Štipendija

Od šolanja do uresničitve karierne poti.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

sončk
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 27. 12. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a sončk » 04. Avg. 2009 17:36

Očitno so v tvojem svetu, vsi, od staršev, pa do prijateljev medicincev, superljudje, ker tudi jaz jih poznam kar precej in nobeden izmed njih ne dela.
Uporabniški avatar
McLarnovc
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 26. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a McLarnovc » 04. Avg. 2009 17:43

razmazena_maca napisal/-a:tiste, ki jih jaz poznam, kelnarijo na eventih(mf je ful bonus pika tam), pa med poletjem ko ni izpitov tista 2 mesca ko je ful dopustov.

Eno je delat med poletjem, drugo pa me študijskim letom. Tu se govori o slednjem... :wink:
...mini kikle nosjo vse, topless pa ne. Js pa vem zakaj to je...kolena majo vse...gor pa ne...
Uporabniški avatar
razmazena_maca
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 24. 8. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a razmazena_maca » 04. Avg. 2009 17:45

sončk napisal/-a:Očitno so v tvojem svetu, vsi, od staršev, pa do prijateljev medicincev, superljudje, ker tudi jaz jih poznam kar precej in nobeden izmed njih ne dela.
jah ne vem, potem pa se ti v neki čudni družbi sučeš :?
Uporabniški avatar
*SunFlower*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 20. 5. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a *SunFlower* » 04. Avg. 2009 19:20

razmazena, kakšno povezavo ima pa pesimizem in pa dejstvo, da je težko dobiti študentsko delo, kjer se lahko zmeniš, kdaj boš delal? Pa a zdaj že ves čas jamram, če izpostavim, da ni vse super in lepo? Ne vem, tebi je lahko govorit, ko vidim, da ti nič ne manjka. Poskusi enkrat narediti kaj sama - brez vez, brez podpore staršev - pa boš videla, da ni čisto vse tako krasno, kot ti slikaš.
pa ohoho, zdaj smo že pri apokalipsi družbe? :lol: Daj umiri se malo in poglej na situacijo realno. To, da folku ne gre slabo, ker so na cesti nevem kakšni avtomobili in ker hodijo s polnimi vozički po štacunah, pa da so se imeli itak vsi enake možnosti izšolati in da imajo tudi vsi enake možnosti za delo in so večinoma le leni, je izgovor za ljudi tvoje sorte, da lahko potem obsojate prejemnike republiških štipendij, socialnih podpor in na splošno vse, ki pravijo, da jim v življenju ne gre preveč dobro. Ne pravim, da bo družba propadla zaradi kakršnega koli že razloga, ampak brezposelnost ljudi nad 45, sploh pa mladih do 30 let, je zelo resna stvar, prav tako revščina. Republiška štipendija je praktično edina finančna pomoč, namenjena mladim, ki so socialno ogroženi. Vsi predpostavljate, da imajo ti mladi doma neke starše, ki jih lahko podpirajo, ampak sama poznam kar nekaj primerov, ko starši komaj preskrbujejo sebe, otrok pa mora potem poskrbeti sam zase. V taki situaciji je republiška potem povsem neprecenljiva, saj kolikor vem, s statusom študenta ne moreš pridobiti socialne pomoči. Seveda se gre delat, ampak kot sem že rekla, republiška lahko pomeni mejo med zmožnostjo normalnega življenja in med življenjem iz rok v usta. Saj ni zdaj to, da bi človek rekel: življenje je grdo, zdaj pa v jok in na drevo in nič narest, ampak dejstvo je pa, da ljudem brez denarja ni lahko furati vsaj približno normalnega življenja. Republiška pri tem mnogo pomaga, ampak ne vem zakaj bi bilo potem slabo, da se opozarja, ko se škrtati pri njej.
Every rose has its thorn
Uporabniški avatar
razmazena_maca
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objavaNapisal/-a razmazena_maca » 04. Avg. 2009 19:52

glej, ti mene zelo slabo štekaš.
mene ne moti, da nekdo prejema kakšno podporo. moti me, če kdo s tem dnarjem, ki mu je pa namenjen ni zadovoljen. ker je to denar, ki ga dejansko ne prislužiš in se mi ne zdi fer pol še pljuvat po njem. to je to. za primer je to, da kolegici fanta spelješ, pol pa še jamraš, da ni bil dober v postelji.
glede tega kaj in kdaj sem jaz kaj delala ti nisem dolžna polagat računov. bodi pa brez skrbi, da sem nardila kr nekaj stvari na področjih, kjer priimek ali karkoli takšnega ni pomenilo nič, samo talent in delo. kar sem dobila je produkt mojega dela in truda in to ni padlo z neba. evo, na to pa sem ponosna, res je. pa ne gede na cifro. a je s tem kaj narobe?
Uporabniški avatar
*SunFlower*
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a *SunFlower* » 04. Avg. 2009 20:57

Heh, prej si še govorila, da republiška podpira kolektivno lenobo družin prejemnikov. Se le delno strinjam, da ni ok pljuvati ... seveda ni kul, da se zmrduješ nad podarjenim denarjem, ni pa spet dobro, da si pa tiho okoli raznih nepravilnosti in škrtarjenj, kot je na primer to, da je republiških vse manj in da so vse nižje.

Pa nisem mislila 'naredila' na intelektualnem, športnem, ... področju, ampak bolj tako, v smislu najela in opremila stanovanje, našla dobro plačano službo (redno, ne študentsko) ... prvo je brez kakršne koli podpore staršev, drugo pa brez vez zelo, zelo težko.
Every rose has its thorn
Uporabniški avatar
razmazena_maca
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objavaNapisal/-a razmazena_maca » 04. Avg. 2009 21:14

*SunFlower* napisal/-a:Heh, prej si še govorila, da republiška podpira kolektivno lenobo družin prejemnikov. Se le delno strinjam, da ni ok pljuvati ... seveda ni kul, da se zmrduješ nad podarjenim denarjem, ni pa spet dobro, da si pa tiho okoli raznih nepravilnosti in škrtarjenj, kot je na primer to, da je republiških vse manj in da so vse nižje.

Pa nisem mislila 'naredila' na intelektualnem, športnem, ... področju, ampak bolj tako, v smislu najela in opremila stanovanje, našla dobro plačano službo (redno, ne študentsko) ... prvo je brez kakršne koli podpore staršev, drugo pa brez vez zelo, zelo težko.
glede podpiranja lenobe mislim, da je sporočilo, da dobiš podporo kot neke vrste nagrado za brezdelje.
ne vem, koliko slediš kaj forumu. letos grem na faks. vpisala sem se hudo fejst komot. delam prek študenta cel čas srednje ko imam kaj fraj. redno ne morem delat, ker sem prej končevala sš, zdaj pa bom na faksu. mam pa namen tud med faksom delat.
mam žepnino, s katero se moram znajt in ne dobivam posebnih dodatkov, čeprav je tud sama žepnina čisto ok. ja, tud tisti, ki ne živimo na robu se lahko naučimo delat z denarjem in imet red. :roll: in s to žepnino bom pokrivala stroške bivanja med faksom(podnajemniško stanovanje v centru lj, ki si ga bova delile še z eno kolegico), stroške bencina in hrano. cote in kozmetiko če mi ostane, če ne pa čakam na božička(al pa miklavžka, da bo prej).
meni se ful zdi, da maš ti eno ful napačno mnenje o meni. nisem razvajena, mam pa svoje stališče glede teh stvari, zaradi česar mogoe izpadem kaj jaz vem kakšna, ampak v bistvu samo zagovarjam delavnost.
Uporabniški avatar
McLarnovc
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a McLarnovc » 04. Avg. 2009 21:20

Na kateri faks pa greš?
...mini kikle nosjo vse, topless pa ne. Js pa vem zakaj to je...kolena majo vse...gor pa ne...
Uporabniški avatar
razmazena_maca
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objavaNapisal/-a razmazena_maca » 04. Avg. 2009 21:21

fdv.
ti povem še emšo? :)
Uporabniški avatar
McLarnovc
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a McLarnovc » 04. Avg. 2009 21:29

Od kdaj pa je to fax? :rofl: :rofl:
S tabo sploh ni več vredno debatirat o tem kdo ima čas delat med študijem in kdo ne....
Uporabniški avatar
razmazena_maca
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objavaNapisal/-a razmazena_maca » 04. Avg. 2009 21:36

fdv je edin faks, ki ponuja študijsko smer, ki me zanima. če se mi ne da valjat po kaki fiziki, ki niti omejitve nima, pa naj bom nevredna debate.
konec ot.
Uporabniški avatar
McLarnovc
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a McLarnovc » 04. Avg. 2009 21:43

Od kdaj pa je omejitev kakšno merilo? :lol:
fdv-faks za delomrzniške vede...

sorry...ampak mogu sm... :lol:
Uporabniški avatar
*SunFlower*
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a *SunFlower* » 04. Avg. 2009 22:49

razmazena, to ni bilo mišljeno zdaj kot da si nesposobna ali kaj, malo narobe si me razumela ... samo hotela sem ti povedat, da očitno še nikoli nisi bila v situaciji, ko bi res morala delati za preživetje. Da imaš žepnino, ki ti krije stroške bivanja v centru lj, hrano in bencin (za avto, ki ga verjetno nisi kupila sama), mora biti pa že kar zelo, zelo dobra žepnina. Pa očitno ti tudi ni potrebno biti pretirano varčna, ker vidim, da se boš kljub stanovanju v centru vozila naokrog še z avtom. Kar sem ti hotela prikazati, je tole: vzemi proč vse dohodke, ki jih imaš od staršev/sorodnikov in vse, kar si od njih dobila (vse do zadnjega kosa obleke), pa mi povej, če bi šla v najem stanovanja in nakup avta oz. če bi še hotela imeti avto kljub stanovanju in troli ... verjetno ne, če pa že, bi pa morala za to ogromno delati in se ne bi imela preveč fino. Si predstavljaš, da si ne bi mogla privoščiti ničesar, še soka ne, ker bi vse šlo za stanovanje in položnice? Ne mislim, da si razvajena (mislim, da nimaš čisto realne predstave o tem, kaj pomeni biti brez denarja, ampak za to te pač ne morem kriviti), ti tudi privoščim, da imaš keš (vsaj nekdo ga ima :lol: ) in samo pohvalno je, da kljub temu delaš. Samo ne zdi se mi ok, da na ljudi brez denarja gledaš kot na lenuhe in brezdelneže - eno je zagovarjanje delavnosti, drugo pa obsojanje, in ti si že kar močno stopila na to drugo stran. Ta odnos 'moja družina je lahko, zakaj pa niso še druge?' hudo vleče na snobovstvo in ljudje tega večinoma ne maramo. Nekaj brezdelja verjetno res je, ampak večinoma pa ni tako ... ne morejo vsi ljudje delati med študijem (in ne sodit faksov, preden si študirala tam ... jaz verjamem, da če si priden, da tudi na FDV ne moreš več kar delat med letom, za medicino, fiziko itd. pa v to sploh ne dvomim), poleg tega pa prav zato obstaja štipendija, da ti to ne bi bilo treba - če bi bil point študija, da se dela vmes, bi študentom potem lahko tudi tekla delovna doba, pa jim ne ...
Sem mogoče malo preveč skočila v luft, ker sem imela par takih sošolk v gimnaziji - govorile so, kako je treba biti deloven in da so ljudje z republiško vsi lenobe, katerih starši goljufajo državo, pa kako ljudem s socialno nič ne manjka ampak samo vlečejo keš, same pa v življenju nikoli niso bile v minusu in so vsako poletje delale kako fino študentsko delo, ki so jim ga zrihtali starši, pa seveda so za 18 let dobile avto in poleti šle s fantom na Ibizo. Biti stalno brez denarja je nekaj najbolj bednega, kar se človeku lahko zgodi, pa še zelo težko je to stanje popraviti. Da te pa potem še označijo za delomrzneža ... :evil: (pa spet, to ni mišljeno konkretno ti ampak na splošno, da ne boš narobe štekala)
Every rose has its thorn
sončk
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 27. 12. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a sončk » 05. Avg. 2009 3:23

razmazena_maca napisal/-a:fdv.
ti povem še emšo? :)

To postavi stvari v čisto novo perspektivo :D

razmazena_maca napisal/-a:če se mi ne da valjat po kaki fiziki, ki niti omejitve nima

Ne da? NE DA? Kaj nisi ravno ti tista z ohinsploh družino, ki te je naučila trdega dela in vsesedačesehoče in da smo na tem svetu zato, da dobimo izobrazbo? Sori, ampak FDV ni glih neki jaka izobrazba in ni čudn, da maš cajt zravn delat, če si psihično verjetno čist spočita od "izpitov" oz seminarskih o Lady Gaga, da ne govorim o osnovnošolskem urniku. Važn da se po tvojih besedah vse da, če se hoče, tud na faksu, ki ga maš od jutra do večera.
Uporabniški avatar
ushergirl
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 4. 10. 2004
Kraj: ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a ushergirl » 05. Avg. 2009 4:45

sončk napisal/-a:
Ne da? NE DA? Kaj nisi ravno ti tista z ohinsploh družino, ki te je naučila trdega dela in vsesedačesehoče in da smo na tem svetu zato, da dobimo izobrazbo? Sori, ampak FDV ni glih neki jaka izobrazba in ni čudn, da maš cajt zravn delat, če si psihično verjetno čist spočita od "izpitov" oz seminarskih o Lady Gaga, da ne govorim o osnovnošolskem urniku. Važn da se po tvojih besedah vse da, če se hoče, tud na faksu, ki ga maš od jutra do večera.

Sončk no, ne žal mi FDVja. :cry:

Vrni se na Kariera

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov