sanjski poklic

Od šolanja do uresničitve karierne poti.
Odgovori
kara
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a kara »

MissBitch, ni problema. Če te še kaj zanima, ti kr vpraši.

Se pa strinjam s tabo. Če imaš tako močno željo, da bi to študirala, potem moraš vsekakor to it študirat! Mogoče boš imela pa ti čisto drugačno izkušnjo. Nisem ti hotela vlivat neke črnogledosti glede samega študija, saj vbistvu če to to res ful zanima, ni pomembno kdo in kako predava, saj si lahko tudi sama narediš študij zanimiv, saj imaš recimo na voljo ogromno zanimive literature, tudi obisk ostalih zgodovinskih institucij itd.

Kar se tiče kombinacije z drugim študijem, je pa takole. Jaz sem študirala na drugi smeri sociologijo in ti lahko stoprocentno zatrdim, da je to odlična kombinacija! Sicer sem šla študirat zgodovino, sociologijo sem bolj tako "za zraven" vzela, ker sem imela ravno to možnost. Samo ti povem, da me sedaj sociologijo bolj zanima. Pri sociologiji dobiš nek tak način razmišljanja kako gledat in analizirat probleme, ki ti prav pride tudi pri zgodovini. Pri zgodovini pa zgodovinsko ozadje, ki ti izredno koristi pri sociologiji. Vsekakor ti priporočam to kombinacijo! Sicer če te pa katera druga smer še bolj zanima, pa je tudi ok. Jaz sem imela sošolce, ki so imeli najbolj čudne kombinacije, kar si jih lahko zamisliš, pa so vse naredili. Ni problema, če je volja! :wink:
MissBitch
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: *med zemljo in zrakom*
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a MissBitch »

hvala kara... ker zgodovina pa sociologija me obedve zanimata, samo nisem vedla če je to ravno naj naj kombinacija ampak če je, potem pa super!! :)
...when it comes to the love, even the devil himself has a soul...
Uporabniški avatar
miikena
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a miikena »

inchy84 napisal/-a:
miikena napisal/-a:Drgač pa čist najboljša služba bi mi bla pa na tak način k ma un Ian Wright al pa Mojca Mavec - potuješ po svetu pa pol prispevke za TV delaš.. Pa tko ubistvu zastojn vidš ves svet, ker je pač službeno ane! ;)

Ja to je tut moja sanjska služba.......sploh k tok rada potujem, če bi potem še dinarčke za to dobila, tok bolš :gut:

Sam to so sam sanje :cry:

Hehe, sej tok zlo nemogoče pa spet ni!;) Če se ob pravem trenutku na pravem kraju znajdeš, se da vse zrihtat!;)
Če ne drugač najdeš en način potovanja, k je ubistvu zanimiv za ljudi - pa si tko kot npr. un parček, k potuje po svetu z avtom, pa se na vsake tok časa oglašata v oddaji TLP (tistega lepega popoldneva) ..pač si najdeš sponzorje pa greš (čeprov morš met srečo ane!). Vse se da... ;) (joj kok sm jz ena optimistka, hehe)
sAdie, hvala!;) Držim tut jz pesti zate, za notarko al pa za svobodno umetnico! Kaj bi pa delala - risala, pisala, kiparla ...?
sAdie
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a sAdie »

hmmm ma ne vem, verjetno risala, ker mam baje kr talent :lol: hvala tudi tebi...mogoce se pa cez 20 let srecamo in podebatiramo o tem kako nam j euspelo.. :roll: :wink:
Uporabniški avatar
Tinyka
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a Tinyka »

moja sanjska kariera je forenzika upam da ne bo ostalo samo pr sanjskem da bo tudi kaj iz tega :frown:
Uporabniški avatar
Le Ann
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: Costarica

Neprebrana objava Napisal/-a Le Ann »

Psihoterapija me privlaci.
Le Ann
Kunigunda
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: SG
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a Kunigunda »

odvetnica

se že 3 leta matram,pa mislim da se bom še kr vrsto let...sam si to že od nekdaj zares želim postati :roll:
Obiščite me na: http://lena.rebootcomic.com
Uporabniški avatar
fr3ya
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a fr3ya »

en let nazaj sem hotla bit oblikovalka za interier, pol sm bla odlocena, da grem na medicino, zdj me pa se najbl veseli psihologija pa pol naprej psihoterapija. (ko sm bla stara 5 let sm trdila, da bom pek:)
Uporabniški avatar
Ančka
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: lepa gorenjska vasica & Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a Ančka »

MissBitch napisal/-a:ker zgodovina pa sociologija me obedve zanimata, samo nisem vedla če je to ravno naj naj kombinacija ampak če je, potem pa super!! :)

Jst študiram sociologijo in ti lohk povem, da je prima študij in, da bi ti zgodovina zraven prov pršla. Je pa to definitivo možno!!!!!
Ti in jaz. Kot črno in belo. Kot A in B. Bila sva eno - nikoli ti brez mene, nikoli jaz brez tebe. Včeraj je bilo drugače, kot je danes in danes je drugače, kot bo jutri... Samo nekatere stvari ostaneje večne, za vedno!
alina
Debatorica
Debatorica
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a alina »

jst bi delala seveda nekaj v povezavi z mojim študijem (geografijo), bi pa počela kaj v zvezi s prostorskim planiranjem (v tem primeru bi rada delala na projektih, ker me rutinsko delo zelo dolgočasi) ali pa v turizmu. predvsem pa si želim dinamično, raznoliko delo, ki bi me veselilo-ne bi bilo slabo tudi če bi odšla za kakšno leto v tujino.
It looks like we could have made it baby...me and you!
Uporabniški avatar
mh
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a mh »

Jaz bi bla ambasador! Ne bi bla odvetnica, ker slabo prenasam poraze! :wink:
Uporabniški avatar
metron
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: LjUbLjAnA

Neprebrana objava Napisal/-a metron »

Jz tut študiram sociologijo, sam se mi pa zdi, da mamo mi čist drug pristop kot pa zgodovina. Ne vem, kako bi to dvoje združil. Poleg tega je v sociologije bore malo primerjalne metode. MHO.
lp
Tko nekak...
kara
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a kara »

metron napisal/-a:Jz tut študiram sociologijo, sam se mi pa zdi, da mamo mi čist drug pristop kot pa zgodovina. Ne vem, kako bi to dvoje združil. Poleg tega je v sociologije bore malo primerjalne metode. MHO.
lp

Zihr na FDVju študiraš ne :cool:

Ne vem, kako je pri vas, na FF-ju smo morali dostkrat tudi pri sociologiji poznati zgodovinsko ozadje zadev. To so nam kolegi, ki niso imeli zgodovine zraven zelo zavidali, saj so se oni morali malo bolj trudit, nam je bilo pa vse že več ali manj jasno. Kar se pa tiče uporabnosti sociologije in sociološkega razmišljanja pri zgodovini, pa je vsekakor tega premalo. Predvsem to sem jaz pogrešala skozi študij, saj je bil poudarek še vedno bolj ali manj na faktih. Ampak to je pač taka "zgodovinska šola" na FF-ju.
Uporabniški avatar
Ančka
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: lepa gorenjska vasica & Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a Ančka »

kara napisal/-a:
metron napisal/-a:Jz tut študiram sociologijo, sam se mi pa zdi, da mamo mi čist drug pristop kot pa zgodovina. Ne vem, kako bi to dvoje združil. Poleg tega je v sociologije bore malo primerjalne metode. MHO.
lp

Zihr na FDVju študiraš ne :cool:

Ne vem, kako je pri vas, na FF-ju smo morali dostkrat tudi pri sociologiji poznati zgodovinsko ozadje zadev. To so nam kolegi, ki niso imeli zgodovine zraven zelo zavidali, saj so se oni morali malo bolj trudit, nam je bilo pa vse že več ali manj jasno. Kar se pa tiče uporabnosti sociologije in sociološkega razmišljanja pri zgodovini, pa je vsekakor tega premalo. Predvsem to sem jaz pogrešala skozi študij, saj je bil poudarek še vedno bolj ali manj na faktih. Ampak to je pač taka "zgodovinska šola" na FF-ju.

Ja, prof. Lešnik zahteva poznavanje zgodovine! :lol: Na FDV-u so bolj usmerjeni v prihodnost! Joke!
Ti in jaz. Kot črno in belo. Kot A in B. Bila sva eno - nikoli ti brez mene, nikoli jaz brez tebe. Včeraj je bilo drugače, kot je danes in danes je drugače, kot bo jutri... Samo nekatere stvari ostaneje večne, za vedno!
Uporabniški avatar
BlueGirl1983
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: Maribor

Neprebrana objava Napisal/-a BlueGirl1983 »

Jaz pa imam svoj sanjski poklic!!! Že od malega sem hotela biti fotografinja in to tudi sem. Na dan vidim vsaj 500 fotk, 100 jih poslikam in neskončno uživam v tem, čeprav včasih delam tudi 10 ur ali še več...
Ti bodi Zrak in brez tebe jaz, Ogenj, ne morem goreti...
In jaz, jaz naj bom Ogenj in brez mene se ti, Zrak ohladiš.
Odgovori