Štipendija
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
rachka_ - Cosmofrik
- Na forumu od: 21. 11. 2005
- Kraj: hollywood
Vermilion napisal/-a:joj, jst sam povem tist kar je res...
pa fora je, da so letos skenslal ugodnost za enostarševske družine in se letos sploh ne upošteva tega, kar pa nima nobene veze z dokladi... lahk je vit pametn, če bi pa ti mela samo mami z minimalno plačo bi pa držala jezik za zobmi
jaz mam mamo z zelo nizko plačo. preživljati mora sebe, delno mene in sestro, ki obiskuje osnovno šolo (ima 2x večje stroške od mene)..nisem nikoli dobila štipendije pa vseeno lahko živim!
ne morš pa čez ene čefurje mygod mislim.. Evelyn ti je čist prav napisala, da si bla torej ti zadnja leta skoz čefurka.. pač eni jo dobijo, eni ne. do mnogih je država nepravična! manj se obremenjuj z tem dejstvom in rajši šparaj enegijo za to, kako boš v prihodnje do denarja prišla..
"And those who were seen dancing were thought to be insane by those who could not hear the music." F. W. Nietzsche
-
..Evelyn.. - Cosmopsiho
- Na forumu od: 4. 4. 2008
No potem pa le k njemu domov, reci, da naj ti on financira štipendijo(sj ma plače uhuhu), ker si slovenske samohranilsk matere hči in jo rabiš!
It was forever..but it didnt last long..
-
somebody - Cosmofrik
- Na forumu od: 18. 6. 2005
sj se ni treba ravno zmerjat, pa obkladat z neprimernimi izrazi!
sj rzumm d je tžko pa d ti faks pobere vs čs k ga maš, kr ti pa ostane je pa tud d se mal spočijš. sam sry, lohk se pa mal potrudš pa že čz poletje razmišlaš kuko boš čz let preživu. jst sm polet skor tri mesce skoz delala - č sm mela vsega skupi 7 dni frj; vse viknde, vse praznke, včas tud po 14 ur n dan. in sm dobla tolk plače d č jo razporedim čz 10 mescov ena zlo lepa štipendija. sj se vse da rešt, pa res je d je sistem včasih nepravičen, sam klele smo d si pomagamo, ne pa d se kregamo pa zmerjamo. kam bomo pa pršli, lpo vs prosm
sj rzumm d je tžko pa d ti faks pobere vs čs k ga maš, kr ti pa ostane je pa tud d se mal spočijš. sam sry, lohk se pa mal potrudš pa že čz poletje razmišlaš kuko boš čz let preživu. jst sm polet skor tri mesce skoz delala - č sm mela vsega skupi 7 dni frj; vse viknde, vse praznke, včas tud po 14 ur n dan. in sm dobla tolk plače d č jo razporedim čz 10 mescov ena zlo lepa štipendija. sj se vse da rešt, pa res je d je sistem včasih nepravičen, sam klele smo d si pomagamo, ne pa d se kregamo pa zmerjamo. kam bomo pa pršli, lpo vs prosm
-
Shimmie_ - Kofetarica
- Na forumu od: 29. 4. 2008
Jst sm tud letos brez štipendije ostala, ker ponavljam letnik. In mi ni lahko, ker sm bla prej navajena, da vsak mecs brez truda dobim neki dnarja na bančni račun. Letos pa tega žal ni, in sm si dubla eno služno. Za popovne,3 urce 2x na tedn. Vem da je malo, sam še zmer bolš kt pa nč. Poznam pa tud par punc, k so si poiskale službo med vikendi, glede na to d so ble na faksu vsak dan od 8 do 8 lih d ne. U glavnem hočem povedat, da se vse da lepo skombinirat. Če ne druzga se odrečeš kakšnemu predavanju na faksu in si poiščeš kakšna kratkotrajna dela (anketiranje, raznašanje letakov,promocije).
Druga rešitev je pa ta kt jo je napisala somebody. Med počitnicami garaš na veliko, pol med faksom maš pa vsj neki financh. Tud jst sm delala med počitnicami, ampk sm to vse pršparala za neki druzga.
Druga rešitev je pa ta kt jo je napisala somebody. Med počitnicami garaš na veliko, pol med faksom maš pa vsj neki financh. Tud jst sm delala med počitnicami, ampk sm to vse pršparala za neki druzga.
-
OrangeLady - Komunikatorka
- Na forumu od: 25. 5. 2008
sej če greš 1× naa teden delati za 8 uric za 4€/uro, pride to v enem mescu 128€, najdeš si nekaj v izi pa je to to.
jaz imam štipendijo, pa delam srednjo šolo pa delam 2-3× na teden. če se da se vse hočeš, pač delaš več takrat ko nimaš toliko obveznosti.
drugače vas pa čisto razumem da ste jezne, tudi jaz bi bila na vašem mestu
jaz imam štipendijo, pa delam srednjo šolo pa delam 2-3× na teden. če se da se vse hočeš, pač delaš več takrat ko nimaš toliko obveznosti.
drugače vas pa čisto razumem da ste jezne, tudi jaz bi bila na vašem mestu
-
MilkyWay - Cosmopsiho
- Na forumu od: 1. 3. 2007
- Kraj: ...en tu corazón..
Če obiskuješ srednjo šolo, ti je nekako lažje, ker imaš stalen urnik, končaš ob 14.00 (mogoče ob 15.00), po pouku pa lhko greš delat...
Drugače je, ko imaš na faxu ure "razporejene" preko celega dneva... Ko začneš ob 7.00, uro predavanja, potem 2 urci fraj, potem spet predavanja, pa spet dve uri fraj, pa spet predavanje, pa eno uro fraj... A-a... Noben delodajalec te ne bo sprejel... Ne gre tko n lhko...
Drugače je, ko imaš na faxu ure "razporejene" preko celega dneva... Ko začneš ob 7.00, uro predavanja, potem 2 urci fraj, potem spet predavanja, pa spet dve uri fraj, pa spet predavanje, pa eno uro fraj... A-a... Noben delodajalec te ne bo sprejel... Ne gre tko n lhko...
-
bambina x - Debatorica
- Na forumu od: 16. 1. 2007
- Kraj: mb
no, jaz sem brucka, in me je mami danes klicala, da sem dobla domov odločbo, da sem dobila štipendijo ... in mam tudi nižjo, kot pa prejšnja leta ... vendar dobro, vsaj mam jo ...
veliko sreče ostalim!
veliko sreče ostalim!
"so tell me, do you have someone special in your life?"
"yes, I do. . . me"
"yes, I do. . . me"
-
red_rose - Cosmofrik
- Na forumu od: 12. 4. 2008
bambina x napisal/-a:no, jaz sem brucka, in me je mami danes klicala, da sem dobla domov odločbo, da sem dobila štipendijo ... in mam tudi nižjo, kot pa prejšnja leta ... vendar dobro, vsaj mam jo ...
veliko sreče ostalim!
katero stipendijo?? zakaj ne napisete zraven? obstaja vec stipendij, mene recimo zanima konkretno zoisova.
si dobila mogoce za zoisovo? =)
-
Vermilion - Kofetarica
- Na forumu od: 16. 3. 2005
- Kraj: Kranj
somebody napisal/-a:sj se ni treba ravno zmerjat, pa obkladat z neprimernimi izrazi!
a misliš, da sem jst ležala pa se po rit praskala čez poletje... delala sem in to po 2 službi... samo pač ta denar je šel za druge stvari, ker sem pač računala s tem, da dobim štipendijo... drugače pa delam med vikendi, samo bom mogla skenslat, ker mi s faxom ne znese... pač vsi ne hodmo na fdv, organizacijo in podobne krožek faxe...
-
tinca987 - Komunikatorka
- Na forumu od: 6. 11. 2007
- Kraj: celje-šentjur
svašta js še nikol nism dobla štipendije kr vedno presežem za par evrov pa se ne bunim ampak delam prek študenta...od staršev pa tud nism dobla nobenga dnarja že 4 lete,razn za roj. dan mogoč..mal se je treba potrudit ni vse tak enostavno na svetu
-
bambina x - Debatorica
- Na forumu od: 16. 1. 2007
- Kraj: mb
red_rose napisal/-a:bambina x napisal/-a:no, jaz sem brucka, in me je mami danes klicala, da sem dobla domov odločbo, da sem dobila štipendijo ... in mam tudi nižjo, kot pa prejšnja leta ... vendar dobro, vsaj mam jo ...
veliko sreče ostalim!
katero stipendijo?? zakaj ne napisete zraven? obstaja vec stipendij, mene recimo zanima konkretno zoisova.
si dobila mogoce za zoisovo? =)
ne, republiško
"so tell me, do you have someone special in your life?"
"yes, I do. . . me"
"yes, I do. . . me"
-
Vermilion - Kofetarica
- Na forumu od: 16. 3. 2005
- Kraj: Kranj
tinca987 napisal/-a:svašta js še nikol nism dobla štipendije kr vedno presežem za par evrov pa se ne bunim ampak delam prek študenta...od staršev pa tud nism dobla nobenga dnarja že 4 lete,razn za roj. dan mogoč..mal se je treba potrudit ni vse tak enostavno na svetu
če bi blo vse tko enostavno nebi rabila štipendije, tko, da verjemi ne samo zarad štipendije ampak je kar precej stvari zaradi katerih mam vse prej kot lahko življenje
-
..Evelyn.. - Cosmopsiho
- Na forumu od: 4. 4. 2008
P***a si ti ena cmera. Who cares!?!? (retorično, prosim ne odgovarji.)
In glede na to, da si že dvakrat zdj zapovrstjo žalila..prvo tista scena s čefurji..potem pa še vse, ki hodjo na fdv ipd..
In glede na to, da si že dvakrat zdj zapovrstjo žalila..prvo tista scena s čefurji..potem pa še vse, ki hodjo na fdv ipd..
It was forever..but it didnt last long..
- /\/\4t3j
- Debatorica
- Na forumu od: 2. 12. 2007
Errr....niso čefurji krivi, da ti nimaš štipendije.
V Indiji je verjetno zelo majhen procent tujcev pa ljudje še vedno ne živijo dobro.
Spremeni svoj način razmišljanja, za vse tvoje težave niso krivi drugi, še najmanj pa cigani in priseljenci.
Če rabiš denar pa pač delaj...to da si cel dan na faksu ni izgovor za tvoje lenuharjenje.
V Indiji je verjetno zelo majhen procent tujcev pa ljudje še vedno ne živijo dobro.
Spremeni svoj način razmišljanja, za vse tvoje težave niso krivi drugi, še najmanj pa cigani in priseljenci.
Če rabiš denar pa pač delaj...to da si cel dan na faksu ni izgovor za tvoje lenuharjenje.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov