Štipendija
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
perpetua - Komunikatorka
- Na forumu od: 23. 3. 2008
jemina napisal/-a:perpetua napisal/-a:jemina napisal/-a:Ima katera kadrovsko, da bi mi malo razložila v zvezi s tem.
Jaz jo imam. Lahko konkretno poveš, kaj te zanima?
Zanima me kdaj pridejo razpisi za te štipendije, kako visoke so in kako je potem z delom pri podjetju, ki te štipendira.
Pa če mi še lahko poveš zakaj si se ti odločila za kadrovsko štipendijo? :bussi:
Razpisi za kadrovske štipendije pridejo ven navadno aprila, objavljene so na strani od Zavoda za zaposlovanje in od Javnega sklada RS za štipendiranje (http://www.sklad-kadri.si/kadrovske/).
Potem pa je tudi od vsakega podjetja posebej odvisno, npr. Krka ima celoletni razpis na spletni strani. Potem so pa tu še kadrovske štipendije Vlade RS (to imam jaz), za katere je razpis po navadi konec julija.
Glede višine je čisto odvisno. So zakonsko omejeni na minimum (mislim, da ne smeš met nižje kadrovske od 30% dohodka, ki se dobi za delovno mesto za katerega se štipendira), po navadi so visoke toliko kot Zoisova (ker kar iste kriterije uporabijo) ali pa višje.
Dela se potem po navadi toliko časa kolikor se štipendira, razen če ni drugače dogovorjeno v pogodbi. Kako je za zasebni sektor niti ne vem, za javnega je tako, da ti morajo dat službo tam kjer si se prijavil, le izjemoma drugam. Če ti ne najdejo zaposlitve v 3 mesecih, pa si prost vseh obveznosti.
Za kadrovsko sem se odločla predvsem, ker mi je zdaj bolj jasno in malo bolj gotovo, kam po faksu in ker sem dobila štipendijo za področje, ki me dejansko zanima. Zaradi denarja ziher ne, ker dobim isto kot bi dobila Zoisove.
Če te bi še kaj zanimalo, me lahko tudi po ZS kontaktiraš
-
red_rose - Cosmofrik
- Na forumu od: 12. 4. 2008
^^se neki o kadrovskih: ful je odvisno od podjetja ki te stipendira...fant je meu kadrovsko, pa je nehal studirat in sel delat k DRUGEMU podjetju, pa mu ni blo treba vracat, niti komplicirali niso nic, torej sploh se mu ni treba tam zaposlit nikol...cist odvisno od ljudi.
zna pa bit problem ce bi si potem hotel premislit - po koncanem studiju - in it nadaljevat studij v tujino, delat kam drugam - recimo da dobis kaksno ful dobro ponudbo za sluzbo...pa si potem vezan delat v tistem podjetju ki te je stipendiralo zato js nebi vzela kadrovske, razem mogoce v zadnjem letniku faksa al dveh, ko vseeno malo boljse ves kaj bos pocel po koncu, kot na zacetku faksa...kaj ce med studijem ugotovis da te podrocje sploh ne zanima, pa si potem vezan na 5 let sluzbe?
kadrovska ma prednosti in slabosti. ampak ce morm zbirat in ce je znesek primerjliv, mam osebno dosti raje zoisovo - brez obveznosti
zna pa bit problem ce bi si potem hotel premislit - po koncanem studiju - in it nadaljevat studij v tujino, delat kam drugam - recimo da dobis kaksno ful dobro ponudbo za sluzbo...pa si potem vezan delat v tistem podjetju ki te je stipendiralo zato js nebi vzela kadrovske, razem mogoce v zadnjem letniku faksa al dveh, ko vseeno malo boljse ves kaj bos pocel po koncu, kot na zacetku faksa...kaj ce med studijem ugotovis da te podrocje sploh ne zanima, pa si potem vezan na 5 let sluzbe?
kadrovska ma prednosti in slabosti. ampak ce morm zbirat in ce je znesek primerjliv, mam osebno dosti raje zoisovo - brez obveznosti
-
*mala* - Cosmopsiho
- Na forumu od: 3. 8. 2004
Citiram:
29. člen (dodatek za učni oziroma študijski uspeh)
(1) Dodatek za učni oziroma študijski uspeh znaša 19 eurov za dijake s povprečno oceno najmanj 4,1 ali več oziroma za študente s povprečno oceno najmanj 8,5 ali več ter 35 eurov za dijake s povprečno oceno najmanj 4,5 ali več oziroma študente s povprečno oceno najmanj 9,0 ali več.
(2) Pri zaključnem razredu osnovne šole in dijakih se učni uspeh določi tako, da se upošteva povprečje ocen vseh predmetov v preteklem šolskem letu.
(3) Pri študentih se učni uspeh določi tako, da se izračuna povprečje vseh številčno izraženih ocen, doseženih od 1. oktobra do 30. septembra v preteklem študijskem letu. Če je v navedenem obdobju študent opravil manj kot tri izpite, se poleg ocen teh izpitov upoštevajo tudi vse ocene iz predhodnega študijskega leta.
(4) Dodatek za učni oziroma študijski uspeh ne pripada v prvem letniku izobraževanja, razen če se nadaljuje izobraževanje za pridobitev višje stopnje izobrazbe v okviru srednješolskega ali visokošolskega izobraževanja.
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
-
..Evelyn.. - Cosmopsiho
- Na forumu od: 4. 4. 2008
A se hecaš no, a lh sfalim za 0,1...
It was forever..but it didnt last long..
- hippo
- Sramežljivka
- Na forumu od: 23. 6. 2009
kepka napisal/-a:hippo napisal/-a:Mene pa zanima nekaj glede coizove štipendije.
Gospodu je bilo ime Zois. Žiga Zois. Bo treba še kej druzga kot matematične naloge si pogledat.
aa po temu se torej imenujejo te štipendije
en moj prjatu ma še bl zreženo logiko- da se po zevsu( grški bog)
-
*mala* - Cosmopsiho
- Na forumu od: 3. 8. 2004
^^
Ure slovenščine bi očitno marsikomu prav prišle
Ure slovenščine bi očitno marsikomu prav prišle
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
-
p!ka - Cosmofrik
- Na forumu od: 25. 4. 2008
- Kraj: Šaurini
^^ Moj brat se je meu letos za upisat naprej in so nam kr na dom poslali kdo za kaj štipendira. Drgač pa poglej v kkšnem lokalnem časopisu-pr nas tam objauljajo take stvari.
...Voli me iz inata
voli me bez ostatka
voli me bilo gde sam
bas takvu kakva jesam
Voli me kad me nema
voli me pored svega
voli me kad ni jedan
bas razlog za to nemas...
voli me bez ostatka
voli me bilo gde sam
bas takvu kakva jesam
Voli me kad me nema
voli me pored svega
voli me kad ni jedan
-
p!ka - Cosmofrik
- Na forumu od: 25. 4. 2008
- Kraj: Šaurini
Mene nek zanima, ker mi dost stvari ni jasnih :
1. če hočem zaprosti za Zoisovo štipendijo me more vodstvo šole predlagat,ne ?
2. a so priznanja nujna za to štipendijo ? Jz nimam nobenga, mam pa (za dijake s povprečno oceno najmanj 4,5 ali več oziroma študente s povprečno oceno najmanj 9,0) povprečje dovolj visoko.
3.do kdaj morem oddat prijavnico/prošjo za štipendijo?
4.na netu sm vidla te cene, ki so napisane zraven teh dodatkou. A to so okvirne cene (se te zvišujejo s pouprečjem, kilometri) al se kej zvišujejo ?
1. če hočem zaprosti za Zoisovo štipendijo me more vodstvo šole predlagat,ne ?
2. a so priznanja nujna za to štipendijo ? Jz nimam nobenga, mam pa (za dijake s povprečno oceno najmanj 4,5 ali več oziroma študente s povprečno oceno najmanj 9,0) povprečje dovolj visoko.
3.do kdaj morem oddat prijavnico/prošjo za štipendijo?
4.na netu sm vidla te cene, ki so napisane zraven teh dodatkou. A to so okvirne cene (se te zvišujejo s pouprečjem, kilometri) al se kej zvišujejo ?
...Voli me iz inata
voli me bez ostatka
voli me bilo gde sam
bas takvu kakva jesam
Voli me kad me nema
voli me pored svega
voli me kad ni jedan
voli me bez ostatka
voli me bilo gde sam
bas takvu kakva jesam
Voli me kad me nema
voli me pored svega
voli me kad ni jedan
-
gaby_ - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 22. 8. 2006
za zoisovo štipendijo se predlagaš sama. ni več tega, da bi te predlagala šola. pogoj je povprečje 4.1 v srednji in 8.5 na faksu. seveda če maš tako povprečje še ni nujno, da štipendijo dobiš. ko se zberejo vse prošnje in se določi št. novih štipendij za tisto leto, dobijo štipendijo tisti z najboljšim povprečjem. recimo da jih da prošno 1000, država odobri 300 štipendij, potem dobi štipendijo 300 z najboljšim povprečjem.
tako je lani za sš bilo povprečje, da si jo dejansko dobil 4.91 (nekaj takega) in na faksu 9.43.
torej ni nujno, da če imaš povprečje 4.1/8.5 da štipendijo dejansko dobiš.
višina štipendije pa je odvisna od oddaljenosti kraja bivanja do kraja študija, dohodkov doma, učnega uspeha itd...
tako je lani za sš bilo povprečje, da si jo dejansko dobil 4.91 (nekaj takega) in na faksu 9.43.
torej ni nujno, da če imaš povprečje 4.1/8.5 da štipendijo dejansko dobiš.
višina štipendije pa je odvisna od oddaljenosti kraja bivanja do kraja študija, dohodkov doma, učnega uspeha itd...
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Google Adsense [Bot]