Mimi_M napisal/-a:To, da je internet nek medij, kjer pravilna uporaba slovenščine ni potrebna, pri meni definitvno ne zdrži
Ravnokar sem to hotel tudi sam napisati. To, da je internet in pisanje po njem nek "ustvarjalni prostor", kjer si vsak izbira svoj način pisanja, je zame povsem mimo. Nimam nič proti, če se nekdo pogovornega jezika drži na kakšnih klepetalnicah ali na MSN-jih, kjer pretežno poteka pogovor le med dvema osebama, ampak na forumu, ki je javen in ki ga ogromno ljudi bere, pa mislim, da bi se moral folk kolikor toliko držati slovnične pravilnosti.
Besedno izražanje, pisno, kot verbalno, izdaja tvoj stan. Je tvoja osebna vizitka, ki jo ponujaš svetu okoli sebe. Po pravici povedano, mi gredo lasje pokonci pri nekaterih prispevkih, kjer je raba jezika tako porazna, da ni podobna ničemur.
Glede televizije in tamkajšnje slovnice: polom!!! Vse pogosteje slišim reklamo, kjer ponujajo zabavo za
celo družino, ne pa tudi za
vso družino

Torej se smejo zabavati samo družine, sestavljene iz staršev in vsaj enega otroka
Da ne govorim o nepravilnem naglaševanju, branju ločil in arhaizmov na radiju.
Tukaj ne morem mimo nekaj besednih zvez, ki so se že skoraj ukoreninile v uporabo. Na primer "Hvala na pogovoru", kar bi se pravilno zapisalo "Hvala za pogovor". Da ne pozabim omeniti koliko ljudi ne zna pravilno vikati, in tako uporabljajo stavke kot so: "kdaj ste prišel'' –> katastrofa!!!
Osebno se nimam za nobenega lektorja in skrbnika za lep jezik, ampak vseeno se skušam držati določene slovnične pravilnosti, sploh, če pišem nekje, kjer ogromno ljudi bere. Po mojem osebnem mnenju je zelo dobro, da se upoštevajo vsaj osnovna pravila (velika začetnica, končno ločilo, odstavki, ne-pretiravanje s slengom, pravilno zaporedje črk, vsaj približno smiselno sestavljene povedi). Meni se zdi sramotno, kakšne spahedraščine nekateri dajejo od sebe, ki niso ničemur podobne.