Štipendija

Od šolanja do uresničitve karierne poti.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
perpetua
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 23. 3. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a perpetua » 28. Nov. 2008 21:26

Bic, kaj so ti mogoče povedali, koliko je najnižji količnik, ki si ga omenil? Jaz imam potemtakem 1,15 in ne vem kaj to pomeni :D
Uporabniški avatar
lina malina
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 24. 6. 2008
Kraj: Neverland.

Neprebrana objavaNapisal/-a lina malina » 28. Nov. 2008 22:10

Bic, si mi ponovno vlil upanje. :wink: jst sem tudi na FFa.. nisem pa nikoli slišala za ta količnik, niti ko sem klicala na sklad. Pa to kar se tiče izpitov je zelo res.. jaz sem zdaj absolventka, pa sem se potrudila in imela opravljene vse izpite, še preden sem dala vlogo in nisem prej špekulirala katerega bi pa katerega ne, da bi imela boljše povprečje. Pa se to nikjer ne upošteva. Da sploh ne govorim o nižjih letnikih na FFa, pa seveda tudi nekaterih drugih faksih, kjer moraš imeti VSE izpite narejene za prehod v višji letnik.
bic
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 13. 8. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a bic » 28. Nov. 2008 22:44

Hej, poglejte tukajle: pod točko
2.4.2. Izbor kandidatov, ki so med 5% v generaciji
http://www.svetovalnica.com/klepetalnic ... php?t=4765

No, pri tistem količniku je še pomnoženo krat 100 (sem prej pozabil).

Upam, da bo sreča na vaši strani :wink:
Uporabniški avatar
lina malina
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 24. 6. 2008
Kraj: Neverland.

Neprebrana objavaNapisal/-a lina malina » 28. Nov. 2008 23:04

Aha! Hvala. :wink:

Če prav razumem, se količnik upošteva samo pri tisith, ki kandidirajo s pogojem, da so v 5% generacije?

Kaj mogoče kdo ve, če je bilo letos sploh določeno, koliko Zoisovih štipendij bo šlo študentom posameznega študijskega programa?
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 3. 8. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a *mala* » 29. Nov. 2008 0:18

^^ To žal še nikol ni blo določeno.
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
Uporabniški avatar
g00fy_qa
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 22. 8. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a g00fy_qa » 29. Nov. 2008 13:32

No za stare štipendiste na prehodu iz SŠ na faks je zdaj menda jasno: povprečje 4,1.

Sicer pa je višina štipendij obupna, jaz recimo bom dobivala 180 evrov; zvišanje štipendije za 17 evrov, čeprav so se mi stroški zvišali za vsaj 500 evrov. Faks je dosti dražji od srednje šole in tega se očitno ne zavedajo.

Saj navsezadnje sem/smo vseeno lahko hepi, imamo vsaj nekaj. Ampak drastično zvišanje potrebnega povprečja in hratno drastično znižanje višine štipendij je vseeno vsaj nelogično.
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 3. 8. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a *mala* » 29. Nov. 2008 13:36

^^ Za kaj pa rabiš tolk denarja če smem vprašat?
Js mam 250 evrov štipendije (stara štipendistka), več kot dovolj za vse svoje stroške (razen plačilo študentskega doma).

Še enkrat: kak sm vesela da sem ušla temu novemu sistemu štipendij :D
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
*pocahontas*
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 25. 3. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a *pocahontas* » 29. Nov. 2008 13:37

moja frendica naj bi bla nova štipendistka in ima1. mesto na državnem tekm., pa so ji zavrnili štipendijo. bolano. bi mogla met povprečje 4,92!

bruh, bruh.
Uporabniški avatar
g00fy_qa
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 22. 8. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a g00fy_qa » 29. Nov. 2008 14:22

*mala* napisal/-a:^^ Za kaj pa rabiš tolk denarja če smem vprašat?

Študiram v LJ, doma pa sem iz povsem drugega konca Slovenije. Veliko denarja gre za prevoze dom-LJ, potem mestni prevoz, seveda stanovanje v višini 170evrov, hrana (boni + trgovina), knjige za faks, oblačila, kozmetika, pijačke ... življenje.Sicer ne zapravljam veliko za nepomembne stvari, torej obleke in kozmetiko, ampak se nabere. Skozi teden mi 50evrov zagotovo odide.
Uporabniški avatar
Tamala_mrha
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 21. 10. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Tamala_mrha » 29. Nov. 2008 14:35

Mene pa nekaj zanima... O štipendijah se do zdaj nisem kaj dosti pozanimala, ker sem bila prepričanja, da je ne morem dobiti. Ok, v oš sem bila sicer 6 let odlična, 2 leti prav dobra, ampak takrat so izbrali potencialne kandidate za štipendijo, jih poslali na neke teste in iz tiste določili kdo jo bo imel. Ne vem kakšni so kriteriji, glede na to, da sem bila dve leti v gimnaziji dobra, eno leto pravdobra, zadnje leto pa sem si zadala odličen uspeh (lani mi je ušel za las, ampak res za las :?). Študirat grem na Fakulteto za upravo, bolonjski sistem, UNI, pa me zanima, kakšne so možnosti, da dobim štipendijo? Je potrebno imeti kakšno priznanje ali je dovolj pomemben faktor pri potegovanju za štipendijo uspeh in točke na maturi?
*Gaja*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 25. 3. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a *Gaja* » 29. Nov. 2008 14:37

ja tle je dost odvisn tut u kakšn razred spadate kot družina... pa kok vas je otrok
Uporabniški avatar
Tamala_mrha
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a Tamala_mrha » 29. Nov. 2008 14:39

Imam samo eno sestro, ki pa je že zaposlena. Glede razreda kamor spadaš - a to se gleda na prihodke, ki jih mata starša?
Uporabniški avatar
red_rose
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 12. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a red_rose » 29. Nov. 2008 14:40

Tamala_mrha napisal/-a:Mene pa nekaj zanima... O štipendijah se do zdaj nisem kaj dosti pozanimala, ker sem bila prepričanja, da je ne morem dobiti. Ok, v oš sem bila sicer 6 let odlična, 2 leti prav dobra, ampak takrat so izbrali potencialne kandidate za štipendijo, jih poslali na neke teste in iz tiste določili kdo jo bo imel. Ne vem kakšni so kriteriji, glede na to, da sem bila dve leti v gimnaziji dobra, eno leto pravdobra, zadnje leto pa sem si zadala odličen uspeh (lani mi je ušel za las, ampak res za las :?). Študirat grem na Fakulteto za upravo, bolonjski sistem, UNI, pa me zanima, kakšne so možnosti, da dobim štipendijo? Je potrebno imeti kakšno priznanje ali je dovolj pomemben faktor pri potegovanju za štipendijo uspeh in točke na maturi?

torej si zdej 3.letnik, rada bi pa drugo leto zaprosla za zoisovo?
Uporabniški avatar
red_rose
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 12. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a red_rose » 29. Nov. 2008 14:41

*Gaja* napisal/-a:ja tle je dost odvisn tut u kakšn razred spadate kot družina... pa kok vas je otrok

to nima veze da dobis al pa ne dobis ZOISOVE..pri zoisovi je pomemben samo uspeh pri solanju

dohodki so samo en dodatek zoisove, ki se doloca potem ko jo ze dobis (iz drugih razlogov)
Uporabniški avatar
Tamala_mrha
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a Tamala_mrha » 29. Nov. 2008 14:50

red_rose napisal/-a:
Tamala_mrha napisal/-a:Mene pa nekaj zanima... O štipendijah se do zdaj nisem kaj dosti pozanimala, ker sem bila prepričanja, da je ne morem dobiti. Ok, v oš sem bila sicer 6 let odlična, 2 leti prav dobra, ampak takrat so izbrali potencialne kandidate za štipendijo, jih poslali na neke teste in iz tiste določili kdo jo bo imel. Ne vem kakšni so kriteriji, glede na to, da sem bila dve leti v gimnaziji dobra, eno leto pravdobra, zadnje leto pa sem si zadala odličen uspeh (lani mi je ušel za las, ampak res za las :?). Študirat grem na Fakulteto za upravo, bolonjski sistem, UNI, pa me zanima, kakšne so možnosti, da dobim štipendijo? Je potrebno imeti kakšno priznanje ali je dovolj pomemben faktor pri potegovanju za štipendijo uspeh in točke na maturi?

torej si zdej 3.letnik, rada bi pa drugo leto zaprosla za zoisovo?

Zdaj sem 4. letnik. A ne velja to kar je napisala *Gaja* za državno štipendijo? Saj tukaj ni govora samo o Zoisovi štipendiji, ali pač?

Vrni se na Kariera

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov