Štipendija

Od šolanja do uresničitve karierne poti.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

*FaLLeN*AnGeL*
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 8. 5. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *FaLLeN*AnGeL* » 05. Dec. 2007 20:13

Men je pa neki ful čudn. Lansko leto sm hodila v 4. letnik srednje šole in do šole sm mela slabih 20km in sm dobivala določen znesek štipendije. Letos sm pa na faksu in sm 150km od doma in mam štipendijo višjo samo za deset evrov. Ful mi nekak ni jasn... sam ok očitno že more bit tko :)
Uporabniški avatar
amital
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 15. 9. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a amital » 05. Dec. 2007 20:24

pr men isto, sam mal večja je od srednješolske.. sma dobli s sestro isto, čeprav je mela ona mal boljši učni uspeh.. poleg tega sem dobla za dodatek za prevoz 40evrov.. lj je pa 120km od nas
vse se zgodi z razlogom, tako kot se tudi vse vrača in vse plača
Uporabniški avatar
keya
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 23. 12. 2005
Kraj: wajt krajna

Neprebrana objavaNapisal/-a keya » 05. Dec. 2007 20:46

^^ ja, ker prej si mela dodatek za prevoz, zdej pa ko si v LJ nimaš več tega dodatka za prevoz - ampak maš pač za bivanje.. :roll:

Js sm bila tudi lani presenečana nad tako malim dvigom (dobro, mela sem sicer več kot 10€, če se ne motim je bilo ene 20€), glede na to, da imam zdej fuul več stroškov kot prej.. ampak tako je :?
Uporabniški avatar
Vermilion
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 16. 3. 2005
Kraj: Kranj

Neprebrana objavaNapisal/-a Vermilion » 06. Dec. 2007 10:18

jst se pa vozim, tko da mam kar dosti višjo štipendijo...vsaj lansko leto sm jo mela :roll:

sicer sm mela v gimnaziji štipendije okrog 10 000 sit (ni blo niti za malco dost), zdaj pa mal manj kot 40 000, tko, da je full bolš... prej sem mela šolo oddaljeno enih 9km, zdaj se pa vozim v lj, tko da enih 25km... samo grem itaq samo okrog 2-3x na teden na fax, pa polkrat me še mami pelje k gre v službo, tko, da vsaj tist dodatek za prevoz mi ostane :)

...lani sem dobivala še dodatek na deficitarnost (to je tist, če hodiš v kakšno šolo / fax, ki jih država rabi -nekak iskani poklici)
Uporabniški avatar
Vermilion
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 16. 3. 2005
Kraj: Kranj

Neprebrana objavaNapisal/-a Vermilion » 06. Dec. 2007 10:20

keya napisal/-a:^^ ja, ker prej si mela dodatek za prevoz, zdej pa ko si v LJ nimaš več tega dodatka za prevoz - ampak maš pač za bivanje.. :roll:

Js sm bila tudi lani presenečana nad tako malim dvigom (dobro, mela sem sicer več kot 10€, če se ne motim je bilo ene 20€), glede na to, da imam zdej fuul več stroškov kot prej.. ampak tako je :?

kako naj pa človek preživi s 40€, kar je dodatka za bivanje... pa itaq moraš enkrat na teden pridt v lj in nazaj, kar je s5 prevoz...

a, da bi pa recimo napisala, da živiš doma pa se voziš se pa ne da?
kravzlbavc
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 16. 10. 2006
Kraj: kingdom far far away

Neprebrana objavaNapisal/-a kravzlbavc » 06. Dec. 2007 11:06

Vermilion napisal/-a:
keya napisal/-a:^^ ja, ker prej si mela dodatek za prevoz, zdej pa ko si v LJ nimaš več tega dodatka za prevoz - ampak maš pač za bivanje.. :roll:

kako naj pa človek preživi s 40€, kar je dodatka za bivanje... pa itaq moraš enkrat na teden pridt v lj in nazaj, kar je s5 prevoz...

eh ste hecne :) Dodatek za bivanje je v vsakem primeru več kot za prevoz..oz.če si nad 100km al kolk ž oddaljen, dobiš isto kot pa če bi stanoval v kraju kjer študiraš..
fallen angel, si mogoče mela v sš uspeh vredu??ker pol si mogoč zato mela še kr visoko štip.?zaj ko pa si 1.l faksa se ti pa vse na novo šteje osnova pa nč ne pomaga če si vse leta v sš odličen...
drugače bi pa mogla dobit 22tisoč več od osnove za bivanje..pa tud ker si 120km oddaljena,pa bi se vozla bi blo isto..

lp
Uporabniški avatar
gemini
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 8. 9. 2004
Kraj: notranjska

Neprebrana objavaNapisal/-a gemini » 06. Dec. 2007 12:33

Dodatek na prevoz je nad 42 km enak dodatku za bivanje. :)
Ko odvržeš vso strast
in me prideš nežno krast
tvoji poljubi z dlanmi kot bi mi
ustavil čas in že se dani (Neisha)
Uporabniški avatar
amital
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 15. 9. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a amital » 06. Dec. 2007 16:00

gemini napisal/-a:Dodatek na prevoz je nad 42 km enak dodatku za bivanje. :)

aja? :eek: :eek:
vse se zgodi z razlogom, tako kot se tudi vse vrača in vse plača
Uporabniški avatar
gemini
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a gemini » 06. Dec. 2007 18:29

Ja. Očitno predvidevajo, da če si oddaljen več kot 42 km, da se ti bolj splača živet tam.
Ko odvržeš vso strast
in me prideš nežno krast
*FaLLeN*AnGeL*
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 8. 5. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *FaLLeN*AnGeL* » 06. Dec. 2007 22:38

kravzlbavc napisal/-a:
Vermilion napisal/-a:

eh ste hecne :) Dodatek za bivanje je v vsakem primeru več kot za prevoz..oz.če si nad 100km al kolk ž oddaljen, dobiš isto kot pa če bi stanoval v kraju kjer študiraš..
fallen angel, si mogoče mela v sš uspeh vredu??ker pol si mogoč zato mela še kr visoko štip.?zaj ko pa si 1.l faksa se ti pa vse na novo šteje osnova pa nč ne pomaga če si vse leta v sš odličen...
drugače bi pa mogla dobit 22tisoč več od osnove za bivanje..pa tud ker si 120km oddaljena,pa bi se vozla bi blo isto..

lp

Ne v srednji šoli sm mela dober uspeh in lih zarad tega sm zdej pričakovala usaj mal višjo štipendijo. Čudn mi je sam to, ker so mi takrt upošteval za prevoz tistih slabih 20 km pa sm mela skor čist isti znesek kot zdej k mam okol 150 km. Neki mi ne štima. No sej ni pomembno, zdej je kar je :)
Uporabniški avatar
gemini
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a gemini » 08. Dec. 2007 9:19

TABELA ZA IZRAČUN ŠTIPENDIJ 2007/2008 - v EUR
Tko, da če vam kej ne štima se oglasite na zavodu pa povprašajte zakaj ne štima, mnde ne boste pustile, da zaradi napake dobivate premalo. :wink:

Aja pa u prvem letniku faksa imaš samo onovo+dodatek za prevoz(oz. bivanje). In na to NIČ ne vpliva kak uspeh si mel v srednji šoli, ker se gre spet ve od začetka.
Ko odvržeš vso strast
in me prideš nežno krast
Uporabniški avatar
ženska
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 4. 10. 2005
Kraj: Prelepa Gorenjska

Neprebrana objavaNapisal/-a ženska » 10. Dec. 2007 2:28

Letos so mi vrnili Zoisovo štipendijo, ki je mirovala, ker sem lani diplomirala in potem nadaljevala študij na drugi fakulteti. Moram reči, da mi kar prav pride nekaj denarja. Lansko leto je bila kar kriza, saj se za denar ne morem obrniti na domače.
daylight
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 1. 5. 2005
Kraj: Obala

Neprebrana objavaNapisal/-a daylight » 18. Dec. 2007 12:19

Zanima me, kako se izplačuje republiška štipendija poleti za študente? Jo dobimo izplačano tudi julija, avgusta in septembra ali ne?
Uporabniški avatar
mirella
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 25. 12. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a mirella » 18. Dec. 2007 13:22

daylight napisal/-a:Zanima me, kako se izplačuje republiška štipendija poleti za študente? Jo dobimo izplačano tudi julija, avgusta in septembra ali ne?

js republiško dobim vsak mesec enako ne glede na to poletje zima itd.. vedno sm dobila
Life is not the amount of breaths you take,
it's the moments that take your breath away.
*kristyna*
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 7. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *kristyna* » 18. Dec. 2007 18:58

meni so poslali na mamo... napisali so mamin naslov notri pa kao zame odločbo... skratka zmotili so se... štipendije pa nisem dobila
Love me or leave me. Hey! Where''s everybody going??

Vrni se na Kariera

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov