Stanovanje

Od šolanja do uresničitve karierne poti.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

~NIA~
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 4. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a ~NIA~ » 04. Sep. 2009 8:42

-----
Zadnjič spremenil ~NIA~, dne 29. Nov. 2010 18:13, skupaj popravljeno 1 krat.
my_self
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 17. 6. 2008
Kraj: Daleč...

Neprebrana objavaNapisal/-a my_self » 04. Sep. 2009 9:28

^^ ne, to je "drobiž". stanovanja za 200 € + stroški so majhna (vsaj v lj). je pa druga zgodba če si deliš s kom stanovanje
Uporabniški avatar
Seyfullah
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 4. 6. 2009
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Seyfullah » 04. Sep. 2009 10:03

Ufff da bi za 200€ najdla 60 kvadratno stanovanje grem že zdele tja tuki v Lj....Ni šans,da bi blo kle tok pocen! :?
***Everything is possible...Impossible just takes a while longer***
TOM-Lady
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 31. 8. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a TOM-Lady » 04. Sep. 2009 11:45

pepelčica napisal/-a:Jz nevem kaj je narobe s tem, da si fant tako želi živeti z njo, da je pripravljen sam plačevati najemnino in stroške. Sej ga ženska ni prisilila...

V čem je potem fora: s stroški razbremeniš starše in s tem obremeniš fanta.. :roll:
Imam občutek, da določene malce preveč na easy gledate na tole (življenje v dvoje, plačevanje stroškov)... Men bi blo ful čudn, da bi se pač se hotla selit z njim, po drugi strani pa ne bi nič prisprevala zraven. halo?! Čudn bi se počutla res, skratka, da me zdj namest staršev financira in vzdržuje on. Ne hvala!
Uporabniški avatar
Mimi123
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 18. 6. 2009
Kraj: *somewhere over the rainbow*

Neprebrana objavaNapisal/-a Mimi123 » 04. Sep. 2009 11:50

rajs malo pocaki, da zasluzis kej denarja, da lahko prispevas, obema bo lazje. ne prevec hitet, pa ce je se tok tezko bit doma :?
Ut ameris, ama...

“I will never be the woman with the perfect hair, who can wear white and not spill on it.”
Uporabniški avatar
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 13. 2. 2006
Kraj: Lj

Neprebrana objavaNapisal/-a purple_rain » 04. Sep. 2009 16:35

red_rose napisal/-a:mislim da je ravno to problem pri tovrstnih debatah :D punce si drugace pojmujemo stavek ''na svojem''

zame je pomen cist preprost - zivet fizicno loceno stran od hise starsev, dolzina se lahko izraza v metrih, kilometrih...

za vas pa to pomeni, da si sam zasluzis za vse stroske, da starsi ne prispevajo vec niti penija - uglavnem bolj v denarnem smislu.

/.../

za nekatere tukaj js ne zivim na svojem, ceprav vidim starse enkrat na mesec, po telefonu se slisimo mogoce 1x na teden, popolnoma vse odlocitve sprejemam sama brez vedenja starsev, imam resnega fanta in skupaj imama psa, stanovanje, po najino urejeno, najine slike po stanovanju, skupaj ga cistiva, vzdrzujema, placujema stroske, vsak dan mu skuham kosilo in zjutraj voscim lep dan v sluzbi. ampak ne, to ni zivljenje na svojem, ker ma slucajno on vec prihodkov, mene pa vzdrzuje drzava :D kaj je potem to ce ne zivljenje na svojem v dvoje? :lol:
Za moje pojme, to, kar ti opisuješ, je "na vajinem". ;) (če se že gremo)

pa vem da mi ni treba tu razlagat in dokazovat kako in kje js zivim
Pa vendar si točno to nardila.

zame je zivljenje na svojem tudi ce bi js najela stanovanje, pa bi mi starsi nakazali vsak mesec 700€ na racun. ni financna neodvisnost, je pa zivljenje na svojem ;) :P
No, tako sem pa jz en cajt živela, in me je bilo sram, da se grem neko kvazi samostojnost - še vedno pa na račun staršev.
Veliko bolje se počutim (jz, ter vsi vpleteni :)) doma doma, pri starših, in skrbim zase s svojim denarjem in pomagam kolikor le lahko (kot sta povedali že *mala* in Tearjerker, lahko se tudi doma, ko je človek še pri mami, pomaga s pranjem, kuhanjem, pospravljanjem...).
Uporabniški avatar
pepelčica
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 10. 7. 2007
Kraj: koper

Neprebrana objavaNapisal/-a pepelčica » 04. Sep. 2009 20:25

TOM-Lady napisal/-a:
pepelčica napisal/-a:Jz nevem kaj je narobe s tem, da si fant tako želi živeti z njo, da je pripravljen sam plačevati najemnino in stroške. Sej ga ženska ni prisilila...

V čem je potem fora: s stroški razbremeniš starše in s tem obremeniš fanta.. :roll:
Imam občutek, da določene malce preveč na easy gledate na tole (življenje v dvoje, plačevanje stroškov)... Men bi blo ful čudn, da bi se pač se hotla selit z njim, po drugi strani pa ne bi nič prisprevala zraven. halo?! Čudn bi se počutla res, skratka, da me zdj namest staršev financira in vzdržuje on. Ne hvala!

Mah..če je njemu tako kul nevem zakaj ne bi. Ja nekatere pa preveč komplicirate glede tega. Jz mam že preveč zakomplicirano življenje (in najbž nisem edina) da bi se še s tem obremenjevala. Go with the flow :D
Uspešen moški je tisti, ki zasluži več kot lahko njegova žena zapravi. Uspešna ženska je tista, ki najde takega moža.
Uporabniški avatar
punkie_
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 17. 4. 2006
Kraj: ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a punkie_ » 05. Sep. 2009 8:29

pepelčica napisal/-a:
TOM-Lady napisal/-a:

Mah..če je njemu tako kul nevem zakaj ne bi. Ja nekatere pa preveč komplicirate glede tega. Jz mam že preveč zakomplicirano življenje (in najbž nisem edina) da bi se še s tem obremenjevala. Go with the flow :D

ok ti greš with the flow, nekateri smo pa na lastne oči vidl kaj se zgodi, ko zakon propade in se začne neskončno kreganje okol denarja in tega, kdo je komu kaj dolžen in komu gre maček in komu avto. jebat ga, nekateri smo pesimisti (realisti?) in pomislmo tut na to. drugi pa pol k je včasih že prepozn
nivea9
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 5. 6. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a nivea9 » 05. Sep. 2009 22:18

Jaz sploh ne štekam kako folku znese plačevat najemnino. Še hujš pa kaj naredit, če ostaneš brez službe.
nivea9
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a nivea9 » 05. Sep. 2009 22:23

red_rose napisal/-a:
punkie_ napisal/-a:jaz ne razumem več tega, zdaj bi kar vse 20 letnice že hotle živet zakonsko življenje s tipom in bit 24/7 z njim in jokajo za vsake 5 minut, ko gre tip srat na wc, ker ga že pogrešajo

raje to kot da bi pri 25ih bla se vedno doma in se obesala na mamino krilo, (in denarnico...)

Ja ampak je to edino kar ti ostane, če do 25 leta študiraš. Bolje, da te mama financira kot pa živet na račun fanta, ki ga poznaš pol leta npr. in hočeš z njim na svoje. Mami vsaj najemnine ne bo treba plačat, če je v hoiši, medtem ko jo bo fant mogel.
nivea9
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a nivea9 » 05. Sep. 2009 22:29

punkie_ napisal/-a:jaz se mam za ful samostojno kljub temu da še vedno živim z mamo. vglavnem si vse stroške sama krijem, mami je ''banka'' samo takrat ko mi res zmanjka, takrat mi posodi, in ji vsak mesec vračam (npr. za kak večji nakup). živet stran od staršev še ne pomeni, da si samostojen.

Več kot dobro povedano :) Se ne bi mogla bolj strinjat.
TOM-Lady
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 31. 8. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a TOM-Lady » 07. Sep. 2009 11:06

pepelčica napisal/-a:
TOM-Lady napisal/-a:

Hja seveda določeni ljudje so/ste takšni, ki se ne obremenjujete ampak lepo "izkoriščate"/živite na fantov račun. In js mislim da če se dva odločita za skupno življenje naj bi bilo tako tudi glede delitve stroškov.
Uporabniški avatar
girl92
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 23. 6. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a girl92 » 20. Nov. 2010 8:46

cene stanovanj v lj in kopru? :oops:
Uporabniški avatar
Tamala_mrha
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 21. 10. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Tamala_mrha » 16. Dec. 2010 14:53

Seyfullah napisal/-a:Ufff da bi za 200€ najdla 60 kvadratno stanovanje grem že zdele tja tuki v Lj....Ni šans,da bi blo kle tok pocen! :?

Jah tako pač je v Lj. Ko sem še z bivšim živela v Lj, sva za 1-sobno stanovanje (cca 32m2) plačevala vse skupaj nekaj čez 500 € s stroški vred, seveda sva si delila na pol. V Mb, kamor se selim v bližnji prihodnosti, pa bom za tako oz. še večje stanovanje (in to solidno opremljeno + skoraj novo) plačevala s stroški vred malce čez 300 €. :hail:
Je pa (vsaj pri meni) tako, da na partnerjeve stroške ne bi mogla živet, ker bi mi, če bi bilo kaj narobe, lahko očital, da sem mu dolžna toliko in toliko denarja. :wink:

Vrni se na Kariera

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov