Štipendija

Od šolanja do uresničitve karierne poti.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
gaby_
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 22. 8. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a gaby_ » 14. Sep. 2009 12:16

*sanja* napisal/-a:V bistvu je sploh nesmiselno primerjati naravoslovne in družboslovne fakse, ker je to povsem različen način učenja, način ocenjevanja...
Še znotraj istega področja je težko primerjati, ker so tudi naravoslovni faksi med sabo zelo različni, prav tako družboslovni.

se strinjam zdaj s tabo. tudi glede tistega o pogojih in celoletnih predmetih (je na našem faksu zelo podobno, kot na vašem). problem pri nas je recimo, da je za pogoj fizika in matematika in kemija (in se najde zeloooo malo študentov, ki jim leži tako fizika kot matematika, praktično samo eden :))

sicer pa baje obstaja možnost, da se minister vsako leto posebej odloči, koliko štipendij bo namenil določenim faksom (recimo da da 10 štipendij matematiki, 20 medici, 30 fdv ipd). ampak ne morem nikjer najti, če se je letos za to odločil. ker ti potem glede na povprečje konkurirajo samo študetnje iz tvoje stroke. to se mi zdi dosti bolj pravično, kot pa vseslovensko povprečje!
minica
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 29. 7. 2008
Kraj: Ilirska Bistrica

Neprebrana objavaNapisal/-a minica » 14. Sep. 2009 12:31

torej še uradno, da ne bo več nadaljnih zmed :D - sem ravnokar klicala na sklade in če dve leti ne dosegaš povprečja,vendar si letnik zaključil, štipendije NI potrebno vračati!

Še nekaj informacij, ki znajo komu priti prav:
Štipendija torej 1 leto miruje, če ne izpolnjuješ pogojev, vendar moraš na sklad do 7.oktobra poslati potrdilo o vpisu v višji letnik in izjavo, da ne izpolnjuješ pogojev, ter prosiš za mirovanje (sanja se mi ne, kako naj tole spacam skupaj, ima mogoče kdo izkušnje s tem?)

Medtem ko zoisova miruje, lahko zaprosiš za katero drugo štipendijo - npr. državno.

Upam, da sem komu pomagala, se mi zdi da je precej zmede okoli teh štipendij, vsaj jaz dokler nisem danes poklicala na sklade, sploh nisem vedela kaj moram storiti.
Uporabniški avatar
jagoda802
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 4. 9. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a jagoda802 » 14. Sep. 2009 13:12

Sem brala tu na forumu o štipendijah pa še na eni drugi strani, samo mi neki še zmer ni čist jasno....npr da dobim letos zoisovo štipedijo in letnik naredim vendar ne s povprečjem 8.5. v tem primeru je naslednje študijsko leto ne dobivam več. če potem še naslednje leto ne dosežem povprečja 8.5 s tem da letnik naredim- je treba štipendijo vračat ali ne

hvala
Uporabniški avatar
red_rose
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 12. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a red_rose » 14. Sep. 2009 13:16

^^minica zdej pa men tut vec ni nic jasno :rofl: non stop spremljam forume na svetovalnica.com in mislim da cisto vsakemu recejo da bo moral vracat :gruebel: pa tudi ob branju tistih pogojev tako zgleda kot da je treba. ''uspesno opravljen letnik'' pomeni samo opravljen, ali opravljen pod dolocenim povprecjem? pa to za nove stipendiste ali stare? lahko da je drugace...
no samo ce so ti tam tako rekli bo ze tako :ja:
minica
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 29. 7. 2008
Kraj: Ilirska Bistrica

Neprebrana objavaNapisal/-a minica » 14. Sep. 2009 13:29

tam na svetovalnici odgovarjajo enkrat tako drugič drugače. Sem danes videla da se nekaterim odgovorili, da jo je potrebno vračati ja. Ampak na tistem linku, ki sem ga prilepila na prejšnji strani pa so napisali da ne. :eek:
Tako da sem bila potem popolnoma zmedena in sem klicala danes na sklade in sem 2x vprašala če je potrebno vračati (ker mi res ni več čisto jasno) in je gospa rekla, da če letnik izdelaš, potem ne! hvalabogu :P
Uporabniški avatar
Tearjerker
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 12. 7. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Tearjerker » 14. Sep. 2009 13:41

lina malina napisal/-a:
gaby_ napisal/-a:plus tega je na naravoslovnih faksih ponavadi manj pogojev za napredovanje kot na družboslovnih. in za tiste (recimo) štiri pogoje, ki jih rabiš, se v enem letu pač naučiš za tiste osmice in devetke.

Na FFA (farmaciji) so pogoj za napredovanje opravljeni VSI izpiti (in seveda vaje).

+ da to ni edini naravoslovni faks kjer so vsi izpiti pogoj (pri nas je isto pa še par takih poznam, ki si lahko za naslednje leto pustijo kvečjemu izpit ali dva in to od 10+ izpitov, ne od 5h).
Princeska**
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 14. 9. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a Princeska** » 14. Sep. 2009 15:18

Oila!

Jaz sem v srednji šoli dobivala kadrovsko štipendijo, vemdar sem potem izbrala fax, ki ni v skladu s pogodbo. Zato bi sedaj želela dobivati zoisovo štipendijo. Pa ne razumem točno pogojev ..Imam povprečje na gimnaziji 4,8, vendar nisem bila zlata maturantka. Zanima me če imam kakšno možnost..ker moja sošolka je lani zaprosila z podobno oceno pa so jo zavrnili.
Uporabniški avatar
red_rose
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a red_rose » 14. Sep. 2009 15:22

lani je blo potrebno met cez 4,9. oddaj vlogo nimas kaj izgubit, ampak ne pa prevec racunat na zoisovo - boljse da je potem presenecenje kot da racunas nanjo pa je ni.

kadrovsko moras vrniti?
Princeska**
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 14. 9. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a Princeska** » 14. Sep. 2009 16:33

Ne kadrovske mi ni treba vračat..je bla zrihtana mal preko vez :oops:
Uporabniški avatar
crnolaska
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 5. 8. 2007
Kraj: Dolenska

Neprebrana objavaNapisal/-a crnolaska » 16. Sep. 2009 9:55

mene zanima, če lahko prošnje za štipendije pošljemo po pošti na center za socialno delo ali moramo osebno tam?
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 3. 8. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a *mala* » 16. Sep. 2009 10:10

Kakor želiš, oboje je možno.
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
Uporabniški avatar
*AnNy
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 27. 12. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *AnNy » 16. Sep. 2009 12:23

eno uprašanje!

do kdaj nakazujejo štipendijo? Ker mi je čudn da jo že dva mesca nism dobila. :?
Uporabniški avatar
*sanja*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 2. 1. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a *sanja* » 16. Sep. 2009 12:24

A si končala srednjo šolo? Ker če si, potem čez poletje ne dobivaš štipendije.
Uporabniški avatar
red_rose
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a red_rose » 16. Sep. 2009 12:40

ja poleti na konc 4.letnika se za julij in avgust in september ne dobi (torej avgusta in septembra je nisi dobila ker se dobi za nazaj)

zdj bos pa naslednjic dobila novembra - ce jo bos se imela
Uporabniški avatar
*AnNy
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 27. 12. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *AnNy » 16. Sep. 2009 12:57

Mi je čudn, da jo je brat dobil še za mesec september, pa je že absolvent. hm?
za julij sm jo pa dobila.

Vrni se na Kariera

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov