Štipendija
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
perpetua - Komunikatorka
- Na forumu od: 23. 3. 2008
Verjetno misli prošnjo za kadrovsko štipendijo, za katere kolikor jaz vem ni obrazcev. Pač pod zadevo se na kratko predstaviš, poveš nekaj osebnih podatkov, kaj študiraš. Najbolj pomembno pa je, da v prošnji navedeš zakaj prosiš za štipendijo in zakaj si zanjo primerna. Povedati moraš tudi kaj pričakuješ od štipenditorja. Pač poudariti svoje dobre lastnosti, delovne izkušnje, ambicije...Podobno kot pri prošnji za delo.
Pod podpisom pa navedeš še priloge. Obvezno življenjepis, lahko pa tudi potrdila, priporočila ipd.
Lahko bi bolj natančno povedela za kaj nameravaš kandidirati, bi ti lažje pomagale, vsebino prošnje je vsekakor potrebno prilagoditi konkretnemu primeru.
Pod podpisom pa navedeš še priloge. Obvezno življenjepis, lahko pa tudi potrdila, priporočila ipd.
Lahko bi bolj natančno povedela za kaj nameravaš kandidirati, bi ti lažje pomagale, vsebino prošnje je vsekakor potrebno prilagoditi konkretnemu primeru.
-
perpetua - Komunikatorka
Ja je. Ko smo se učili pisati prošnje, je bila taka vsebina, kot sem navedla. Poudarjam pa, da se ne piše celotni življenjepis. Prošnjo bo štipendist vzel najprej v roke in nato bo pregledal ostale priloge. In že v prošnji je potrebno izstopiti od ostalih. Sicer pa malo pobrskajte po učnebikih za srednjo šolo: Na pragu besedila ipd. kjer so tudi vzorci.
Lahko pa na ta način:
Lahko pa na ta način:
-
perpetua - Komunikatorka
Jaz ne morem bit bolj razkurjena kot sem ravno zdaj. Štipendije so nakazovali 10.12. Kličem včeraj, zakaj nisem dobila. Danes me pokliče nazaj in me vpraša, če sem kandidirala tudi za republiško. Povem da ja. In mi reče ova, da so mi nakazali na RAČUN ki sem ga napisala na vlogi za republiško štipendijo! wtf!?! očitno sem se na tisti vlogi zmotila in je šel denar bilo kam, ok my bad. Ampak povejte mi ve zej to. Zakaj bi nakazovali na račun, ki sem ga napisala na drugi vlogi, ko pa sem na vlogi za Zoisovo napisala pravo številko in na katero sem želela, da mi je štipendija nakazana. In drugič. Kako to da čisto nič ne preverijo kam nakazujejo? Ne morem verjet, da lahko še bolj razočarajo. Najprej tedne in tedne zavlačujejo, potem vsem novim štipendistom dajo za 60eur manj štipendije kot jo imajo stari, eh
-
red_rose - Cosmofrik
- Na forumu od: 12. 4. 2008
jooj...in kaj bos zdej ti nardila, bos poslala pravi TRR in ti bodo se enkrat nakazali al kako?
js sem pa dobila odlocbo glih 10. al pa 11...to slucajno ves kdaj dobimo?
je se kdo ki je tako pozno dobil odlocbo za zoisovo in ali ze ima nakazano?!
js sem pa dobila odlocbo glih 10. al pa 11...to slucajno ves kdaj dobimo?
je se kdo ki je tako pozno dobil odlocbo za zoisovo in ali ze ima nakazano?!
-
Damyanchyka - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 8. 4. 2007
- Kraj: Poletje
Pa to je sam obrazc, k se ga med drugim dobi tut na netu. Prložiš sam potrdilo o šolanju zate, pa če maš še kakega brata/sestro, ki se šola. Nč kompilceranga ni. Bul zakomplicerano jo je dubit
Narava je krivična. Psi ne znajo govoriti, medtem ko nekateri ljudje odlično lajajo!
-
red_rose - Cosmofrik
- Na forumu od: 12. 4. 2008
*Gaja* napisal/-a:perpetua napisal/-a:Verjetno misli prošnjo za kadrovsko štipendijo
Ne, zanima me za državno štipendijo. Torej, ve kdo?
Aja, pa življenjepis je tudi treba priložiti? Tega mi do zdaj ni še nihče drug povedal.
za drzavno izpolnis SAMO OBRAZEC. nic nobene spisane prosnje, nobenga zivljenjepisa...sledi navodilom obrazca in prilozi kar je potrebno (potrdilo o vpisu, spricevalo,...)
NIC DRUGEGA...drugic pa preberi navodila v javnem razpisu
- *pocahontas*
- Komunikatorka
- Na forumu od: 25. 3. 2007
kaj ste že vsi dobili odločbo za zoisovo? jaz je še nisem..
-
p!ka - Cosmofrik
- Na forumu od: 25. 4. 2008
- Kraj: Šaurini
Letos me je razjezilo to, da so v izračun dali tud subvencije, ki jih je dobil ata in jih prikazali kot prihodek. Hvala temu se je meni štipendija drastično zmanjšala.
...Voli me iz inata
voli me bez ostatka
voli me bilo gde sam
bas takvu kakva jesam
Voli me kad me nema
voli me pored svega
voli me kad ni jedan
bas razlog za to nemas...
voli me bez ostatka
voli me bilo gde sam
bas takvu kakva jesam
Voli me kad me nema