Štipendija

Od šolanja do uresničitve karierne poti.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

legally blonde
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 2. 1. 2005
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a legally blonde » 07. Nov. 2010 16:01

Js sm pa ze dobila odlocbo, u cetrtek, kljub temu, da sm sele konc oktobra dopolnila vlogo, sicer sm pa tut na zacetku abecede. Mogoce je odvisno tut pod kero obmocno enoto spadas, js sm iz Ljubljane.
Live. Love. Surf.
mojcaa89
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 8. 11. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a mojcaa89 » 08. Nov. 2010 20:13

legally blonde napisal/-a:Js sm pa ze dobila odlocbo, u cetrtek, kljub temu, da sm sele konc oktobra dopolnila vlogo, sicer sm pa tut na zacetku abecede. Mogoce je odvisno tut pod kero obmocno enoto spadas, js sm iz Ljubljane.

jaz sem jo v začetku novembra šele dopolnila...tko da še ne pričakujem kmalu odločbe :S ... me pa zanima če v odločbah povejo kolikšna je letos meja za povprečno oceno ali za uvrstitev med 5% najboljših?ali je to že znano? hvala za odgovor :)
Tiavanna
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 29. 10. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Tiavanna » 15. Nov. 2010 10:11

Jaz sem v petek prejela odločbo (mam Zoisovo štipendijo preko Ad Future) in imam skoraj 20€ nižji znesek kot lani. Je še kdo dobil nižjo štipendijo? A se je mogoče osnovna štipendija znižala? Ker sicer mi res ni jasno, zakaj sem dobila manj. Odločbo sem pa prejela na drugi naslov, tko da zdej niti primerjat ne morem. :(
Uporabniški avatar
Cintia
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 18. 5. 2006
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Cintia » 15. Nov. 2010 19:41

Jaz sem jo prejela danes in tudi moja je nižja, to pa zato ker sem prvi letnik faksa in se mi ne upošteva dodatek na uspeh.
Lubika15
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 8. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Lubika15 » 15. Nov. 2010 19:45

Je mogoče katera študentka že dobila odločbo za Zoisovo štipendijo? od drugega letnika naprej? Če so mogoče gor napisane meje?
Uporabniški avatar
gaby_
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 22. 8. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a gaby_ » 22. Nov. 2010 10:37

OMG: mejne vrednosti

9.62 ?? in razmerje 1.23 :/ resnično visoko je letos.

drugače pa jaz še vedno nisem dobila odločbe.
“Fashion does not only exists in dresses;
fashion is in the air, it is brought in by the wind,
one feels it coming, breathes it in,
it is in the sky and on the pavement,
it depends on ideas, customs, and happenings” - Coco Chanel
Uporabniški avatar
haylee
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 8. 9. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a haylee » 22. Nov. 2010 21:44

^^Meje so letos res ful visoke :? Baje bomo vsi dobili odločbe do konca novembra.
Mastercard
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 23. 11. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Mastercard » 23. Nov. 2010 14:34

Bi bila katera mogoče tako prijazna in mi razložila, kaj ta meja zdaj pravzaprav pomeni? Toliko moraš imeti povprečje ali kako? Če je to tako, je to abnormalno visoka meja :? Ta meja velja za vse fakultete ali kako? Sama sem namreč na Filofaxu v Ljubljani in imam povprečje nekaj čez 9, sem pa kandidirala še s potrdilom o uvrstitvi med 5%. Kaj pa potem pri tem, za kar zahtevajo razmerje 1.23? Kako ugotoviš kolikšno razmerje imaš? Se opravičujem, če sem nejasna ali karkoli, vendar me je, ko sem videla te meje močno šokiralo in nimam o Zoisovi štipendiji kaj veliko pojma, saj jo poizkušam letos v drugem letniku bolonjskega programa pridobiti prvič.
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 3. 8. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a *mala* » 23. Nov. 2010 14:38

A si prepričana, da ni na tistem potrdilu pisalo to razmerje? Ta 1.23 je razmerje med tvojim povprečjem in povprečjem generacije (prvo deljeno z drugim ).

In ja, 9.62 je bila spodnja meja študentov, ki dobili štipendijo. Ista meja je za vse fakultete.
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
Mastercard
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 23. 11. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Mastercard » 23. Nov. 2010 15:14

Mala, najlepša hvala za pojasnila :D.. Sicer se očitno lahko kar pod nosom obrišem za štipendijo, saj mi razmerje znaša 1.12 (na potrdilu nič ne piše sicer )... Povprečna ocena pa tudi ni tolikšna kot bi očitno mogla biti.
Uporabniški avatar
emanuela
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Na forumu od: 28. 7. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a emanuela » 23. Nov. 2010 20:07

Citiram v ustrezno temo:
*Diar* napisal/-a:Hej punce. Mene pa zanima ce katera ve, kako natancno je s to Rotary stipendijo. Predvsem sem zmedena glede pogojev. Kolikor razumem, mores biti vsaj dve leti pred prijavi vpisan ali na srednjo solo ali faks. Bolj konkretno me zanima, ce se je mozno prijaviti, ce sem trenutno drugi letnik faksa. Ali je katera prejela to stipendijo? V primeru da ja, ali je izpolnjevala vse pogoje, bila clanica kaksnih profesionalnih klubov, itd. Sama studiram v tujini, trenutno sibam same Aje oziroma 10ke, ker poskusam obdrzat visoko povprecje zaradi solnine. Solnina sama znasa 9000 evrov in bi mi zelo pomagala ta rotary stipendija. No, ce ima katerakoli kakrsnekoli informacije, bi jih bila zelo vesela. :)
The world is as you are.
Uporabniški avatar
Tananda
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 29. 5. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Tananda » 04. Dec. 2010 11:25

Je še kdo tukaj, ki še ni dobil odločbe za zoisovo, ali sam mene ne marajo?
Because I can.
Uporabniški avatar
HuDoBa
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 7. 5. 2008
Kraj: Prekmurje

Neprebrana objavaNapisal/-a HuDoBa » 04. Dec. 2010 16:23

^^jaz je nisem dobila. Sicer mi letos miruje (upam), ampak bi vseeno rada mela potrdilo o tem, črno na belem :?
Uporabniški avatar
Tananda
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 29. 5. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Tananda » 04. Dec. 2010 18:31

Mnjah, potrdilo o mirovanju sem jaz lansko leto sredi februarja dobila. Tko da ni ista kategorija.
Because I can.
Uporabniški avatar
Legally_blond
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 28. 11. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Legally_blond » 13. Dec. 2010 19:56

Mene pa zanima konkretno za moj primer, če katera kaj bolj razume situacijo od mene. :? Lansko leto sem študirala, a nisem dokončala letnika (nisem mela pogojev niti za ponavljanje, ker me študij ni veselil), naredila sem samo dva izpita, konec septembra pa sem se na faksu izpisala. Zdaj pavziram, a me je danes klicala iz CSD, da naj prinesem potrdilo o šolanju (očitno niso na tekočem, da sem brez statusa). Rekla sem ji, da ga nimam, ker pavziram, nakar mi je rekla, da naj prinesem izpisnico in bom štipendijo morala vračat. :? Jaz je nimam iz česa vračat oz. starši. To je več kot 1000 €, kar je res ogromno! Je bila katera v podobni situaciji in prejemala socialni mesečni prejemek?

Vrni se na Kariera

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov