Štipendija

Od šolanja do uresničitve karierne poti.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
aderyn
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 16. 5. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a aderyn » 23. Sep. 2009 19:30

Bi mi kdo prosim pomagal pri izpolnjevanju vloge za državno? :D

Zanima me tam pri dohodkih o družinskih članih..ali dobim podatke o zneskih (maminih dohodkih) v dohodnini za 2008?

Če sem delala preko študenta - to tudi napišem? (vse skupaj je bilo okoli 1200 eur za celo leto 2008, tako da ni obdavčeno). In kje dobim točen znesek, koliko sem zaslužila?

Hvala :oops:
There are no shortcuts to any place worth going.
Uporabniški avatar
gemini
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 8. 9. 2004
Kraj: notranjska

Neprebrana objavaNapisal/-a gemini » 23. Sep. 2009 19:30

Sej na faxu ti ga lahko dajo tud že sred marca, njih to nič ne ovira. Problem je v tem da ti to ne bodo upoštevali. Če kje to piše ne vem, so pa meni tako rekli na Skladu :wink:
Ko odvržeš vso strast
in me prideš nežno krast
tvoji poljubi z dlanmi kot bi mi
ustavil čas in že se dani (Neisha)
Uporabniški avatar
gemini
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 8. 9. 2004
Kraj: notranjska

Neprebrana objavaNapisal/-a gemini » 23. Sep. 2009 19:33

Drugače pa predlagam, da pokličeš in povprašaš :wink:
Ko odvržeš vso strast
in me prideš nežno krast
tvoji poljubi z dlanmi kot bi mi
ustavil čas in že se dani (Neisha)
Uporabniški avatar
a_pikica_a
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 28. 4. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a a_pikica_a » 23. Sep. 2009 19:34

Izpitno obdobje se nam je koncalo ze prejsnji teden, pa takrat mi niso hotli dat, dokler ne vpisejo vseh ocen, so rekli naj pridem ta teden, zato se mi zdi cudno, saj se je nase izpitno obdobje zakljucilo...
I can resist anything but temptation. Oscar Wilde
Uporabniški avatar
a_pikica_a
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 28. 4. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a a_pikica_a » 23. Sep. 2009 19:34

gemini napisal/-a:Drugače pa predlagam, da pokličeš in povprašaš :wink:

Bom. Hvala :D
I can resist anything but temptation. Oscar Wilde
Uporabniški avatar
*sanja*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 2. 1. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a *sanja* » 23. Sep. 2009 19:35

*mala* napisal/-a:NOVO:

Kaj že narediš, da ti Zoisova štipendija miruje? Sem pa stara štipendistka :D

Jaz sem oddala prošnjo (sem sama napisala, nekaj v smislu, da se mi je pač malo zalomilo, da mislim v naslednjem letu opraviti pogoje...) in vlogo, kot si jo do zdaj vsako leto, ampak izpolniš samo svoje podatke. Meni je ženska na Zavodu za zaposlovanje na prošnjo napisala, da štipendija miruje...

Pomoje ni dobro, da nič ne oddaš, ker na pogodbi piše, da če prošnje za štipendijo (če izpolnjuješ pogoje) ne oddaš pravočasno, ti jo vzamejo. Aja, jaz sem dala zraven še potrdilo o opravljenih izpitih, da vidijo, da nekaj sem naredila, samo ne vsega.
Uporabniški avatar
red_rose
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 12. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a red_rose » 23. Sep. 2009 20:37

Mirovanje štipendijskega razmerja
Štipendijsko razmerje pri Zoisovi štipendiji miruje, štipendija za tekoče šolsko oziroma študijsko leto pa se ne izplačuje štipendistu, če:

* ni izdelal letnika, dovoljen pa mu je ponovni vpis v isti letnik, razen če letnika ni izdelal zaradi dokazanih opravičljivih zdravstvenih razlogov ali zaradi starševstva;
* štipendist, ki prejema Zoisovo štipendijo, ni dosegel povprečne ocene ali pa ni dosegel nobenega izjemnega dosežka;
* če v določenem roku ne predloži zahtevane dokumente štipenditorju.

stipendija miruje. ne preneha, ampak miruje, ce eno leto ne nardis nic. avtomatsko se zamrzne...poznam enga k je tako naredu pa je blo pol naslednje leto vse ql - ce spet dosezes povprecje, spet dodas, in jo mas lepo naprej. ce pa 2 leti nic ne oddas, se ti pa prekine...

seveda se pa lahko najbrz tut odda vloga in se pac obkrozi premala povprecna ocena...v vsakem primeru bo rezultat isti :P
minica
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 29. 7. 2008
Kraj: Ilirska Bistrica

Neprebrana objavaNapisal/-a minica » 23. Sep. 2009 21:42

hm zanimivo. Sicer je meni ko sem klicala na sklade ženska rekla da moram napisat prošnjo za mirovanje in dat zraven potrdilo o vpisu. Ampak mogoče gre le za formalnost, ker če v zakonu tako piše (da če ne storiš nič, štipendija miruje)...nevem...jaz bom vseeno za vsak slučaj poslala, škodit ne more... :?
Uporabniški avatar
gaby_
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 22. 8. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a gaby_ » 25. Sep. 2009 12:45

sem danes dobila odgovor iz referata, da vpis študentov še ni zaključen, zato lahko dobim potrdilo o najboljših študentih komaj oktobra (ne glede na to, da so ni več izpitnih rokov). tako da ne vem, kako je lahko a_pikica_ že dobila. :? no mogoče je samo na naši fakulteti tako.
Uporabniški avatar
Fashionista
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 5. 8. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a Fashionista » 25. Sep. 2009 20:39

Hej.. mene pa nekaj zanima glede Zoisove štipendije. Sama je sicer nimam, letos pa bom pavzirala prvi letnik zaradi dela v tujini. A mislite, da če bi naslednje leto dala vlogo za štipendijo, bi imela kaj možnosti (povprečje mam visoko, ampak me skrbi to pavziranje)?
Tamalla
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 4. 9. 2009
Kraj: res vsepovsod :)

Neprebrana objavaNapisal/-a Tamalla » 25. Sep. 2009 21:30

gaby, a to si kr poklicala v referat?
ker js sm mela zelo visoko povprečje,pa ne vem, al naj zaprosim za zoisovo špipendijo (glede na to da sm mela visoko povprečje, kje bom sploh dobila podatek, da sm ena izmed 5% najbolših :O ) ker sem prošnjo dala tudi za državno špipendijo, ker sm jo do sedaj dobila vedno.
MIS_MAS
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 23. 3. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a MIS_MAS » 25. Sep. 2009 21:37

Tamalla napisal/-a:gaby, a to si kr poklicala v referat?
ker js sm mela zelo visoko povprečje,pa ne vem, al naj zaprosim za zoisovo špipendijo (glede na to da sm mela visoko povprečje, kje bom sploh dobila podatek, da sm ena izmed 5% najbolših :O ) ker sem prošnjo dala tudi za državno špipendijo, ker sm jo do sedaj dobila vedno.

Če si do zdaj dobila državno štipendijo, mislim da jo boš verjetno tudi letos, zato potemkaj bvz daš še vlogo za zoisovo, saj dveh štipendij tako ali tako ne moreš imeti :)
Uporabniški avatar
red_rose
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 12. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a red_rose » 25. Sep. 2009 21:39

zoisova je ful visja. sej lahko da obe vlogi, pa pac sprejme samo eno (tut ce obe dobi)
Tamalla
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 4. 9. 2009
Kraj: res vsepovsod :)

Neprebrana objavaNapisal/-a Tamalla » 25. Sep. 2009 21:41

oo, hvala punce :oops:
sam kaj ko ne vem če sm pa s svojim povprečjem prišla med tistih 5%..zgleda da bom morala poklicati v referat.
MIS_MAS
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 23. 3. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a MIS_MAS » 25. Sep. 2009 21:41

red_rose napisal/-a:zoisova je ful visja. sej lahko da obe vlogi, pa pac sprejme samo eno (tut ce obe dobi)

Ja ja saj vem da lahko da, samo pravim na splošno :D je pa res da je višja ja. No saj se bo sama odločila kaj bo naredila :D

Vrni se na Kariera

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov