Same družboslovke ...
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
Vermilion - Kofetarica
- Na forumu od: 16. 3. 2005
- Kraj: Kranj
^^
v enem prejšnjih postov sem tud napisala, da niso vsi družboslovni faxi za v isti koš, nekaj jih je res težkih... tko, da nevem točno nad čem se že prtožuješ?!?
itaq se družboslovni faxi delijo na tistih nekaj resnih smeri in pa na krožke...
itaq so pa takele debate čist izgubljen boj, sploh na kakšnih ženskih forumih
v enem prejšnjih postov sem tud napisala, da niso vsi družboslovni faxi za v isti koš, nekaj jih je res težkih... tko, da nevem točno nad čem se že prtožuješ?!?
itaq se družboslovni faxi delijo na tistih nekaj resnih smeri in pa na krožke...
itaq so pa takele debate čist izgubljen boj, sploh na kakšnih ženskih forumih

-
jullia_ - Cosmopsiho
- Na forumu od: 29. 6. 2007
Roisin napisal/-a: in nekdo, ki študira pravo, ti lahko tudi z veseljem opiše, kolk se mora naučit za en izpit, poleg tega, da so profesorji z ljubljanske pravne znani kot precej neprijazni in tvoj rezultat ni vedno odraz tvojega dejanskega znanja.
Eh, mi pri naših krožkih skupinske seminarske oddajamo, prfoksi nam pa bonbone namesto ocen dajejo. Zdaj v tretjem letniku bodo počasi še pluske in minuske uvedli. A se nimamo fajn

Cela tale tema je LOL, obregnila sem bom pa samo ob argument števila izpitov. 8 izpitov ni nujno 2x več študija od štirih izpitov. Že samo če pogledam svoj faks, lahko vsako leto 6 izpitov naredim z isto količino učenja, kot jo bom potem vložila v en sam zajeban, selektiven izpit.
- fun
- Cosmopolitanka
- Na forumu od: 15. 8. 2005
Men je pa zelo primitovno neko predalčkanje fksov po težavnosti...
Sama vem da nebi nikoli doštudirala kakšne angleščine, pa če prov eni naredijo ta faks z levo roko... Ker vsaj priznam, da sem antitlent za učenje besed in podobno.
Prav tako sem prepričana, da marsikatera moja kolegica nebi nardila niti enega izpit na mojem faksu, ker jim je slabo takoj ko vidjo karirast zvezek, kaj šele kakšne skice, izpeljave in enačbe čez 2 strani itd...
In prav tako glede služb... Vedno se bo našel plac za dobrega ekonomista ali dobrega pravnika, prevajalca; karkoli... (mogoče je več konkurence)... Če si pa ti len in nikakvi naravoslovec ti pa prov nič ne pomaga če si nekje prebral/a da se išče ljudi tvojega kadra.
Jaz (kot sem že napisala) študiram naravoslovno smer, podiplomca bi ša pa takoj kakšno ekonomijo ali upravno... (če bom pač prilezla do tam in se mi bo še dalo študirat
.)
Vermilion, na katerem faksu pa si da se ti zdi da je tako težko?
Kar se pa izpitov tiče se pa strinjam z jullio_ . Ne smete vsega v isti koš metat...
In samo za info: mogoče se eden uči 1 teden za nek izpit, med tem ko nekdo drug potrebuje 2 mesca, pa še se zna zgodit da ma manj znanja in dobi slabšo oceno...

Sama vem da nebi nikoli doštudirala kakšne angleščine, pa če prov eni naredijo ta faks z levo roko... Ker vsaj priznam, da sem antitlent za učenje besed in podobno.
Prav tako sem prepričana, da marsikatera moja kolegica nebi nardila niti enega izpit na mojem faksu, ker jim je slabo takoj ko vidjo karirast zvezek, kaj šele kakšne skice, izpeljave in enačbe čez 2 strani itd...
In prav tako glede služb... Vedno se bo našel plac za dobrega ekonomista ali dobrega pravnika, prevajalca; karkoli... (mogoče je več konkurence)... Če si pa ti len in nikakvi naravoslovec ti pa prov nič ne pomaga če si nekje prebral/a da se išče ljudi tvojega kadra.
Jaz (kot sem že napisala) študiram naravoslovno smer, podiplomca bi ša pa takoj kakšno ekonomijo ali upravno... (če bom pač prilezla do tam in se mi bo še dalo študirat

Vermilion, na katerem faksu pa si da se ti zdi da je tako težko?
Kar se pa izpitov tiče se pa strinjam z jullio_ . Ne smete vsega v isti koš metat...
In samo za info: mogoče se eden uči 1 teden za nek izpit, med tem ko nekdo drug potrebuje 2 mesca, pa še se zna zgodit da ma manj znanja in dobi slabšo oceno...

-
Roisin - Debatorica
- Na forumu od: 3. 6. 2008
- Kraj: ankaran
Vermilion napisal/-a:itaq so pa takele debate čist izgubljen boj, sploh na kakšnih ženskih forumih
ja, in to zato, ker se imate nekateri "naravoslovci" za nekaj več oz. ne spoštujete družboslovnih poklicev, kot si sama že napisala. to je tisto, kar mi je zgrešeno.
in ja, ena je tudi napisala, da se noben družboslovec ne obregne ob naravoslovce, medtem ko se obratno pogosto dogaja. s tem bi se tudi strinjala, ker je res.
meni je pa konec koncev vseeno, ker nisem ne eno ne drugo

-
*mala* - Cosmopsiho
- Na forumu od: 3. 8. 2004
Roisin napisal/-a:in največ del na raznoraznih agencijah ponujajo ravno profilom iz pretežno ekonomije, prava, prodaje itd.
Samo tole bom komentirala: mogoče je tako zato, ker kar precej študentov naravoslovnih faksov dobi službo še preden sploh zakluči faks (vsaj kaki fiziki, strojniki, računalničarji, matematiki,...).
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
-
freaky - Kofetarica
- Na forumu od: 27. 4. 2006
Vermilion napisal/-a:itaq se družboslovni faxi delijo na tistih nekaj resnih smeri in pa na krožke...
In ta delitev je po možnosti zrastla na tvojem zelniku, ane?! Jaz res ne razumem, zakaj se ljudje tako obremenjujejo z drugimi. Vsak si je izbral faks, ki mu ustreza in na vsakem je, da to možnost maksimalno izkoristi. Nič ti ne nuca diploma iz naravoslovja, če pa ne zmoreš enega spoštljivega odnosa do drugih ljudi, kar je pa za medčloveške odnose in na sploh življenje veliko bolj pomembno kot pa parcialni odvodi.

How many years can some people exist before they're allowed to be free?
The answer, my friend, is blowin' in the wind.
-
*mala* - Cosmopsiho
freaky napisal/-a:Nič ti ne nuca diploma iz naravoslovja, če pa ne zmoreš enega spoštljivega odnosa do drugih ljudi, kar je pa za medčloveške odnose in na sploh življenje veliko bolj pomembno kot pa parcialni odvodi.![]()
Se pa spoštljivega odnosa lažje naučiš kot parcialne odvode (pa da ne omenim da so parcialni odvodi mala malca)

But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
-
Roisin - Debatorica
- Na forumu od: 3. 6. 2008
- Kraj: ankaran
*mala* napisal/-a:Roisin napisal/-a:in največ del na raznoraznih agencijah ponujajo ravno profilom iz pretežno ekonomije, prava, prodaje itd.
Samo tole bom komentirala: mogoče je tako zato, ker kar precej študentov naravoslovnih faksov dobi službo še preden sploh zakluči faks (vsaj kaki fiziki, strojniki, računalničarji, matematiki,...).
ja, mogoče, kakšen mikrobiolog pa je lahko tud brezposeln nekaj časa po diplomi oz. dela nekaj, kar si ni predstavljal, da bo. pa ne govorim na pamet. če boš pa ti job dobila takoj po faksu oz. še prej, ti pa samo čestitam in želim vso srečo!
-
*mala* - Cosmopsiho
freaky mislm, da ni nič nespoštljivega, če poveš svoje mnenje, pa tud če ni dobro. Jaz sem si svoje mnenje o nekaterih družboslovnih faksih ustvarila na osnovi pripovedovanja kolegic. Definitivno se pa ne da tega posplošiti na vse fakse.
Roisin- tud za naravoslovne fakse se ne da vse rečt, da se hitreje dobit službo, ampak na splošno je tako (izjeme potrjujejo pravila- pravjo).
Je pa res, da za težavnost faksa niso krivi študentje, ampak faks in profesorji.
Roisin- tud za naravoslovne fakse se ne da vse rečt, da se hitreje dobit službo, ampak na splošno je tako (izjeme potrjujejo pravila- pravjo).
Je pa res, da za težavnost faksa niso krivi študentje, ampak faks in profesorji.
-
freaky - Kofetarica
- Na forumu od: 27. 4. 2006
*mala* napisal/-a:Definitivno se pa ne da tega posplošiti na vse fakse.
Ne moreš na podlagi parih oseb, ki jih poznaš z nekega faksa, celoten faks označit za lahkega. To je bistvo.

Označevanje faksa z "krožek faks" je zame nepoštljivo in žaljivo. Ko boste ve ble na tistem faksu, boste pa govorile, ali je lahko ali ne. Pa še to samo zase, tega samo na podlagi nekaj ljudi na srečo ne moreš posplošiti na celotno populacijo tistega faksa.
How many years can some people exist before they're allowed to be free?
-
renatka_ - Cosmofrik
- Na forumu od: 30. 1. 2006
Lahko bi se zmenili, da v to temo pišete SAMO družboslovke in o tem debatirate, ostali pa kje drugje.
Tako ne bo prepira, zakaj in komu je kateri faks težji/lažji.
Nekomu leži matematika in mu ni muka sedet za mizo in gledat v formule, nekoga pa zgodovina zanima in mu bo učenje tega zato posledično tudi lažje.
Tako ne bo prepira, zakaj in komu je kateri faks težji/lažji.
Nekomu leži matematika in mu ni muka sedet za mizo in gledat v formule, nekoga pa zgodovina zanima in mu bo učenje tega zato posledično tudi lažje.
Prikazala se mi je Marija-nije baš neka pićka.
- Gost
*mala* napisal/-a:freaky mislm, da ni nič nespoštljivega, če poveš svoje mnenje, pa tud če ni dobro. Jaz sem si svoje mnenje o nekaterih družboslovnih faksih ustvarila na osnovi pripovedovanja kolegic. Definitivno se pa ne da tega posplošiti na vse fakse.
No, na družboslovnem faksu bi ti na tak argument znali odvrniti, da je tvoj vir informacij že v osnovi zgrešen. Hmm, hec, za to niti ne rabiš faksa - kako lahko ustvarjate mnenja, od katerih na koncu niti malo ne odstopate, na podlagi pripovedovanja kolegic? A ena kolegica je enaka drugi? A vse kolegice imajo enake izkušnje? Pa so te kolegice edine vpisane na en faks, ki ga opisujejo? Kaj pa pravijo drugi študenti? Ker vseh verjetno ne poznaš. Temu se reče subjektivnost in verjeti zgodbam kolegic (ne govorim, da lažejo, samo reprezentativen vzorec pač niso), je naivno.
In še to - a mogoče tekmujemo v tem, kdo dela težji faks? A ne bi bilo 'tekmovanje', če že obstaja želja po njem, slajše, če bi tekmovale, katera je izbrala bolj zanimiv faks, katera dejansko uživa v svojem študiju in je ponosna nanj, se veseli poklica ipd.? Tukaj ti težavnost faksa čisto nič ne pomaga

-
*mala* - Cosmopsiho
Če mi kolegica, ki je imela v osnovni šoli matematiko komaj 2, in je sedaj na FDV-ju pove nekaj nalog z njenega izpita in zdraven še pripomni, da se je prov počutila, k da jih majo za neumno, men to dost pove.
Js zase vem, da čem se sposobna za en ustni del izpit naučit 300 strani teorije (in to precej podrobno) in za pisnega ravno toliko vaj, vem da bi tudi predelala eno knjigo o Evropski uniji in odpisala izpit.
Zame to, če povem mnenje, ne pomeni tekmovanje v težavnosti faksa.
Ampak če jaz ne morem narediti primerjavo, da so naravoslovni faksi težji, kako lahko ve rečete, da so družboslovni enako težki kot naravoslovni?
Js zase vem, da čem se sposobna za en ustni del izpit naučit 300 strani teorije (in to precej podrobno) in za pisnega ravno toliko vaj, vem da bi tudi predelala eno knjigo o Evropski uniji in odpisala izpit.
Zame to, če povem mnenje, ne pomeni tekmovanje v težavnosti faksa.
Ampak če jaz ne morem narediti primerjavo, da so naravoslovni faksi težji, kako lahko ve rečete, da so družboslovni enako težki kot naravoslovni?
- Gost
Jaz nisem rekla, da so enako težki. Težko je tisto, česar ne obvladaš. Če ne obvladaš jezikov, so ti težki. Če ne obvladaš fizike, ti je vse s tega področja težko.
Malce prenagljeno bi bilo postaviti univerzalno merilo težavnosti faksov. Vsaj sama si ga ne zamišljam.
Malce prenagljeno bi bilo postaviti univerzalno merilo težavnosti faksov. Vsaj sama si ga ne zamišljam.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Bing [Bot]