Same družboslovke ...

Od šolanja do uresničitve karierne poti.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
inaa
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 9. 11. 2005
Kraj: tu pa tam

Neprebrana objavaNapisal/-a inaa » 25. Apr. 2007 19:42

najbl intelektualno je pa takole izrazanje pa norcevanje.... :roll:
Zivljenje je piskotek!
Uporabniški avatar
gemini
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 8. 9. 2004
Kraj: notranjska

Neprebrana objavaNapisal/-a gemini » 25. Apr. 2007 19:47

Ej dragica jst tud hodm na fdv. Pa tole je men vse skupi en đoke.
Jst sm dala to čist kot resn priemer k je edn reku d pač nobena ne zna pisat neki družboslovnga pa še kej računat zravn.

:)
Ko odvržeš vso strast
in me prideš nežno krast
tvoji poljubi z dlanmi kot bi mi
ustavil čas in že se dani (Neisha)
Uporabniški avatar
g00fy_qa
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 22. 8. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a g00fy_qa » 25. Apr. 2007 20:38

Wow, pol pa znaš zračunat 2+2 in še kakšen esej spisat? Pohvalno. Meni to nikoli ne bi uspelo... :roll:
As the shadow follows the body,
As we think, so we become.
lexia
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 26. 11. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a lexia » 25. Apr. 2007 22:33

no, no glede matematike na fdvju. jst sm jo letos imela in ni bla niti mal lahka. moj fant je na friju in smo meli dejansko isto matematiko, mogoče ne tok podrobno kot oni.
zato ne pametujte o stvareh,- ki jih sploh ne poznate :roll:
Uporabniški avatar
gemini
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 8. 9. 2004
Kraj: notranjska

Neprebrana objavaNapisal/-a gemini » 26. Apr. 2007 6:14

g00fy_qa napisal/-a:Wow, pol pa znaš zračunat 2+2 in še kakšen esej spisat? Pohvalno. Meni to nikoli ne bi uspelo... :roll:

Ne dej še enkrt preberi moj post. Nism rekla da imam jst matematiko.
Škoda truda. Grem jst svojo družboslovno rit kam drugam gret.
Ko odvržeš vso strast
in me prideš nežno krast
tvoji poljubi z dlanmi kot bi mi
ustavil čas in že se dani (Neisha)
Uporabniški avatar
Smejkica
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 28. 4. 2005
Kraj: MaLo Tu, MaLo Tam

Neprebrana objavaNapisal/-a Smejkica » 26. Apr. 2007 16:47

^ Gemini, ne se sekirat, jst sem dojela v kakšnem smislu si mislna.
Ahh, itak brezveze razpravljat, se je že kregalo v eni drugi temi o tej zadevi. Jst ostajam mnenja, da je odločitev posameznika, kaj bo šel študirat in ne vem kaj se tolk obremenjujete ( še posebej avtor teme) s tem zakaj hudiča smo šli študirat družboslovje in tako tako zelo opevanega naravoslovja. Mene osebno pač to bolj zanima, kaj nej zdej nardim ... se naj neki silim in grem študirat fiziko? Ja, seveda, samo zato, da potem ne bom le ena izmed družboslovk?
Moja Sladka Si Razvada, Kot Pred Spanjem Čokolada.
Uporabniški avatar
KLEMY
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 16. 12. 2005
Kraj: ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a KLEMY » 12. Maj. 2007 9:26

Vsak človek ima svoje razloge, zakaj se je vpisal na neki študij in drugi se nimajo kej vtikovat v to. Tudi jaz sem družboslovka, tako sem se odločila in ni mi žal. Bi pa rekla, glede na stanje na trgu dela, bi morali biti veseli, da se sploh še kdo odloči it študirat družboslovne predmete...no, očitno so pri nekaterih pri izbiri študija v ospredju drugi motivi in ne bajna plača in oh in sploh služba...kakor komu paše...
No, nove generacije študentov, le dajte se množično vpisovat na naravoslovne fakse, da vas bo potem tam čez par let preveč in vas bomo lahko družboslovci zafrkavali...kaj pri bogu milem si šel študirat to jebo, zdej pa nimaš šihta :D (joke)
Don 't hurry. Don't worry. You're only here for a short visit. So don't forget to stop and smell the roses. Walter Hagen
Uporabniški avatar
latinochiqui
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 10. 4. 2007
Kraj: ok. lj

Neprebrana objavaNapisal/-a latinochiqui » 22. Maj. 2007 18:22

sheik napisal/-a:Seveda vpišejo družboslovje, ker za tja ne rabiš bit pretirano pameten.

Oprosti, ampak se NITI PRIBLIŽNO NE STRINJAM S TEM!
Jaz hodim na pravno fakulteto in ti iz lastnih izkušenj povem, da rabiš veliko pameti, če hočeš izdelat! Ker tukaj ni piflanja na pamet, ampak morš marsikaj razumet. In mislm, da moraš na čisto vsakem faxu uporabljati svoje možgane in ne, da je družboslovje za tiste, ki niso pretirano pametni.

Mene pravo veseli, hkrati me veseli tudi fizika in marsikatri predmet, ki jih imajo na strojni. Da ne omenjam medicine, kamor sem se prvotno želela vpisat... Sem predvsem naravosloven tip človeka, pravo je pa tapravo za moj karakter in me tud veseli.

In mislm, da je velik takih, ki so se vpisali na družboslovno fakulteto, hkrati pa so talenti tud za 'bolj miselne' stvari. Tko da to ni res, da so družboslovci 'manj pametni'. Tuki pač ne gre samo za to kaj ti leži in 'kok si pameten' ampak kaj te veseli!

Navsezadnje pa itak srednja šola naredi selekcijo... kdor jo je naredil in opravil z zadostnimi točkami za vpis na frakulteto, je očitno dovolj sposoben, da tudi konča fakulteto. Tuki pa ne gre več o pameti, ampak o delovnih navadah!

Kar se pa dela tiče.. Če se vpišeš na neko fakulteto, za katero te strašijo, da kasneje ne boš dobil službe, naj te ne skrbi, ker ti to ne določi usode! Vsi vemo, da ogromno število ljudi ne opravlja tisto, za kar so diplomirani.. v teh časih je pač, žal al pa tudi na srečo, pomembna samo diploma. Bistvo pa je tudi v tem, da se malo znajdeš, si delaven in predvsem, da se potrudiš in fax končaš čim bolje.. boljši si, večjo možnost zaposlitve maš. Tko da raje čim bolje opravljaj to kar TE VESELI!
Richard
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 27. 8. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a Richard » 27. Avg. 2008 17:45

Vsak naj počne, kar si želi. To še posebej velja za dekleta. V prvi vrsti je moški tisti, ki mora poskrbeti za dobrobit vseh članov družine.
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a jullia_ » 27. Avg. 2008 17:48

Enega takega jst rabim! Da bo skrbel zame, jst bom imela pa čas za gojenje divjih afriških cvetlic in učenje keltskih napevov.
Uporabniški avatar
Smreka
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 16. 3. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Smreka » 27. Avg. 2008 19:48

Dobr vas je razburu :)
Kaj pa je drgač sploh važno kaj študiraš? Zame je važno in intelektualno to, KAKO boš to, kar si študiral oz. kaj veš, znal najbolje iztržiti, da boš v življenju delal na način, ki si ga želiš in predstavljaš.
Kaj meni pomaga diploma iz metafizike, če bom v enmu pajzlu enim nezainteresirancem razlagala ne vem kakšne abstraktne zakone? Kaj meni pomaga pisanje esejev, če jih bodo bral geeki, ki jim bo ob tem prihajalo.
Jao ej, kje pobirate take teme :) Get a life pa to...
Uporabniški avatar
iluzija
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 9. 3. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a iluzija » 27. Avg. 2008 20:15

sheik napisal/-a:Kje so tiste prave, seksi intelektualke, ki znajo napisat brilijanten esej o praktično čemerkoli, poleg tega pa odvajajo in integrirajo kot za šalo, znajo Newtonove zakone na pamet in rešujejo kemijske zagonetke za zabavo?

Kje pa so tisti pravi, seksi intelektualci, ki znajo napisat brilijanten esej o praktično čemerkoli? In da zraven še obvladajo ves spisek možnih matematik?

Ne vem, če si že kje kdaj slišal o tem, da so redki primeri, ki bi jim vse ležalo. Je čisto človeško, da se določen človek znajde na enem ali dveh področjih malo bolj, kot na ostalih petih...
Uporabniški avatar
andrejav88
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 29. 3. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a andrejav88 » 28. Avg. 2008 18:52

Jaz nisem šla na naravoslovje zato ker bi bla neumna, ampak zato,ker me to področje, preprosto ni nikoli zanimalo!
Noella
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 21. 4. 2007
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Noella » 29. Avg. 2008 15:39

Kok me pa taki ljudje razpi*****. Ta ki je odprl to temo, vrjetno nima čist razčiščeno. Prvo kot prvo kdo za vraga misliš, da si, da boš tu odpiral temo z dobesednim žaljenjem vseh družboslovk. Nobena tu ni v nobeni zvezi s tabo in ne vem zka bi ti mogla polagat kake račune, kaj gre študirat. Si mogoče že slišal, kaj pomeni brigati se za sebe. Tud js sm v družboslovni smeri, tud vem, da bom težko dobla službo, pa da nas je ogromno, sam to vem sama pri sebi, ne rabiš bit ti neki pametn, pa se zavedat in ne vem zka bi zarad nekega bednega sistema v državi šla študirat naravoslovne smeri, ki me niti malo ne veselijo in to naj bi šla sam zarad tega, da bom pač pol lažje dobla službo. To kar se človek izšola je za celo življenje in logično, da ne bom izbrala neki kar me ne veseli. Pa še to, ko si napiso, da se lahk zdj že vsi na fakultete vpisujejo. Js sm hodla na tehnično šolo, pa vrjemi, da ni tk lahka. Najbol mi grejo na živce ljudje, k mislijo, da če hodijo na gimnazijo da so pa že neki več od ostalih. Tud js sm se mogla fejst potrudit, da sm se lahk vpisala, tja kamor sm se hotla!
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 3. 8. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a *mala* » 29. Avg. 2008 16:35

Naj katera reče kar hoče, ampak narovoslovni faksi so v splošnem težji kot družboslovni (so izjeme). Matematika na FDV res ni neki najtežjega (mam kolegico s tam, ki mi je priznala, da je mislila, da jih majo za neumne, ker bil tak lahek izpit, pa ji matematika v srednji ni šla).

Vsak naj se vpiše, na faks kater ga veseli, sam naj pa ne trdijo, da je težavnost enaka.
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.

Vrni se na Kariera

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov