Štipendija

Od šolanja do uresničitve karierne poti.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
mucamaca5
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 12. 8. 2007
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a mucamaca5 » 03. Okt. 2009 14:05

Kok je blo potrebno povprečje za nove vlagatelje za Zoisovo štipendijo na srednjih šolah, oz. ce je to kje na netu napisan, ker ne najdm.
Uporabniški avatar
gaby_
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 22. 8. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a gaby_ » 03. Okt. 2009 15:13

^4.1 je dovolj da se lahko predlagaš.

pol lani je bilo pa 4.92 da si jo dobo (se pravi, tisti ki so bili v zaključnem letniku je niso mogli dobiti, če niso imeli povprečja 5.0, ker imajo nižje število predmetov in z nobeno delitvijo ne bi mogli priti do 4.92)

aja pa ni mi jasno, kako lahko enačijo zoisovo štipendijo za poklicne šole in kako za gimnazije recimo. ok, srednja šola gor dol, ampak poznam kar nekaj ljudi, ki so šli v poklicno šolo zato, da so dobili štipendijo in da jo bodo meli pol višjo (ful pametni, taki ki grejo ponavadi v gimnazije).
no se mi zdi, da bi to moralo biti ločeno.

plus tega mi ni jasno, kako lahko enačijo nekoga, ki je pogojno vpisan (torej bi moral po 'pravili' ponavljati letnik) in nekoga ki gre redno skoz.
(meni namreč na referatu noče dati potrdila o 5% najboljših, ker kao poteka še vpis onih ki so pogojno, in da ti lahko vse spremenijo in mogoče niti ne bom med 5%) :roll:
Uporabniški avatar
mucamaca5
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 12. 8. 2007
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a mucamaca5 » 03. Okt. 2009 22:51

gaby_ maš prov. Men se že za različne gimnazije ne zdi fer, ker odličen ni bit na vseh gimnazijah enako lahko. Sicer me je pa zanimal kok je blo za letos potrebno povprečje, s 1.oktobrom se naj bi tut novi že dobil štipendijo.
Uporabniški avatar
gaby_
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a gaby_ » 06. Okt. 2009 12:33

^tega pa žal ne vem. vprašaj one, ko so že dobili odločbe (če je kdo že). tam mislim da piše.

drugače pa sem danes končno dobila potrdilo za 5% najboljših (je dekan dolgo rabil, da je podpisal). in mam povprečje 9.2, povprečje generacije pa 7.46 tak da sem na istem kot a_pikica_a (razmerje 1.23). odposlala sem že, zdaj samo še držim pesti, da bo dovolj. :oops:
Tiavanna
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 29. 10. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Tiavanna » 06. Okt. 2009 13:53

A kdo ve, do kdaj približno naj bi ble odločbe za nove štipendiste? Lani so ble baje enkrat decembra/januarja, a drži?
Uporabniški avatar
gaby_
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a gaby_ » 06. Okt. 2009 15:05

^kere? zoisove?
piše da majo mesec dni časa do popolnosti vlog. to se pravi, da bo to nekje konec novembra, mogoče celo začetek decembra. nikakor ne januarja (mislim)

državne pa itak nimaš roka za oddajo.
Uporabniški avatar
a_pikica_a
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 28. 4. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a a_pikica_a » 06. Okt. 2009 15:08

Jaz pa sem dobila slabo novico. :evil:
Naknadno so se vpisali novi študentje in *%$#, je moje razmerje 1,17.

Bye Bye :roll:
I can resist anything but temptation. Oscar Wilde
Uporabniški avatar
gaby_
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a gaby_ » 06. Okt. 2009 15:19

^ :? bedno. zato so verjetno prinas tak dolgo čakali (da so se res vsi vpisali).

drugače pa, lani je bilo 1.14 tak da malo optimizma! :cool:
Uporabniški avatar
red_rose
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 12. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a red_rose » 06. Okt. 2009 15:25

do kdaj je rok za zoisovo? jutri se lahko posljem? pm pa moj faks, NOBENGA PROFESORJA NA GOVORILNIH na referatu gneca, odprt sam dve uri na dan js pa na predavanjih brez odmora :evil: jaooo =)

upam da ne bo prepozno ce jutr oddam :?
Uporabniški avatar
gaby_
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a gaby_ » 06. Okt. 2009 15:30

^ne, jutri še lahko oddaš. jutri je zadnji dan.
(priporočeno, da maš dokaz, da si poslala do 7. 10)
Uporabniški avatar
red_rose
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 12. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a red_rose » 06. Okt. 2009 15:32

uu hvala...no sej se mi je zdelo da je tak, itak tut ce en dan prej posljes, ne mores vedet da bo do 7. prislo ane :D
Tiavanna
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 29. 10. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Tiavanna » 06. Okt. 2009 16:52

gaby_ napisal/-a:^kere? zoisove?
piše da majo mesec dni časa do popolnosti vlog. to se pravi, da bo to nekje konec novembra, mogoče celo začetek decembra. nikakor ne januarja (mislim)

državne pa itak nimaš roka za oddajo.

Ja, sori, Zoisove... :) Upam, da bo res čimprej. Hvala. :)
Uporabniški avatar
gaby_
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a gaby_ » 07. Okt. 2009 18:03

a kdo slučajno ve: recimo da letos dobim štipendijo (nova vloga), moje povprečje je 9.2. ali potem že letos dobim zraven tisti dodatek za povprečje nad 9.0, ali ne (glede na to, da kandidiram tudi na podlagi povprečja).
Uporabniški avatar
molekulca
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 14. 9. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a molekulca » 08. Okt. 2009 13:53

dodatek dobiš letos, seveda.
...I have a dream, a fantasy. To help me through reality...
Uporabniški avatar
Miss M.
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 22. 7. 2007
Kraj: Supernova Heights

Neprebrana objavaNapisal/-a Miss M. » 11. Okt. 2009 10:50

Moram mal pojamrat...

Lani sem za las zgresila Zoisovo stipendijo (razmerje med povprecno oceno mene in moje generacije je bilo za natanko 0,01 nizje od zahtevanega). Ma sem si rekla okej, pac. Letos imam obcutno visje povprecje in tudi dosti vecji razpon med mojo povprecno in generacijsko oceno... so pa zato za polovico zmanjsali sredstva, ki se bodo podelila za to kategorijo! Ma klinc... Kar nekej no. Po lanskoletnih kriterjih bi stipendijo gladko dobila, letos je pa spet vse na nitki...

Lansko leto so za nove Zoisove stipendiste namenili 4.000.000 €, od tega 30% za fakse in od tega 17% za tiste, ki bodo dosegl doloceno povprecno oceno, 10% za tiste, ki bodo mel doloceno razmerje med svojo povp. oceno in generacijsko in 3% za tiste z izjemnimi dosezki.
Letos je namenjeno sicer 4.500.000 € ampak ne v korist studentov. Od tega profitirajo zgolj dijaki (kr neki). Procent za studente, ki bodo vlagali na podlagi svoje uvrstitve med 5% najboljsih, se letos zmanjsa na 5%. Kar pomeni (preracunano) skoraj polovica manj sredstev za to kategorijo. Torej se "boj" spet zaostri in verjetno tud slucajno ne bo dovolj lanskoletno razmerje 1,14. Klinc pa use skup... No ja, pustimo se presenetit, al kaj... :evil:

Viri: Javni poziv za Zoisove stipendije 2009/2010: http://www.mddsz.gov.si/fileadmin/mddsz ... 9-2010.pdf
in za leto 2008/2009: http://www.mddsz.gov.si/fileadmin/mddsz ... arjeni.pdf
What's the story, morning glory?

Vrni se na Kariera

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov