štipendija, pavziranje in ponavljanje letnika

Od šolanja do uresničitve karierne poti.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

yosephine
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 22. 7. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a yosephine » 01. Avg. 2008 11:17

Pozdravljeni!
Prosim, če mi lahko kdo pomaga v zvezi z mojim naslovom.
In sicer-letos sem študentka prvega letnika. Dobivala sem tudi republiško štipendijo. V šolskem letu 2008/2009 bom pavzirala, v letu 2009-2010 pa bi opravljala izpite, ki so mi ostali. Torej, v letu 2008-2009 mi bo štipendija mirovala, sedaj pa imam vprašanja...
1. Mogoče sem malo pozno opazila, da moram imeti za ponavljanje letnika opravljenih vsaj polovico izpitov, jaz imam pa enega manj kot polovico. Kaj se zgodi v tem primeru? Lahko oddam kakšno prošnjo ali kaj podobnega, da lahko ponavljam letnik?
2. Če bom v letu 2009-2010 uspešno končala prvi letnik in se bom v drugi letnik prepisala na izredno-ali moram vračati štipendijo, glede na to da bo letnik uspešno končan?
3. Kaj pa v primeru, da bi šla študirat v tujino in ne isto študijsko smer?Upam, da sem dokaj razumljivo napisala.
Res hvala za pomoč!
Yosephine
Uporabniški avatar
redlolla
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 24. 3. 2008
Kraj: here on earth

Neprebrana objavaNapisal/-a redlolla » 01. Avg. 2008 12:11

jst ti lahko odgovorim na eno uprašanje.... republiške štipendije ni potrebno vračat...

kar se tiče pa pavziranja in tistih pou pogojev...pr nas na filo faxu vem da ni treba met narjenih nobenih izpitov za ponavljanje...
Uporabniški avatar
*sanja*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 2. 1. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a *sanja* » 01. Avg. 2008 13:37

Če jaz prav vem, je pri nas tako, da če imaš pogoje za ponavljanje, lahko hodiš normalno še enkrat na predavanja, kolokvije... Če pa nimaš pogojev za ponavljanje, pa lahko delaš izpite, ki ti manjkajo, ampak moraš plačevati (od 4. izpita naprej), kolokvijev ne moreš pisati, na predavanja naj ne bi hodil... (čeprav glede predavanj bi se verjetno dalo kaj zmenit).
yosephine
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a yosephine » 01. Avg. 2008 15:12

Ubistvu, mi smo že vsa predavanja dali skozi, tudi prakso, ker pač hodim na tak fax, in prakse vem da mi ne bi bilo treba še enkrat delati, pa tudi na predavanja nebi še enkrat hodila, samo izpite bi delala ki so mi ostali.
Ali pričakujejo da se hodi na predavanja in popisujejo?
Uporabniški avatar
*sanja*
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a *sanja* » 01. Avg. 2008 16:13

^^Če ponavljaš, potem verjetno ja, če pa ne ponavljaš, pa sigurno ne.
yosephine
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a yosephine » 01. Avg. 2008 16:53

Kako pa potem lahko uredim na šoli, da bi samo hodila na izpite? Ker ne nameravam hoditi na predavanja.
Uporabniški avatar
*kayka*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 26. 1. 2005
Kraj: Kranj

Neprebrana objavaNapisal/-a *kayka* » 17. Sep. 2008 11:36

mene pa zanima, če katera ve, kakšni so pogoji za ponavljanje? je to različno od faxa do faxa? Fantu namreč manjkajo 3 točke do naslednjega letnika, ampak ni opravil izpita, tako da zdaj ne ve kako in kaj...:( drugače pa ima še 3 izpite...
Uporabniški avatar
Kika
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 13. 1. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Kika » 17. Sep. 2008 12:10

vsak fax ma svoje pogoje. neko splošno pravilo je polovica izpitov.

drugače pa lahko, če mu manjka le nekaj točk, vloži kakšno prošnjo za izjemni vpis.

pa sploh ne razumem. a nima njegov fax svojga foruma. tam bojo zihr vedli koko pa kaj, pa kok se to kej spušča naprej.

pa še to- zakaj se sam ne pozanima?! sej je konc koncev on na faxu in ne ti. al koko :?
Uporabniški avatar
*kayka*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 26. 1. 2005
Kraj: Kranj

Neprebrana objavaNapisal/-a *kayka* » 17. Sep. 2008 12:39

ja pač sem prašala, a ne smem? sj je on itak prfoksa klicov...
Tiavanna
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 29. 10. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Tiavanna » 17. Sep. 2008 19:34

Ne obstaja neko splošno pravilo, to je odvisno od vsakega faksa posebej tko da vsem priporočam, da kličete v referat in se pozanimate oz. vsaj napišete na katerem faksu ste, ker tisti, ki smo recimo na FF, ne moremo komentirat za npr. FE, ker je totalno drugačen sistem in pol rata sam ena velika zmeda, ker folk piše karneki na pamet.
Uporabniški avatar
*sanja*
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a *sanja* » 17. Sep. 2008 21:54

*sanja* napisal/-a:Če jaz prav vem, je pri nas tako, da če imaš pogoje za ponavljanje, lahko hodiš normalno še enkrat na predavanja, kolokvije... Če pa nimaš pogojev za ponavljanje, pa lahko delaš izpite, ki ti manjkajo, ampak moraš plačevati (od 4. izpita naprej), kolokvijev ne moreš pisati, na predavanja naj ne bi hodil... (čeprav glede predavanj bi se verjetno dalo kaj zmenit).

No, moram sama sebe popraviti, ker sem ravnokar izvedela, da tudi če pavziraš, lahko delaš s kolokviji, plačevati ni treba...
veronika_
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 30. 3. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a veronika_ » 21. Sep. 2008 22:46

..
Zadnjič spremenil veronika_, dne 16. Sep. 2010 13:04, skupaj popravljeno 1 krat.
FemmeFatal
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 24. 11. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a FemmeFatal » 21. Sep. 2008 23:16

Verjetno mislis visjo solo. kaksne informacije utegnes najti tu.
pussyka
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 15. 12. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a pussyka » 18. Feb. 2009 14:47

zanima me koliko približno znaša državna štipendija za študente...??

čez vso gimnazijo sem prejemala državno štipendijo, ki je znašala okoli 120€. letos pa grem iz posavja študirat v ljubljano, in me zanima če se mi bo cenzus zvišal, glede na to da bom živela v ljubljani?

če ima katera državno štipendijo bi prosila, če lahko pove v kakšni višini(in pod kakšnimi pogoji)!?
Uporabniški avatar
an|a
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 29. 11. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a an|a » 23. Apr. 2009 16:40

redlolla napisal/-a:jst ti lahko odgovorim na eno uprašanje.... republiške štipendije ni potrebno vračat...

kar se tiče pa pavziranja in tistih pou pogojev...pr nas na filo faxu vem da ni treba met narjenih nobenih izpitov za ponavljanje...

zakaj pa republiške štipendije ni potrebno vračat?

sama imam primer kjer bom mogla vračat štipendijo in sem imela republiško...zato me zanima zakaj republiške ni potrebno vračati?

Vrni se na Kariera

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov