Štipendija
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
aderyn - Debatorica
- Na forumu od: 16. 5. 2008
^^Jaz sem iz Kopra.
Ampak ne vem, če ti to kaj pomaga, ker ti to pošlje CSD tvojega kraja (npr. meni je poslal CSD Koper), tako da je verjetno odvisno od njih (ni da bi se npr. pošiljalo iz Ljubljane za celo Slovenijo).
Ampak ne vem, če ti to kaj pomaga, ker ti to pošlje CSD tvojega kraja (npr. meni je poslal CSD Koper), tako da je verjetno odvisno od njih (ni da bi se npr. pošiljalo iz Ljubljane za celo Slovenijo).
There are no shortcuts to any place worth going.
-
Tearjerker - Cosmopsiho
- Na forumu od: 12. 7. 2007
Štipendije se nakazujejo za en mesec nazaj, torej boš 15. novembra dobila nakazano za oktober itd. Štipendije, ki smo jih stari štipendisti dobili nakazane oktobra so še stare in pokrijejo september.
-
Mimi123 - Komunikatorka
- Na forumu od: 18. 6. 2009
- Kraj: *somewhere over the rainbow*
..Evelyn.. napisal/-a:Kok si pa lansko leto mela? (pa takrat ko si bila dijakinja, se ti je štipendija zvišala al znižala ko si postala študentka?)
lansko leto sm bla tud študentka pa sem dobivala 134eurov. v srednji sm mela isto 134, takrat sm dobivala dodatek za uspeh, zdej ga pa nimam vec.
Ut ameris, ama...
“I will never be the woman with the perfect hair, who can wear white and not spill on it.”
“I will never be the woman with the perfect hair, who can wear white and not spill on it.”
-
gaby_ - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 22. 8. 2006
Znane mejne vrednosti za pridobitev Zoisove štipendije za dijake višjih letnikov in študente prvih letnikov
Dne 22. oktobra 2009 je bilo odločeno o vlogah novih vlagateljev - dijakov višjih letnikov in študentov prvih letnikov.
Pri vlagateljih, ki so uveljavljali pravico do Zoisove štipendije s povprečno oceno, se je meja postavila pri povprečni oceni 4,75.
Pri vlagateljih, ki so uveljavljali pravico do Zoisove štipendije z izjemnimi dosežki, se je meja postavila pri 15 točkah.
Pri vlagateljih, ki so uveljavljali pravico do štipendije z zlato maturo, pa se je meja postavila pri 30 točkah na splošni maturi (čemur ustreza 21 točk na poklicni maturi).
Ti vlagatelji lahko odločbe pričakujejo v prvi polovici novembra, prvo izplačilo štipendij pa 10. novembra 2009, ko bo dijakom nakazana štipendija za mesec september in oktober, študentom prvih letnikov pa oktobrska štipendija.
torej je letos 4.75, lani pa je bilo 4.91 če se ne motim.
-
*mala* - Cosmopsiho
- Na forumu od: 3. 8. 2004
Če si lani končala srednjo šolo, letos za september ne dobiš štipendije.
Sicer pa študentje dobijo štipendijo VEDNO od oktobra do septembra. Torej 12 štipendij na šolsko leto.
Sicer pa študentje dobijo štipendijo VEDNO od oktobra do septembra. Torej 12 štipendij na šolsko leto.
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
-
*mala* - Cosmopsiho
- Na forumu od: 3. 8. 2004
^^ In september v tem primeru.
Sicer pa, I know
Sicer pa, I know
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
- sončk
- Cosmofrik
- Na forumu od: 27. 12. 2005
Jst sm tud dobila odločbo za državno in sm tud izredno, izredno razočarana. V gimnaziji je bla 128€, na faksu pa 111€. Ker se mam očitno bl fino (cele dneve) na faksu, jem očitno sploh več ne, pa tud moje vasice sploh niso upošteval, ker verjetno 12 km peš prehodim do faksa. Knjige mi financira moja (brezposelna) mati, oblek pa itak ne rabim, ker lahko skočim na faks tut s pižamo.
Seveda so upoštevali tudi mojih bogih 683€ iz študentskega dela, ker si očitno ta revni, ki radi poleti delamo in potujemo, ne zaslužimo štipendije. Tuki opozarjam vse tiste, ki imate republiško, da poleti delate ČIM MANJ in si probate pršparat iz štipendije, ker vam jo zlahka ukinejo, če prislužite kak evro nad njihovim cenzusom, v vsakem primeru jo pa zmanjšajo sorazmerno z rastjo vašega zaslužka prek študenta.
Pač ja, nekdo bi lahko ugovarju, da bi mogla bit hvaležna za to, kar dobim, ampak men se zdi da smo že prešli te čase, ko smo dobil kruh in mleko in šećerno tablico đabe, da nismo ugovarjal. Še posebej z današnjimi cenami.
Seveda so upoštevali tudi mojih bogih 683€ iz študentskega dela, ker si očitno ta revni, ki radi poleti delamo in potujemo, ne zaslužimo štipendije. Tuki opozarjam vse tiste, ki imate republiško, da poleti delate ČIM MANJ in si probate pršparat iz štipendije, ker vam jo zlahka ukinejo, če prislužite kak evro nad njihovim cenzusom, v vsakem primeru jo pa zmanjšajo sorazmerno z rastjo vašega zaslužka prek študenta.
Pač ja, nekdo bi lahko ugovarju, da bi mogla bit hvaležna za to, kar dobim, ampak men se zdi da smo že prešli te čase, ko smo dobil kruh in mleko in šećerno tablico đabe, da nismo ugovarjal. Še posebej z današnjimi cenami.
-
red_rose - Cosmofrik
- Na forumu od: 12. 4. 2008
ja poglej, stipendija v nobeni vrsti ni namenjena temu da pokrije vse tvoje stroske, zal...ce bi bilo tako, bi jih bilo se manj (ker bi bile visje, stevilo sredstev pa se vedno omejeno) in je ti sploh ne bi imela.
meni je pa cudna ta slovenska miselnost da nam more drzava dat vse. vzami si kredit za studij, pridno studiraj, in ga potem vrni ko bos zaposlena, kaj ti naj recem... ali pa se boljse - imej letos povprecje 9,5 in bos dobila zoisovo!
meni je pa cudna ta slovenska miselnost da nam more drzava dat vse. vzami si kredit za studij, pridno studiraj, in ga potem vrni ko bos zaposlena, kaj ti naj recem... ali pa se boljse - imej letos povprecje 9,5 in bos dobila zoisovo!
A diamond is nothing more than a chunk of coal made good under pressure.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov