Štipendija
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
Maychy - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 30. 6. 2004
- Kraj: Se selim...
In se po vsej verjetnosti zaradi tega tut ogromno presekirali. Meni trenutno grozi, da mi jo zamrznejo, ker nwm če bom naredila en blazno zajeban izpit in se mi zdi totalna bedarija, ker imam vse ostalo narejeno in to niti ne tako slabo. Tako da se mi sistem zdi ne fer do tistih, ki jim nekaj ne gre... Sploh v SŠ recimo. So ljudje, ki imajo vse 5, matematiko pa popravca recimo. In še to ne zmeraj samo po svoji krivdi.
Se pa strinjam z buffy-ann, da je pomemben tudi talent in ne samo to, da znaš sedeti za knjigami. Če imaš talent lahko namreč nadgrajuješ z rednim delom, obratno pa ne gre.
Se pa strinjam z buffy-ann, da je pomemben tudi talent in ne samo to, da znaš sedeti za knjigami. Če imaš talent lahko namreč nadgrajuješ z rednim delom, obratno pa ne gre.
--- Evil Is Just A Point Of View ---
--- Don't tell me the sky is the limit, there are footprints on the moon! ---
--- Don't tell me the sky is the limit, there are footprints on the moon! ---
- estrella19
- Sramežljivka
- Na forumu od: 24. 5. 2006
- Kraj: Novo mesto
hej, imam eno vprašanje.
dobivam zoisovo štipendijo in oktobra grem študirat. glede na to, da v pogodbi piše, da se v zadnjih letnikih srednje šole štipendija ne izplačuje julija in avgusta, me zanima, če bo tista štipendija, ki jo bom dobila septembra tako visoka kot sem jo imela v srednji šoli ali že višja, kot jo bom imela na faxu?
upam, da razumete, kaj hočem vprašat
dobivam zoisovo štipendijo in oktobra grem študirat. glede na to, da v pogodbi piše, da se v zadnjih letnikih srednje šole štipendija ne izplačuje julija in avgusta, me zanima, če bo tista štipendija, ki jo bom dobila septembra tako visoka kot sem jo imela v srednji šoli ali že višja, kot jo bom imela na faxu?
upam, da razumete, kaj hočem vprašat
-
buffy-ann - Kofetarica
- Na forumu od: 4. 1. 2006
Jaz je nisem dobivala tri mesece po končani srednji šoli, tudi za mesec september ne. Dobila sem jo šele v začetku novembra (in sicer za mesec oktober). Dobila nisem nobenega dodatka za pravdober uspeh v 4. letniku, pač pa osnovo (ki je za študente okoli 22.000) in dodatek za prevoz. V srednji šoli smo pa meli mi osnovo okoli 12.000. No, upam da sem zastopla kaj hočeš vprašat in da sem ti prav odgovorila. če te še kaj zanima pa kr vprašaj.
- estrella19
- Sramežljivka
tri mesce je nisi dobila?? hja, sej u bistvu je logičnu, da tut septembra ne bi dobila. ampak v pogodbi mi piše samo za julij in avgust, zdej pa ne vem..
vem, da ne bom dobila nobenga dodatka na uspeh al pa kej, pa to glih zdej, k sm bla v četrtem letniku končno odlična!
drgač je bla pa u srednji tud pri nas osnova 12 000, js sm v četrtem letniku prilezla do 20 000, medtem ko so moji sošolci dobivali z enakim uspehom baaajne vsote samo zarad tega, ker niso živel v kraju šolanja. pa sej ne bi nč rekla, ampak dodatnga denarja niso porabil za prevoz, ker so se pač vozil s starši...al so bli pa samo prjavljeni v kakšnem drugem kraju, živel so pa tle k js...c c c
na zavodu so mi pa rekl, da bom od zdaj naprej dobivala malo čez 40000, 22 000 naj bi bla osnova, potem pa še dodatek za bivanje v drugem kraju...? tko nekak.
sporočim, če bom dobila tole štipendijo že 10. septembra..
vem, da ne bom dobila nobenga dodatka na uspeh al pa kej, pa to glih zdej, k sm bla v četrtem letniku končno odlična!
drgač je bla pa u srednji tud pri nas osnova 12 000, js sm v četrtem letniku prilezla do 20 000, medtem ko so moji sošolci dobivali z enakim uspehom baaajne vsote samo zarad tega, ker niso živel v kraju šolanja. pa sej ne bi nč rekla, ampak dodatnga denarja niso porabil za prevoz, ker so se pač vozil s starši...al so bli pa samo prjavljeni v kakšnem drugem kraju, živel so pa tle k js...c c c
na zavodu so mi pa rekl, da bom od zdaj naprej dobivala malo čez 40000, 22 000 naj bi bla osnova, potem pa še dodatek za bivanje v drugem kraju...? tko nekak.
-
buffy-ann - Kofetarica
Ja, jaz sem šla v četrtem letniku tisto prijavo oddat na zavod pa mi je tip reko da je ne dobim tri mesece, pač dokler oktobra ne začnem s predavanji. Najprej sem bla , zdaj pa se mi čist logično zdi. Lahk bi nekdo tri mesece fajn štipendijo vlekel, naprej se pa pol ne bi na faks vpisal... za to se gre a ne.
Drugač pa je fajn ko je višja štipendija na faksu, pa še dodatke dobiš, če greš v keri drug kraj študirat, al pa vsaj za prevoz. Aja, ko jo boš dobla, boš dobla to novo - ki jo boš dobivala na faksu, in ne tisto iz srednje šole.
Drugač pa je fajn ko je višja štipendija na faksu, pa še dodatke dobiš, če greš v keri drug kraj študirat, al pa vsaj za prevoz. Aja, ko jo boš dobla, boš dobla to novo - ki jo boš dobivala na faksu, in ne tisto iz srednje šole.
-
cat85 - Komunikatorka
- Na forumu od: 4. 2. 2005
estrella19 napisal/-a:tri mesce je nisi dobila?? hja, sej u bistvu je logičnu, da tut septembra ne bi dobila. ampak v pogodbi mi piše samo za julij in avgust, zdej pa ne vem..
Septembra je še 100% neboš dobila. Štipendije se začnejo izplačevati komaj od konca oktobra naprej, kolko jaz vem.
**Osel gre na led samo enkrat. Človek pa tolikokrat, da se nauči drsat**
- estrella19
- Sramežljivka
ja vem, sm zakaj pa pol ne piše tko tut v pogodbi? ker mi res piše, da štipendije ne dobim v zadnjem letniku dva meseca - julija in avgusta...
čeprou mi je itak logičeno, da je ne bi dobila septembra...
ma ne vem, bom vidla..
čeprou mi je itak logičeno, da je ne bi dobila septembra...
ma ne vem, bom vidla..
- @ursula@
- Sramežljivka
- Na forumu od: 10. 7. 2006
- Kraj: maribor
3mesce je ne dobiš???
in kako misljo da boš preživel če si prej 4 leta uživu???
js bom mela zdej 3.leto pa mislm da bo okol 35.ooo ker mam še dodatek za prevoz
drgač pa se za MFBT seštevajo neke točke-in ko pišeš teste in če prideš med 3% jo dobiš sigurno, ampak je pogoj da si pravdober, ker te drugač sploh ne morejo predlagat. tisti ki pa v 1.krogu izpadejo, pišejo v 1.letniku enkrat septembra še enkrat te teste, ne v celotil samo par nalog..pa mislm da to večinoma pišejo tisti, ki so mel kšna priznanja, niso pa pršli med 3%
in pol dobiš morilsko pismo na dom..če je debelo, se lahko zelooo veseliš!
sam men se zdi to na faks kr dost zajeban da morš use nrdit paš e 8- met povprečje..jajjj..
aja pa še neki me zanima-a bi se dal zvedet rezultate od mfbt, mislm mene zanima kok mam iq..???
js bom mela zdej 3.leto pa mislm da bo okol 35.ooo ker mam še dodatek za prevoz
drgač pa se za MFBT seštevajo neke točke-in ko pišeš teste in če prideš med 3% jo dobiš sigurno, ampak je pogoj da si pravdober, ker te drugač sploh ne morejo predlagat. tisti ki pa v 1.krogu izpadejo, pišejo v 1.letniku enkrat septembra še enkrat te teste, ne v celotil samo par nalog..pa mislm da to večinoma pišejo tisti, ki so mel kšna priznanja, niso pa pršli med 3%
in pol dobiš morilsko pismo na dom..če je debelo, se lahko zelooo veseliš!
sam men se zdi to na faks kr dost zajeban da morš use nrdit paš e 8- met povprečje..jajjj..
aja pa še neki me zanima-a bi se dal zvedet rezultate od mfbt, mislm mene zanima kok mam iq..???
-
buffy-ann - Kofetarica
Ursula, jaz teh rezultatov nikol nisem vidla.. Mogoče se da, ne vem, niti se nisem trudla. In ja, re je ne dobiš tri mesece po končanem četrtem letniku.
Na faksu morš met povprečje 7, da jo obdržiš (in ne 8). Vse, kar maš višje od 7, je pa boljše za tebe, ker dobiš dodatek.
Na faksu morš met povprečje 7, da jo obdržiš (in ne 8). Vse, kar maš višje od 7, je pa boljše za tebe, ker dobiš dodatek.
-
gemini - Cosmofrik
- Na forumu od: 8. 9. 2004
- Kraj: notranjska
@ursula@ napisal/-a:in kako misljo da boš preživel če si prej 4 leta uživu???
težko
Men tud čist nč ušeč tale izpad
Ko odvržeš vso strast
in me prideš nežno krast
tvoji poljubi z dlanmi kot bi mi
ustavil čas in že se dani (Neisha)
in me prideš nežno krast
-
rinca - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 27. 3. 2006
gemini napisal/-a:@ursula@ napisal/-a:in kako misljo da boš preživel če si prej 4 leta uživu???
težko
Men tud čist nč ušeč tale izpad
sej Zoisova štipendija ni za socialno ogrožene, tko da nekak bo že šlo. jst sem se lani izredno vpisala in zato 2 meseca nisem dobivala štipendije, pol ko sem pa vse zrihtala, sem pa dobila za 3 mesece naenkrat
pa na faksu rabiš res samo 7 povprečje imet, to pa ni ful panika.
Blue-eyed boy meets a brown-eyed girl.
-
Mimi_M - Cosmopsiho
- Na forumu od: 24. 11. 2005
- Kraj: Primorska
@ursula@ napisal/-a:3mesce je ne dobiš???
Kako neki so pa tisti preživeli, ki štipendije niso imeli?
Jst sm sicer imela kadrovsko, ki pa je tudi med počitnicami ni bilo.. (govorim za faks, v srednji nism imela nič)
Pa vi s Zoisovo itak nimate nobenih obveznost do štipenditorja, tk da...
Pr kadrovski je vse tole dost bolj strogo in zaje***, ker ti postavjo rok, do kdaj morš diplomirat in se lahk prav hitro kej zakomplicira pol, da jo morš vračat (like me )
-
*Srček - Komunikatorka
- Na forumu od: 19. 6. 2006
- Kraj: Ljubljana
Tole z Zoisovo je kar se mojih staršev tiče sam ime...jes je tut mau več k tri mesce nism dobla in je bla štala...ceu poletje sm delala, komi skoz pririnla, k doma nismo lih neki bajno bogati + starci so se že v prvem srednje odločil, da zdj mam pa svoj dnar...za use razn za hrano sm bla sama, se navadm sistema in s tistimi 30k skoz mesec guram, pol mi pa država v zahvalo, k sm bla zlata maturantka prvič ukine štipendijo za 3 mesce drugič mi jo pa zniža na minimum...
Tut Zoisova če zgine je problem,ja...da ne govorim o zahtevah za povprečje, k so totalno nerealne...ne podcenjujem popolnoma nobenga faksa in nobene izobrazbe, ampk na višji poslovni met povprečje 9 je neki druzga kokr pr nas na pravu...da loh prežvim garam ceu let k črna žvina da jo obdržim na 55k... bemti državo
Tut Zoisova če zgine je problem,ja...da ne govorim o zahtevah za povprečje, k so totalno nerealne...ne podcenjujem popolnoma nobenga faksa in nobene izobrazbe, ampk na višji poslovni met povprečje 9 je neki druzga kokr pr nas na pravu...da loh prežvim garam ceu let k črna žvina da jo obdržim na 55k... bemti državo
Kaži da me nisi voleo,kaži da si mi odoleo,kaži bilo šta al naivno, još niko me nije preboleo..
-
gemini - Cosmofrik
- Na forumu od: 8. 9. 2004
- Kraj: notranjska
Jah tko je, in tako pogodbo smo podpisal.
Mene pa zanima kok je osnova pr Zoisovi pa kaki so dodatki za prevoz zdej k grem na faks.
Mene pa zanima kok je osnova pr Zoisovi pa kaki so dodatki za prevoz zdej k grem na faks.
Ko odvržeš vso strast
in me prideš nežno krast
in me prideš nežno krast
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov