Srednja lesarska šola Škofja Loka

Od šolanja do uresničitve karierne poti.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
MolliKa
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 17. 12. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a MolliKa » 02. Dec. 2009 10:36

Živjo,

mene pa zanima če je kdo tuki k hod na srednjo lesarsko v Škofja Loko? Ker me zanima če bi mi lahko kdo pomagov pri gradivu za poklicno maturo (seznam pri slovenščini-kateri pisatelji pridejo v poštev, za TEHNOLOGIJO kateri učbeniki)??

To sicer rabim za fanta, ampak nisva čist sigurna če ma vse k je že kr neki časa k je zakluču šolo, razn mature.

Hvala
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 3. 8. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a *mala* » 02. Dec. 2009 10:41

Seznam za slovenščino je enak na vseh poklicnih srednjih šolah. Je definitivno na spletu. Se pa vsako leto minimalno spremeni.

Seznam: KLIK. To je za ustni del.
Za pisni je pa vsa slovnica.
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
Uporabniški avatar
MolliKa
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 17. 12. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a MolliKa » 02. Dec. 2009 11:10

*mala* hvala :) seznam za slovenščino sem mu hotla jest dat pa je moj tud že romal v smeti ;)

drgač pa a kj več a je za angleščino tud povsod isto? predvidevam da, ker pole pošlejo na šole? Ker sm jh tud zasledila na linku ki si mi ga prilimala.

Hvala.)
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a *mala* » 02. Dec. 2009 11:17

Ja, pisni so isti na vseh šolah (s poklicno maturo seveda).

Pri ustnih pa zna biti minimalna razlika (vsaj pri angleščini sem zasledila, da profesorji sami dajo seznam tem- so pa večinoma podobni).

Več bodo pa ostali povedali- upam.

Js bi na mestu tvojega fanta šla kar direkt na šolo vprašat in magari do vsakega profesorja.
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
Uporabniški avatar
..Evelyn..
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 4. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a ..Evelyn.. » 02. Dec. 2009 11:27

*mala* napisal/-a:Seznam za slovenščino je enak na vseh poklicnih srednjih šolah. Je definitivno na spletu. Se pa vsako leto minimalno spremeni.

Seznam: KLIK. To je za ustni del.
Za pisni je pa vsa slovnica.

To ni nujno res. Zdj kokr jaz vem sta opciji sam dve ne? Poklicna in splošna matura(gimnazijska). In poklicno imajo 4 letne srednje šole in triletne srednje šole. Jaz sem bla na štiriletni in sem imela za književnost seznam od profesorice, k si ga je sama zmisnla(pač verjetno prikrojila tega) in nam naložila za najmanj trikrat več reči kakor je imel en moj frend na poklicni triletni. In tisti seznam, ki je bil na internetu za nas ni veljal. Tako, da razlike so od šole do šole, kar se tiče ustnega izpita slovenščine, pri angleščini pa npr. mi sploh nismo dobil nobenih tem(kakor so dobili drugje, seznam, da kaj bodo lahko vprašani na maturi). Bolje je, če se greš ti(ali tvoj fant) pozanimat mal.
It was forever..but it didnt last long..
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a *mala* » 02. Dec. 2009 11:33

Meni v bistvu ni jasno, kako lahko nekateri profesorji kar svoje teme dajejo, če naj bi bili ti listki iz RIC-a.
Sem pa tudi že pri angleščini opazila, da so eni imeli čist drugačne teme, kot mi. Tako da je možno tudi pri drugih predmetih. Pri matematiki sem pa samo iste zasledla. Čist čudno v glavnem.

Evelyn - si prepričana, da nisi imela splošno maturo? :D

To, da naj gre na šolo vprašat, se pa definitivno strinjat.
Uporabniški avatar
..Evelyn..
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 4. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a ..Evelyn.. » 02. Dec. 2009 12:05

:D Ne, samo peti predmet sem imela splošno maturitetni. :) Samo je pa res, da je bila naša profesorica za slovenščino dost zahtevna(drugače je poučevala samo gimnazijce prej) tako da smo dobil njen homemade seznam. :) Pomoje, da imajo neko dovljenje za to, da sezname prikrojijo, dvomim, da bi tvegalam da jo vržejo iz službe. :P Je pa tud res, da je triletna lažja od štiriletne, kakor je tudi štiriletna lažja od gimnazijske, pa morda zato nemorejo bit iste(oziroma ista količina)teme. Jz sm bla tud presenečena, ko sm vidla bogi seznam s triletne proti našemu takrat.
It was forever..but it didnt last long..

Vrni se na Kariera

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov