Stanovanje
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
red_rose - Cosmofrik
- Na forumu od: 12. 4. 2008
[vanessa] napisal/-a:*mala* napisal/-a:A se je bolje na fantove hlače obešat in njegovo denarnico?
Zame ni ravno razlike...
nihce ne govori o popolnem obesanju na fantovo denarnico..tut avtorca teme je rekla da bi pac prispevala kolikor lahko in ko bi lahko. tudi pri nama sem js se studentka, on pa zaposlen - kar pomeni da js za naju prispevam vse kar lahko, on pa pac kolikor je pripravljen, njegova odlocitev...pa cist lepo shajama. denar je meni pac sredstvo, papircki, za nekaj kupit...zivljenje z njim v svojem stanovanju 1h stran od starsev je pa neprecenljivo. takrat ti pac vec ne pere mamica oblacil in ti ne kuha kosila sploh je ni tam
+ tega mogoce bo pa punca ko se zaposli mela 5x visjo placo in bo pac ona dosti vec prispevala...in to pa ne bo nic cudnega, samo zato ker bota pac starejsa? kr nekaj
- my_self
- Komunikatorka
- Na forumu od: 17. 6. 2008
- Kraj: Daleč...
^^ in kje piše da boste ostala skupaj?
Tudi v tvojem primeru ni zagotovljeno da bosta skupi. In glede na to kar si napisala je več kot očitno da fant prispeva več kot ti oz. da te uzdržuje (ti si študentka, torej študiraš, on je zaposlen torej služi). In ti se zanašaš na to, da mogoče nekoč boš imela višjo plačo kot on. Vse lepo in prav, ampak mogoče boste že čez 2 mesca en brez drugega.
Tudi v tvojem primeru ni zagotovljeno da bosta skupi. In glede na to kar si napisala je več kot očitno da fant prispeva več kot ti oz. da te uzdržuje (ti si študentka, torej študiraš, on je zaposlen torej služi). In ti se zanašaš na to, da mogoče nekoč boš imela višjo plačo kot on. Vse lepo in prav, ampak mogoče boste že čez 2 mesca en brez drugega.
-
red_rose - Cosmofrik
hahah ne me ne vzdrzuje placujem najemnino, mam stipendijo, letos je bom mela 350 € kar je vec kot dovolj za eno osebo ze predn sm ga mela sem bla tuki sama s svojo stipendijo
v bistvu je tako da js dam njemu skor vs svoj denar, iz tega pol kupujeva hrano...ce hodiva ven pa to, pa ponavadi on povabi in tut res da on placa kar men ostane pa pac zase porabim. on si pa tudi drage stvari kupuje iz svoje place, nekatere tudi skupaj uporabljava, ampak to res nima veze, da je on kupu, ker če greva narazen je to vse itak njegovo, normalno
ne zanasam se na to da bom mela visjo placo - to je blo napisano kot primer
v bistvu je tako da js dam njemu skor vs svoj denar, iz tega pol kupujeva hrano...ce hodiva ven pa to, pa ponavadi on povabi in tut res da on placa kar men ostane pa pac zase porabim. on si pa tudi drage stvari kupuje iz svoje place, nekatere tudi skupaj uporabljava, ampak to res nima veze, da je on kupu, ker če greva narazen je to vse itak njegovo, normalno
ne zanasam se na to da bom mela visjo placo - to je blo napisano kot primer
Zadnjič spremenil red_rose, dne 02. Sep. 2009 12:32, skupaj popravljeno 1 krat.
-
*mala* - Cosmopsiho
- Na forumu od: 3. 8. 2004
red_rose napisal/-a:[vanessa] napisal/-a:*mala* napisal/-a:A se je bolje na fantove hlače obešat in njegovo denarnico?
Zame ni ravno razlike...
nihce ne govori o popolnem obesanju na fantovo denarnico..tut avtorca teme je rekla da bi pac prispevala kolikor lahko in ko bi lahko. tudi pri nama sem js se studentka, on pa zaposlen - kar pomeni da js za naju prispevam vse kar lahko, on pa pac kolikor je pripravljen, njegova odlocitev...pa cist lepo shajama. denar je meni pac sredstvo, papircki, za nekaj kupit...zivljenje z njim v svojem stanovanju 1h stran od starsev je pa neprecenljivo. takrat ti pac vec ne pere mamica oblacil in ti ne kuha kosila sploh je ni tam
+ tega mogoce bo pa punca ko se zaposli mela 5x visjo placo in bo pac ona dosti vec prispevala...in to pa ne bo nic cudnega, samo zato ker bota pac starejsa? kr nekaj
Tudi ko živiš s starši lahko ti skuhaš kosilo, lahko opereš oblačila. Ni to neka blazna umetnost.
Se pa strinjam, da je lepo bit na svojem, ampak ne rinem z glavo skoz zid, kakor hoče avtorica teme- vsaj zame je to preživet 2 z 700€. Ostalo jima ne bo nič denarja, treba bo gledat na vsak evro, kar pa pokvari užitek skupnega življenja.
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
-
red_rose - Cosmofrik
z 700€ res malo tezko. ampak ce bi jima se par 100€ uspelo dobit v obliki kaksne stipendije bi blo pa ze malo bolj lagodno, sploh ce nista iz ljubljane...
je pa to odvisno od cloveka - osebno bi raje gledala na vsak €, da bi lahko bla na svojem. ker se zal s starsi ne razumem ce sem doma vec kot eno noc. takole kot je zdaj nam najbolj odgovarja, da se vidimo nekje enkrat na mesec... mi nudijo vso podporo in vse, ampak zal nismo za skupno zivljenje, vsi cist prevec trpimo in zdaj je tako ze skoraj 4 leta, in si sploh vec ne predstavljam da bi bla par dni skupaj doma...
tako da, odvisno
je pa to odvisno od cloveka - osebno bi raje gledala na vsak €, da bi lahko bla na svojem. ker se zal s starsi ne razumem ce sem doma vec kot eno noc. takole kot je zdaj nam najbolj odgovarja, da se vidimo nekje enkrat na mesec... mi nudijo vso podporo in vse, ampak zal nismo za skupno zivljenje, vsi cist prevec trpimo in zdaj je tako ze skoraj 4 leta, in si sploh vec ne predstavljam da bi bla par dni skupaj doma...
tako da, odvisno
-
*mala* - Cosmopsiho
- Na forumu od: 3. 8. 2004
Samo glede na to da je ona študentka in teh je največ ravno v Lj, se jima najbolj splača ravno Lj ali okoliš, ker drugače je še prevoz (če ni LPP), ki zna pa precej nanest, ali pa avto, ki je pa spet velik strošek.
Sej če probata na svojem, bosta v roku 2 mesecev takoj vidla na čem sta in kako jima znese.
Sej če probata na svojem, bosta v roku 2 mesecev takoj vidla na čem sta in kako jima znese.
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
- my_self
- Komunikatorka
- Na forumu od: 17. 6. 2008
- Kraj: Daleč...
red_rose napisal/-a:z 700€ res malo tezko. ampak ce bi jima se par 100€ uspelo dobit v obliki kaksne stipendije bi blo pa ze malo bolj lagodno, sploh ce nista iz ljubljane...
ah dej no, to si napisala kot da se da štipendijo kr tko dobit, sam da s prstom pomigneš.
- >rainbow_girl<
- Sramežljivka
- Na forumu od: 31. 8. 2009
- Kraj: _ljubljana_
čaw MolliKa
ewo s prwe roke ti lahko powem kako je..
s fantom žiwiwa w ljubljani že nekaj časa,imawa stanowanje blizu centra,stanowanje je garsonjera.
najemnine plačujewa 300€+stroški,ki so pozimi(zaradi kurjawe)malo wečji.
recimo da na mesec za stanovanje plačawa okrog 400 €.
potem je še tukaj hrana.
z eno plačo je bolj težko živet.zdj če nista zaprawljiwa(in pa sklepam da si ti študentka)boš imela še pomožnosti štipendijo bi to šlo.
pa mogoče greš še kdaj pa kdaj na kakšno delo prek študenta,če bo kriza... samo plača 700€ na mesec pa nikakor ni dowolj!
razen če kje najdeta stanowanje res za 220€,kar je pa zelo zelo težko,sploh w tem času september in oktober,ker je najwečji nawal.
ewo s prwe roke ti lahko powem kako je..
s fantom žiwiwa w ljubljani že nekaj časa,imawa stanowanje blizu centra,stanowanje je garsonjera.
najemnine plačujewa 300€+stroški,ki so pozimi(zaradi kurjawe)malo wečji.
recimo da na mesec za stanovanje plačawa okrog 400 €.
potem je še tukaj hrana.
z eno plačo je bolj težko živet.zdj če nista zaprawljiwa(in pa sklepam da si ti študentka)boš imela še pomožnosti štipendijo bi to šlo.
pa mogoče greš še kdaj pa kdaj na kakšno delo prek študenta,če bo kriza... samo plača 700€ na mesec pa nikakor ni dowolj!
razen če kje najdeta stanowanje res za 220€,kar je pa zelo zelo težko,sploh w tem času september in oktober,ker je najwečji nawal.
- TOM-Lady
- Komunikatorka
- Na forumu od: 31. 8. 2009
Hja okvirno si lahko preračunata stroške, ampak z 700€ bo težka...
Odvisno kako visoko najemnino bi imela plus 100-150 € stroški, cca. 150€ hrana (to govorim js na podlagi najinih stroškov)... da bi imela vsaj 1000€ potem se pa da že solidno preživet skozi mesec...Seveda je treba gledat kam gre kakšen €-ro..
Odvisno kako visoko najemnino bi imela plus 100-150 € stroški, cca. 150€ hrana (to govorim js na podlagi najinih stroškov)... da bi imela vsaj 1000€ potem se pa da že solidno preživet skozi mesec...Seveda je treba gledat kam gre kakšen €-ro..
-
purple_rain - Cosmopsiho
- Na forumu od: 13. 2. 2006
- Kraj: Lj
Tole ni na svojem, če bi živela samo od njegove plače..MolliKa napisal/-a:punkie_sploh se ne gre za to da bi tko grozn pogrešala in ne vem kaj...pač bi rada zažvela na svojem a je kj narobe? Vsak ma svoje želje tko da...če teb ni do tega da bi bla samostojna pol tud prou ane...sj mogoče že si na svojem, ne vem, ampk v primeru da nis.
jullia_ napisal/-a:Iti iz enega naročja (in denarnice, če smo že ravno pri tem ) direkt v drugo, ni ravno najboljša rešitev.
-
punkie_ - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 17. 4. 2006
- Kraj: ljubljana
jaz se mam za ful samostojno kljub temu da še vedno živim z mamo. vglavnem si vse stroške sama krijem, mami je ''banka'' samo takrat ko mi res zmanjka, takrat mi posodi, in ji vsak mesec vračam (npr. za kak večji nakup). živet stran od staršev še ne pomeni, da si samostojen.
-
Tearjerker - Cosmopsiho
- Na forumu od: 12. 7. 2007
*mala* napisal/-a:Tudi ko živiš s starši lahko ti skuhaš kosilo, lahko opereš oblačila. Ni to neka blazna umetnost.
... in oprane cote zlikaš, pobarvaš zunaj ograjo, vzdržuješ ljubljenčka, napolniš tu in tam hladilnik, kosiš prelepo zelenico.... Ne vem od kod predstava, da je vsem vse k riti prinešeno, če živimo doma, da nas starši zalagajo na polno z denarjem, medtem ko mi ležimo pred tv-jem s koktejli v šapah....
*mala* napisal/-a:Se pa strinjam, da je lepo bit na svojem, ampak ne rinem z glavo skoz zid, kakor hoče avtorica teme- vsaj zame je to preživet 2 z 700€. Ostalo jima ne bo nič denarja, treba bo gledat na vsak evro, kar pa pokvari užitek skupnega življenja.
Se ne bi mogla bolj strinjat. Lahko je govorit, ja najdi si še službo poleg, ampak ni tako lahko najti delodajalca, ki se je pripravljen pogajat o delovnem času s študentom, za katerega predvidevamo, da redno obiskuje faks in nima ravno časa za 40 urni tedenski delavnik.
-
red_rose - Cosmofrik
purple_rain napisal/-a:Tole ni na svojem, če bi živela samo od njegove plače..
mislim da je ravno to problem pri tovrstnih debatah punce si drugace pojmujemo stavek ''na svojem''
zame je pomen cist preprost - zivet fizicno loceno stran od hise starsev, dolzina se lahko izraza v metrih, kilometrih...
za vas pa to pomeni, da si sam zasluzis za vse stroske, da starsi ne prispevajo vec niti penija - uglavnem bolj v denarnem smislu.
in tu je kjer se potem mnenja kresejo
za nekatere tukaj js ne zivim na svojem, ceprav vidim starse enkrat na mesec, po telefonu se slisimo mogoce 1x na teden, popolnoma vse odlocitve sprejemam sama brez vedenja starsev, imam resnega fanta in skupaj imama psa, stanovanje, po najino urejeno, najine slike po stanovanju, skupaj ga cistiva, vzdrzujema, placujema stroske, vsak dan mu skuham kosilo in zjutraj voscim lep dan v sluzbi. ampak ne, to ni zivljenje na svojem, ker ma slucajno on vec prihodkov, mene pa vzdrzuje drzava kaj je potem to ce ne zivljenje na svojem v dvoje? a mam mogoce kaksne duhove starsev tu in v bistvu se vedno zivim z njimi?
to je tako absurdno da je ze smesno
pa vem da mi ni treba tu razlagat in dokazovat kako in kje js zivim - samo res mi je smesno... =)
zame je zivljenje na svojem tudi ce bi js najela stanovanje, pa bi mi starsi nakazali vsak mesec 700€ na racun. ni financna neodvisnost, je pa zivljenje na svojem cist ste si prevec prekvackale ta izraz in ga povezale z nevemcimvse... =)
-
pepelčica - Debatorica
- Na forumu od: 10. 7. 2007
- Kraj: koper
Jz nevem kaj je narobe s tem, da si fant tako želi živeti z njo, da je pripravljen sam plačevati najemnino in stroške. Sej ga ženska ni prisilila...
Uspešen moški je tisti, ki zasluži več kot lahko njegova žena zapravi. Uspešna ženska je tista, ki najde takega moža.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov