Štipendija

Od šolanja do uresničitve karierne poti.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
Tigi
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 1. 2005
Kraj: kjer diši po bencinu in zažganih gumah...

Neprebrana objavaNapisal/-a Tigi » 02. Jul. 2005 14:11

orion lady napisal/-a:Na Zavod za zaposlovanje, tm ti bodo vse povedali.Drugače je pa tu tukaj neki:

http://www.ess.gov.si/slo/Aktualno/Aktualno.asp#20-6-05

Super si hvala
...poraunej vooolan!!! Bencin, bel dim, črna črta po sredin, okn dol, vroč krom, prletim čez ovink, rada mam k zacvil, rada mam k drsi, rada imam vonj po gumah, naj se kadi...
lastovka79
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 27. 3. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a lastovka79 » 05. Jul. 2005 18:46

Jaz pa nimam nobenih vez in nič nisem prikrivala pa so mi z lahkoto odobrili republiško štipendijo. Potem pa so mi ponudili še Zoisovo. Sami od sebe so me povabili in povedali, da jo bom dobila. Brez vez. Spadam pa v veliko občino tako, da tisto o majhnih krajih nima veze.

Sicer pa so pogoji in višina za eno in drugo napisani na spletnih straneh zavoda.

Pa še to: jaz sem imela status Zoisovega štipendista, ampak sem dobivala republiško štipendijo, ker je bila višja.
Uporabniški avatar
gemini
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 8. 9. 2004
Kraj: notranjska

Neprebrana objavaNapisal/-a gemini » 05. Jul. 2005 18:54

lastovka79 napisal/-a: Pa še to: jaz sem imela status Zoisovega štipendista, ampak sem dobivala republiško štipendijo, ker je bila višja.

valda da dobivaš tist kar se bl splača a ne? drgač se pa tud pr zoisovi štipendiji lahko zaprosi za dodatek , v primeru da bi bila republiška višja (zaradi slabih socialnih razmer..) in ti pol dodajo še razliko med njima, al nektazga,sam ne vem točno ker ga nism dobila :nixweiss:
Ko odvržeš vso strast
in me prideš nežno krast
tvoji poljubi z dlanmi kot bi mi
ustavil čas in že se dani (Neisha)
lastovka79
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a lastovka79 » 05. Jul. 2005 22:07

Ja, Gemini, saj to je to. Če je Zoisova manjša, dobivaš dodatek do višine republiške. potem je nekako tako, da si Zoisov štipendist z republiško štipendijo.

Drugače pa, če imaš recimo kadrovsko in bi ti pripadala tudi republiška, ki bi bila višja. Dobivaš tudi kadrovsko štipendijo z ddodatkom republiške. Seveda pa ne moreš dobivati dveh naenkrat. Čeprav sem poznala dva primera, ki sta prijemala po dve naenkrat (kadrovsko in republiško), ampak če te dobijo...
Uporabniški avatar
Pepuzlin
Kršitelj/ica 2. stopnje
Na forumu od: 9. 4. 2005
Kraj: Malmö-Sweden

Neprebrana objavaNapisal/-a Pepuzlin » 05. Jul. 2005 22:49

hely_3 sam pridna bot pa boš vse dobla! :)
Uporabniški avatar
Pepuzlin
Kršitelj/ica 2. stopnje

Neprebrana objavaNapisal/-a Pepuzlin » 07. Jul. 2005 18:14

Hely_3 napisal/-a:Zanima kako dobiš štipendijo??? Z mami živiva same, ati daje preživnino meni. Mami je včasih zelo delala sedaj je na bolniški bila skoraj eno leto sedaj je začela počasi delati, kmalu bo šla pa v pokoj. Zanima kako zaprosim štipendijo??? A to gledajo na dohodke?? Kako???

Ali je že kdo slišal, če živiš drugje od staršev (starši živijo na drugem naslov ati oposebej in mami posebej in jaz posebej), da lahko zaprosiš za štipendijo ki ti jo da država ker živiš na svojem in hodiš v šolo???

hely ti se še mal zlaž pa boš dobla visoko! kr poglej si kok privatniki ležaejo glede prihodkov! največji bogataši in majo otroc štipendije! whatever
Uporabniški avatar
Tigi
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 1. 2005
Kraj: kjer diši po bencinu in zažganih gumah...

Neprebrana objavaNapisal/-a Tigi » 07. Jul. 2005 18:30

Ja pol me pa zaprejo!

JUPI!!!!!!!!!!!1

Si bom probala vse uredit. :P
...poraunej vooolan!!! Bencin, bel dim, črna črta po sredin, okn dol, vroč krom, prletim čez ovink, rada mam k zacvil, rada mam k drsi, rada imam vonj po gumah, naj se kadi...
Uporabniški avatar
Pepuzlin
Kršitelj/ica 2. stopnje

Neprebrana objavaNapisal/-a Pepuzlin » 07. Jul. 2005 19:44

Hely_3 napisal/-a:Ja pol me pa zaprejo!

JUPI!!!!!!!!!!!1

Si bom probala vse uredit. :P

pa dej no! veš kok jih laže! kr preveč :D
spelci
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 17. 11. 2004
Kraj: tu pa tam

Neprebrana objavaNapisal/-a spelci » 14. Jul. 2005 15:36

Hely_3 napisal/-a:Zanima kako dobiš štipendijo??? Z mami živiva same, ati daje preživnino meni. Mami je včasih zelo delala sedaj je na bolniški bila skoraj eno leto sedaj je začela počasi delati, kmalu bo šla pa v pokoj. Zanima kako zaprosim štipendijo??? A to gledajo na dohodke?? Kako???

Ali je že kdo slišal, če živiš drugje od staršev (starši živijo na drugem naslov ati oposebej in mami posebej in jaz posebej), da lahko zaprosiš za štipendijo ki ti jo da država ker živiš na svojem in hodiš v šolo???

v nobenem primeru ne boš dobila šipendije, ker že imaš preživnino-vsaj če imate preko sodišča...sama sem bila v tem kako dobiti preživnino in obdržati štipendijo, kr obojega ne moreš imeti, saj so tudi moji ločeni in sma z atijem naredla tako da se direkt iz njegovega računa nakazuje na mojga, kr če bi mogla direkt iz njegove službe nardit nakazilo bi mi avtomatsko šla štipendija...upam,da sem ti kaj pomagala

lp špelči
Uporabniški avatar
Pepuzlin
Kršitelj/ica 2. stopnje

Neprebrana objavaNapisal/-a Pepuzlin » 14. Jul. 2005 19:14

vidiš hely_3 avtomatsko odpadeš! pa sej delaš pa maš gnara k solate!
lastovka79
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a lastovka79 » 17. Jul. 2005 17:48

To pa sploh ni res, da če imaš preživnino ne moreš dobiti štipendije. Seveda jo lahko dobiš. Ne dobiš jo v primeru, če je ta preživnina visoka.
Jaz sem imela preživnino in to čisto uradno prek sodišča pa sem kar lepo dobila štipendijo.
Brez kakršnega koli prekrivanja podatkov. Sicer pa imajo tako ali tako v računalniku podatke o preživnini.
Dobivala pa sem največjo možjo štipendijo.
spelci
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a spelci » 26. Jul. 2005 9:31

lastovka79 napisal/-a:To pa sploh ni res, da če imaš preživnino ne moreš dobiti štipendije. Seveda jo lahko dobiš. Ne dobiš jo v primeru, če je ta preživnina visoka.
Jaz sem imela preživnino in to čisto uradno prek sodišča pa sem kar lepo dobila štipendijo.
Brez kakršnega koli prekrivanja podatkov. Sicer pa imajo tako ali tako v računalniku podatke o preživnini.
Dobivala pa sem največjo možjo štipendijo.

to je res da imajo podatke, da imaš preživnino, ker moraš na poli za štipendijo izpolnit ali imaš preživnino- će si slučajno pozabla, tk da nič ne ostane prekrito, ampak potem, ko si star 18 let se pa zaplete, ker preživnino začneš dobivat ti in ne več mama ali ata!dobiš domov obvestilo od zavoda, da sedaj ko si polnoleten lahko začneš dobivat ti preživnino, ampak se je fotr pozanimu kaj bi potem bilo z mojo štipendijo in so povedali, da bi se ukinla,ker ne moreš met obojega, tk ko pa ne moreš met zoisove štipendije in republiške, ker mam tut zoisovo in vem kk to gre in sm jo dala v mirovanje, kr je bla ful nizka in sm vzela rajš republiško....tk da ne bit pametni, kr sm šla skos vse to! pa preživnina pa štipendija ni eno in isto, ampak je ful razlika,tk da so še kr smotani pogoji...

LP špelči
Uporabniški avatar
Vermilion
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 16. 3. 2005
Kraj: Kranj

Neprebrana objavaNapisal/-a Vermilion » 26. Jul. 2005 11:09

dobr, da sm vidla tole temo, da nam pozabla oddat prošnje za republiško...

do kdaj je že treba oddat?
spelci
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a spelci » 26. Jul. 2005 11:54

Vermilion napisal/-a:dobr, da sm vidla tole temo, da nam pozabla oddat prošnje za republiško...

do 9 septembra, če si študentka pa do 10 okt
Uporabniški avatar
Vermilion
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 16. 3. 2005
Kraj: Kranj

Neprebrana objavaNapisal/-a Vermilion » 26. Jul. 2005 14:40

spelci napisal/-a:
Vermilion napisal/-a:dobr, da sm vidla tole temo, da nam pozabla oddat prošnje za republiško...

do 9 septembra, če si študentka pa do 10 okt

tnx :)

Vrni se na Kariera

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov