štipendija, pavziranje in ponavljanje letnika
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
- V_Rose_V
- Debatorica
- Na forumu od: 7. 7. 2008
Jaz sem bila lani pred istim vprašanjem. Kar se tiče izpitov-je odvisno od faxa do faxa. Včasih te spustijo naprej, včasih spustijo kriterije za vse, pač odvisno.
Kar se pa tiče štipendije, pa so meni povedali na zavodu za zaposlovanje-ker majo letos oni to spet preko, da 1 leto lahko pavziraš in ti štipendija miruje. Ampak...če pa ti v 1 letu ko pavziraš, ne opraviš obveznosti, se pa zna zgoditi, da moreš vrniti štipendijo za tisto leto, ko si imel status. Vsaj tako so povedali meni. Imam pa kolega, ki je vlekel vse zadeve ene 3-4 leta, potem pa so mu zagnjavili in je mogel vračat vse.
Najbolje, da še 1x vprašaš na zavodu.
Kar se pa tiče štipendije, pa so meni povedali na zavodu za zaposlovanje-ker majo letos oni to spet preko, da 1 leto lahko pavziraš in ti štipendija miruje. Ampak...če pa ti v 1 letu ko pavziraš, ne opraviš obveznosti, se pa zna zgoditi, da moreš vrniti štipendijo za tisto leto, ko si imel status. Vsaj tako so povedali meni. Imam pa kolega, ki je vlekel vse zadeve ene 3-4 leta, potem pa so mu zagnjavili in je mogel vračat vse.
Najbolje, da še 1x vprašaš na zavodu.
-
*mala* - Cosmopsiho
- Na forumu od: 3. 8. 2004
Ni treba. Če se ne vpišeš v naslednji letnik avtomatsko si vpisana le do 30. septembra.
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
-
disketa - Komunikatorka
- Na forumu od: 11. 8. 2009
Mene pa zanima, kako je s pavziranjem in vračanjem štipendije. Prvega letnika nisem naredila torej moram pavzirati. S faksa se nisem izpisala, štippendija je republiška. V primeru, da jo moram vračati: ali je možno, da se vračilo 'zamrzne', recimo za eno leto ali več?
Zanima me tudi, ali lahko po pavziranju spet zaprosim za štipendijo..
Opravičujem se, če je vprašanje že bilo zastavljeno, ampak raje vprašam še enkrat, ker je tema že malce stara, zakoni pa se spremnjajo.
Zanima me tudi, ali lahko po pavziranju spet zaprosim za štipendijo..
Opravičujem se, če je vprašanje že bilo zastavljeno, ampak raje vprašam še enkrat, ker je tema že malce stara, zakoni pa se spremnjajo.
-
*mala* - Cosmopsiho
Štipendija se ti bo zamrznila za 1 leto. V tem letu narediš izpite, se vpišeš v naslednji letnik in normalno zopet zaprosiš za njo.
Mislim, da je treba napisati prošnjo za mirovanje (najbolje da vprašaš).
Mislim, da je treba napisati prošnjo za mirovanje (najbolje da vprašaš).
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
-
*mala* - Cosmopsiho
Pri prepisovanju se pa ponavadi vrača (ampak potem na drugem faksu zopet prijemaš štipendijo 1. letnik).
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov