Štipendija
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
gaby_ - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 22. 8. 2006
Tamalla napisal/-a:gaby, a to si kr poklicala v referat?
ker js sm mela zelo visoko povprečje,pa ne vem, al naj zaprosim za zoisovo špipendijo (glede na to da sm mela visoko povprečje, kje bom sploh dobila podatek, da sm ena izmed 5% najbolših :O ) ker sem prošnjo dala tudi za državno špipendijo, ker sm jo do sedaj dobila vedno.
pokličeš na referat, ja! ali pa greš kar tja,ker to ti itak morajo tam izpolniti.
drugače pa, če si dala že za državno, sem brala, da se državne baje obravnavajo prej kot zoisove in zato če je državna odobrena, zoisove niti ne pregledujejo, ker izpadeš v kriteriju, da ne prejemaš druge štipendije. zato ponavadi tisti, ki dajo obe vlogi in želijo zoisovo rečejo na zavodu (ali kjer se pač dajo vloge za državno) da se z obravnavo njihove vloge počaka, ker čakajo na zoisovo.
-
a_pikica_a - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 28. 4. 2006
gaby_ napisal/-a:sem danes dobila odgovor iz referata, da vpis študentov še ni zaključen, zato lahko dobim potrdilo o najboljših študentih komaj oktobra (ne glede na to, da so ni več izpitnih rokov). tako da ne vem, kako je lahko a_pikica_ že dobila. no mogoče je samo na naši fakulteti tako.
Mogoce so se pri nas ze vsi vpisali... ?
Ker prvic mi niso hoteli dat, so rekli da morem pocakat.
No, v ponedeljek bom itak klicala na sklade, ce je pomemben datum, neglede na vpis. Morda bom mogla it po isto potrdilo se enkrat.
Sicer pa sej so ze vse ocene elektronsko v racunalniku, ali imate vi se izpite? Pri nas se je zakljuclo 11.9.
I can resist anything but temptation. Oscar Wilde
-
gaby_ - Cosmopolitanka
ocene so vse, ker ni več izpitov. ampak ona mi je rekla, da dokler ne bo zaključen vpis, tako dolgo ne more dati potrdila (verjetno zato, ker ma lahko nekdo visoko povprečje, pa ni nujno, da se bo vpisal v drugi letnik).
Tamalla: če maš povp. nad 8.5 lahko daš vlogo tudi na podlagi povprečja. drugače pa kar vprašaj v referatu za 5%.
Tamalla: če maš povp. nad 8.5 lahko daš vlogo tudi na podlagi povprečja. drugače pa kar vprašaj v referatu za 5%.
-
*mala* - Cosmopsiho
- Na forumu od: 3. 8. 2004
Kater faks pa si?
Se zdi, da je prenizko povprečje, da bi bilo v 5% generacije.
Se zdi, da je prenizko povprečje, da bi bilo v 5% generacije.
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
-
gaby_ napisal/-a:ocene so vse, ker ni več izpitov. ampak ona mi je rekla, da dokler ne bo zaključen vpis, tako dolgo ne more dati potrdila (verjetno zato, ker ma lahko nekdo visoko povprečje, pa ni nujno, da se bo vpisal v drugi letnik).
Bo, ne vem, jutri bom poklicala na sklade.
Dodajam:
Sem preverila, da na našem faksu se je vpis zaključil 20. septembra. Zato vrjetno sem dobila potrdilo. Jutri bom za vsak slučaj še poklicala sklade, če to sprejmejo.
Zadnjič spremenil a_pikica_a, dne 27. Sep. 2009 18:07, skupaj popravljeno 1 krat.
-
gaby_ - Cosmopolitanka
buubbika napisal/-a:Če 1. daješ prošnjo za Zoisovo in si na faxu, ponavadi odobrijo tistim, ki imajo vsaj 9,4 povprečje (pa tud če ga majo vsaj 8'6, ker pač tk piše v pravilniku). Če jo pa hočš obdržati, je pa minimum 8,5.
ponavadi? tako je bilo lani in to je bilo prvič. ne moreš sklepati, da bo tudi letos tako. lahko da bo meja 9.65, lahko da bo 8.95.
drugače si dobro povedala, samo zmotilo me je tisto 'ponavadi', ki zveni, kot da si na zavodu zberejo neko povprečje, od katerega pa bodo podeljevali.
-
Kako pa gre ta selekcija? Glede na število kandidatov?
-
red_rose - Cosmofrik
- Na forumu od: 12. 4. 2008
dolocijo kolk stipendij bodo podelili. recimo sredstev majo za 800 novih stipendistov studentov, prijavi se jih pa 4000, ki majo vsi povprecje nad 8,5.
potem pa grejo od zgoraj, od tistih ki majo 10,0 navzdol, dokler jih ni 800...
torej je odvisno od tega kok sredstev majo za nove stipendije pa povprecnih ocen tvoje konkurence =)
potem pa grejo od zgoraj, od tistih ki majo 10,0 navzdol, dokler jih ni 800...
torej je odvisno od tega kok sredstev majo za nove stipendije pa povprecnih ocen tvoje konkurence =)
-
Ah, imam slab občutek
-
Prav nimam sreče.
Za republiško mi je vedno zmanjkalo nekaj deset evrov (5 tisoč tolarjev) (preveč), za zoisovo testa nismo pisali vsi, blah.
Za republiško mi je vedno zmanjkalo nekaj deset evrov (5 tisoč tolarjev) (preveč), za zoisovo testa nismo pisali vsi, blah.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov