Štipendija
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
Tigi - Cosmopsiho
- Na forumu od: 29. 1. 2005
- Kraj: kjer diši po bencinu in zažganih gumah...
Men so neki poslal, da sem nekaj pozabila dopolnt...Upam, da nebo mela prevelike zamude...kr neki...
...poraunej vooolan!!! Bencin, bel dim, črna črta po sredin, okn dol, vroč krom, prletim čez ovink, rada mam k zacvil, rada mam k drsi, rada imam vonj po gumah, naj se kadi...
- kravzlbavc
- Komunikatorka
- Na forumu od: 16. 10. 2006
- Kraj: kingdom far far away
js mam neki zadi v spominu da sem lani oktobra dobla normalno 10.ga štipendijo, pa da je novembra bla šele okrog 25...sam nisem pa čist 100%
upam pa da jo dobimo že 10ga čene bom čist brez keša ostala
lp
upam pa da jo dobimo že 10ga čene bom čist brez keša ostala
lp
- legally blonde
- Kofetarica
- Na forumu od: 2. 1. 2005
- Kraj: Ljubljana
^^10. oktobra jo dobimo se za september, pol pa sele 25. novembra dobimo oktobrsko.
-
PurpleBitch - Sramežljivka
- Na forumu od: 30. 8. 2007
*Ancy* napisal/-a:republiško štipendijo lahko dobiš glede na prihodke v družini.. velik sreče!
ja če jo le dobiš...z mamo sma same, ati ne daje preživnine, mama zaposlena kot trgovka, pa je ne dobim in je nisem nikoli...v 1. letniku se celo spomnim da je samo za 1000SIT presegala
moja bivša sošolka, mama zaposlena v uglednem podjetju in na visokem položaju, ati pa ima samostojno podjetje in dobi štipendijo
no sej ne rečem da jo nujno potrebujem (vendar vsak evro kdaj pride prav), ampak drugače bi jo pa res privošla kakšni družini kjer je po več otrok pa eden od staršev celo nezaposlen pa ne dobijo štipendije! nimajo tega lih lepo porihtano..
- kravzlbavc
- Komunikatorka
PurpleBitch napisal/-a:*Ancy* napisal/-a:republiško štipendijo lahko dobiš glede na prihodke v družini.. velik sreče!
ja če jo le dobiš...z mamo sma same, ati ne daje preživnine, mama zaposlena kot trgovka, pa je ne dobim in je nisem nikoli...v 1. letniku se celo spomnim da je samo za 1000SIT presegala
moja bivša sošolka, mama zaposlena v uglednem podjetju in na visokem položaju, ati pa ima samostojno podjetje in dobi štipendijo
no sej ne rečem da jo nujno potrebujem (vendar vsak evro kdaj pride prav), ampak drugače bi jo pa res privošla kakšni družini kjer je po več otrok pa eden od staršev celo nezaposlen pa ne dobijo štipendije! nimajo tega lih lepo porihtano..
ja sej to je pa res mal bed, eni ne dobijo ko presegajo 500sit..
sam ti je vrjetno ne dobiš ker si 1 otrok, to pa kao(sodeč po tistih ki štip.dodeljujejo) mami ni teško preživljat...če bi ble 2 bi jo takoj dobila...
pri tvoji kolegici je pa vrjetno več otrok al pa kaj...sej včasih se da mal znajt tud veš, maš npr. kake stroške pa lah tud to dodaš da se ti šteje da maš manj dohodkov pa take stvari, al pa je kdo invalid v družini al pa kak drugače bolan pa dobiš zdr.potrdilo...tak da ni vedno sam to-ja mama ma vredu šiht, ata sp una pa štipendijo..bog ve kaj je lah odzadaj narobe..al pa se pač rahlo znajdejo pa mal državo okol prenesejo-zaka je pa nebi sej ona nas tud..tak da nimam nč proti..
bi pa res mogli mal bol realno tud gledat no..res se eni nezaposleni pa otroci nimajo štip, mogoč zato ker majo pač kak mali dohodek glih tolk da za 500sit presežejo...to pa je bedno...
sreča da šs obstaja, čene še več ljudi nebi moglo študirat...
-
PurpleBitch - Sramežljivka
- Na forumu od: 30. 8. 2007
ja sei res je...no men ni težko...za tisto mojo bivšo sošolko je pač tak, da je tut edinka...in če maš s.p. je najlažje prikazat podjetje v minusu...pa tut kaj odštejejo pa zato dobi...al kakorkoli pač... poznam tut primer, ko so v družini 3je otroci, mama do letos še nezaposlena, zaposlen samo oče, pa tut nobena ni dobila štipendije...no takim bi jo res privoščila, si jo bolj zaslužijo kot pa kaki edinčki, ki majo pač starše zaposlene in poleg tega še kakšno svoje podjetje...moji mami se recimo nadure štejejo poleg pri plači...pa v bistvu ne dobi plačanih ampak samo bone, da lahk opravi nakup v trgovini kjer je zaposlena...in zaradi tega to tolk nanese...no sei tisti boni niso slabi...pač nakupiš vedno par stvari v trgovini pa porabiš...ampak če je dosti nadur (kar pa jih moja mama ima) bi včasih boljše blo da bi jih izplačali...no če pa teh nadur (v bonih) ne izkoristi, si pa potem lahko vzame kak dan prost...je rahlo zmešano vse to
to da bo pa vedno vsem omogočeno vse, je pa itak skor nemogoče...pač kriz je s to štipendijo ja:)
to da bo pa vedno vsem omogočeno vse, je pa itak skor nemogoče...pač kriz je s to štipendijo ja:)
- metron(temporary)
- Debatorica
- Na forumu od: 8. 8. 2007
tud študentje, ja.
Purplebitch, nima veze kje je "oči zaposlen", važn je, v katerem gospodinjstvu si ti - če živiš na svojem jo dobiš, ne glede če je fotr direktor telekom.
BTW, ne vem če je že kdo opozoril, samo letos je rok za oddajo vlog za zoisovih/republiških štipendij sreda, 3. oktober!!!!!!!! Ne tako kot vsa leta, ko je bil rok 5.okt.
Purplebitch, nima veze kje je "oči zaposlen", važn je, v katerem gospodinjstvu si ti - če živiš na svojem jo dobiš, ne glede če je fotr direktor telekom.
BTW, ne vem če je že kdo opozoril, samo letos je rok za oddajo vlog za zoisovih/republiških štipendij sreda, 3. oktober!!!!!!!! Ne tako kot vsa leta, ko je bil rok 5.okt.
-
barby* - Debatorica
- Na forumu od: 15. 12. 2004
legally blonde napisal/-a:^^10. oktobra jo dobimo se za september, pol pa sele 25. novembra dobimo oktobrsko.
A tud za bruce(v gimnaziji sem jo mela)?
Self-respect is the fruit of discipline; the sense of dignity grows with the ability to say no to oneself.
A. J. Heschel
A. J. Heschel
- kravzlbavc
- Komunikatorka
linkica napisal/-a:se pravi, da ker sem studentka in sem redna, izpolnila vse pogoje, dobim stipendijo 10.10 za septembra, potem pa ne 10.11. ampak kasneje... 25.11.? a je to 100%?
jap
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov