Štipendija

Od šolanja do uresničitve karierne poti.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
classy
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 12. 3. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a classy » 18. Jul. 2008 13:44

Kako dobiš kadrovsko?
A maš loh in zoisovo in kadrovsko?
A se bl splača že letos, al šele ko nardim 1. letnik?
Sm najdla neko stran, kjer poiščeš podjetja ki ptipendirajo tvojo smer. A obklukam da sm gimnazijski maturant, al da sm uni. dipl. inž.?
Kok je povprečna višina?
A je kej pogojeno z uspehom oz. a je treba vračat če ne nardiš al karkol?

Ubistvu nč ne vem o kadrovskih, če mi lahko kdo na hitr razloži mal prosim :)
Uporabniški avatar
*sanja*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 2. 1. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a *sanja* » 18. Jul. 2008 13:53

Če dobiš kadrovsko, se ti Zoisova štipendija ukine. Tudi v pogodbi za Zoisovo štipendijo piše, da moraš Zoisovo štipendijo vračati, če ugotovijo, da si med tem pridobil kadrovsko.
Pri večini je tako, da ti dajejo kadrovsko štipendijo in moraš potem nekaj let delati pri njih, sicer jo moraš vračati. Ravno včeraj sem poslušala za štipendije slovenske vojske, da če jo imaš, moraš potem dvakrat več let delati v vojski, kot si imel štipendijo. To pomeni, da če ti prejemaš njihovo štipendijo 4 leta, moraš po končanem študiju delati v vojski 8 let.
Uporabniški avatar
bambina x
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 16. 1. 2007
Kraj: mb

Neprebrana objavaNapisal/-a bambina x » 18. Jul. 2008 20:59

punce in fantje ( da ne bote rekli, da vas hočemo zatreti ;) ), a je že dobil letos kdo obrazec za republiško štipendijo? hotela sem jo kupit že v dveh mestih in je nikjer nimajo ... vsako leto sem že do tega časa mela vse urejeno, letos pa obrazca ni in ni ... in ker vem, da ni malo dela s tem, še posebej, ker kaki papir z veseljem založijo kam, me kr malo stiska ... :(
"so tell me, do you have someone special in your life?"
"yes, I do. . . me"
Uporabniški avatar
lesnik
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 27. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a lesnik » 20. Jul. 2008 6:32

Do kdaj je treba letos oddat pole za republiško štipendijo?
Uporabniški avatar
bambina x
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 16. 1. 2007
Kraj: mb

Neprebrana objavaNapisal/-a bambina x » 20. Jul. 2008 8:54

vsako leto je bil rok do septembra .... za letos pa ne vem, ker ni nikjer obrazcev ...
"so tell me, do you have someone special in your life?"
"yes, I do. . . me"
Uporabniški avatar
sokolja
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 10. 11. 2007
Kraj: notranjska

Neprebrana objavaNapisal/-a sokolja » 06. Avg. 2008 8:42

mene zanima a bom mogla k poli oddat seznam VSEH ocen, ki sem jih dobila v preteklem šolskem letu ali samo spričevalo, kjer so samo zaključene ocene pri predmetih (kandidirala bom za pridobitev Zoisove). mogoče kdo ve?
Uporabniški avatar
Lejla86
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 23. 5. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Lejla86 » 06. Avg. 2008 8:54

Samo zaključne ocene...
Uporabniški avatar
gaby_
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 22. 8. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a gaby_ » 06. Avg. 2008 9:21

sokolja napisal/-a:mene zanima a bom mogla k poli oddat seznam VSEH ocen, ki sem jih dobila v preteklem šolskem letu ali samo spričevalo, kjer so samo zaključene ocene pri predmetih (kandidirala bom za pridobitev Zoisove). mogoče kdo ve?

priložiti moraš kopijo spričevala, in seveda kopijo izjemnega dosežka. potem greš na tisto preverjanje in če uspeš, je Zoisova tvoja. :wink:
(vsaj tako je bilo pri meni, le da je mene predlagala šola in da je morala še razredničarka nekaj napisati o meni - glede uspeha, pridnosti itd.)
Uporabniški avatar
sokolja
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objavaNapisal/-a sokolja » 06. Avg. 2008 9:30

priložiti moraš kopijo spričevala, in seveda kopijo izjemnega dosežka. potem greš na tisto preverjanje in če uspeš, je Zoisova tvoja. wink
(vsaj tako je bilo pri meni, le da je mene predlagala šola in da je morala še razredničarka nekaj napisati o meni - glede uspeha, pridnosti itd.)

tega sedaj ni več....dovolj je samo ena stvar: ALI povprečje nad 4,1 ALI izjemen dosežek. sedaj te šola NE predlaga, predlagat se moraš sam
Uporabniški avatar
gaby_
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a gaby_ » 06. Avg. 2008 10:48

sokolja napisal/-a:
priložiti moraš kopijo spričevala, in seveda kopijo izjemnega dosežka. potem greš na tisto preverjanje in če uspeš, je Zoisova tvoja. wink

tega sedaj ni več....dovolj je samo ena stvar: ALI povprečje nad 4,1 ALI izjemen dosežek. sedaj te šola NE predlaga, predlagat se moraš sam

vem. se pa ne strinjam s tabo, da se lahko predlagaš za zoisovo, če imaš dosežek ali poveprečje. ker to pa ni resnica. ker ogromno mojih sošolcev ima povprečje, pa se ne morejo predlagati.
to bi bilo absurdno, ker koliko srednješolcev pa ima povprečje 4.1 in koliko od teh bi jih štipendijo dobilo. spomnimo na to, da se javni sklad prav trudi, da bi bilo zoisovih štipendij čim manj.
je pa res, da je za to da obdržiš štipendijo dovolj 4.1 ali visok dosežek. :wink:
Uporabniški avatar
sokolja
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objavaNapisal/-a sokolja » 06. Avg. 2008 10:57

vem. se pa ne strinjam s tabo, da se lahko predlagaš za zoisovo, če imaš dosežek ali poveprečje. ker to pa ni resnica. ker ogromno mojih sošolcev ima povprečje, pa se ne morejo predlagati.

sploh ne razumem kaj si hotela s tem povedat :? lahko še enkrat?

Pogoji za pridobitev Zoisove štipendije za dijake:

* povprečna ocena najmanj 4,1 (do uveljavitve Koncepta vzgojno-izobraževalnega dela z nadarjenimi dijaki v srednjem izobraževanju se pogoj identificiranosti kot nadarjen dijak ne upošteva), ali
* izjemen splošni uspeh na maturi-zlati maturant, ali
* izjemni dosežki na posameznem področju družbenega življenja.
Uporabniški avatar
gaby_
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a gaby_ » 06. Avg. 2008 13:55

sokolja napisal/-a:

sploh ne razumem kaj si hotela s tem povedat :? lahko še enkrat?

Pogoji za pridobitev Zoisove štipendije za dijake:

* povprečna ocena najmanj 4,1 (do uveljavitve Koncepta vzgojno-izobraževalnega dela z nadarjenimi dijaki v srednjem izobraževanju se pogoj identificiranosti kot nadarjen dijak ne upošteva), ali
* izjemen splošni uspeh na maturi-zlati maturant, ali
* izjemni dosežki na posameznem področju družbenega življenja.

se opravičujem, sem imela napačne podatke. oz. sem zdaj šla na javni sklad brat pravila (do sedaj sem se zanimala samo, kako lahko štipendijo obrdžiš, v bistvu pa so pravila ista).
je pa sošolec, ki je bil odličen, šel do socialne delavke na šoli, pa mu je rekla da mora imeti še izjemen dosežek. drugače ne more dobiti štipendije. očitno tudi ona ni preveč poučena na tem področju.
Uporabniški avatar
sokolja
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objavaNapisal/-a sokolja » 06. Avg. 2008 14:12

aha ok :wink:

sošolec pa naj se sam prijavi ko bo razpis (v začetku septembra). očitno vaša socialna delavka pojma nima.
urssyka
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 8. 8. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a urssyka » 08. Avg. 2008 13:21

Mene pa sam neki zanima.. hodim v srednjo šolo pa me zanima če avgusta dobim štipendijo.. al je bila julija zadnja? Dobivam republiško štipendijo!

Hvala za odgovor :D
Uporabniški avatar
Žanna
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 6. 11. 2007
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Žanna » 08. Avg. 2008 13:23

Dobiš jo, razen na koncu zadnjega letnika ni štipendije avgusta.

Vrni se na Kariera

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov