Štipendija

Od šolanja do uresničitve karierne poti.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
FairyAngel
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 6. 10. 2004
Kraj: Svet mojih sanj :)

Neprebrana objavaNapisal/-a FairyAngel » 21. Jul. 2007 8:44

Verjetno jo bomo dobili z nekajdnevnim zamikom, mislim pa, da kake večje zamude ne bo. Oktobra še dobimo nazaj za september; okoli 20. novembra pa dobimo za oktober.
Tu stojim ponosno s teboj, ti povem misli jasno na glas ... Saj veš, ljubim te do neba.
Uporabniški avatar
no angel
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 2. 11. 2004
Kraj: vzhodno od LJ

Neprebrana objavaNapisal/-a no angel » 21. Jul. 2007 9:24

Si zihr da jo oktobra še dobimo? No, potem itak pa itak super. :wink:
little dandelion
let your heart keep time
now the clouds are gone
all of your tomorrows shine
Uporabniški avatar
Lejla86
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 23. 5. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Lejla86 » 23. Jul. 2007 12:37

Mimi_M napisal/-a:Ne, saj je rekla, da po rednem vpisu v 1. letnih psihologije pavzira, ker bi bila rada nasldnje leto REDNO vpisana v prvi letnik drugega faksa.

Torej ni izkoristila ponavljanja oz. ponovnega vpisa, ker bo to prišparala za prepis in zato pavzira.
Pametno, če mene vprašaš. :wink:

:schlaumeier: Thank you :D ! Sm mogla pa kr velik stvari preštudirat, da sm pršla do te "pametne odločitve" :gruebel: ...in oktobra bom končno spet študentka...wiiiiii! Arhitektura hir aj kam :P
Uporabniški avatar
tammyka
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 10. 9. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a tammyka » 01. Avg. 2007 19:16

A ve katera kak je s štipendijo (Zoisovo), če si zlati maturant (bla sem odlična vsa 4 leta v gimnaziji, mam neki priznanj, pa šola me bo verjetno predlagala), pa je še nimaš ? Pošlješ vlogo pol pa čakaš, če ti oddobrijo pisanje testov al kako? A je tuki gor kdo, ki jo je dobil an prehodu iz SŠ na fax?
Zanima me tud, če maš lahk 2 štipendiji naenkrat => npr. Zoisovo in kadrovsko, ker mam namen vložit prošnji za obe; ziher je ziher
:P
Uporabniški avatar
Maychy
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 30. 6. 2004
Kraj: Se selim...

Neprebrana objavaNapisal/-a Maychy » 01. Avg. 2007 22:59

Kolikor vem, te morajo za Zoisovo predlagat na šoli. Pa Zoisove in republiške istočasno vem, da ne moreš imeti, kako je s kadrovsko pa ne vem, ampak po moje tudi ne. Mislim, da je fora štipendije, da jo dobi čim več ljudi in ne, da en sam dobi čim več denarja.

Drugače pa ne poznam nikogar, ki bi dobil Zoisovo ob prehodu na faks.
--- Evil Is Just A Point Of View ---

--- Don't tell me the sky is the limit, there are footprints on the moon! ---
Uporabniški avatar
no angel
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a no angel » 01. Avg. 2007 23:36

tammyka napisal/-a:A ve katera kak je s štipendijo (Zoisovo), če si zlati maturant (bla sem odlična vsa 4 leta v gimnaziji, mam neki priznanj, pa šola me bo verjetno predlagala), pa je še nimaš ? Pošlješ vlogo pol pa čakaš, če ti oddobrijo pisanje testov al kako?

Nekak tak kot si rekla, ja. :wink: Vem pa da je fuuul zajebano jo dobit ob koncu SŠ, ampak enmu mojemu bivšemu sošolcu je ratal - je bil zlati maturant pa eno zlato priznanje je mel, pa teste je pač najbrž dost dobr pisal. Sej ti če si bla zlata maturantka, pa še par priznanj maš, boš zihr kamot predlagana, sam teste še morš pol dobr pisat, pa bo. :wink:
little dandelion
let your heart keep time
now the clouds are gone
Uporabniški avatar
tammyka
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a tammyka » 02. Avg. 2007 8:15

ja, sam pisat jih dobr ... :( sej pomojem niso neki zajebana zadeva, sam brez dvoma bom pa (če mi uspe tok daleč) fuuuul živčna :tot:
Uporabniški avatar
tammyka
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a tammyka » 02. Avg. 2007 9:42

Še eno vprašanje glede kadrovskih (vem, da sem že mal nadležna, ampak reeees bi rada letos dobila kakšno štipendijo ...) =>
- ali slučajno ve kdo, kako je s kadrovskimi, če šele greš v prvi letnik določenega faxa; a moraš biti višji letnik, da lahko vložiš prošnjo za razpisano štipendijo ali si lahko šele vpisan in že zaprosiš za npr. štipendijo za univ. dipl. ekonomista?
- je kadrovska štipendija pogojena s področjem, v katerem živiš? ali lahko, če živim v okolici Celja, zaprosim za kakšno štipendijo delodajalca iz Maribora?
Uporabniški avatar
mulatto_f
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 8. 3. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a mulatto_f » 06. Avg. 2007 18:11

a mi lahk pove kdo naslov, kamor je treba poslat oz. osebno vročit prošnjo za uveljavitev republiške štipendije???
Uporabniški avatar
Mimi_M
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 24. 11. 2005
Kraj: Primorska

Neprebrana objavaNapisal/-a Mimi_M » 06. Avg. 2007 19:55

tammyka napisal/-a:Še eno vprašanje glede kadrovskih (vem, da sem že mal nadležna, ampak reeees bi rada letos dobila kakšno štipendijo ...) =>
- ali slučajno ve kdo, kako je s kadrovskimi, če šele greš v prvi letnik določenega faxa; a moraš biti višji letnik, da lahko vložiš prošnjo za razpisano štipendijo ali si lahko šele vpisan in že zaprosiš za npr. štipendijo za univ. dipl. ekonomista?
- je kadrovska štipendija pogojena s področjem, v katerem živiš? ali lahko, če živim v okolici Celja, zaprosim za kakšno štipendijo delodajalca iz Maribora?

jaz sem imela kadrovsko štipendijo od enga ministrstva. sam takrat to še ni blo nič pogojeno geografsko, ker zdaj mislim, da je, torej da se za določeno štipendijo lahko prijaviš le, če je razpisana v tvoji občini.
Letnik študija pa mislim, da ni pomemben, ne vem, zakaj ne bi smela kandidirat zanjo, če šeče vpisuješ določeno smer? Jaz sem jo imela od prvega letnika dalje;
Uporabniški avatar
tammyka
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a tammyka » 06. Avg. 2007 21:24

^Ti si imela štipendijo za pravo?
Kje se pa da preverit to z 'občinami'? Ker moja občina, razen za strojnike, ne razpisuje nobenih štipendij. Bla je ena za ekonomijo, sam je že oddana ...
Uporabniški avatar
mateja.mateja
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 8. 5. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a mateja.mateja » 15. Avg. 2007 18:44

se opravičujem, mogoče v prejšnij straneh nisem zasledila datuma, kdaj dobijo dijaki prvo nakazilo zoisove? se mi zdi, da sem jo lani dobla nekje konec septembra ali se motim? :?
Uporabniški avatar
somebody
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 18. 6. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a somebody » 15. Avg. 2007 19:26

ne, lani smo jo dobil 25. oktobra :cry: :cry:
Uporabniški avatar
no angel
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a no angel » 18. Avg. 2007 17:18

A ve kdo, kok je treba met povprečje na faksu, da se ti štipendija zviša (govorim za zoisovo)? Tam na obrazcu ko morš obkrožit povprečje, je ločeno nekak tak - od 7.0-7.7, od 7.8-8.0, pa tak naprej, pol je najbrž tak, če maš med 7 in 7,7, se ti nč ne zviša (oz. sam dodatek za narjen letnik, to verjetn dobiš?), če maš nad tem (recimo 7,8), se ti pa? Pa kok sploh dobiš več? Verjetn ne neki velik ...
little dandelion
let your heart keep time
now the clouds are gone
Uporabniški avatar
bubbles
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 8. 11. 2004
Kraj: heaven

Neprebrana objavaNapisal/-a bubbles » 18. Avg. 2007 17:25

zviša se ti za približno 2000 bivših sit na en tist razred (mislim, da je od 8 dalje tko nekak: od 8.0-8.3 en, nato 8,4-8,9, in na zadnje 9.0). največ maš lahko okol 10000 bivših sit dodatka za uspeh.
...just breathe...

Vrni se na Kariera

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Bing [Bot]