Sociologija - kadrovski menedžment

Od šolanja do uresničitve karierne poti.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
Mimi_M
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 24. 11. 2005
Kraj: Primorska

Neprebrana objavaNapisal/-a Mimi_M » 31. Jan. 2009 11:07

Velika podjetja pa imajo ponavadi enga človeka za kadre; tko da men tud ni jasno, zakaj bi bil ta profil ful neki iskan in imel prihodnost - sej kadrovske službe so obstajale že od nekdaj; tud zdej ne prideš kr tako noter, razne če ni vmes kakšen odhod v penzijo alpa nadomeščanje porodniške...
Uporabniški avatar
*waterlily*
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 12. 3. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a *waterlily* » 23. Feb. 2009 13:48

nuta napisal/-a:Tudi mene zanima kadrovski menedžment in ravno letos se vpisujem na faks. Ogledala sem si predmetnik in predmeti se mi zdijo zelo zanimivi. Zanima me pa predvsem to, kako zahteven je ta študij. Koliko ur na dan porabite za učenje? Je pisanje seminarskih nalog pogosto? Koliko prostega časa vam ostane? So profesorji zahtevni? Izpiti težki? Vesela bi bila, če bi mi kakšna, ki študira po bolonjskem sistemu, malo bolj opisala to smer :)

Lp

Jst to študiram in lahko rečem tkole: glede na to kar sem pričakovala od fdv-ja (padeš samo po stopnicah in bla bla bla) sem bla zelo presenečena nad tem kako študij dejansko izleda in kaj se zahteva.
Študij kot tak mi je izredno zanimiv, jasno pa je, da imaš tudi kak predmet, ki ti ni pisan na kožo. Sprotnega dela imaš več kot dovolj - pisanje esejev, seminarskih, poročil, kolokvijev...Seminarske naloge ti vzamejo precej časa, ker si moraš izbrat konkreten problem in ga preučit, za literaturo ponavadi letaš k nor...Eseji pa poročila ponavadi niso ravno velik problem...
Kolk je predmet zahteven je odvisno od profesorja. Nekateri želijo samo seminarsko, drugi še kolokvij, nekateri želijo od tebe dva pozitivna kolokvija, spet drugi le tedensko oddajanje esejev...pametno se je pozanimat katere predmete si splača izbrat za izbirne predmete.
Študij je zanimiv, je pa res, da ti te zadeve, ki jih je potrebno oddajati za izpolnitev pogojev za pristop k izpitu včasih vzamejo precej časa.
In every girl's life there's a boy she'll never forget...and a summer when it all began.
~NIA~
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 4. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a ~NIA~ » 25. Feb. 2009 0:06

o.. :)
Zadnjič spremenil ~NIA~, dne 02. Dec. 2010 7:52, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
Tamala_mrha
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 21. 10. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Tamala_mrha » 27. Avg. 2010 14:34

...
Zadnjič spremenil Tamala_mrha, dne 05. Feb. 2011 13:09, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
Shimmie_
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 29. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a Shimmie_ » 27. Avg. 2010 15:03

Hej!

Sicer nisem smer za katero te zanima, sem pa na temu faksu, tako da vem kakšen je sistem.

Tukaj: http://www.fdv.uni-lj.si/Predmeti/po_pr ... =46&b=1011
imaš predmetnik za 1. letnik in tu ti tudi piše, da imaš 4 sidrne izbirne predmete, izbiraš pa lahko med petimi.
Splača se ti pogledat na forum Fdvjevka, da dobiš malce vpogleda kaj se pri katerem predmetu zahteva, kakšen je profesor itd.

Če maš še kakšno vprašanje, kar vprašaj.
Lp
Uporabniški avatar
Tamala_mrha
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a Tamala_mrha » 27. Avg. 2010 15:29

...
Zadnjič spremenil Tamala_mrha, dne 05. Feb. 2011 13:08, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
Shimmie_
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 29. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a Shimmie_ » 27. Avg. 2010 15:35

Vsi programi na fdv so univerzitetni, razen di, ki ima še vis smer. Ne vem pa kako je če delaš 5. predmet na maturi, ampak mislim, da je za te programe potrebno met splošno maturo, se prav narejeno gimnazijo.

Najbolje da jim v referat pošlješ mail, da ti bodo tam odgovoril, so kr hitri :)

Tukaj imaš vse maile od zaposlenih na referatu (klikni na ime): http://www.fdv.uni-lj.si/Dodiplomski_st ... eferat.asp

Najbolje da pošlješ mail, pa ti bodo vse pojasnili.

EDIT: na spletni strani piše za pogoje vpisa naslednje:

Pogoji za vpis in merila za izbiro ob omejitvi vpisa

Pogoja za vpis v 1. letnik sta:

* matura,
* pred 1. 6. 1995 končan štiriletni srednješolski program.

Pri izbiri kandidatov se upošteva:

* splošni učni uspeh pri maturi oz. zaključnem izpitu: 60 % točk;
* splošni uspeh v 3. in 4. letniku: 40 % točk.

V primeru omejitve vpisa se pri izbiri kandidatov upošteva boljši uspeh pri maturi in boljši uspeh v 3. in 4. letniku srednje šole.
Zadnjič spremenil Shimmie_, dne 27. Avg. 2010 15:39, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
Tamala_mrha
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a Tamala_mrha » 27. Avg. 2010 15:38

...
Zadnjič spremenil Tamala_mrha, dne 05. Feb. 2011 13:08, skupaj popravljeno 1 krat.
*Gaja*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 25. 3. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a *Gaja* » 27. Avg. 2010 15:53

ja pa a ni pol uni (bolonc) 1. stopnje, kamor se pa lahk vpišeš s poklicno in 5. predmetom? pa saj ma že vsak fax bolonca tak da bi pomoje moglo bit tudi na fdv isto :?
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 3. 8. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a *mala* » 27. Avg. 2010 15:58

^^ Ne vsi. Odvisno od faksa in smeri :wink:
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
lizzika.
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 26. 12. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a lizzika. » 26. Dec. 2010 23:36

Živjo,

zame bo v prihajajočem letu tudi padla "usodna" odločitev in trenutno razmišljam v smeri študija sociolgija-kadrovski menedžment. Imela bi par vprašanj za tiste, ki študirate na tem faksu ali pa slučajno poznate koga, ki študira ali pa je mogoče že doštudiral. in sicer zanima me naslednje:

-gleda na to da "bi se" na faks vpisala z narejeno splošno maturo (gimnazijo), ali je težko shajati pri kakšni ekonomiji ali statistiki (sploh če je v srednji šoli tvoj najšibkejši člen matematika)
-najtežji predmet?
-težavnost? (vem, da je to oddvisno od vsakega posameznika, pač sprašujem za osebne izkušnje)
-odnos študent/ka-prof.
-služba (to je seveda relativno, ampak če ima mogoče kdo res službo primerno svoji izobrazbi in kako je z njo zadovoljen)

P.S.: Prebrala sem tudi prejšnje objave in vsem se najlepše zahvaljujem :)
lizzika.
Mahagonij
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 24. 11. 2005
Kraj: LJ

Neprebrana objavaNapisal/-a Mahagonij » 28. Dec. 2010 10:07

lizzika. napisal/-a:Živjo,

zame bo v prihajajočem letu tudi padla "usodna" odločitev in trenutno razmišljam v smeri študija sociolgija-kadrovski menedžment. Imela bi par vprašanj za tiste, ki študirate na tem faksu ali pa slučajno poznate koga, ki študira ali pa je mogoče že doštudiral. in sicer zanima me naslednje:

-gleda na to da "bi se" na faks vpisala z narejeno splošno maturo (gimnazijo), ali je težko shajati pri kakšni ekonomiji ali statistiki (sploh če je v srednji šoli tvoj najšibkejši člen matematika)
-najtežji predmet?
-težavnost? (vem, da je to oddvisno od vsakega posameznika, pač sprašujem za osebne izkušnje)
-odnos študent/ka-prof.
-služba (to je seveda relativno, ampak če ima mogoče kdo res službo primerno svoji izobrazbi in kako je z njo zadovoljen)

P.S.: Prebrala sem tudi prejšnje objave in vsem se najlepše zahvaljujem :)
Zakaj te zanima tezavnost, ce je pa to tvoja ljubezen, neki kar ocitno hoces pocet? Jst sm zase vedu kaj hocem pocet in me ni prav nic zanimalo kok je tezko. Ekonomija in statistika na teh faksih so entry-level, nic tezkega.
Men and women agree on one thing: they both distrust women.
lizzika.
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 26. 12. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a lizzika. » 28. Dec. 2010 13:51

quote]Zakaj te zanima tezavnost, ce je pa to tvoja ljubezen, neki kar ocitno hoces pocet? Jst sm zase vedu kaj hocem pocet in me ni prav nic zanimalo kok je tezko. Ekonomija in statistika na teh faksih so entry-level, nic tezkega.[/quote]

Najprej hvala za odgovor. Ja, ta smer me res zlo zanima, saj je obenem združena sociologija (moj najljubši predmet) in neke vrste vodenje, podjetništvo pač menedžment in moram rečt da sem tako sama kot tudi drugi(prof.) pri sebi odkrila te vodstvene vrline in imam pač to rada in mislim da bom v tem uživala in bi z veseljem opravljala poklic. Sem pa slišala že kar od parih ljudi, da zlo pljuvajo po FDVju in da končna izobrazba (dip. sociolog/inja) povzroča probleme pri zaposlitvi, saj jih veliko sploh ne ve, da je to ena od končnih izobrazb, ki te dejansko usposobi za delo, ki ga razpisujejo največkrat kar za ekonomiste. Zanima me sicer tudi študij menedžmenta, samo je že Lljubljana tako daleč od doma, da me drugam že ne vleče... Sicer se za svojo odločitev ne bom ozirala na to kako pljuvajo po faxu, ki ga bom izbrala, sam me pa vseeno skrbi, da po 4ih letih dela ne bom našla poklica za katerega sem usposobljena.

Zato sem vesela vsakega odgovora posebej; še enkrat hvala.

Lp.
lizzika.

Vrni se na Kariera

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov