Štipendija

Od šolanja do uresničitve karierne poti.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
In Love Girl
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 3. 8. 2005
Kraj: Kranj

Neprebrana objavaNapisal/-a In Love Girl » 12. Avg. 2008 8:56

Kako je z ohranitvijo Zoisove štipendije? Moraš imeti narejene vse izpite ali samo pogoje?
...I`m a good girl!...(Only when I`m sleeping!)
Uporabniški avatar
perpetua
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 23. 3. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a perpetua » 12. Avg. 2008 9:56

sončnica napisal/-a:Za krkino štipendijo lahko napišeš prošnji kadarkoli, oni pa te potem pokličejo na razgovor, pa tam še ene teste rešiš in čez kak mesec dobiš odgovor. Štipendijo pa večinoma dobijo tisti, ki so v tretjem letniku, no tudi v drugem, zelo redko pa v prvem. Gledajo pa povprečje, sam se mi zdi, da je zelo pomemben tudi razgovor, če si jim všeč ali ne, pa moraš bit čim bolj sproščen, pa govorit kej o svojih hobijih, ki se ne tičejo faksa, pa povedat, da faks ni težek itd. Bistvo je, da se tvoje življenje ne vrti samo okrog faksa, ampak da imaš še velik drugih interesov. To je v bistvu to, kar js vem.

A mogoče veš kaj več o teh testih (kakšni so), pa če vsakega pokličejo na razgovor?
Ful hvala :wink:
Uporabniški avatar
gemini
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 8. 9. 2004
Kraj: notranjska

Neprebrana objavaNapisal/-a gemini » 12. Avg. 2008 9:59

In Love Girl napisal/-a:Kako je z ohranitvijo Zoisove štipendije? Moraš imeti narejene vse izpite ali samo pogoje?

Visan moraš biti v naslednji letnik (ker moraš poslati potrdilo v vpisu), tako da pogoji zadoščajo.
Ko odvržeš vso strast
in me prideš nežno krast
tvoji poljubi z dlanmi kot bi mi
ustavil čas in že se dani (Neisha)
Uporabniški avatar
In Love Girl
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 3. 8. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a In Love Girl » 12. Avg. 2008 10:10

Ful dobr. Hvala za hiter odgovor.
...I`m a good girl!...(Only when I`m sleeping!)
sončnica
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 28. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a sončnica » 12. Avg. 2008 10:26

Perpetua, kokr js vem vsakega pokličejo. Glede testov so pa eni taki bolj splošni npr rajši delaš timsko ali si bolj individualist pa take stvari, drugi pa malo bolj povezani z logiko-najbrž nekaj podobnega kot tisti testi v osnovni šoli,ki so bli za zoisovo štipendijo,pač neka logična vprašanja. Nisi pa časovno omejen. To sm slišala od sošolk, ki so bile tam.
Uporabniški avatar
Vermilion
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 16. 3. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Vermilion » 14. Avg. 2008 11:51

res bi se lah folk mal zamislu s telimi štipendijami, jst recimo sm v gimnaziji dobivala 10jurjev štipendije in s tem sem si mogla plačat malco in še kakšne cune, šolske potrebščine itd... sj priznam včasih mi je tud kaj mami dala, samo z 1000 tolarji sm zlo težko pršla skoz za celotedensko malico...

eni k pa že tko niso vedl kam bi z dnarjem so pa mel vse od republiških pa cojzovih štipendij in na konc v 4. letniku je bla clo varianta, da si dubu bone za malco (kao regresirana prehrana) in zagrebl so se ravno tisti, ki so mel vsega že 10x čez glav, da se je pol tud zgodl, da so sendviče v smeti metal in to ljudje, k so se mel za totalne intelektualne bisere in nevemkašne ljudi prihodnosti, ki so jim pol tastari za maturo bmw-je kupoval... čist bolno :evil:

recimo poznam pa tud primer k oče ni hotu podpisat lista za regresirano prehrano, češ da oni pa že ne bojo sociale se šli, pa čeprav bi bli čist upravičeni...

tisti, ki majo pa firme doma jim pa itaq loh tastari kadrovske štipendije dajejo, vsaj tko mata moj tip in njegova sestra urejen. Ne pa da se pol prijavljajo za republiške štipendije...

itaq je pri nas sociala čist na podnu, socialna stanovanja dobijo tisti, ki imajo pred blokom bmw-ja, socialne podpore tisti, ki se jim ne da delat, invalidske pokojnine po možnosti tisti, ki se ve, da bodo itaq kmal umr, štipendije tisti, ki majo doma sp-je pa še bi se dal naštevat, pol folk tud po 3 leta afne gunca po faxih, da majo status in lahko delajo...

lah bi bli ljudje vsaj mal bolj pošteni in nebi izkoriščal vsega...
kravzlbavc
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 16. 10. 2006
Kraj: kingdom far far away

Neprebrana objavaNapisal/-a kravzlbavc » 14. Avg. 2008 12:18

Vermilion napisal/-a:res bi se lah folk mal zamislu s telimi štipendijami, jst recimo sm v gimnaziji dobivala 10jurjev štipendije in s tem sem si mogla plačat malco in še kakšne cune, šolske potrebščine itd... sj priznam včasih mi je tud kaj mami dala, samo z 1000 tolarji sm zlo težko pršla skoz za celotedensko malico...

eni k pa že tko niso vedl kam bi z dnarjem so pa mel vse od republiških pa cojzovih štipendij in na konc v 4. letniku je bla clo varianta, da si dubu bone za malco (kao regresirana prehrana) in zagrebl so se ravno tisti, ki so mel vsega že 10x čez glav, da se je pol tud zgodl, da so sendviče v smeti metal in to ljudje, k so se mel za totalne intelektualne bisere in nevemkašne ljudi prihodnosti, ki so jim pol tastari za maturo bmw-je kupoval... čist bolno :evil:

recimo poznam pa tud primer k oče ni hotu podpisat lista za regresirano prehrano, češ da oni pa že ne bojo sociale se šli, pa čeprav bi bli čist upravičeni...

tisti, ki majo pa firme doma jim pa itaq loh tastari kadrovske štipendije dajejo, vsaj tko mata moj tip in njegova sestra urejen. Ne pa da se pol prijavljajo za republiške štipendije...

itaq je pri nas sociala čist na podnu, socialna stanovanja dobijo tisti, ki imajo pred blokom bmw-ja, socialne podpore tisti, ki se jim ne da delat, invalidske pokojnine po možnosti tisti, ki se ve, da bodo itaq kmal umr, štipendije tisti, ki majo doma sp-je pa še bi se dal naštevat, pol folk tud po 3 leta afne gunca po faxih, da majo status in lahko delajo...

lah bi bli ljudje vsaj mal bolj pošteni in nebi izkoriščal vsega...

WELKOM TU SLOVENIJA :D

žav je ž dolgo tak pa še dolgo bo..ko bojo pa hotli kaj spremenit se bojo pa spt bunli sam tisti ko zaj izkoriščajo vsako malenkost, pa nebo nč drugač...

drugače pa nimam nič proti temu da se da izkoriščat državo, glede na to kolk nam oni poberejo zato da si lah naši poslanci riti guncajo kjer se jim zahoče, pa dajmo še mi nazaj...magari z odpiranjem spjev ipd.

je pa tak da se je treba znajt, tisti ki nič nimajo, si mislijo da tak brezveze se trudit, al pa jih je sram se it socialo(tak ko un ata..)in pol itak da majo še manj kot bi lah...tisti ki se pa znajdejo pa svaka jim čast..
najprej je treba poskrbet zase pol pa za ostale...
sam žalostno je da se tega drži država najbol...
par sprememb nebi škodlo...ampak sej pravim...welkom tu slovenija :?
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 3. 8. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a *mala* » 14. Avg. 2008 12:41

Novo vprašanje:
Ta je bolj za kake strokovnjakinje glede Zoisove štipendije.
Letos sem ponovno obiskovala 1. letnik, a drugačne smeri kot prej, v katero sem redno vpisana. Zato mi je letos štipendija mirovala. Septembra se (upam) vpišem v 2. letnik.
Zanima me, če bo treba na novo podpisat pogodbo, s čimer bi padla pod nove kriterije (povprečje 8,5)? Ali še vedno velja stara pogodba (povprečje 7,0)?
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
Uporabniški avatar
p!ka
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 25. 4. 2008
Kraj: Šaurini

Neprebrana objavaNapisal/-a p!ka » 14. Avg. 2008 13:45

Danes sm hotla kupit obrazec za štipendijo in jih še nimajo. Zraven tega pa mi je prodajalka rekla, da letos ni nobene omejitve za oddajo obrazca.
...Voli me iz inata
voli me bez ostatka
voli me bilo gde sam
bas takvu kakva jesam

Voli me kad me nema
voli me pored svega
voli me kad ni jedan
bas razlog za to nemas...
Uporabniški avatar
Googi
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 11. 7. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a Googi » 14. Avg. 2008 14:10

*mala* napisal/-a:Novo vprašanje:
Ta je bolj za kake strokovnjakinje glede Zoisove štipendije.
Letos sem ponovno obiskovala 1. letnik, a drugačne smeri kot prej, v katero sem redno vpisana. Zato mi je letos štipendija mirovala. Septembra se (upam) vpišem v 2. letnik.
Zanima me, če bo treba na novo podpisat pogodbo, s čimer bi padla pod nove kriterije (povprečje 8,5)? Ali še vedno velja stara pogodba (povprečje 7,0)?

Pomojem, če podpišeš novo pogodbo imaš tudi nove pogoje :? Ker ti, ki grejo iz srednje šole na faks bodo tudi morali podpisat novo pogodbo. Tega je tudi mene strah, ker ne vem če mi bo šlo skozi letos, na našem faksu pa ni šans, da naredim z 8.5 povprečjem :roll:
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 3. 8. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a *mala* » 14. Avg. 2008 14:16

^^ Ja, to vem, sam a mi bo treba podpisat novo pogodbo, al sem jo že lan? (sama ne vem...)
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
Uporabniški avatar
sokolja
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 10. 11. 2007
Kraj: notranjska

Neprebrana objavaNapisal/-a sokolja » 14. Avg. 2008 20:35

Danes sm hotla kupit obrazec za štipendijo in jih še nimajo. Zraven tega pa mi je prodajalka rekla, da letos ni nobene omejitve za oddajo obrazca.

če mislive isti obrazec - ven pride komaj v začetku septembra
Uporabniški avatar
p!ka
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 25. 4. 2008
Kraj: Šaurini

Neprebrana objavaNapisal/-a p!ka » 14. Avg. 2008 20:39

sokolja napisal/-a:

če mislive isti obrazec - ven pride komaj v začetku septembra

Sm ugotovila ja. Slika
...Voli me iz inata
voli me bez ostatka
voli me bilo gde sam
bas takvu kakva jesam

Voli me kad me nema
voli me pored svega
voli me kad ni jedan
bas razlog za to nemas...
Uporabniški avatar
*sanja*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 2. 1. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a *sanja* » 17. Avg. 2008 21:02

Meni gre najbolj na živce, če mi kdo naprej meče to, da imam štipendijo. Ravno te dni mi je kolegica, ki prav tako ima štipendijo, govorila, kako ji sošolke zavidajo štipendijo, medtem ko dobijo na mesec od staršev več denarja, kot ona štipendije. :roll:

To mi gre res na živce. Imela sem sošolko, ki je bila ves čas brez denarja in mi je govorila, da kako je meni lahko, ko imam Zoisovo štipendijo, ona pa nima nič. Prevoz v šolo so ji plačevali doma, račun za mobitel, malico in vse kar spada zraven pa tudi (tudi razne kavice pred poukom vsak dan). Jaz sem si vse to financirala iz štipendije (prevoz, cunje, tudi pripomočke za šolo, ki sem jih kupovala med šolskim letom-knjige na začetku leta so mi kupili starši). Toliko časa mi je to očitala, da me je postalo že sram, ker imam štipendijo. Če me je kdo vprašal, ali imam štipendijo, sem povedala, da jo imam, sicer pa tega nisem nikomur (več) omenjala. Potem pa sem začela premišljevati, zakaj se s tem obremenjujem. Medtem ko je ta sošolka v osnovni šoli ležala na kavču in gledala TV, sem jaz hodila na raznorazne dodatne ure, priprave na tekmovanja, na sama tekmovanja vsako leto (pa sem se na njih tudi kar nekaj časa pripravljala)... Štipendija mi ni padla z neba, ampak sem se morala zanjo pošteno potruditi. Tudi odličen uspeh vseh 8 let osnovne šole ni prišel tako zlahka...
Uporabniški avatar
kajira
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 25. 5. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a kajira » 17. Avg. 2008 21:46

Tudi odličen uspeh vseh 8 let osnovne šole ni prišel tako zlahka...
a se hecaš?

truestarr napisal/-a:
JooooJ ! fak kai me to razpi*di..
eni ko mate doma firme in to..skrijete to in dobite štipendijo..kdaj pomislite na družine, ki se resnično težko preživljajo in ne dobijo štipendije ker imajo za en procent večji dohodek?
ali pa na enostarševko družino, kjer je uradno da dobijo veliko preživnino, v resnici pa ne dobijo(dobimo) niti centa.
VI, ki imate oba starša, dve polni plači pa dobite štipendijo?

mene je tudi to vedno žalostilo (sem bila tak primer kot ti), ampak jebiga - življenje nikoli ni bilo fer.

Vrni se na Kariera

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov