Štipendija

Od šolanja do uresničitve karierne poti.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 3. 8. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a *mala* » 16. Sep. 2009 12:59

Še vedno ne vemo, keter letnik si končala.

Saj status se ima do konca septembra tako da razumem da je brat dobil...
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
Uporabniški avatar
red_rose
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 12. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a red_rose » 16. Sep. 2009 13:03

*AnNy napisal/-a:Mi je čudn, da jo je brat dobil še za mesec september, pa je že absolvent. hm?
za julij sm jo pa dobila.

julija si dobila za junij! dobiva se za en mesec nazaj. oktobrsko bos dobila novembra. brat je pa septembra dobil avgustovsko, dobil jo bo pa tut oktobra - septembersko, ce ma do takrat status.
floribunda
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 22. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a floribunda » 16. Sep. 2009 13:24

mene pa zanima (ne da se mi 150 strani za nazaj brat, priznam) kako je s štipendijo, če podaljšaš absolventa. glede na to, da gre za 'posebne' vpis in da je to moj prvi vpis v podaljšanega absolventa.
Uporabniški avatar
gaby_
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 22. 8. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a gaby_ » 16. Sep. 2009 14:11

^se mi zdi, da v pravilniku piše, da se štipendija dobiva tudi v času absolventa, ampak vsega skupaj eno leto. torej je naj pri podaljšanju nebi več dobila... (nisem prepričana)
Uporabniški avatar
SWEETprinces
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 30. 9. 2008
Kraj: ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a SWEETprinces » 16. Sep. 2009 15:59

kako je pa s pokojnino? a ce ti pavziras pa si nekam upisan samo zaradi statusa jo dobivas?
Uporabniški avatar
gaby_
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 22. 8. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a gaby_ » 16. Sep. 2009 16:40

^dokler imaš status (se šolaš) bi jo naj dobival, ja.
christianna cruz
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 29. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a christianna cruz » 16. Sep. 2009 18:32

jaz letos prvič pišem vlogo za štipendijo in me zanima ena stvar

selim se v ljubljano , v eno stanovanjce , in se ne mislim gor prijavit ali karkoli ...na obrazcu za štipendijo pa je ena ''rubrika'' , naslov začasnega prebivališča

a to moram izpolnit , al lahko pustim prazno , ko da se vozim npr. ??
christianna cruz
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 29. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a christianna cruz » 16. Sep. 2009 22:03

sam kak pa pol oni vejo kolko plačaš stanovanje , ker jaz jim to nimam s čim pokazat , ker niam nobene pogodbe in nič , pač plačujemo direkt lastniku...
Uporabniški avatar
aderyn
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 16. 5. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a aderyn » 16. Sep. 2009 22:38

...
Zadnjič spremenil aderyn, dne 16. Sep. 2009 22:40, skupaj popravljeno 1 krat.
There are no shortcuts to any place worth going.
Uporabniški avatar
aderyn
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 16. 5. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a aderyn » 16. Sep. 2009 22:40

Kokr js vem, je začasni pr štipendiji zato, da ti dajo tolk denarja, kolkr maš za plačat stanovanje (npr. če si v ŠD; pogledajo kolk stane na mesec ŠD v katerem bivaš in ti tolk denarja dobiš na mesec + ostalo, kolkr pač znese)

Mislim, da ti pri državni nič ne gledajo koliko imaš najemnine, ker potem bi lahko najela stanovanje za 500eur pa bi oni lepo poravnali :D Dajo dodatek na bivanje oz. dodatek za potne stroške, to je pa fiksen znesek

- za bivanje 84,12 EUR

ALI

- za potne stroške
* oddaljeno od 5 do vključno 10 km: 47,92 EUR
* nad 10 do vljučno 15 km: 58,57 EUR
* nad 15 do vključno 20 km: 69,22 EUR
* nad 20 do vključno 30 km: 79,87 EUR
* nad 30 do vključno 40 km: 90,52 EUR
* nad 40 km: 99,04 EUR

Drugače pa več o tem tukaj
There are no shortcuts to any place worth going.
Uporabniški avatar
red_rose
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a red_rose » 16. Sep. 2009 23:45

christianna cruz napisal/-a:jaz letos prvič pišem vlogo za štipendijo in me zanima ena stvar

selim se v ljubljano , v eno stanovanjce , in se ne mislim gor prijavit ali karkoli ...na obrazcu za štipendijo pa je ena ''rubrika'' , naslov začasnega prebivališča

a to moram izpolnit , al lahko pustim prazno , ko da se vozim npr. ??

ne rabis nic napisat, napisi da se vozis. bos dobila 15€ vec stipendije ;) preverit pa ne morjo, tut ce te cel teden nadzirajo (in kje naj staknejo take ''vohune''?) lahko reces da si slucajno spala pri prijateljici. eh. js poznam dosti ljudi ki to dela in nic ne preverjajo.

pac ce zivis nekje na crno, napises da se vozis in to je to. ;)
Uporabniški avatar
red_rose
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a red_rose » 17. Sep. 2009 0:34

ja sej. ampak njo so klicali ker ni napisala ane. drugac ne klicejo...pa tut preverit ne morejo ce se ti res vsak dan vozis, ali samo obcasno prespis pri fantu :P seveda pa mors bit na crno, normalno! ti ne mores napisat da se vozis, ce zivis v studentu, ker to je vse pol uradno in si tam prijavljen in lahko te podatke preverijo.
Uporabniški avatar
Naja*
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 14. 9. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a Naja* » 17. Sep. 2009 10:22

Zanima me, kdaj pride odgovor (pozitiven ali negativen) ali sem upravičena do štipendije ali ne? Danes sem pisala že na center za socialno delo, kamor sem julija poslala prošnjo, a še čakam na odgovor. Letos sem prvič poslala prošnjo za štipendijo, zato se ne razumem najbolje na postopek. :? Saj odgovor dobim četudi bo prošnja zavrnjena, ali pač?
Uporabniški avatar
Mimi123
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 18. 6. 2009
Kraj: *somewhere over the rainbow*

Neprebrana objavaNapisal/-a Mimi123 » 17. Sep. 2009 10:28

Naja* napisal/-a:Zanima me, kdaj pride odgovor (pozitiven ali negativen) ali sem upravičena do štipendije ali ne? Danes sem pisala že na center za socialno delo, kamor sem julija poslala prošnjo, a še čakam na odgovor. Letos sem prvič poslala prošnjo za štipendijo, zato se ne razumem najbolje na postopek. :? Saj odgovor dobim četudi bo prošnja zavrnjena, ali pač?

cudno ker ponavadi imajo en mesec da pregledajo in odgovorijo, a si probala poklicat na csd? da se ni tvoja prosnja kje zalozila.
Ut ameris, ama...

“I will never be the woman with the perfect hair, who can wear white and not spill on it.”
Uporabniški avatar
Naja*
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 14. 9. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a Naja* » 17. Sep. 2009 13:36

No, zdaj so mi odgovorili iz csd, da vlog za študente še niso pregledovali. Baje, da sem poslala vse potrebno, razen potrdilo o vpisu v 1. letnik fakultete, ki pa ga še nisem dobila, kar je ta, ki mi je odpisal tudi predpostavljal. Saj potrdilo o vpisu v 1. letnik fakultete dobimo šele 1. oktobra, imam prav? :? Na fax sem vpisana v celoti, saj smo na sedežu fakultete že imeli vpis. A tiste, ki boste letos brucke že imate potrdilo o vpisu?

Vrni se na Kariera

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Google Adsense [Bot]