi, pogoj, da lahk grem sploh pisat teste (to je torej mišljeno pod "delala sem srednjo šolo, da bi jo dobila"). pa niti nisem sama tok rinla v to štipendijo, pač pa mi je to predlagal folk, ki me pozna in ve za moje dosežke (npr. profesorji).
Okrogla:)
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 25. 6. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Okrogla:) » 22. Okt. 2007 19:11

tammyka: V potencialu je fora. To je štipendija za nadarjene. Dajejo jo že v SŠ, ker želijo, da razvijemo ta potencial, ki ga kao mamo. Naloge so različne. Al kažeš max. na enem področju, ali zlo zlo dobro na vseh. Sicer pa ni point v teh, ki so meli srečo. Takih ni veliko. Pri teh testih moraš met res OGROMNO srečo :) Veliko se jih ne zaveda svojih potencialov.

Vrni se na Kariera

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov