Samostojnost: najemnina + stroški

Od šolanja do uresničitve karierne poti.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
*LooBika*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 27. 5. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a *LooBika* » 10. Avg. 2009 20:23

Midva ze nekaj casa ziviva zase... Imava 1,5 sobno stanovanje... Najemnina 200€ in ostali stroški tudi tu nekje( pozimi malce več)... On redno zaposlen, js delam preko študentskega servisa(22). Če so dve plači, potem to normalno laufa..
Midva imava vsak svoj avto, tako da tukaj gredo še stroški za bencin, potem vsak svoj tel, zavarovanje....
Za hrano porabima cca. 150 €. Sej pravim, malo je treba gledat na €-rote, pa zlaufa.. Zdej neke razkosnega zivljenja trenutno ni, ampak je pa fajn k si zase. Čeprav se čez nekaj mesecev selima, vendar to ne bo(hvaloabogu) podnajemniško stanovanje.. če ni druge rešitve, potem je podnajemniško stanovanje prov fajn k si zase, vendar po drugi strani pa sem mnenja, da denar daješ nekomu, ti pa od tega ne boš nič imel..In za kakšne malo večje zneske najemnine, če dobro premislis, lahko dobis ze dober kredit za stanovanje.. Je pa luksuz bit zase, vsaj men..
Uporabniški avatar
Seyfullah
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 4. 6. 2009
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Seyfullah » 11. Avg. 2009 14:52

*LooBika* napisal/-a:Midva ze nekaj casa ziviva zase... Imava 1,5 sobno stanovanje... Najemnina 200€ in ostali stroški tudi tu nekje( pozimi malce več)... On redno zaposlen, js delam preko študentskega servisa(22). Če so dve plači, potem to normalno laufa..
Midva imava vsak svoj avto, tako da tukaj gredo še stroški za bencin, potem vsak svoj tel, zavarovanje....
Za hrano porabima cca. 150 €. Sej pravim, malo je treba gledat na €-rote, pa zlaufa.. Zdej neke razkosnega zivljenja trenutno ni, ampak je pa fajn k si zase. Čeprav se čez nekaj mesecev selima, vendar to ne bo(hvaloabogu) podnajemniško stanovanje.. če ni druge rešitve, potem je podnajemniško stanovanje prov fajn k si zase, vendar po drugi strani pa sem mnenja, da denar daješ nekomu, ti pa od tega ne boš nič imel..In za kakšne malo večje zneske najemnine, če dobro premislis, lahko dobis ze dober kredit za stanovanje.. Je pa luksuz bit zase, vsaj men..

Kaj sta to v Ljubljani?
***Everything is possible...Impossible just takes a while longer***
Uporabniški avatar
*LooBika*
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a *LooBika* » 11. Avg. 2009 15:31

Seyfullah napisal/-a:
*LooBika* napisal/-a:Midva ze nekaj casa ziviva zase... Imava 1,5 sobno stanovanje... Najemnina 200€ in ostali stroški tudi tu nekje( pozimi malce več)... On redno zaposlen, js delam preko študentskega servisa(22). Če so dve plači, potem to normalno laufa..

Kaj sta to v Ljubljani?

:D se ti ne zdi, da bi blo to kr mal fejst poceni za Lj... Nisma v LJ..
Uporabniški avatar
Seyfullah
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 4. 6. 2009
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Seyfullah » 12. Avg. 2009 5:28

Probat ni greh heheheehhe...Sj najdeš kej tazga za ta dnar,ampak lukno :D
***Everything is possible...Impossible just takes a while longer***
Uporabniški avatar
pepelčica
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 10. 7. 2007
Kraj: koper

Neprebrana objavaNapisal/-a pepelčica » 12. Avg. 2009 8:09

Midva sva malo manj kot leto na svojem. Plačujeva 450€ (tukaj so vključeni stroški razen elektrike). Za obalo je to precej malo, ker so najemnine tukaj 400-500€ (brez stroškov) za 50m2. Meni je super živet na svojem, ne zamenjam za nič. Je pa res, da če ne bi imela pomoči iz strani staršev, se to ne bi obneslo.
Uspešen moški je tisti, ki zasluži več kot lahko njegova žena zapravi. Uspešna ženska je tista, ki najde takega moža.
Uporabniški avatar
Wiiii
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 21. 7. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a Wiiii » 12. Avg. 2009 10:02

meni(20) se pa zdi da ni tolko drago v lj. v prvem podnajemniskem stanovanju nas je bilo 4 in stanovanje je imelo 120 kv. metrov. vsak je placeval 100 evrou. pa vsak je svojo sobo imel. potem v drugem nas je bilo 8 pa vsak je dal 125eurou. ok tle sem si delila sobo... je bilo pa blizu faksa. malo je treba poiskat pa povprasat pri kaksnih prijateljih...

sicer so mi zdaj starsi kupli stanovanje na super poziciji 100 kv.metrov. pa vsak mesec mi dajo 500(res so krasni). od stipendije in dela dobim okrog 800-900 na mesec. tako da bi se lahko tudi sama vzdrzevala. upam da ne bodo se bratu kupli stanovanja, ker ce pride sem bo manj za placat stroske. :D
Uporabniški avatar
renatka_
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 30. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a renatka_ » 12. Avg. 2009 17:52

Mislim, da se tuki pogovarjamo samo o najemninah za tista stanovanja v katerih živimo sami ali s partnerjem. Se pravi ne s cimri.

Glede na to, da maš đabe stanovanje, žepnino, štipendijo in plačo, se jst za stroške sploh pomislila ne bi bunit. :D
Prikazala se mi je Marija-nije baš neka pićka.
Uporabniški avatar
*LooBika*
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a *LooBika* » 12. Avg. 2009 18:00

Normaln da se dolocenim osebkom zdi ugodno, ce jih 5 najame eno stanovanje... :D
Uporabniški avatar
Wiiii
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 21. 7. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a Wiiii » 12. Avg. 2009 18:35

Potem se pa opravicujem... sem jaz falila... Sem mislila da je cilj avtorja samo se izselit ne pa poleg tega se zivet sam...

To se pa strinjam da ce zivis sam ali se z eno osebo v podnajemniskem stanovanju so cene precej visje in se visje ce zelis zivet v nekem normalnem stanovanju.
Alina21
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 28. 7. 2006
Kraj: notranjska

Neprebrana objavaNapisal/-a Alina21 » 13. Avg. 2009 10:26

Midva živiva že eno leto v 2,5 sobnem stanovanju v Cerknici. Dajeva 300 € za najemnino stroški pridejo pozimi 100 €, zdej poleti pa nekje 60€. Za hrano sva na začetku porabila okrog 130 €, sedaj pa malo manj, ker imava zelenjavo na svojem vrtičku pri njegovih, meso kupiva od mojih staršev, tako da dava sedaj tam nekje 70 €. Ne vem točno na pamet. Imava vsak svoj avto, moj se je ravno prejšni teden nekaj okvaril in je bilo takoj 150 €, zavarovanje,registracija vse to stane, ampak gre. Tud dopust si bova privoščila in konec septembra malo bolj skromno poroko. Zanimala sva se že za nakup novega stanovanja, samo mi kar slabo postane ko pomislim da bi šla cela moja plača samo za kredit in da bi to trajalo 20 let. Imava na voljo tudi druge možnosti: pri njemu doma (ampak nočeva zaradi tašče ker bi samo komandirala), pri mojih dobit parcelo in začet hišo zidat, ampak za enkrat bova še malo tu potem pa bomo videli kaj naprej. Moj bo moral mogoče čez 2 leti zaradi službe na drugi konec države, zato nočeva it v gradnjo hiše, pa tud to je da sva rada nekje na polovici od mojih do njegovih in da imava svoj mir in svoj prostor.
Uporabniški avatar
positive vibration
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 19. 3. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a positive vibration » 14. Avg. 2009 15:42

speaker1 napisal/-a:Ste pa eni mladi in že na svojem, čeprav sem tud sam mlad - 23 let in še vedno doma pa zgleda, da bom še neki časa.
Znam pa dejansko poskrbet za sebe čist brez pomoči. Znam kuhat, prat, pospravljat, kupovat hrano za gospodinjstvo, ....mislim, da je to bolj žensko delo, ampak znamo tud fanti to delat.
Najbolj me skrbijo stroški, ki niso majhni.

Maš službo?
Če ne, si jo čimprej najdi.
Če še študiraš (v Lj), premisli, če te ne pride ceneje stanovanje v Kranju/Kamniku/okolici, in mesečna karta za vlak do ljubljane. Vsekakor pa se pripravi, da ti ne bo lahko.
Morda boš ugotovil, da bo šlo lažje skozi, če greš tu pa tam še domov kaj pomagat, da ti bojo dali kako solato, paradajz, kos govedine...potem pa boš razmišljal, kam si sploh prišel.
There once was a note
pure and easy
Playing so free,
like a breath rippling by...
Uporabniški avatar
renatka_
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 30. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a renatka_ » 17. Avg. 2009 19:16

Ja, ampak positive vibration, če bi mene terali od doma mi na kraj pameti ne bi padlo, da grem k njim po paradajz in krompir. Bi pomoje rajši stradala, kot "nafehtala" pri nekom, zaradi kogar sem mogla od doma. :)
Prikazala se mi je Marija-nije baš neka pićka.

Vrni se na Kariera

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov