Štipendija
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
Vermilion - Kofetarica
- Na forumu od: 16. 3. 2005
- Kraj: Kranj
petera napisal/-a:Pa kaj je treba oddati zraven vloge?Kaj je treba priložiti?
tole piše na vlogi:
Potrdilo o vpisu vlagatelja (obvezno)
Dokazilo o uspehu (obvezno)
Potrdilo o vpisu za druge druæinske oelane, ki imajo status dijaka,
udeleæenca izobraæevanja odraslih ali øtudenta: øtevilo prilog: ………………………………
- LanaMaxim
- Kofetarica
- Na forumu od: 23. 3. 2008
[vanessa] napisal/-a:Neki mi ni jasno k mi vsak neki druzga reče.. pr republiški štipendiji gledajo samo dohodek staršev al tudi (če si študent) kolko km si oddaljen od LJ? Pomaga kej če je v družini še ena oseba k študira?
Ja, gledajo tudi na to koliko km si oddaljen od kraja študija (če študiraš izven kraja študija, ne smeš presečt 65% min. plače, drugače pa 60%). In ja, dohodek na družino se zmanjša, če jih je več v družini.
-
gaby_ - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 22. 8. 2006
Vermilion napisal/-a:Tigi napisal/-a:Kaj je fora, da rok ni omejen
med drugim je fora tud to, da dobiš štipendijo od takrat naprej, ko je vloga rešena in ne več za nazaj tako kot si to včasih... sux, ker bo moja vloga verjetno (po izkušnjah iz prejšnjih let) rešena šele nekje konec decembra začetek januarja... kar pomenijo 3-4 štipendije manj
a študentje že lahko oddamo al šele oktobra?!? ...no sj itaq še nimam potrdila o vpisu pa potrdila o opravljenih izpitih itd...
a to je z vsemi štipendijami (zoisova, kadrovska, republiška) isto? da se ne dobi več za nazaj? se pravi, da se 'nikoli več' septembra in oktobra ne bo dobilo štipendije?
omg, se jezim potiho glede vsega novega glede štipendij, ampak zgleda, da se bom počasi začela naglas.
-
gaby_ - Cosmopolitanka
LanaMaxim napisal/-a:[vanessa] napisal/-a:Neki mi ni jasno k mi vsak neki druzga reče.. pr republiški štipendiji gledajo samo dohodek staršev al tudi (če si študent) kolko km si oddaljen od LJ? Pomaga kej če je v družini še ena oseba k študira?
Ja, gledajo tudi na to koliko km si oddaljen od kraja študija (če študiraš izven kraja študija, ne smeš presečt 65% min. plače, drugače pa 60%). In ja, dohodek na družino se zmanjša, če jih je več v družini.
kako lahko študiraš izven kraja študija? (valda si mislila izven kraja bivanja )
sokolja napisal/-a:na vlogi piše (povprečje vseh številčno izraženih ocen vseh predmetov v preteklem šolskem/študijskem letu):
js to razumem kot povprečje VSEH ocen, ki sem jih dobila lani, ne samo zaključenih.
in kje dobiš vse ocene? ker na končnem spričevalu so samo zaključne ocene iz posameznih predmetov (vsaj v srednji šoli). torej nimaš nobenega dokazila, kakšno je tvoje povprečje ocen. valda jim neboš redovalnice kopirala?
-
OrangeLady - Komunikatorka
- Na forumu od: 25. 5. 2008
petera napisal/-a:Kaj samo to?A ni treba nic o starsih placilnih listov dati zravn pa kar je blo treba po starem?
jah, piše da ni treba nič tega oddat..zgleda imaajo na centru za socialno delo že vse podatke
in ja tudi meni je ta pola kar nekej, prejšnja mi je bila veliko bolj všeč
-
gaby_ - Cosmopolitanka
OrangeLady napisal/-a:petera napisal/-a:Kaj samo to?A ni treba nic o starsih placilnih listov dati zravn pa kar je blo treba po starem?
jah, piše da ni treba nič tega oddat..zgleda imaajo na centru za socialno delo že vse podatke
in ja tudi meni je ta pola kar nekej, prejšnja mi je bila veliko bolj všeč
za republiško ne vem, kako je. nekaj je treba izpolniti (ali napišeš na vlogo, če tam kje zahtevajo, drugače pa pač priložiš potrdilo o dohodkih staršev; ampak še vedno mislim, da to napišeš na vlogi).
za zoisovo pa ni treba nič. s tem, da zoisovo pošlješ na javni sklad in ne na center za socialno delo
-
sokolja - Debatorica
- Na forumu od: 10. 11. 2007
- Kraj: notranjska
sokolja je napisal/a:
na vlogi piše (povprečje vseh številčno izraženih ocen vseh predmetov v preteklem šolskem/študijskem letu):
js to razumem kot povprečje VSEH ocen, ki sem jih dobila lani, ne samo zaključenih.
in kje dobiš vse ocene? ker na končnem spričevalu so samo zaključne ocene iz posameznih predmetov (vsaj v srednji šoli). torej nimaš nobenega dokazila, kakšno je tvoje povprečje ocen. valda jim neboš redovalnice kopirala?
sem danes poklicala na tisti 080 številko pa uprašala pa je ženska rekla, da zračunaš povprečje zaključenih ocen sm prou jezna k tko dvoumno napišejo in pol folk ne ve...sam da nek komplicirajo
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov