Štipendija
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
*mala* - Cosmopsiho
- Na forumu od: 3. 8. 2004
Mislim, da žal delajo selekcijo. Da se nad 8,5 lahko prijaviš. Potem pa razporedijo in dodelijo določeno število štipendij. Mislim da je bilo lani presneto visoko povprečje (konkretno nad 9,0)- kar nekaj strani nazaj je bila debata o tem.
choco.cat- zna bit tud odvisno od zavoda.
Najbolje da pokličeš na zavod in vprašaš!
choco.cat- zna bit tud odvisno od zavoda.
Najbolje da pokličeš na zavod in vprašaš!
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
-
a_pikica_a - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 28. 4. 2006
Ah... Potem pa zgleda, da ne bo nic. Bom dala prosnjo, izgubiti nimam kaj.
I can resist anything but temptation. Oscar Wilde
-
MucaCopatarica - Sramežljivka
- Na forumu od: 1. 6. 2006
Zoisovo štipendijo lahko pridobi študent, ki izpolnjuje splošne pogoje in:
"ima v višješolskem ali visokošolskem izobraževanju povprečno oceno najmanj 8,5 ali več ali je glede na povprečno oceno uvrščen med najboljših 5% študentov v svoji generaciji" (skopirano s strani ministrstva)
To bi rada povedala, da štipendijo lahko dobiš s tistim zelo visokim povprečjem (lansko leto 9 in še nekaj) ali pa se uvrstiš med 5% študentov svoje generacije. Moja kolegica je lansko študijsko leto dobila Zoisovo kjub temu, da ni imela tistega ekstremno visokega povprečja, o katerem ste debatirale na forumu. Ampak ker je bila med 5% najboljših na našemu faksu (ekonomija), je štipendijo vseeno dobila.
"ima v višješolskem ali visokošolskem izobraževanju povprečno oceno najmanj 8,5 ali več ali je glede na povprečno oceno uvrščen med najboljših 5% študentov v svoji generaciji" (skopirano s strani ministrstva)
To bi rada povedala, da štipendijo lahko dobiš s tistim zelo visokim povprečjem (lansko leto 9 in še nekaj) ali pa se uvrstiš med 5% študentov svoje generacije. Moja kolegica je lansko študijsko leto dobila Zoisovo kjub temu, da ni imela tistega ekstremno visokega povprečja, o katerem ste debatirale na forumu. Ampak ker je bila med 5% najboljših na našemu faksu (ekonomija), je štipendijo vseeno dobila.
-
red_rose - Cosmofrik
- Na forumu od: 12. 4. 2008
a_pikica_a napisal/-a:Jaz bom to leto zaprosila za zoisovo stipendijo, ker bom skoraj 95% imela 8,5
No zanima me, ali je dovolj da imas 8,5 povprecje, ali potem delajo selekcijo?
sej so ti ze druge odgovorila, ampak ja, 8,5 je najnizja meja za prijavo, potem se prijavi xxxx oseb, ki majo vse nad 8,5 povprecje. od teh oni dolocijo koliko jih dobi stipendijo - recimo 500 novih, in stipendijo dobi 500 studentov z najvisjim povprecjem od prijavljenih...lani je blo 9,6 al neki takega, full visoko uglavnem
-
Mah jaz bom dala tudi to za 5% (ce bom prisla noter). Itak nimam se vseh ocen, tako da bomo videli...
-
Legally_blond - Komunikatorka
- Na forumu od: 28. 11. 2006
jaz pa se zanimam za državno štipendijo. kje na netu lahko dobim obrazec in pa rada bi prebrala nov pravilnik v zvezi z omenjeno štipendijo?
-
Vermilion - Kofetarica
- Na forumu od: 16. 3. 2005
- Kraj: Kranj
a mi lahko katera pove koliko je višina zoisove štipenidje na faxu?
...ker se odločam a bi vzela kadrovsko ali bi se prijavila še za zoisovo, pa da vidimo, če bom dobila... povprečje mam itaq nad 8,5... mogoče sem pa tud med tistimi 5%...
...ker se odločam a bi vzela kadrovsko ali bi se prijavila še za zoisovo, pa da vidimo, če bom dobila... povprečje mam itaq nad 8,5... mogoče sem pa tud med tistimi 5%...
- Tiavanna
- Cosmopolitanka
- Na forumu od: 29. 10. 2005
Jaz bom tudi letos dala prošnjo za Zoisovo. Trenutno mam povprečje nekje 9,6 ali 9,7 ampak čakam še eno oceno, ki bo skor ziher bolj slaba...ampak mislim, da v najslabšem primeru ne bom mela manj kot 9,45. Lani je blo zahtevano povprečje 9,43 če se ne motim? Ful upam, da mi bo uspelo, ker mam tok stroškov s temi faksi, da sem res skos brez keša...
-
Vermilion - Kofetarica
- Na forumu od: 16. 3. 2005
- Kraj: Kranj
jst si bom pa rajši en izpit (samo ustnega, pisnega sem že), k vem da bo slabo ...več kot 8 ne bom dobila pustila kar za jeseni, tisto se mi pol ne bo več štelo v povprečje... ker bom dala narest potrdilo preden mi dajo še tisto v index...
-
*pikiča* - Komunikatorka
- Na forumu od: 5. 9. 2007
mene pa nekaj zanima, namreč imam Zoisovo štipendijo, in me zanima, ali moram imeti vse izpite narejene, da jo dobim tudi drugo leto, ali moram imeti samo pogoj (v mojem primeru 8 izpitov od 10) in povprečje min. 8,5?
Skrbi me en predmet, ker bi ga rada pustila za drugo leto in upam da to nebo vplivalo na mojo štipendijo. kolikor sem jaz informirana moraš imeti narejen letnik, ne pa vse izpite. Ali se motim?
LP
Skrbi me en predmet, ker bi ga rada pustila za drugo leto in upam da to nebo vplivalo na mojo štipendijo. kolikor sem jaz informirana moraš imeti narejen letnik, ne pa vse izpite. Ali se motim?
LP
-
Ma to, da si najboljsi izmed 5% v svoji generaciji kako se steje? V generaciji celega 1. letnika dolocene fakultate ali kako? Ali dolocenega studijskega programa v 1. letniku?
- *Gaja*
- Kofetarica
- Na forumu od: 25. 3. 2008
Mene pa zanima, kdaj dobiš status študenta (rednega) - takrat, ko se začne študijsko leto (se pravi s 1.10.) ali že kaj prej? Do kdaj imam status dijaka?
Pa še to me zanima: če delaš preko študentskega servisa, ne moreš uveljavljati pravice do državne štipendije?
Pa še to me zanima: če delaš preko študentskega servisa, ne moreš uveljavljati pravice do državne štipendije?
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov