štipendija, pavziranje in ponavljanje letnika
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
- yosephine
- Sramežljivka
- Na forumu od: 22. 7. 2008
Pozdravljeni!
Prosim, če mi lahko kdo pomaga v zvezi z mojim naslovom.
In sicer-letos sem študentka prvega letnika. Dobivala sem tudi republiško štipendijo. V šolskem letu 2008/2009 bom pavzirala, v letu 2009-2010 pa bi opravljala izpite, ki so mi ostali. Torej, v letu 2008-2009 mi bo štipendija mirovala, sedaj pa imam vprašanja...
1. Mogoče sem malo pozno opazila, da moram imeti za ponavljanje letnika opravljenih vsaj polovico izpitov, jaz imam pa enega manj kot polovico. Kaj se zgodi v tem primeru? Lahko oddam kakšno prošnjo ali kaj podobnega, da lahko ponavljam letnik?
2. Če bom v letu 2009-2010 uspešno končala prvi letnik in se bom v drugi letnik prepisala na izredno-ali moram vračati štipendijo, glede na to da bo letnik uspešno končan?
3. Kaj pa v primeru, da bi šla študirat v tujino in ne isto študijsko smer?Upam, da sem dokaj razumljivo napisala.
Res hvala za pomoč!
Yosephine
Prosim, če mi lahko kdo pomaga v zvezi z mojim naslovom.
In sicer-letos sem študentka prvega letnika. Dobivala sem tudi republiško štipendijo. V šolskem letu 2008/2009 bom pavzirala, v letu 2009-2010 pa bi opravljala izpite, ki so mi ostali. Torej, v letu 2008-2009 mi bo štipendija mirovala, sedaj pa imam vprašanja...
1. Mogoče sem malo pozno opazila, da moram imeti za ponavljanje letnika opravljenih vsaj polovico izpitov, jaz imam pa enega manj kot polovico. Kaj se zgodi v tem primeru? Lahko oddam kakšno prošnjo ali kaj podobnega, da lahko ponavljam letnik?
2. Če bom v letu 2009-2010 uspešno končala prvi letnik in se bom v drugi letnik prepisala na izredno-ali moram vračati štipendijo, glede na to da bo letnik uspešno končan?
3. Kaj pa v primeru, da bi šla študirat v tujino in ne isto študijsko smer?Upam, da sem dokaj razumljivo napisala.
Res hvala za pomoč!
Yosephine
-
redlolla - Komunikatorka
- Na forumu od: 24. 3. 2008
- Kraj: here on earth
jst ti lahko odgovorim na eno uprašanje.... republiške štipendije ni potrebno vračat...
kar se tiče pa pavziranja in tistih pou pogojev...pr nas na filo faxu vem da ni treba met narjenih nobenih izpitov za ponavljanje...
kar se tiče pa pavziranja in tistih pou pogojev...pr nas na filo faxu vem da ni treba met narjenih nobenih izpitov za ponavljanje...
-
*sanja* - Kofetarica
- Na forumu od: 2. 1. 2008
Če jaz prav vem, je pri nas tako, da če imaš pogoje za ponavljanje, lahko hodiš normalno še enkrat na predavanja, kolokvije... Če pa nimaš pogojev za ponavljanje, pa lahko delaš izpite, ki ti manjkajo, ampak moraš plačevati (od 4. izpita naprej), kolokvijev ne moreš pisati, na predavanja naj ne bi hodil... (čeprav glede predavanj bi se verjetno dalo kaj zmenit).
- yosephine
- Sramežljivka
- Na forumu od: 22. 7. 2008
Ubistvu, mi smo že vsa predavanja dali skozi, tudi prakso, ker pač hodim na tak fax, in prakse vem da mi ne bi bilo treba še enkrat delati, pa tudi na predavanja nebi še enkrat hodila, samo izpite bi delala ki so mi ostali.
Ali pričakujejo da se hodi na predavanja in popisujejo?
Ali pričakujejo da se hodi na predavanja in popisujejo?
-
*kayka* - Kofetarica
- Na forumu od: 26. 1. 2005
- Kraj: Kranj
mene pa zanima, če katera ve, kakšni so pogoji za ponavljanje? je to različno od faxa do faxa? Fantu namreč manjkajo 3 točke do naslednjega letnika, ampak ni opravil izpita, tako da zdaj ne ve kako in kaj... drugače pa ima še 3 izpite...
-
Kika - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 13. 1. 2007
vsak fax ma svoje pogoje. neko splošno pravilo je polovica izpitov.
drugače pa lahko, če mu manjka le nekaj točk, vloži kakšno prošnjo za izjemni vpis.
pa sploh ne razumem. a nima njegov fax svojga foruma. tam bojo zihr vedli koko pa kaj, pa kok se to kej spušča naprej.
pa še to- zakaj se sam ne pozanima?! sej je konc koncev on na faxu in ne ti. al koko
drugače pa lahko, če mu manjka le nekaj točk, vloži kakšno prošnjo za izjemni vpis.
pa sploh ne razumem. a nima njegov fax svojga foruma. tam bojo zihr vedli koko pa kaj, pa kok se to kej spušča naprej.
pa še to- zakaj se sam ne pozanima?! sej je konc koncev on na faxu in ne ti. al koko
- Tiavanna
- Cosmopolitanka
- Na forumu od: 29. 10. 2005
Ne obstaja neko splošno pravilo, to je odvisno od vsakega faksa posebej tko da vsem priporočam, da kličete v referat in se pozanimate oz. vsaj napišete na katerem faksu ste, ker tisti, ki smo recimo na FF, ne moremo komentirat za npr. FE, ker je totalno drugačen sistem in pol rata sam ena velika zmeda, ker folk piše karneki na pamet.
-
*sanja* - Kofetarica
- Na forumu od: 2. 1. 2008
*sanja* napisal/-a:Če jaz prav vem, je pri nas tako, da če imaš pogoje za ponavljanje, lahko hodiš normalno še enkrat na predavanja, kolokvije... Če pa nimaš pogojev za ponavljanje, pa lahko delaš izpite, ki ti manjkajo, ampak moraš plačevati (od 4. izpita naprej), kolokvijev ne moreš pisati, na predavanja naj ne bi hodil... (čeprav glede predavanj bi se verjetno dalo kaj zmenit).
No, moram sama sebe popraviti, ker sem ravnokar izvedela, da tudi če pavziraš, lahko delaš s kolokviji, plačevati ni treba...
- FemmeFatal
- Kofetarica
- Na forumu od: 24. 11. 2004
Verjetno mislis visjo solo. kaksne informacije utegnes najti tu.
- pussyka
- Komunikatorka
- Na forumu od: 15. 12. 2005
zanima me koliko približno znaša državna štipendija za študente...??
čez vso gimnazijo sem prejemala državno štipendijo, ki je znašala okoli 120€. letos pa grem iz posavja študirat v ljubljano, in me zanima če se mi bo cenzus zvišal, glede na to da bom živela v ljubljani?
če ima katera državno štipendijo bi prosila, če lahko pove v kakšni višini(in pod kakšnimi pogoji)!?
čez vso gimnazijo sem prejemala državno štipendijo, ki je znašala okoli 120€. letos pa grem iz posavja študirat v ljubljano, in me zanima če se mi bo cenzus zvišal, glede na to da bom živela v ljubljani?
če ima katera državno štipendijo bi prosila, če lahko pove v kakšni višini(in pod kakšnimi pogoji)!?
-
an|a - Sramežljivka
- Na forumu od: 29. 11. 2007
redlolla napisal/-a:jst ti lahko odgovorim na eno uprašanje.... republiške štipendije ni potrebno vračat...
zakaj pa republiške štipendije ni potrebno vračat?
sama imam primer kjer bom mogla vračat štipendijo in sem imela republiško...zato me zanima zakaj republiške ni potrebno vračati?
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov