Štipendija
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
a_pikica_a - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 28. 4. 2006
Ce se ne motim, imas status dijaka do 30 sept.
Za drugo nisem sigurna, ampak mislim, da tudi ce delas prek studentskega lahko imas stipendijo..
Za drugo nisem sigurna, ampak mislim, da tudi ce delas prek studentskega lahko imas stipendijo..
I can resist anything but temptation. Oscar Wilde
-
Kika - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 13. 1. 2007
*pikiča* napisal/-a:mene pa nekaj zanima, namreč imam Zoisovo štipendijo, in me zanima, ali moram imeti vse izpite narejene, da jo dobim tudi drugo leto, ali moram imeti samo pogoj (v mojem primeru 8 izpitov od 10) in povprečje min. 8,5?
LP
rabiš pogoje, ne vseh izpitov.
- lorelaj
- Kofetarica
- Na forumu od: 27. 6. 2005
Mene pa zanima, če ima kdo izkušnje s štipendijami, ki jih nudi International Doorway (IDEA)? Sem jim poslala vprašanje, v zvezi s financiranjem podiplomskega študija v tujini, in sem nazaj dobila malo čuden, skoraj sumljiv odgovor. Posledica tega je, da pojma nimam, kaj naj si mislim o vsem tem ... So vredni zaupanja ali ne?
- floribunda
- Cosmopsiho
- Na forumu od: 22. 2. 2007
js sm tudi enkrat iz firbca poslala. ampak se mi zdi, da se da z dovolj potrpljenja prišparat tistih 800€ (ali kolko že), ki jih zahtevajo, da tvoje podatke rapošljejo različnim šolam.
-
jemina - Cosmopsiho
- Na forumu od: 14. 6. 2006
perpetua napisal/-a:jemina napisal/-a:Ima katera kadrovsko, da bi mi malo razložila v zvezi s tem.
Jaz jo imam. Lahko konkretno poveš, kaj te zanima?
Zanima me kdaj pridejo razpisi za te štipendije, kako visoke so in kako je potem z delom pri podjetju, ki te štipendira.
Pa če mi še lahko poveš zakaj si se ti odločila za kadrovsko štipendijo? :bussi:
- hippo
- Sramežljivka
- Na forumu od: 23. 6. 2009
Mene pa zanima nekaj glede coizove štipendije.
Kakšni so pogoji za štipendijo natančno vem, ampak se zavedam da to štipendijo dobijo le najbolši.
Letos bom začela obiskovati 1. letnik in imam 11 petic ter 3 štirice + 3 srebrna priznanja ( matematika, matematika, proteus(biologija)), mene pa zanimajo realne možnosti, če jo lahko dobim ( zanima me predvsem mnenje punc, ki so coizovo že dobile).
Pa še nekaj, a je res, da se coizovo štipendijo v realnem pogledu lahko dobi le prek vez? ( to sem zasledila na nekem forumu)?
hvala za odgovor, Lp
Kakšni so pogoji za štipendijo natančno vem, ampak se zavedam da to štipendijo dobijo le najbolši.
Letos bom začela obiskovati 1. letnik in imam 11 petic ter 3 štirice + 3 srebrna priznanja ( matematika, matematika, proteus(biologija)), mene pa zanimajo realne možnosti, če jo lahko dobim ( zanima me predvsem mnenje punc, ki so coizovo že dobile).
Pa še nekaj, a je res, da se coizovo štipendijo v realnem pogledu lahko dobi le prek vez? ( to sem zasledila na nekem forumu)?
hvala za odgovor, Lp
-
red_rose - Cosmofrik
- Na forumu od: 12. 4. 2008
ne za cojzovo stipendijo ne rabis nobenih vez, mas tocno dolocena pravila o tem kako se jo dobi.
jo mam js in moja sestra in skor ceu razred na moji bivsi gimnaziji pa je noben ni dobiu po vezah. to sirijo tisti, ki je ne dobijo, pa so potem jezni na nekoga ki je mogoce sin kake uciteljice, pa se je mogu za stipendijo ravno tako potrudit...
ne trdim da ni mogoce blo kakega primera ko se je to res zgodilo, ampak v vecini primerov je pa to navaden bullshit tako da brez skrbi
jo mam js in moja sestra in skor ceu razred na moji bivsi gimnaziji pa je noben ni dobiu po vezah. to sirijo tisti, ki je ne dobijo, pa so potem jezni na nekoga ki je mogoce sin kake uciteljice, pa se je mogu za stipendijo ravno tako potrudit...
ne trdim da ni mogoce blo kakega primera ko se je to res zgodilo, ampak v vecini primerov je pa to navaden bullshit tako da brez skrbi
- hippo
- Sramežljivka
- Na forumu od: 23. 6. 2009
sončk napisal/-a:A ne pišete tistga testa inteligentnosti? Pr ns je blo tko, da si lahko mel priznanj kokr si hotu, ampak si mogu pridt v najboljše 3% populacije.
Ja smo pisal ja, ampak smo dobil sam neke potrdila o nadarjenosti, nič drugega.
-
choco.cat - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 14. 9. 2006
^^Kolko se jaz spomnim, se je glede na te teste odločalo, ali jo dobiš ali ne. Če si prišel v 5% si jo avtomatsko dobil, če pa med 10% pa so gledali še priznanja in si še enkratšel pisat test. Te rocenti niso točni, iz glave pišem ker se ne spomnim natančnih številk.
Lahko pa si kaj več prebereš:
http://www.ess.gov.si/slo/Dejavnost/Stipendije/ZOIS/pravilnik2003.htm
http://www.mddsz.gov.si/si/delovna_podrocja/trg_dela_in_zaposlovanje/stipendije/zoisove_stipendije/
Lahko pa si kaj več prebereš:
http://www.ess.gov.si/slo/Dejavnost/Stipendije/ZOIS/pravilnik2003.htm
http://www.mddsz.gov.si/si/delovna_podrocja/trg_dela_in_zaposlovanje/stipendije/zoisove_stipendije/
I laugh at gilded butterflies.
-
red_rose - Cosmofrik
- Na forumu od: 12. 4. 2008
punce, zdaj so drugacni kriteriji. zdaj se gleda povprecje ocen - isto kot v 4.letniku na prehodu na faks...ni vec tisti IQ test toliko pomemben...je blo pa vcasih treba prit med 3% pa si jo avtomatstko dobu neglede na uspeh in priznanja, tisti med sirsih 10% najboljsih so pa rabli se kaka priznanja ali ponovno pisanje testa
ampak zdaj je vse drugace, steje povprecje zakljucenih ocen. lani je blo treba za OŠ met VSE 5, da si jo dobil
ampak zdaj je vse drugace, steje povprecje zakljucenih ocen. lani je blo treba za OŠ met VSE 5, da si jo dobil
-
*mala* - Cosmopsiho
- Na forumu od: 3. 8. 2004
^^ Res je. Ker sedaj ne predlagajo več šole za štipendije glede na teste ampak lahko vsak odda prošnjo.
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov