Štipendija

Od šolanja do uresničitve karierne poti.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
barby*
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 15. 12. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a barby* » 12. Okt. 2007 21:12

Ja, tud jaz mislim, da maš lahko le eno.
Self-respect is the fruit of discipline; the sense of dignity grows with the ability to say no to oneself.
A. J. Heschel
Uporabniški avatar
Maya19
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 6. 9. 2006
Kraj: MB

Neprebrana objavaNapisal/-a Maya19 » 12. Okt. 2007 21:49

*mala* napisal/-a:^^ Js mam šanso, da dobim štipendijo zato leto-kadrovsko al kakršnokoli. Sam zanime me, če mi slučajn pol odvzamejo Zoisovo in jo naslednje leto, ko se vpišem v 2. letnik dobim nazaj (ponovno vpisana v 1. letnik)?

Kako to da imaš šanso kar tak 'menjat' štipendijo za eno leto? Ni mi jasno... :gruebel:
Ampak mislim, da je logično da ne moreš kar tak menjavat kdaj tebi je in da se pač te moreš za eno odločit. Morm pa priznat, da prvič slišim za kaj takšnega...no ko boš kaj več zvedela nam malo sporoči, ker me res zanima :) ! LP

p.s.: ampak a ni rok za oddajo štipendije že potekel?
Okrogla:)
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 25. 6. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Okrogla:) » 13. Okt. 2007 8:23

Če ti ponudijo kadrovsko štipendijo, se moraš nujno odpovedat Zoisovi. Ne moreš met obeh.
Drugače pa, če imaš situacijo, da lahko dobiši kadrovsko štipendijo za vsa leta, ti toplo priporočam, da je ne zavrneš. Kadrovske štipendije so višje kot Zoisove, pluš še izkušnje dobiš tistih par let, ko moraš delati za podjetje.

Jaz imam zoisovo in bi takoj zamenjala za kadrovsko :)
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 3. 8. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a *mala* » 14. Okt. 2007 10:00

No, stvar je pač taka, da bi jo js dobivala od sorodnika (ki ima SP)-in bi tud njemu pomagal (nižji davki, itd....), zdej pa ne vem, al lahko to sploh je uradno, ker se bojim da potem zgubim Zoisovo.
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
Uporabniški avatar
gemini
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 8. 9. 2004
Kraj: notranjska

Neprebrana objavaNapisal/-a gemini » 14. Okt. 2007 10:06

klik
Pravice do Zoisove štipendije ne more uveljaviti kandidat, ki:
prejema drugo štipendijo ali je pridobil posojilo za študij,

Kokr sm že rekla, če podpišeš pogodbo ta kadrovsko štipendijo se morš prej odpovedat zoisovi. :)
Ko odvržeš vso strast
in me prideš nežno krast
tvoji poljubi z dlanmi kot bi mi
ustavil čas in že se dani (Neisha)
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a Okrogla:) » 14. Okt. 2007 10:16

Mala pol se ti pa ne splača :?
Uporabniški avatar
mulatto_f
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 8. 3. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a mulatto_f » 15. Okt. 2007 14:53

Okrogla:) napisal/-a:Če ti ponudijo kadrovsko štipendijo, se moraš nujno odpovedat Zoisovi. Ne moreš met obeh.
Drugače pa, če imaš situacijo, da lahko dobiši kadrovsko štipendijo za vsa leta, ti toplo priporočam, da je ne zavrneš. Kadrovske štipendije so višje kot Zoisove, pluš še izkušnje dobiš tistih par let, ko moraš delati za podjetje.

Jaz imam zoisovo in bi takoj zamenjala za kadrovsko :)

jz ti pa ne predlagam da se odpoveš zoisovi, četudi je manjša od kadrovske... ker kadrovska te zavezuje, da moreš tuid potem delati v tej stroki oz. pri tej instituciji, ki ti financira kadrovsko.... drugace moraš vso kadrovsko vrnit... medtem, ko ti zoisove ni treba!
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a Okrogla:) » 15. Okt. 2007 15:00

To je res. Samo, če dobra institucija, podjetje ponudi dobro štipendijo. Delaš pri njih 2-3 leta, toliko si ponavadi zavezan. Dobiš na ta način izkušnje, torej, nisi več čisti zelenec. To je veliko vredno. Vsaj js tako mislim. Je pa res, da more biti ta institucija v tvojem področju, če ni, je povsem brezveze.
Uporabniški avatar
gemini
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 8. 9. 2004
Kraj: notranjska

Neprebrana objavaNapisal/-a gemini » 15. Okt. 2007 17:53

Odivisno kdo ti ponuja kadrovsko ane :wink: Jst mam sicer Zoisovo, pa če bo drugo leto spet razpisana kaka kadorvska štipendija za mojo smer (letos je bla sam ena - iz policije) bom zihr dala prošnjo :D Ker se pač večji štipendiji in zagotovljeni službi pač ne bi upirala :D
Ko odvržeš vso strast
in me prideš nežno krast
tvoji poljubi z dlanmi kot bi mi
ustavil čas in že se dani (Neisha)
Uporabniški avatar
Mimi_M
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 24. 11. 2005
Kraj: Primorska

Neprebrana objavaNapisal/-a Mimi_M » 15. Okt. 2007 18:48

Uff, če bi jaz lahk zbirala, neb nikol več kadrovske izbrala, s elahko fajn naserješ (jst sm se, k sreči se je dobr izšlo na konc zame).

Zoisovo imaš - če prav razumem brez kakršnihkoli obveznosti, medtem ko se ti pri kadrovski lahko zalomi, če ne doštudiraš v roku;
jaz sem imela v pogodbi določen rok, do kdaj moram diplomirat in ker nisem, sem jo morala vrnit.
pa tud tisto glede zagotovljene službe...OK, že res, sam tud to ni čist tko; men je recimo po diplomi ne bi nihče ponudil na pladnju, ampak bi se čist isto kot vsi frišni prfoksi morala najprej prijavt na pripravniška mesta in niti ne vem, če bi imela kaj prednosti. Mogoče je pri privat firmah drugače;
poznam pa tudi pimere, ko se folk po diplomi enostavno ni želel več zaposlit v tistih firmah od štipenditorja in so raje vrnil štipendijo pa šli delat drugam.
je že tako, da se ti včasih življenje nepričakovano zasukne in ne veš lih, kaj boš želel delat in kako živet čez recimo 3 ali več let.
spelci
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 17. 11. 2004
Kraj: tu pa tam

Neprebrana objavaNapisal/-a spelci » 16. Okt. 2007 20:14

evo punce, da ne bote več v dvomih,to je s strani zavoda

Prve odločbe vlagateljem za štipendijo v naslednjih tednih
Vlagatelje za štipendijo obveščamo, da bo Zavod naslednji teden pričel izdajati odločbe dijakom, za katere so pridobljeni vsi potrebni podatki za odločitev o pravici. Prva izplačila štipendije bodo dijaki prejeli 24. oktobra, naslednja izplačila pa tudi ostali dijaki lahko pričakujejo 9. novembra. 23. novembra bodo prve štipendije za novo študijsko leto prejeli tudi študenti.
Štipendije se v skladu s Pravilnikom o štipendiranju izplačujejo mesečno za pretekli mesec, nadaljnja izplačila bodo štipendisti prejemali praviloma 10. v mesecu za pretekli mesec.
Uporabniški avatar
BlackPerla
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 5. 10. 2007
Kraj: Celje

Neprebrana objavaNapisal/-a BlackPerla » 17. Okt. 2007 6:45

Joj, jaz buča pa sem mislila, da študentje ne dobimo štipendije oktobra. Pa sem včeraj šla gledat na bankomat in me je skor kap, ko sem vidla, da sem jo dobla :D . Res nevem zakaj sem mislila, da je septembra zadnja.
Uporabniški avatar
Tigi
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 1. 2005
Kraj: kjer diši po bencinu in zažganih gumah...

Neprebrana objavaNapisal/-a Tigi » 17. Okt. 2007 19:17

Jaaaaaaaaau jst upam, da jo dobim...prov komej čakam to odločbo...
...poraunej vooolan!!! Bencin, bel dim, črna črta po sredin, okn dol, vroč krom, prletim čez ovink, rada mam k zacvil, rada mam k drsi, rada imam vonj po gumah, naj se kadi...
Uporabniški avatar
mulatto_f
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 8. 3. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a mulatto_f » 20. Okt. 2007 14:02

tudi jz, tudi jz... cakam zdj na bratovo, da vidim, ker ce jo bo brat dobo, pol jo bom tk itaq jz tudi...
Uporabniški avatar
tammyka
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 10. 9. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a tammyka » 21. Okt. 2007 12:05

A mi lahk katera pove, kak izgledajo ti 'preiskusi nadarjenosti' za Zoisovo? Jst sm dala letos prošnjo, ker sem bla zlata maturantka pa sem dobla obvestilo, da mam jutri testiranje. Rada bi sam vedla, kaj lahk pričakujem in kok časa se to piše, da ne bom preveč živčna ...

Vrni se na Kariera

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov