Skladi
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
Zvoncica - Cosmofrik
- Na forumu od: 4. 11. 2005
- Kraj: Ljubljana
SweetGirl ne vem točno, kako je s tem na strani vzajemcev, na Finančni točki imaš še možnost Druge naložbe, kamor si vpisuješ vse ostalo, recimo bančne vloge, itd. Torej imaš lahko vrednost celotnega portfelja. Na vzajemcih imaš najbrž samo sklade, ali ne?
-
*SweetGirl* - Kofetarica
- Na forumu od: 24. 1. 2006
ja to pa je res ja, sam skladi so Morm pogledat to, ker je super, da imaš pregledno vse na enem mestu
Letting him prove
how much he
loves you
is SO today
how much he
loves you
is SO today
- ~ClaUdyKa~
- Komunikatorka
- Na forumu od: 18. 1. 2007
- Kraj: Idrija
No jst sm tut začela varčevati prek sklada že ene tri leta nazaj, ko smo se za to odločili vsi v družini. Takrat sem se jst odločla za Galilleo sklad in nato čez leto še za sklad pri Adriaticu, ki je malce drugačen od prej omenjenega in sem prek njega še dodatno zavarovana. Je pa res, da sem podpisala, da bom v ta sklad vlagala 30let, mesečno po 30€. Ko bo preteklo 30let in če bom takrat še živa, bo to lep kupček denarja,medtem ko pri skladu Galilleo je to malce drugače.
Skladom zaenkrat ŠE zaupam.
Skladom zaenkrat ŠE zaupam.
-
¤MiSsY¤ - Kofetarica
- Na forumu od: 12. 5. 2005
- Kraj: Litija
Meni je oči ob birmi naložil nekaj denarja v Galilea in nekaj v Rastkota. Pa sem rekla, da bom vsak mesec kaj dala, ampak z mojimi nizkimi prihodki žall to ni mogoče... Tako sem zadnjič enkrat še nekaj dodala, in moram rečt, da kar raste, ko pa bo enkrat denar bom pa kaj več dala
-
Dagi - Kofetarica
- Na forumu od: 1. 8. 2006
- Kraj: ...
Medvešek Pušnik je men najbl zakon... Tm vlagam v dva in sicer v Globala pa v Azijo ker sta najbl ziher, mam pa namen še v kšnga začet... Mi je to tok fajn, da bi kr v vsakega kej dala če bi mela... Je pa to men ful fajna oblika varčevanja in se ful bl splača met dnar v skladu kt pa recimo na banki al pa doma v štumfu al ker kol že pač...
Always look on the bright side of life!
- suhi2000
- Sramežljivka
- Na forumu od: 1. 8. 2007
- Kraj: Dolenjska
NIKAKOR NE VLAGAJTE DENARJA V BNP PARIBAS prek kakšnih posrednikov. To je naredil moj brat in tako izgubil 900€. Če se odločiš za vlaganje si dolžan upravljalcu plačat edino vstopno provizijo (če jo ima) in to do maks 5%. BNP Paribas je pa en navaden nateg. Ti sicer res varčuješ v skladu, sam si pa pri tem tistih 900€ nekomu podaril.
Kar se tiče pa naložbenega zavarovanja pa se za to odločajte le tisti, ki imate nekoga, ki je odvisen od Vas (otroci, mož, žena, bolni starši). Ostali pa do takrat mirne duše vlagajte v sklade, ne v zavarovalne police. Ker tako boste dosegli še kakšen % večji donos, ki vam ga drugače poberejo zavarovalnice.
Kar se tiče pa naložbenega zavarovanja pa se za to odločajte le tisti, ki imate nekoga, ki je odvisen od Vas (otroci, mož, žena, bolni starši). Ostali pa do takrat mirne duše vlagajte v sklade, ne v zavarovalne police. Ker tako boste dosegli še kakšen % večji donos, ki vam ga drugače poberejo zavarovalnice.
- mimikad
- Komunikatorka
- Na forumu od: 17. 9. 2006
- Kraj: bregovi Kolpe
No, tuki še ena k je pridna med počitnicami in ji je ostalo nekaj denarja.
Sama razmišljam, da bi vložila v Publikum Balkan ali KD Balkan...v glavnem balkanski trg. Ima kdo izkušnje s tema dvema skladama? Vaša mnenja in predlogi bi bili dobrodošli.
Razmišljam pa tudi o prodaji delnic (k niso nč vredne) in jih bi vložila v sklad.
Sama razmišljam, da bi vložila v Publikum Balkan ali KD Balkan...v glavnem balkanski trg. Ima kdo izkušnje s tema dvema skladama? Vaša mnenja in predlogi bi bili dobrodošli.
Razmišljam pa tudi o prodaji delnic (k niso nč vredne) in jih bi vložila v sklad.
-
Gregorius - Sramežljivka
- Na forumu od: 13. 4. 2005
- Kraj: Somewhere over the rainbow
Pozdravljeni!
Jaz pa mislim, da je najboljša naložba za finančno neodvisnost življenjsko zavarovanja + naložbeno zavarovanje. Je bil pri meni zavarovalni posrednik, kar pomeni, da ne dela samo za eno zavarovalnico, in mi vse lepo predstavil, tak da sem se odločil za 30 evrov v življenjskem zavarovanju in 75 evrov v naložbenem, tak da me okoli 58 leta čaka 140.000 evrov. To pa bo nekaj za predčasno upokojitev. Če koga kaj zanima, kak informacija, naj pošlje zs.
lp, G.
Jaz pa mislim, da je najboljša naložba za finančno neodvisnost življenjsko zavarovanja + naložbeno zavarovanje. Je bil pri meni zavarovalni posrednik, kar pomeni, da ne dela samo za eno zavarovalnico, in mi vse lepo predstavil, tak da sem se odločil za 30 evrov v življenjskem zavarovanju in 75 evrov v naložbenem, tak da me okoli 58 leta čaka 140.000 evrov. To pa bo nekaj za predčasno upokojitev. Če koga kaj zanima, kak informacija, naj pošlje zs.
lp, G.
- nevika
- Sramežljivka
- Na forumu od: 1. 4. 2006
rabim vašo pomoč,ker se na to ne spoznam in najbolj zauam izkušnjam večim ljudem.naslednji teden sem zmenjena,ker bom svoje delnice razpršila v sklade.je res,da so moje delnice zlo malo vredne,tam okrog 200.000 sit bivših,ampak za začetek je dobro.in zdaj tuki rabim vašo pomoč,da mi poveste kam naj vložim,bila sem že na kd,kaj mislite o njih.in a se mi splača vlagat v Balkan(moja mama mi skos govori,da ne balkanu cena dviga in da naj dam tja denar)js se ne bi rada zaletela in zdj kr takoj nekam dala,rada pa bi čimprej nekam dala denar ampak nekam,kamor se mi bo obrestovalo.zanima me tut tujina,sam ne vem kako je tam.pač karkol,če veste,da mi prosim napisete.
do zdej sm vidla,da je ena punca napisala za Galileo,da je fajn in me zanima ,če lahko še kaj več o Galilei,prosim
vem,da težim,sam res bi rada,ta denar nekam vložila,ker čez par let mi bo prav prišel.aja in še neki,js imam zdej še delnice pri maksimi in je zelo uspešno,sicer kot sem že prej rekla se na to ne spoznam najbolj,ampak v pol leta so mi delnice zrasle skor za 100.000 sit.te delnice sem dobila ob rojstvu in so ble vredne ,mogoče se motim 34 sit.ok dost je ....
do zdej sm vidla,da je ena punca napisala za Galileo,da je fajn in me zanima ,če lahko še kaj več o Galilei,prosim
vem,da težim,sam res bi rada,ta denar nekam vložila,ker čez par let mi bo prav prišel.aja in še neki,js imam zdej še delnice pri maksimi in je zelo uspešno,sicer kot sem že prej rekla se na to ne spoznam najbolj,ampak v pol leta so mi delnice zrasle skor za 100.000 sit.te delnice sem dobila ob rojstvu in so ble vredne ,mogoče se motim 34 sit.ok dost je ....
-
Gregorius - Sramežljivka
- Na forumu od: 13. 4. 2005
- Kraj: Somewhere over the rainbow
več si itq lahko pogledaš (analizo) na www.vzajemci.com
1. S tako vsoto ne moreš glih kaj zaslužit.
2. V sklade se vlaga dolgoročno (po 20 letih ne plačaš davka)
3. Trenutno Balkan pada.
lp, Grega
1. S tako vsoto ne moreš glih kaj zaslužit.
2. V sklade se vlaga dolgoročno (po 20 letih ne plačaš davka)
3. Trenutno Balkan pada.
lp, Grega
Življenje je kratko, pridobivanje izkušenj dolgotrajno, ugodna priložnost redka, izkušnja varljiva, odločitev pa težka.
-
MIGRENA - Cosmofrik
- Na forumu od: 6. 5. 2005
Jest sm pred kratkim vložila v sklade KD Novi trgi in sicer sem se odločila bolj za shemo varčevanja tko, da sem prvo morala položit polog v vrednosti 12 mesečnih obrokov pol bom pa vsak mesec še po 100 € dajala za naslednjih 10 let.
V bistvu mi je v prvem planu to, da dajem vsaj nekaj prisiljeno na stran kar ne morem ven vzet, če bom pa še kej dost zaslužla pa tok bolj
V bistvu mi je v prvem planu to, da dajem vsaj nekaj prisiljeno na stran kar ne morem ven vzet, če bom pa še kej dost zaslužla pa tok bolj
Ljubav je kao šah, uvjek te zajebe neki konj dok osvajaš kralja.
- kikiriki
- Komunikatorka
- Na forumu od: 28. 4. 2007
Najprej se morajo vsi, ki vlagajo v sklade zavedati, da to niso neke zadeve kjer bi lahko človek obogatel. Ampak gre zgolj plemenitenje denarja na malo višji stopnji kot na banki, a tudi z večjim tveganjem. Morate se zavedati, da vi prepustite denar nekemu skladu. Se pravi, da je tu en vmesnik, ki pobere največji kup dobička, ki pa ga seveda, z sicer tudi vašim "posojilom", ustvari prav on z dobrim gospodarjenjem vloženega denarja. Lahko seveda gospodari tudi slabo in takrat je vlagatelj na izgubi.
Druga stvar pa so delnice. Tu pa se dejansko da obogateti. Ampak žal ne navadni ljudje, ampak le ljudje z v vrhu podjetij oz. z povezavami v vrhu z insiderskimi informacijami o namerah podjetja oz. njegovega lastnika.
Druga stvar pa so delnice. Tu pa se dejansko da obogateti. Ampak žal ne navadni ljudje, ampak le ljudje z v vrhu podjetij oz. z povezavami v vrhu z insiderskimi informacijami o namerah podjetja oz. njegovega lastnika.
-
Damyanchyka - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 8. 4. 2007
- Kraj: Poletje
Moj brat se s tem ukvarja(KD)...tko da mi je on razložu kako je s skladi..varčujem mesečno na 30let sm dala..zaenkat ni neka velka usota..se splača kukrkol se uloži..
-
MIGRENA - Cosmofrik
- Na forumu od: 6. 5. 2005
^^ Po kok pa daješ mesečno?
Men se zdi 30 let tok dolga doba, čeprav se pa itak najbol splača vlagat oz. varčevat na daljšo dobo. Jest mam sicer tut naložbeno življensko zavarovanje sklenjeno za 25 let tko, da bom tut tam nekaj dobila, čeprav sem to sklenila bolj zaradi zavarovanja in gre samo 30 € naprej kot varčevanje ostalo je pa premija za zavarovanje. Pol v tele sklade KD mam namen 10 let vlagat zdej pa razmišljam, da bi še na Abanki v njihove vzajemne sklade neki vlagala sam moram še mal preštudirat zadevo.
Men se zdi 30 let tok dolga doba, čeprav se pa itak najbol splača vlagat oz. varčevat na daljšo dobo. Jest mam sicer tut naložbeno življensko zavarovanje sklenjeno za 25 let tko, da bom tut tam nekaj dobila, čeprav sem to sklenila bolj zaradi zavarovanja in gre samo 30 € naprej kot varčevanje ostalo je pa premija za zavarovanje. Pol v tele sklade KD mam namen 10 let vlagat zdej pa razmišljam, da bi še na Abanki v njihove vzajemne sklade neki vlagala sam moram še mal preštudirat zadevo.
Ljubav je kao šah, uvjek te zajebe neki konj dok osvajaš kralja.
-
leychy - Sramežljivka
- Na forumu od: 8. 12. 2004
Suhi2000 jaz sem bila zadnič na nekem predavanju pri posredniku za BNP Paribas in je isto vstopna provizija 900 EUR sej pol tist je čist ql,da maš pač odprt ¨šparovček¨ in daješ noter po minimalno 75 EUR, sam da pa 900 EUR daš pač temu folku,da te mal obvešča glede tvoja keša? nekdo je reku,da Medvešek in Pušnik niso slabi,kolk majo pa vstopne provizije?
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov