Štipendija
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
.:sonchika:. - Komunikatorka
- Na forumu od: 11. 3. 2005
- Kraj: Malo tu, malo tam
ka, tvoje sporočilo mi pa ni jasno. Saj je rečeno, da Zoisova štipendija ni pogojena s socialnim statusom družine.
-
SexyAngel - Sramežljivka
- Na forumu od: 7. 2. 2005
Ej punce, jst sm bla par dni nazaj na CIPSu, ker sm šla spraševat kako je z mirovanjem štipendije, ker se bom naslednje leto prepisala na drugo fakulteto (torej ne bom naredila 1. letnika). Problem je nastal, ker mi je ona rekla, da če potem zabluzim še kšn drug letnik (ni nujno da še enkrat 1., lahko tudi 2.,3. itd.), da bo treba pa kr vrnt štipendijo. A je to res? A v pogodbi piše, da morš nujno zaključit faks, če ne se more vs dnar vrnt?
-
Mimi_M - Cosmopsiho
- Na forumu od: 24. 11. 2005
- Kraj: Primorska
To je vse res. V pogodbi ti določijo rok, do kdaj moraš študij zaključit (diplomirat), in če tega ne narediš, jim moraš vrnit štipendijo + obresti.
Tisti rok oni določijo kar tako: 4 leta traja faks + 1 leto absolventskega staža, da narediš diplomo. Torej ti dajo točno 5 let. Predvidevam, da gre za kadrovsko štipendijo, ker nisi nič točno napisala? Pol se moraš pa še zaposlit pri štipenditorju.
To ti govorim iz lastnih izkušenj.
Tisti rok oni določijo kar tako: 4 leta traja faks + 1 leto absolventskega staža, da narediš diplomo. Torej ti dajo točno 5 let. Predvidevam, da gre za kadrovsko štipendijo, ker nisi nič točno napisala? Pol se moraš pa še zaposlit pri štipenditorju.
To ti govorim iz lastnih izkušenj.
-
Mimi_M - Cosmopsiho
- Na forumu od: 24. 11. 2005
- Kraj: Primorska
.:sonchika:. napisal/-a:Kadrovsko štipendijo. Kako pa pride do tega, imaš pa napisano v pogodbi.
V moji je pisalo, da moram vračati, če ponavaljam letnik (huda zadeva), če se ne zaposlim pri njih in če prekinem šolanje.
Hm, v moji pogodbi kadrovske štip. pa piše, da se ob ponavljanju letnika samo zamrzne za eno leto, potem jo naprej dobivaš. Če pa potem še pavziraš (ostaneš brez statusa), pa jo moraš vračat. Jst sm se sicer na to pritožila (sem pavzirala) in mi je bilo odobreno delno, tako, da so mi podaljšal rok, do kdaj moram diplomirat, dobivala je pa nism več. Zdej bi pa raje vidla, da je sploh nikoli ne bi dobila, res.
- legally blonde
- Kofetarica
- Na forumu od: 2. 1. 2005
- Kraj: Ljubljana
SexyAngel napisal/-a:Ej punce, jst sm bla par dni nazaj na CIPSu, ker sm šla spraševat kako je z mirovanjem štipendije, ker se bom naslednje leto prepisala na drugo fakulteto (torej ne bom naredila 1. letnika). Problem je nastal, ker mi je ona rekla, da če potem zabluzim še kšn drug letnik (ni nujno da še enkrat 1., lahko tudi 2.,3. itd.), da bo treba pa kr vrnt štipendijo. A je to res? A v pogodbi piše, da morš nujno zaključit faks, če ne se more vs dnar vrnt?
Ce gre za Zoisovo, je ena prej napisala, da je to edina stipendija, k je ni treba vracat. Ne vem sicer kaj tocno pise u pogodbi, ampak pomoje je s tem k je rekla, da jo bo treba vrnt, misnla, da ti se ti stipendija odvzame. Ce gre pa za ksno drugo stipendijo pa nimam pojma kako to gre.
-
SexyAngel - Sramežljivka
- Na forumu od: 7. 2. 2005
Aja joj sm pozabla povedat, da gre za zoisovo štipendijo. Na internetu o vračanju piše tole:
Zoisovo štipendijo je potrebno vračati v naslednjih primerih:
* če je štipendija prenehala pred iztekom roka, določenega z odločbo o dodelitvi Zoisove štipendije, in štipendist ni predložil dokazila o opravljeni obveznosti (dokazilo o opravljenem letniku oziroma potrdilo o diplomi) – vrača se štipendijo za zadnji letnik oziroma absolventski staž, za katerega ni predložil dokazila o opravljeni obveznosti;
Torej, če jst prav razumem, se kvečjemu vrača denar samo za letnik, ki ga nisi uspešno zaključu? Pogodbe žal nimam trenutno pri sebi, tko da tud ne vem, ali je pri Zoisovi štipendiji pogoj, da uspešno zaključiš faks. Ma čist sm zmedena...
Zoisovo štipendijo je potrebno vračati v naslednjih primerih:
* če je štipendija prenehala pred iztekom roka, določenega z odločbo o dodelitvi Zoisove štipendije, in štipendist ni predložil dokazila o opravljeni obveznosti (dokazilo o opravljenem letniku oziroma potrdilo o diplomi) – vrača se štipendijo za zadnji letnik oziroma absolventski staž, za katerega ni predložil dokazila o opravljeni obveznosti;
Torej, če jst prav razumem, se kvečjemu vrača denar samo za letnik, ki ga nisi uspešno zaključu? Pogodbe žal nimam trenutno pri sebi, tko da tud ne vem, ali je pri Zoisovi štipendiji pogoj, da uspešno zaključiš faks. Ma čist sm zmedena...
- tmalaa
- Komunikatorka
- Na forumu od: 18. 7. 2005
js mam tud zoisovo štipendijo..
sam a mogoč kdo ve, če so res spremenil pogoje in je treba zdelat s 4, če jo hočeš dobit,.. al sm jaz sam narobe slišala (upam, da ta zadnje drži- da sm narobe slišala)
sam a mogoč kdo ve, če so res spremenil pogoje in je treba zdelat s 4, če jo hočeš dobit,.. al sm jaz sam narobe slišala (upam, da ta zadnje drži- da sm narobe slišala)
Don't get so caught up in your destination, that you forget to appreciate the journey..
- perla85
- Sramežljivka
- Na forumu od: 26. 12. 2005
- Kraj: malo tu, malo tam
hely_3 republiško štipendijo dobiš, če maš doma nizke dohodke (mislm da je cenzus okol 800jurjev na osebo).
štipendija nima veze kje si doma (to mislm tko->da če si pa v lj pa dobiš več, kt en iz celja) ampak to kje se šolaš, kok si oddaljen od doma, si v dijaškem/študentskem domu se voziš s avtobusom/vlakom pa take zadeve.
to je za osnovo. pol se ti pa povečuje glede na uspeh pa še tiste par procentov k so tko al tko
. torej sprašvala si za kranj->moja sestra se je iz kr vozla v lj na zdravstveno 3leta pa je mela okol 38jurjev štipendije. jst pa k žvim pr starih starših bliz mb, pa se usak dan vozm v celje pa dobim 41jurjev, čeprov mam stalno bivališče še zmeri pisan v kr.
v štipendijo se ti upoševajo usi dohodki->mamina plača, preživnina, dobitki iz iger na srečo, če je kej zemle nate pisan, itd. skratka use.
no jst mam razmeroma visoko štipendijo, ker ma mami res minimalne dohodke, če pa čist tko pogledam dobim 41 jurjev pa od tega dam 20 pa še mal za karto, mi bol mal ostane
če si dijakinja se vloga odda na zavodu za zaposlovanje konc avgusta, in se dopolne ko dobiš potrdilo v vpisu in dohodninsko odločbo(tto dobi mami), če si pa študentka pa mislm da je rok septerbra al pa začetk oktobra, nism pa zihr.
upam da ti bo kej pomagal...
štipendija nima veze kje si doma (to mislm tko->da če si pa v lj pa dobiš več, kt en iz celja) ampak to kje se šolaš, kok si oddaljen od doma, si v dijaškem/študentskem domu se voziš s avtobusom/vlakom pa take zadeve.
to je za osnovo. pol se ti pa povečuje glede na uspeh pa še tiste par procentov k so tko al tko
. torej sprašvala si za kranj->moja sestra se je iz kr vozla v lj na zdravstveno 3leta pa je mela okol 38jurjev štipendije. jst pa k žvim pr starih starših bliz mb, pa se usak dan vozm v celje pa dobim 41jurjev, čeprov mam stalno bivališče še zmeri pisan v kr.
v štipendijo se ti upoševajo usi dohodki->mamina plača, preživnina, dobitki iz iger na srečo, če je kej zemle nate pisan, itd. skratka use.
no jst mam razmeroma visoko štipendijo, ker ma mami res minimalne dohodke, če pa čist tko pogledam dobim 41 jurjev pa od tega dam 20 pa še mal za karto, mi bol mal ostane
če si dijakinja se vloga odda na zavodu za zaposlovanje konc avgusta, in se dopolne ko dobiš potrdilo v vpisu in dohodninsko odločbo(tto dobi mami), če si pa študentka pa mislm da je rok septerbra al pa začetk oktobra, nism pa zihr.
upam da ti bo kej pomagal...
-
Ewchk - Kofetarica
- Na forumu od: 24. 7. 2004
- Kraj: Lj
Js mam že ene 2 let republiško štipendijo... Mi je fajn . Z mami živim, fotr daje pa preživnino. Pa ena je pisala kuko ma nekdo štipendijo pa majo stanovanja al neki... važn je kakšno dohodnino maš prikazano in pol ti na podlagi tega zračunajo. Moja mami je pa računovodja, tko da to zna (kokr se da)
Če nisi del rešitve, si del problema.
- tinatina
- Sramežljivka
- Na forumu od: 6. 4. 2005
Zoisova za studij v tujini je visja kot v Sloveniji, ampak ne pretirano. Ce Zoisovo ze imas in samo nadaljujes studij v tujini, jo avtomaticno obdrzis. Ne vem pa, kako jo dobis. Mislim, da so pogoji isti, kot da jo dobis na faksu v Sloveniji, kar je precej tezko (posebni dosezki in visoko povprecje).
-
Zvoncnica - Sramežljivka
- Na forumu od: 30. 4. 2006
- Kraj: med zvezami
Zoisovo dajo 2% ljudem iz prehoda OŠ v SŠ in potem jo obdrži folk al pa ne...In tisto kar je ne obdržijo se razdeli tistm, ki kasneje zaprosijo za njo oz. so predlagani... Seveda so dost hujši pogoji pol ker dost ljudi bi rado melo štipendijo, imajo jih pa zelo malo.
Glede vračanja pa je tako: če eno leto ne narediš letnika se ti zamrzne, če pa še eno leto ne narediš jo zgubiš, še v enem letu pa moraš narediti, ker čene vračaš za zadnje leto al nekaj takega...En kolega mi je razlagal nekaj o tem ker je bil v tej situaciji in mu je zneslo ravno da mu je ni treba vračat...
Glede vračanja pa je tako: če eno leto ne narediš letnika se ti zamrzne, če pa še eno leto ne narediš jo zgubiš, še v enem letu pa moraš narediti, ker čene vračaš za zadnje leto al nekaj takega...En kolega mi je razlagal nekaj o tem ker je bil v tej situaciji in mu je zneslo ravno da mu je ni treba vračat...
Colour me in love with you...
- speedyka
- Sramežljivka
- Na forumu od: 14. 8. 2005
hmm.... a to vela tut za republisko? kr js sm namrec letos letnik ponavljala, zdaj pa verjetn nebom nardila...tk da bom po vsej verjetnosti pavzirala... a pol jo morm vracat? kr men so lani na zavodu rekll, da pac letnik morm nardit, pa ni vazn kdaj...vracam pa jo u primeru, ce zgubim status studenta, se redno zaposlim....
moy hobi wsakdan
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov